Crveni Baron Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Па ти си тада живео у држави из које су полетали авиони на Србију и плаћао јој порез. Према томе... I sta sa tim? Mislis da ne trebam i ja da se zalazem za spomenik Klintonu iz zahvalnosti? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Samo je istinski zločinac mogao da gadja civilnu zgradu televizije i da ubija novinare. (možda je to vojni cilj kod njih, što jasno dokazuje bednim odnosom prema demokratiji kao ideji). Srbija je bila i biće demokratski uredjena sa velikim stepenom moralnih čovekovih kvaliteta. Crveni Baron and Skala357 је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Samo je istinski zločinac mogao da gadja civilnu zgradu televizije i da ubija novinare. (možda je to vojni cilj kod njih, što jasno dokazuje bednim odnosom prema demokratiji kao ideji). Pa jedini nacin da prisle Srbiju na bilo sta je bio taj. Jer vojnicki nisu bili sposbni da je poraze...pa su udarili u teror i ubijanje civila ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Pa jedini nacin da prisle Srbiju na bilo sta je bio taj. Jer vojnicki nisu bili sposbni da je poraze...pa su udarili u teror i ubijanje civila ... Ma da je potrajalo naravno da su mogli. Samo sto su oni ocekivali da ce da zavrse i ranije od 78 dana posao. Samo da je potrajalo, bilo bi mnogo brutalnije. Јанко је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Бомбардовање СРЈ није имало никакве везе са америчком централном банком, дуговима итд. То је био сплет историјских околности у којем су наши "лидери" повлачили најгоре могуће потезе у сваком тренутку и тако нас "наместили". Иначе, није постојао ни један једини разлог да дођемо на њихов "радар". Сами смо криви, тј. Слоба је крив. Само насиље је нехумано, све остало је ОК. Већ сам рекао и поновићу - са болдованим се апсолутно слажем. Да је Слобо прихватио идеју конфедерације и гурао права конституционих народа република ништа од овог не би било. Али не знам зашто избегаваш одговоре на питања. Мада се чини да немају везе, могло би да се испостави да није тако. Кажем МОГЛО БИ, не кажем да ХОЋЕ. Али прво одговори... Волео бих одговоре због себе, других и објективног погледа. Да ли је однос Америке према другим земљама заиста безличан, или је она (што и многи американци сматрају) средство ЛИЧНОГ интереса, тј оних који дају паре за буџетски минус (који стално, и даље, расте...). То је велика разлика -однос политика земаља на основу курса оних који су тренутно на званичној власти, или константно исти курс јер је одређен интересом оних који држе курс Америке новцем, и где је свако ко дође на власт или "фирмин" човек, или се купи, или га нема... Ако сам у заблуди, да знам. А ако нисам, да знамо... Срђан Шијакињић and Skala357 је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Ma da je potrajalo naravno da su mogli. Samo sto su oni ocekivali da ce da zavrse i ranije od 78 dana posao. Samo da je potrajalo, bilo bi mnogo brutalnije. Ocekivali su da ce se zavrsiti u periodu od maks 6 meseci, jer toliko mogu da teraju silu bez odobrenja kongresa. A koliko ja znam odobrenje kongresa nisu imali. Sumnjam da su ocekivali da ce posao da zavrsne za 10 dana. A posao su zavrsil itacno na vreme, kada je Miloske sa sve svojim generalima skontao da je vojno porazen i da potencijalni kopneni udar ne bi nikako izdrzao, cak ne bi izdrzao ni nastavljanje vazdusnog. Vidis da je brat milan napisao da vise nisu ni znali kada dolaze avioni koliko nam je radarni sistem bio razoren... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 To je sustina, Srbiju Nato nije vojnicki porazio niti je mogao. Sto je automatski poraz za jedan takav savez u sukobu sa drzavicom Srbijom. Није је поразио, али је могао уз огромне цивилне жртве, потпуни губитак наклоности светског јавног мњења и огромне трошкове да Слобица није потписао. И није то њихов аутоматски пораз, већ повећање трошкова, мењање тактике, окретање јавног мњења против себе... Зато су неки добили отказ, јер су увећали трошкове и направили негативну рекламу, а не зато што су изгубили - они су своје истерали... feeble, RYLAH, Срђан(Православац) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Већ сам рекао и поновићу - са болдованим се апсолутно слажем. Да је Слобо прихватио идеју конфедерације и гурао права конституционих народа република ништа од овог не би било. Али не знам зашто избегаваш одговоре на питања. Мада се чини да немају везе, могло би да се испостави да није тако. Кажем МОГЛО БИ, не кажем да ХОЋЕ. Али прво одговори... Волео бих одговоре због себе, других и објективног погледа. Да ли је однос Америке према другим земљама заиста безличан, или је она (што и многи американци сматрају) средство ЛИЧНОГ интереса, тј оних који дају паре за буџетски минус (који стално, и даље, расте...). То је велика разлика -однос политика земаља на основу курса оних који су тренутно на званичној власти, или константно исти курс јер је одређен интересом оних који држе курс Америке новцем, и где је свако ко дође на власт или "фирмин" човек, или се купи, или га нема... Ако сам у заблуди, да знам. А ако нисам, да знамо... Nisi u zabludi. Ovo sto kaze Zvonko nije tacno: "Бомбардовање СРЈ није имало никакве везе са америчком централном банком..." Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 они су своје истерали... Nisu. UN uopste nije bio u njihovim planovima kada su napali SRJ. I umesto kapitulacije srbije i priznanja Kosova danas imas UN na Kosmetu i jednu drzavu manje. A plan im je bio drugi. A drugi poraz im stize danas sa Krimom ... a povezan je i nastavak je prvog poraza u Srbiji ... Sto bi se reklo "imperija uzvraca udarac" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Nisi u zabludi. Ovo sto kaze Zvonko nije tacno: "Бомбардовање СРЈ није имало никакве везе са америчком централном банком..." Jel mozes nekako logicki da objasnis kakve je veze imalo, al logicki. Ne po tvom osecaju i vizionarstvu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Mnogo je komplikovano, a i svejedno vec imas suprotan stav o tome, tako da mozda i mogu, ali necu tj. ne mogu da objasnim logicki Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Mnogo je komplikovano, a i svejedno vec imas suprotan stav o tome, tako da mozda i mogu, ali necu tj. ne mogu da objasnim logicki Tako sam i mislio... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Nisu. UN uopste nije bio u njihovim planovima kada su napali SRJ. I umesto kapitulacije srbije i priznanja Kosova danas imas UN na Kosmetu i jednu drzavu manje. A plan im je bio drugi. A drugi poraz im stize danas sa Krimom ... a povezan je i nastavak je prvog poraza u Srbiji ... Sto bi se reklo "imperija uzvraca udarac" ... Види, Америка никад нема само један план, него варијанту А, Б, Ц, Д (па и Е) Ја сам сигуран да смо ми увек одговарајући за њих у било којој варијанти ГДЕ НЕМА ТРАЈНОГ РЕШЕЊА. Просто, одговарамо њиховој концепцији криза ниског интензитета које ће да ескалирају кад им затреба. За Крим се слажем. Али, видећемо на шта ће изаћи. Објективно, ми можемо направити неко ТРАЈНО решење само ако дође до поновног поларитета у свету, а ми паметно одиграмо. Ови задњи потези Вучића (неутралан став) су по мени веома мудри и за то му скидам капу. Можда човек ипак има петљу. Видећемо, биће интересантно за посматрање, а то је једино што сада можемо паметно да урадимо... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Немачка је била и против свих осталих па су после 15 година већ одавно били највећи другари. Можемо ми да се сећамо свега, помолимо за жртве и шта већ приличи, али код нас се то претворило у неку патолошку фиксацију и наводно оправдање за све неуспехе за које смо сами криви. Не може тако. Јесте то било страшно, али за 15 година нисмо ништа направили. НАТО је направио неколико рушевина, али цела Србија је у рушевинама које смо сами направили. И ту нема оправдања. Сами смо одговорни за свој неуспех. Није крив ни НАТО, ни Олбрајт, ни Солана. Него ми. Не бих поредио Немачку послератну ситуацију и нашу. Има много разлика - Немаца је много више (самим тим су много утицајнији фактор), културолошки су у историји остварили многно већи утицај на Западну цивилизацију од нас, од уједињења у јединствену државу су били стална војна претња за суседе, после рата су били значајни за равнотежу према СССР, ако се не варам у САД има доста утицајних Немаца... Све у свему, чини ми се да су то разлози због којих је интерес великих западних сила био да имају Немачку за савезника (учимо јелте и да је ЕУ настала баш због овог разлога - мира у Европи, који су највише угрожавали Немци дотад). А шта ће Срби коме... Често су нас гледали као полупримитивне полуоријенталце... Иначе, ја се потпуно слажем да смо ми криви највише за све, не можеш очекивати од другог да те штеди а ти а му се сам намешташ. Али само кажем да је практично незамисливо да нас икад Руси убијају - а помагали су нам доста - а врло ми је могуће да нас Западњаци опет убијају. А то је најосновније, без обзира на разлоге - интересе или љубав или штагод. Нисам ја за самооправдавања или патологије, али за памћење и опрез јесам, јер нам то недостаје традиционално. Историја је ту недвосмислена. Дијана. and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Nije nas ni Japan nijednom ubijao, niti Egipat, Niti Somalija, Niti Novi zeland, niti Australija. Prosto nismo im bili na meti, niti su ikad dosli dotle. Ne moze da te "ubija" nekog kome nisi na meti, ne smetas mu nikad. Ali taj isti istok i te kako jeste ubijao one koji su mu bili na meti.Kao kada bih ja rekao - Krusevljani ne valjaju, ljudi iz Subotice su super. Sa krusevljanima sam se stalno tukao sa ljudima iz subotice nikad! To je najrealnije objasnjenje te istorijske cinjenice. Takodje istorisjke cinjenice su da nas je istok kontrolisao jeftinom cenom. Ko je podrzavao Crnu ruku? Istok. Ko nam je ubijao vladare i pravio prevrate? Crna ruka. Ko nam je srusio sretnjski ustav? Upravo "braca" Rusi. Zasto? Nije im se svidelo sto se priblizavamo zapadu. Koristili su nas kao zid i pijuna uvek u igri sa zapadom, zato te je zapad i "ubijao". Црна рука и Сретењски устав? Ево и Сан Стефански мир ја додајем на тас, а на други тас стави кад су гинули за нас (или за себе свеједно, али поклопило се тако да буде и за нас). А на другу вагу накалеми користи и лешеве од Запада. Па упореди. Може да прича ко шта хоће, али да нема Русије, Србија не би постојала као држава, врло вероватно. То је ствар реалности и поштења да им за то будемо захвални као и свима другима за сваку помоћ - Британији на лекарима и мед.сестрама из Првог рата например, Француској на гостољубивости, Италији на заштити од усташа и тако даље... Натан and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука