SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Upravo! U hriscanstvu Bog i covek postaju jednaki. Nema gospodara i roba vec ima samo Otac i Sin. ps. prvi put da se nas dvojica slazemo oko necega Cudo brate.. 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 A kad uzmemo jos i ono da ce se samo Pravoslavni spasiti,a s obzirom da vise niko ni ne zna ko su pravoslavni,posto ima toliko razlicitih misljenja a i od tih pravoslavnih se uzimaju samo oni "bezgresni",tj oni koji su okajali sve grehe,onda ja samo mogu kao Diogen da krenem polako po Beogradu sa svecom u sred bela dana u nadi da cu pronaci jednog,po toj meri,pravednika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 A kad uzmemo jos i ono da ce se samo Pravoslavni spasiti,a s obzirom da vise niko ni ne zna ko su pravoslavni,posto ima toliko razlicitih misljenja a i od tih pravoslavnih se uzimaju samo oni "bezgresni",tj oni koji su okajali sve grehe,onda ja samo mogu kao Diogen da krenem polako po Beogradu sa svecom u sred bela dana u nadi da cu pronaci jednog,po toj meri,pravednika. U ljubavi svi su gresni prezivece samo srecni( a sreca je Bozija blagodat....ne po nasim delima nego po svekolikoj Bozijoj milosti) ako bude bilo po delima..naebasmo ko vlasi na ringispilu.... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Negde sam cuo da patrijarh Pavle nije dao da se u crkvi peva himna Boze pravde,argumentujuci nesto u fazonu,dajte ljudi,kakvo Boze pravde,tesko nama ako nam Bog bude sudio po pravdi! Aleksandra_A and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Upravo! U hriscanstvu Bog i covek postaju jednaki. Nema gospodara i roba vec ima samo Otac i Sin. Pa upravo tako Otac i Sin. Ako ti cale nesto zabrani ili te kazni ti ga vise neces voleti i nacices drugog oca, a?... Znaci nema ekstrema gospodara i roba a nema ni ekstrema da su covek i Bog jednaki. Bog je nadredjen coveku jasno ali to je odnos oca i sina tako da je to jedan bogat, viseslojan odnos sacinjen iz ljubavi, brige, postovanja pa i strahopostovanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Pa upravo tako Otac i Sin. Ako ti cale nesto zabrani ili te kazni ti ga vise neces voleti i nacices drugog oca, a?... Znaci nema ekstrema gospodara i roba a nema ni ekstrema da su covek i Bog jednaki. Bog je nadredjen coveku jasno ali to je odnos oca i sina tako da je to jedan bogat, viseslojan odnos sacinjen iz ljubavi, brige, postovanja pa i strahopostovanja. El ti verujes u Boga iz straha da ne budes kanjen ili zato sto ga volis?Ima jedna lepa prica kaze Otac Sinu sine ja sam stariji od tebe ja sam ti Otac i imas mene da slusas..kaze njemu Sin Oce nisi ti stariji od mene.....onog trenutka kad si ti postao Otac tada sam i ja postao Sin....tvoj smisao je u meni moj u tebi...tako ti je i izmedju Boga i nas.....u Hristu mi i Bog jedno smo..nesliveno,ravnopravno....nerazdeljivo.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 El ti verujes u Boga iz straha da ne budes kanjen ili zato sto ga volis?Ima jedna lepa prica kaze Otac Sinu sine ja sam stariji od tebe ja sam ti Otac i imas mene da slusas..kaze njemu Sin Oce nisi ti stariji od mene.....onog trenutka kad si ti postao Otac tada sam i ja postao Sin....tvoj smisao je u meni moj u tebi...tako ti je i izmedju Boga i nas.....u Hristu mi i Bog jedno smo..nesliveno,ravnopravno....nerazdeljivo.... Da li postoji razlog da se covek plasi Boga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Ti meni ja tebi, a? . To je trgovina a ne odnos sa Bogom. Nisi ti jednak sa Bogom covece pa da mozete da budete neki partneri. Jednu kaznu si daleko od pobune..Pa jeste malo preterao da je u Boga strah da ga ne i8zgubi ali sam ipak lajkovao Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Upravo! U hriscanstvu Bog i covek postaju jednaki. Nema gospodara i roba vec ima samo Otac i Sin. ps. prvi put da se nas dvojica slazemo oko necega Nismo jednaki ali smo blagodatno neodvojivi pazi malo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 Da li postoji razlog da se covek plasi Boga?Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Da li postoji razlog da se covek plasi Boga? Zasto bi se plasio Boga koji te voli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Zasto bi se plasio Boga koji te voli? Pa Bog voli sve gresnike ukljucujuci i Hitlera. ... koja je onda razlika izmedju nekog ko cini zla ceo zivot i nekog ko je dobar ceo zivot jer ovaj moze da cini zlo 50 godina i na kraju se pokaje i nikom nista ??...sta mislis zasto postoji pakao? zasto za ime Boga pise da ce Isusu haljina biti crvena od krvi jer ce izgaziti neznabozce??? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 To da Bog voli sve i da niko ne treba da ga se plasi je New Age ili eventualno liberalno hriscanstvo. Jer zasto bi se prosecan covek trudio da bude dobar ako moze lakse proci u zivotu kao surov i bezdusan olos?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 Pa Bog voli sve gresnike ukljucujuci i Hitlera. ... koja je onda razlika izmedju nekog ko cini zla ceo zivot i nekog ko je dobar ceo zivot jer ovaj moze da cini zlo 50 godina i na kraju se pokaje i nikom nista ??...sta mislis zasto postoji pakao? zasto za ime Boga pise da ce Isusu haljina biti crvena od krvi jer ce izgaziti neznabozce??? Ko su neznabozci?Ateisti,budisti,subotari,judaisti,pravoslavci,katolici,hinduisti,masoni?Kako zamisljas ti to gazenje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 19, 2013 Пријави Подели Написано Мај 19, 2013 To da Bog voli sve i da niko ne treba da ga se plasi je New Age ili eventualno liberalno hriscanstvo. Jer zasto bi se prosecan covek trudio da bude dobar ako moze lakse proci u zivotu kao surov i bezdusan olos?? A ti se trudis iz straha da ne goris naboden na razanj? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука