Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Нити сам те цитирао,нити сам теби лично написао. Написао сам њему,и оставио неко своје мишљење о расправи коју сте повели не везано за било кога. Погледај своја писанија тамо на предходном форуму па ми онда нешто реци,ја већ не правим толико грешака а свако их прави. Nisi, nego si se ubacio u moju diskusiju sa drugim i to onako kvarnjaci, teras shegu. I lepo opisao vas "nacionalizam" koji je toliko fiju fiju da vi verujete da smo mi "raspichili nato 99te" .... Слободно можеш да расуђујеш,пресуђујеш,осуђујеш,не дотиче ме.Оно што ја видим је да из тебе говори гордост. To da si ti savrshen i da iz svih drugih govori gordost - sem iz tebe. To sam se uverio, vise puta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Sutra na Russia Today: ‘Zashto? Why?’ Haunting memories of Yugoslavia bombings Fifteen years after NATO invaded Yugoslavia, memories of the 78-day bombing are still haunting present-day Serbia. Above all, people ask why the alliance brought them death and destruction. RT presents its documentary 'Zashto?' from the war-torn country. On March 24, 1999, when NATO started its ruthless bombing campaign against Yugoslavia, Jelena Milincic was a student at the University of Belgrade, and just 18 years old. When the first strikes hit in the evening, she, her mother, sister, and best friend cowered under a table. Remembering this now, 15 years later, they laugh. Back then, it was terrifying. For the next three months, the relentless airstrikes became part of Jelena’s – and many other people’s – lives. “In ’99, I was 16 and I was studying in a theater school. I had no idea that a country in central Europe was being bombed for three months,” RT America journalist Anissa Naouai says in the film. Operation Allied Force, as it was code-named, lasted until June 10, 1999. Tragically, NATO’s aggression resulted in more than 2,000 civilian deaths, including 88 children. The authors of 'Zashto?' – which means “Why?” in English – Serbian Jelena Milincic and American Anissa Naouai traveled through former Yugoslavia to Belgrade, Kosovo, and Montenegro. They spoke to people who endured the atrocities and horrors of the war and lost loved ones. “We were just looking for important, heartfelt stories. Serbia is not a very large country, and everywhere we went we found people who were personally affected by the bombings, and feel the war’s impact to this day,” said Milincic, a Serbian journalist. “Our goal was to show the aspects of the conflict that you did not see in the news, the stories of civilians affected by the events,” Milincic added. NATO was intent on achieving its objective, destroying the General Staff building – a move seen as progress in the fight to bring down Slobodan Milosevic. “What they didn’t show you was that a young girl living next door was killed in the airstrike,” Milincic said. We did not think this film “would end up being so personal.” After seeing the destruction with her own eyes, Naouai, said the on-the-ground reality made a mockery of the picture that US media painted of the war. “I don’t understand how the world can let NATO not say sorry for this,” Naouai says in the film. “We decided to title the film 'Zashto?' because to this day many people do not understand what exactly NATO’s goal was, what were they able to achieve at such a high price, and whether that goal was really worth the price,” Milincic said. To watch the documentary 'Zashto?' tune in to RT on March 24. http://rt.com/news/yugoslavia-nato-war-documentary-417/ Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Zanimljivo vreme biraju. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Мени само једна ствар у глави, колико год да живим и колико год да се трудим да не будем неки -фил, кад те неко једном бомбардује (а није било само једном) како да му опет икад верујеш... То је као са девојком, ако ме једном преварила, како да се поуздам да неће опет некад и да ми жели мисли добро... Ово све поводом наше вечне дилеме Запад - Исток ил' средина... Skala357 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Мени само једна ствар у глави, колико год да живим и колико год да се трудим да не будем неки -фил, кад те неко једном бомбардује (а није било само једном) како да му опет икад верујеш... То је као са девојком, ако ме једном преварила, како да се поуздам да неће опет некад и да ми жели мисли добро... Ово све поводом наше вечне дилеме Запад - Исток ил' средина... Kako da verujes? Vrlo prosto, to su drzave nisu ljudi. To sto projektujemo neke ljudske osobine i onose na drzave i ljude to je nasa logicka ili kognitivna greska. Svi pokazujemo tu kognitivnu gresku kada diskutujemo o drzavama, eto i ti.. poredis je sa devojkom... i sve to personalizujes.... Drugim recima "verovati" drzavi je nerealno, jer drzava nije lichnost nije osoba... pa da ti njoj verujes Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Односи између држава не могу да се посматрају као односи између људи. То је политика, интереси, лова... Дакле бесмислено је питање "како да му икада верујеш?" Коме? Тај што је одлучио да се нападне није на власти већ одавно. А 15 година је пуно времена и ми би заиста требало да коначно кренемо даље. Не можемо остатак живота да проведемо у самосажаљевању. Имамо децу, треба направити нормално друштво и омогућити им да живе као сав нормалан свет. И у томе већ каснимо превише. Јефимија Крунић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Kako da verujes? Vrlo prosto, to su drzave nisu ljudi. To sto projektujemo neke ljudske osobine i onose na drzave i ljude to je nasa logicka ili kognitivna greska. Svi pokazujemo tu kognitivnu gresku kada diskutujemo o drzavama, eto i ti.. poredis je sa devojkom... i sve to personalizujes.... Drugim recima "verovati" drzavi je nerealno, jer drzava nije lichnost nije osoba... pa da ti njoj verujes Односи између држава не могу да се посматрају као односи између људи. То је политика, интереси, лова... Дакле бесмислено је питање "како да му икада верујеш?" Коме? Тај што је одлучио да се нападне није на власти већ одавно. А 15 година је пуно времена и ми би заиста требало да коначно кренемо даље. Не можемо остатак живота да проведемо у самосажаљевању. Имамо децу, треба направити нормално друштво и омогућити им да живе као сав нормалан свет. И у томе већ каснимо превише. Лоше сам се изразио можда, мислио сам фигуративно веровати наравно. Нема ту љубави можда, јесте све у интересима и лови, јесте да се мењају власти на свим странама, времена и околности,али откад постојимо Запад нас је више пута убијао, Исток ниједном, и то је историјска чињеница. Можда то нема никакве везе за убуће, али гледајући историју мени се чини да се она понавља. Сасвим лако могу да замислим да нас под неким околностима опет нападне Немачка или Турска рецимо, али не могу да замислим да нас икад нападне Русија или Аргентина, само о томе говорим, о тој историјској правилности да су неки народи спремни да нас убијају,а неки други нису - судећи по временима која су досад прошла. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Нису били у ситуацији, иначе би нас згазили као мраве. Ево шта раде Грузији, Украјини и осталима. Не знам зашто мислиш да нас више "воле" него њих? А осим тога, Запад је често био и на истој страни са нама - два светска рата, 1948-а итд. Све то зависи од "ситуације", а паметни лидери малих држава гледају да им се не нађу на путу. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 А 15 година је пуно времена и ми би заиста требало да коначно кренемо даље. Pa zar nismo krenuli dalje? Šta ima loše u tome da se podsetimo te godine i tog događaja. Ja ne želim da zaboravim a ti samo napred. Šta misliš pod tim da krenemo dalje, da zaboravimo totalno? Ma ajde Boga ti. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 23, 2014 А осим тога, Запад је често био и на истој страни са нама - два светска рата, 1948-а итд. Све то зависи од "ситуације", а паметни лидери малих држава гледају да им се не нађу на путу. Stalno se vraćaš na tu 1948. godinu a zaboravio si 1999. Nemoj da si licemer. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Нису били у ситуацији, иначе би нас згазили као мраве. Ево шта раде Грузији, Украјини и осталима. Не знам зашто мислиш да нас више "воле" него њих? А осим тога, Запад је често био и на истој страни са нама - два светска рата, 1948-а итд. Све то зависи од "ситуације", а паметни лидери малих држава гледају да им се не нађу на путу. Не спорим да нису били у ситуацији и да је то можда разлог, али ми је опет занимљиво како они никад нису били у ситуацији, а ови други јесу и то више пута. Тако да ми се своди на исто, Русија по правилу не долази у ситуацију да нас убија, ови други долазе - мени је логично претпоставити да се то неће драстично мењати ни у будућности. Украјина и Грузија су већ Русији на неки начин конкуренти за неке територије, у обе државе постоје руске мањине, за Србију Руси нису територијално заинтересовани. Па у оба светска рата је Немачка била против нас, ја је рачунам у Запад такође (поготово данас када је тзв, локомотива европолитике), о улози Британије у Другом рату на Балкану не мислим много доброг, а опет све у свему, више је Руса изгинуло и у тим ратовима за нас, него тадашњих западних савезника, што можда није љубав, али је опет нека ситуација која се понавља... И у последњим ратовима, имали смо руске добровољце а немачке на нашој страни нисмо... Натан and Skala357 је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Немачка је била и против свих осталих па су после 15 година већ одавно били највећи другари. Можемо ми да се сећамо свега, помолимо за жртве и шта већ приличи, али код нас се то претворило у неку патолошку фиксацију и наводно оправдање за све неуспехе за које смо сами криви. Не може тако. Јесте то било страшно, али за 15 година нисмо ништа направили. НАТО је направио неколико рушевина, али цела Србија је у рушевинама које смо сами направили. И ту нема оправдања. Сами смо одговорни за свој неуспех. Није крив ни НАТО, ни Олбрајт, ни Солана. Него ми. