Jump to content

Операција: "Савезничка сила". Бомбардовање СРЈ 1999. године

Препоручена порука

Ovo što ću sad napisati povučenim ovdašnjih nekih srbalja, moram reći da nisam nikad ni pomislio.

Što je Slobodan Milošević veći zločinac od onih koji su nas bombardovali?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 548
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ovo što ću sad napisati povučenim ovdašnjih nekih srbalja, moram reći da nisam nikad ni pomislio.

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

pravo pitanje ...

Jedva cekam da cujem odgovore "liberala" ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Црна рука и Сретењски устав? Ево и Сан Стефански мир ја додајем на тас, а на други тас стави кад су гинули за нас (или за себе свеједно, али поклопило се тако да буде и за нас). А на другу вагу накалеми користи и лешеве од Запада. Па упореди. Може да прича ко шта хоће, али да нема Русије, Србија не би постојала као држава, врло вероватно. То је ствар реалности и поштења да им за то будемо захвални као и свима другима за сваку помоћ - Британији на лекарима и мед.сестрама из Првог рата например, Француској на гостољубивости, Италији на заштити од усташа и тако даље... 

Ja ne sporim da nema "tasova" i da smo vise ispatili od zapada nego istoka, ali ti nisi ni poceo pricu o tasovim - poceo si da ovi nisu nikad nista, a ovi uvek i stalno. To jednostavno nije tacno. Sve zavisilo od toga kome smo se u kom konfliktu okrenuli. 

Zato budi posten pa nemoj da skreces sa teme o kojoj pricamo na tasove. 

Jer je velika razlika izmedju tasova i tvoje pocetne tvrdnje. 

Иначе, ја се потпуно слажем да смо ми криви највише за све, не можеш очекивати од другог да те штеди а ти а му се сам намешташ. Али само кажем да је практично незамисливо да нас икад Руси убијају - а помагали су нам доста - а врло ми је могуће да нас Западњаци опет убијају.

Zasto ti je nemgouce da te Rusi ubijaju? Sve zavisi za koji se put opredelis. Naprimer, da te Rusi nisu gurali protiv zapadnjaka, zapadnjaci te ne bi nikad ubijali. Mislim da je to jasno. Da Rusija dodje do Srbije i ti se okrenes zapadu, Rusi bi te ubijali(ukoliko bude postojao sukob)

Rusi su (indetichno kao i zapad) ubijali, maltretirali, ucenjivali i sve jedno te isto radili, samo manje uspesno i druge narode. 

Zato sto je na njemu bila odgovornost i mogucnost da taj sukob spreci. On je izabrao da gurne svoj narod u nepotrebni sukob sa visestruko jacim neprijateljem. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja ne sporim da nema "tasova" i da smo vise ispatili od zapada nego istoka, ali ti nisi ni poceo pricu o tasovim - poceo si da ovi nisu nikad nista, a ovi uvek i stalno. To jednostavno nije tacno. Sve zavisilo od toga kome smo se u kom konfliktu okrenuli. 

Zato budi posten pa nemoj da skreces sa teme o kojoj pricamo na tasove. 

Jer je velika razlika izmedju tasova i tvoje pocetne tvrdnje. 

Zasto ti je nemgouce da te Rusi ubijaju? Sve zavisi za koji se put opredelis. Naprimer, da te Rusi nisu gurali protiv zapadnjaka, zapadnjaci te ne bi nikad ubijali. Mislim da je to jasno. Da Rusija dodje do Srbije i ti se okrenes zapadu, Rusi bi te ubijali(ukoliko bude postojao sukob)

Rusi su (indetichno kao i zapad) ubijali, maltretirali, ucenjivali i sve jedno te isto radili, samo manje uspesno i druge narode. 

Па наведи ми молим те моју почетну тврдњу, само сам рекао да не могу да верујем Западу више него Русији, у следећих 4 или 5 одговора сам то образлагао и на крају дошао до тасова као још једног аргумента зашто им не верујем.

Кад су нас то тачно Руси гурали против Запада и повежи ми то са каснијим убијањима? Први рат, Други рат, распад СФРЈ, бомбардовање?

Немогуће ми је јер се то никад није десило а десило се да гину за нас. Наравно, све време се ограђујем да ми је немогуће са становишта познате историје.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Па наведи ми молим те моју почетну тврдњу, само сам рекао да не могу да верујем Западу више него Русији, у следећих 4 или 5 одговора сам то образлагао и на крају дошао до тасова као још једног аргумента зашто им не верујем.

A ja sam ti rekao da personalizujes. Zasto bi verovao rusiji koja te gurala u sukobe sa zapadom kada je to bilo njima u interesu a ne tebi. Ja taj detalj ne razumem.. zasto vise verujes nekom ko te je dobro i jeftino iskoristio... 

Кад су нас то тачно Руси гурали против Запада и повежи ми то са каснијим убијањима? Први рат, Други рат, распад СФРЈ, бомбардовање?

Crna ruka, prevrati, mlada bosna, gavrilo princip,atentati  - sve je to finasirano od strane Rusije. Sudija je pisao o svemu tome, mnogo detaljnije nego sto ja znam, ali izgleda da je pisao dzabe, slabo ko ga je citao.  

Od oslobodjenaj od turaka, do WW2, Rusija je debelo koristila Srbiju. 

Немогуће ми је јер се то никад није десило а десило се да гину за нас. Наравно, све време се ограђујем да ми је немогуће са становишта познате историје.

Kao sto rekoh desilo se i sudija ti je pisao o svemu tome. Ali izgleda nisi citao.. iako je tebi par postova upuceno.

Cak ti je navodio primere kada su nas ubijali.

A ginuli za nas - nisu nikad. Ginuli su za sebe, samo smo bili na istoj strani. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto je na njemu bila odgovornost i mogucnost da taj sukob spreci. On je izabrao da gurne svoj narod u nepotrebni sukob sa visestruko jacim neprijateljem.

Pa ne postaje se zlocinac tako Milisavljevicu. Mozes leci da je bio los politicar ili predsednik, budala i slicno , ali nije zlikovac a pitanje je bilo zasto je on veci zlikovac od onih koji su nas bombardovali....

Подели на овим сајтовима

Pa ne postaje se zlocinac tako Milisavljevicu. Mozes leci da je bio los politicar ili predsednik, budala i slicno , ali nije zlikovac a pitanje je bilo zasto je on veci zlikovac od onih koji su nas bombardovali....

Kad ti gurnes svoj narod svesno u nepotreban rat, svesno ostetis svoju zemlju po meni si zlocinac. Nije veci zlikovac ali je zlikovac sa ekstremnom odgovornoscu. 

Onaj fazon:"idemo u boj, neki cete da poginete, neki cemo da se vratimo"

Подели на овим сајтовима

Kad ti gurnes svoj narod svesno u nepotreban rat, svesno ostetis svoju zemlju po meni si zlocinac. Nije veci zlikovac ali je zlikovac sa ekstremnom odgovornoscu.

Onaj fazon:"idemo u boj, neki cete da poginete, neki cemo da se vratimo"

Kako gurnuo. Pa Srbi zive u Srbiji niko ih nije nigde gurao vec su Ameri "gurnuli" nosace aviona u Jadran a ne Milosevic Srbe u rat. Ti bi optuzio i Jevreje za nacisticke zlocine jer su sami sebe " gurnuli" u nemacku?

Подели на овим сајтовима

Kako gurnuo. Pa Srbi zive u Srbiji niko ih nije nigde gurao vec su Ameri "gurnuli" nosace aviona u Jadran a ne Milosevic Srbe u rat. Ti bi optuzio i Jevreje za nacisticke zlocine jer su sami sebe " gurnuli" u nemacku?

Jervreju su mogli u majku da se vrate, htiler bi ih istrebljivao. Sto  ne vazi za Amere i Milosketa.. Miloske je imao izbora da do sukoba ne dodje. 

Te dve situacije su apsolutno drugacije. 

Подели на овим сајтовима

Видим, напредујеш Шијакињићу.  :aplauz:  Скидаш се са западњачког либерализма. То је за сваку похвалу. 

Како си кренуо, има да инсистираш на ''Православној држави'' и уједињење свих Православних земаља.  :)

У то име:

Подели на овим сајтовима

Jervreju su mogli u majku da se vrate, htiler bi ih istrebljivao. Sto ne vazi za Amere i Milosketa.. Miloske je imao izbora da do sukoba ne dodje.

Te dve situacije su apsolutno drugacije.

A Ameri inace nisu imali izbora i morali su da ubijaju decu po Srbiji?

A pa sada mi je jasno. Hvala na objasnjenju.

Подели на овим сајтовима

Хроника Петнаест година од НАТО агресије pdf_button.png printButton.png emailButton.png недеља, 23. март 2014.

Агресија 19 земаља НАТО пакта на СРЈугославију почела је пре тачно 15 година налетом 464 авиона и ракетама „томахавк“. Нашу земљу, од 11,5 милиона становника, напале су армије 19 НАТО држава, са 743,8 милиона становника

gore%20zgrade.jpg

ПРЕ 15 година 24. марта започела је агресија НАТО на Савезну Републику Југославију, после неуспешних преговора у дворцу Рамбује. Ратни поход под именом „Савезничка снага“ окупио је 19 најмоћнијих држава. Ако се урачунају и државе ван НАТО, које су дале писте и другу подршку, СРЈ је напало 26 држава.

- Разарање Југославије је према првобитној америчкој стратегији после пада Берлинског зида требало да крене са Космета. Џорџ Буш старији је претио војном интервенцијом Милошевићу још 1992. године. Преговори у Рамбујеу су били представа, у том тренутку већ је постојала наредба да СРЈ буде бомбардована, само се чекао погодан политички тренутак - каже Живадин Јовановић, бивши шеф југословенске дипломатије.

unisten%20voz%20nato%20agresija.jpg

Воз на мосту преко Грделичке клисуре

Државе НАТО су у том тренутку имале 743,8 милиона становника и државни буџет од 3.312 милијарди долара, а СРЈ коју су напале 11,5 милиона становника и буџет од 3,85 милиона долара.

Војска Југославије, према проценама алијансе, технолошки је заостајала најмање 30 година иза агресора.

- Политичари су се после Дејтона уљуљкали и поверовали у причу да Запад сматра Милошевића миротворцем и да нам је Америка напрасно постала наклоњена. Нису схватили да је то само варка док се НАТО не прегрупише и спреми за напад на Србију - сведочи генерал Спасоје Смиљанић, командант РВ и ПВО за време агресије.

Aleksinac%201999.jpg

Алексинац...

Тадашња војнобезбедносна служба упозорила је 1997. да се главни штаб ОВК из Немачке преместио у Албанију, а у марту 1998. у марту прешао на КиМ. Тада је формирана јединствена команда над расцкепканим групама и формирана јединствена ОВК са 20.000 терориста, са којима полиција није могла да изађе на крај.

Тек 1998. ангажована је војска, која је поразила ОВК, који је бројчано пао на само 2.000 терориста раштрканих по планинским беспућима. Међутим, уследио је политички притисак и према споразуму Милошевић - Холбрук на Косово је дошла Верификациона мисија ОЕБС чији су чланови били „пензионисани“ западни обавештајци и официри.

Nato%20agresija%20%C4%8Detiri%20u%20jedn

Уочи преговора у Рамбујеу они су напустили Космет и прешли у Македонију, а војска је проценила да је напад НАТО неизбежан и почела је измештање јединица.

НАТО је у напад кренуо 24. марта са 464 борбене летелице, али временом се њихов број повећавао пошто је Војска Југославије пружала неочекиван и упоран отпор. Упркос безрезервној ваздухоповној подршци Алијансе, копнени десант из северне Албаније на Космет преко Кошара није успео.

НАТО је планирао копнену офанзиву на „спрженој земљи“, пошто уништи ПВО. Међутим, и после 78 дана бомбардовања две трећине оружја било је спремно за борбу, као и више од 99 одсто мобилисаног људства.

Most%20Slobode.jpg

Нови Сад: Српски мост по "западним стандардима"

До окончања агресије 10. јуна НАТО је увећао ваздухопловне снаге три пута, на 1.150 ратних авиона. У 2.300 ваздушних удара они су на војне и цивилне циљеве лансирали око 420.000 пројектила, укупне масе око 22.000 тона. Око 20.000 пројектила било је највећег калибра, од чега 1.300 крстарећих ракета. Србија је засута и са 37.000 контејнера с 350.000 касетних комби.

Према до сада прикупљеним подацима, током бомбардовања је погинуло 1.002 припадника ВЈ и око 2.000 цивила. У бомбардовању је рањено више од 6.000 цивила. Никада није урађено свеобухватно истраживање здравствених последица бомбардовања, али је неспоран енорман пораст малигних обољења.

НАТО је током агресије уништио или оштетио 1.026 цивилних објеката. Разорено је 300 школа, болница и зграда државне управе. Порушено је 148 пословних и стамбених објеката, као и 54 објекта путне инфраструктуре, од чега 45 мостова. Оштећено је 176 споменика културе, међу којима и 23 средњовековна манастира. Процене штете варирају од 30 до 100 милијарди долара.

Кумановским споразумом војни сукоби су окончани, али нису избрисани и из памћења народа.

(Новости-НСПМ)

http://www.nspm.rs/hronika/15-godina-od-nato-agresije.html

Подели на овим сајтовима

Јер је био део нашег националног тела, и требало је да зна најбоље и ради најбоље, а не најгоре за свој народ. Од запада је то природно,они раде у складу са својим интересом.

И сам Господ је направио градацију између греха странца (Понтија Пилата) и "његових" свештеника и народа... Знамо како...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...