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Лоше сам се изразио можда, мислио сам фигуративно веровати наравно. Нема ту љубави можда, јесте све у интересима и лови, јесте да се мењају власти на свим странама, времена и околности,али откад постојимо Запад нас је више пута убијао, Исток ниједном, и то је историјска чињеница. Nije nas ni Japan nijednom ubijao, niti Egipat, Niti Somalija, Niti Novi zeland, niti Australija. Prosto nismo im bili na meti, niti su ikad dosli dotle. Ne moze da te "ubija" nekog kome nisi na meti, ne smetas mu nikad. Ali taj isti istok i te kako jeste ubijao one koji su mu bili na meti.Kao kada bih ja rekao - Krusevljani ne valjaju, ljudi iz Subotice su super. Sa krusevljanima sam se stalno tukao sa ljudima iz subotice nikad! To je najrealnije objasnjenje te istorijske cinjenice. Takodje istorisjke cinjenice su da nas je istok kontrolisao jeftinom cenom. Ko je podrzavao Crnu ruku? Istok. Ko nam je ubijao vladare i pravio prevrate? Crna ruka. Ko nam je srusio sretnjski ustav? Upravo "braca" Rusi. Zasto? Nije im se svidelo sto se priblizavamo zapadu. Koristili su nas kao zid i pijuna uvek u igri sa zapadom, zato te je zapad i "ubijao". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Prvo bolje objasni neke stvari @JUnak_Crveni_Baron koji je hrabro podrzavao Srbiju iz italije. Drugo sto se tiche "istine", istina je da smo mi taj rat izgbili. Imali smo pametne manevrce, ali to nije dosta da se rat pobedi. Istina je da smo bili apsolutno osakaceni i na kraju su mogli da zavrse celu pricu helihopterima, da su ih poslali. IImali bi apsoltunu kontrolu nad teritorijom. Sto se tiche nase pesadije, nemoj da se zanosimo, mnogo vece ekstremiste spremne da daju svoj zivot bez pogovora (muslimane) koji se koriste taktikama samoubica - americka pesadija je sredila, nasu bi isto bez problema. Jedno je voleti svoj narod a drugo biti nerealan. Ova ljubav koju imaju Crveni BAron i srdjan me podseca na onu narcisodnu ljubav coveka prema sebi, gde covek sam za sebe veruje da je u svemu najbolji, najjaci, super, sve on ima bolje. A znate svi takve ljude. E tako Baron, Srdjan i slichni veruju za Srbiju. Види, мени нису проблем Билбија и Срђан, национал-романтичари,занесени идеалима... Ниси ми ни ти проблем, био си мали... Али ми је проблем ако твоје писање прочитају они који су били актери, поготово на Кошарама, који нису дозволили да хорде тих плаћених самоубица КОЈЕ СУ НАВАЉИВАЛЕ не уђу ни педаљ, који су изгубили најбоље другове да се то не би догодило (а није се догодило и не би још дуго времена могло без обзира на величину разарања, о чему ти очигледно мало знаш), о бомбардовању овакве конфигурације терена као наше и герилском ратовању (где кажеш да би то хеликоптерима могло бити обављено, чиме такође показујеш елементарно непознавање). Кажем, одбијам ти на младост, неискуство и незнање. Али те молим - немој, из поштовања према погинулима и ветеранима. Доста је што је Слобо на њихову жртву пљунуо у Куманову, уместо да ништа није ни почињао ако неће да иде до краја. Изгубили смо, али не на терену (што не значи да после дуго времена не би, али тада никад нису копнено ушли и дуго не би, а трошкови, ефикасност и светско јавно мњење нису били фактори за занемаривање), него на Дедињу, када је после прве бомбе која му је задрмала бункер Слобица сав блед изашао и рекао да потписујемо примирје. И то представио као своју победу. Рекох, истина је увек негде на средини... Срђан(Православац), R.Žiskar, Skala357 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 23, 2014 Пријави Подели Написано Март 23, 2014 Али ми је проблем ако твоје писање прочитају они који су били актери, поготово на Кошарама, који нису дозволили да хорде тих плаћених самоубица КОЈЕ СУ НАВАЉИВАЛЕ не уђу ни педаљ, који су изгубили најбоље другове да се то не би догодило (а није се догодило и не би још дуго времена могло без обзира на величину разарања, о чему ти очигледно мало знаш), о бомбардовању овакве конфигурације терена као наше и герилском ратовању (где кажеш да би то хеликоптерима могло бити обављено, чиме такође показујеш елементарно непознавање). Кажем, одбијам ти на младост, неискуство и незнање. Али те молим - немој, из поштовања према погинулима и ветеранима. A sta sam ja to rekao sto je nepostovanje prema poginulim vojnicima? Da su amerikanci jaci od nas, i da su nas izgazili? To je nepostovanje prema poginulima i veternima? Али те молим - немој, из поштовања према погинулима и ветеранима. Znaci iz postoanja prema poginulima treba da odstranim sebi pola mozga svesno i da tvrdim da smo mi raspicili amerikance? ne razumem? Ja iskreno ne razumem sada, da li ti to hoces da mi kazes.. ili dodajes nesto mojim postovima sto nisam rekao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука