асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Uzmi Sveto Pismo i čitaj. Лош савет, мислим да се може постићи контра ефекат. Највеће сумње су ми се рађале управо због СЗ јер никако нисам могао да сварим гомилу ствари што тамо пише, док нисам овде нашао нека објашњења, мада и даље доста ствари нема смисла ал једноставно игноришем... Брате, добро дошао. Разумем твоје страхове, но они нису оправдани, мораш их превазићи. Сто пут боље ти је и погрешити, заблудити, па се покајати, неголи као се нешто уздржавати и мислити си да си добар као неки лицимур. А радост брате, радост се постепено кроз трпљење свачега ради Христа, то јест ради Љубави, увећава, али су и искушења већа. Без секиранције и живи живот. То што ти говори да је нешто блуд, што кажеш ''виси ти над главом'' ( ), то ти је глас савести, који ћеш временом научити да треба некад га и послушати. Толико, опрости што сам си дозволио оваки никаки дати ти било какав савет, али надам се да ће ти бар мало помоћи. Бог с тобом, свако добро! Нисам имао тај глас савести док нисам прочитао претње паклом за "блуднике" То ти мислиш да нема везе. Данас си са једном, сутра са другом, прексутра са трећом. Прости се навикнеш да мењаш. Ожениш једну, зашто, вероватно да ти рађа децу. Ал лагано опет подлегнеш старим навикама. Ако не желиш да мењаш девојке, него са једном да проведеш цео живот. Шта те онда спречава да се ожениш? То што си још дете, што школу ниси завршио? Онда учи школу, расти, а девојака се окани. Када порастеш довољно да можеш бити муж, онда гледај девојке. Јер да је секс са децу, онда би Бог устројио човека да може и у детињству да упражњава секс, чим се роди и прохода. Све има своје време, не можеш трчати, пре него научиш ходати. Опрости ако грешим, али мени се чини као да ти доживљаваш жену као средство за рађање деце и спасење. Оженићу девојку коју препознам као своју сродну душу. Не мењам девојке као чарапе, него ми је свака нова девојка потенцијална жена. А време покаже да нисмо једно за друго, не може се то одмах знати, тако да раскинемо и свако тражи даље. Камо среће да сам се навикао да мењам Спречава ме да се оженим то што нисам до сада имао везу дужу од неколико месеци. У почетку изгледа све лепо, а после се испостави да не одговарамо једно другом (независно од секса). На шта би то личило да се одмах венчамо и схватимо колико смо погрешили и онда нам брак буде мучење? Колико пута смо сви ми били заљубљени до ушију, да би после схватили да је све то илузија... А тај савет да се манем девојака, па какав је то савет? Не могу ја да бирам кад ће да ми се свиди нека девојка. Осим ако не мислиш на то да иако се заљубимо, да је одбијем јер нисам спреман за брак? Иначе, деца могу имати секс већ са неких ~12 година, што никако не значи да су у тим годинама зрели за брак и породицу, иако технички могу... Треба да будеш супруг и отац, глава породице, а ни не знаш шта значи реч "финансијски" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Evo poslusaj svedocenje ovog coveka, pri kraju ce ti dati odgovor na bar jedno od postavljenih pitanja koja te muce http://www.youtube.com/watch?v=T9o9bmmVl8E Ово је заиста лепо, али није ли то протестантско учење? All you need is love, ништа Црква, причешће...? Исто тако има и бивши атеиста Howard Storm, који је доживео клиничку смрт, где га је Исус избавио из пакла, а кад Га је упитао коју религију треба да изабере, Исус му је рекао да не постоји најбоља религија, него да је најбоља она која нас највише приближава Богу. И тако постаде човек протестантски пастор... ако заиста "ван Цркве нема спасења", џаба све то Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Koliko god sv. Vasilije bio "Veliki", iz jednog nikako ne sledi drugo. Само у једном контексту св.Василије јесте у праву. Ако би Бог скратио муке тако што би уништио оне у паклу, то би значило да Бог у принципу може бити негативац. Међутим, поента је у томе што Бог није негативац. Из тога се закључује значење зла - то је када нешто стреми непостојању. Дакле, ако би Бог одузео егзистенцију - тиме и слободу - некоме ко је у паклу, то значи да се целокупни принцип ,,живота'' као Бога уништава. Зато се просто каже да они који су у паклу живе у вечној смрти. Сликовито је то описано у Карамазовима од Достојевског код лика старца Зосиме. Нема ту никакве филозофије, све је просто. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
асдф Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Само у једном контексту св.Василије јесте у праву. Ако би Бог скратио муке тако што би уништио оне у паклу, то би значило да Бог у принципу може бити негативац. Међутим, поента је у томе што Бог није негативац. Из тога се закључује значење зла - то је када нешто стреми непостојању. Дакле, ако би Бог одузео егзистенцију - тиме и слободу - некоме ко је у паклу, то значи да се целокупни принцип ,,живота'' као Бога уништава. Зато се просто каже да они који су у паклу живе у вечној смрти. Сликовито је то описано у Карамазовима од Достојевског код лика старца Зосиме. Нема ту никакве филозофије, све је просто. Није ли хуманије укинути некоме постојање него га држати у вечном мучењу? Зар није боље да вечно не постојиш него да вечно постојиш мучећи се? Или зашто би уништавао икога, кад га може помиловати (уколико он то жели)? А ако не жели, ако се инати и одбија покајање, нек остане у тами и самопрогнанству, његова слободна воља... сви срећни и задовољни Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Исус му је рекао да не постоји најбоља религија, него да је најбоља она која нас највише приближава Богу. И тако постаде човек протестантски пастор... ако заиста "ван Цркве нема спасења", џаба све то Ovo boldovano nije zvanicno ucenje PC. Nema zvanicnog stava po tom pitanju. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Дакле, ако би Бог одузео егзистенцију - тиме и слободу - некоме ко је у паклу, то значи да се целокупни принцип ,,живота'' као Бога уништава. Зато се просто каже да они који су у паклу живе у вечној смрти. A zasto jedina alternativa vecnoj smrti moze da bude samo njihovo unistenje? Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Није ли хуманије укинути некоме постојање него га држати у вечном мучењу? Зар није боље да вечно не постојиш него да вечно постојиш мучећи се? Или зашто би уништавао икога, кад га може помиловати (уколико он то жели)? А ако не жели, ако се инати и одбија покајање, нек остане у тами и самопрогнанству, његова слободна воља... сви срећни и задовољни Нема разлике између пакла и самопрогнанства - таме, итсл. Пакао је егзистенција солипсизма (што значи саможивост). Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 На шта би то личило да се одмах венчамо и схватимо колико смо погрешили и онда нам брак буде мучење? И на шта би личило да свакој кажеш на почетку "да ти не падне напамет ништа пре брака!". Практично би изгубио икакву могућност да будеш озбиљније и са једном која не не верује у Бога на тај начин, што ипак мислим да није поента хришћанства, по том питању. Једно је имати секс само ради секса, а сасвим друго имати секс у оквиру неког природног (макар данас природног) развоја везе, која ће можда одвести и до брака. Ако бисмо инсистирали по сваку цену на уздржавању, могли бисмо остварити ишта озбиљније само са изузетно ретким девојкама, па онда испада да са веееееликом већином нешто није уреду и да вееееелика већина није материјал за брак, тако да би пале све у воду све приче како хришћанство нема ништа против браку са атеистима, верницима других вера итсл. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 ако заиста "ван Цркве нема спасења", џаба све то Није сигурно шта се подразумева под Црквом у овом контексту. Ако се подразумева само ПЦ рецимо, онда испада да ће сви који су ван ње пропасти. А ако се мисли, како је Звонко на једној теми лепо исказао, да је Црква носилац спасења у једном општем смислу, да је она извор живота у коме ће се наћи сви који се спасу, да неће нико бити спасен а да не заврши у њој, тој заједници љубави Бога и људи, онда ствари стоје сасвим другачије. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 A zasto jedina alternativa vecnoj smrti moze da bude samo njihovo unistenje? То питај оне у паклу. Поента је у томе да они који стварно буду у паклу, неће тражити измирење са Богом него ће тражити да их Бог уништи, а при том и да Бог себе самог уништи. Тешко је схватити степен крајње отуђености од саме благодати постојања. Благодарење се показало јединим начином разумног и словесног постојања, што је суштина Литургије - а све то негирају они који су у паклу. Из наше перспективе тешко је појмити дрскост и бунт према Богу које поседује ђаво - са којим ће се изједначити људи у паклу. По мом мишљењу, многи ће бити у паклу, али много мање ће их бити у односу на оне који ће се спасити у љубави Пресвете Тројице. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ово је заиста лепо, али није ли то протестантско учење? All you need is love, ништа Црква, причешће...? Исто тако има и бивши атеиста Howard Storm, који је доживео клиничку смрт, где га је Исус избавио из пакла, а кад Га је упитао коју религију треба да изабере, Исус му је рекао да не постоји најбоља религија, него да је најбоља она која нас највише приближава Богу. И тако постаде човек протестантски пастор... ако заиста "ван Цркве нема спасења", џаба све то U klipu nema nista protestantsko, to je samo svedocenje jednog gresnog coveka, a svi smo gresni. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ne vidim zasto bi pravoslavlje bilo bolje od budizma. Cini mi se da je budizam besprekoran. Sadrzi minimum besmislene prakse, dogmi a dostupan je svakom coveku za razumevanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Како да будем опуштен са својом девојком кад ми над главом нон стоп виси Црква која каже да су предбрачни односи блуд? Pomisli samo: imas samo jos tuce godina da uradis sve sto je uradio i Aleksandar Veliki! Kad mislis dosvojis svet sa takvim svetonazorima? Kad osvojis svet, videces, bice crkava koje ce ti se ulagivati i kojima ces ti visiti nad glavom... Срђан Шијакињић and Oglo је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Budizam je plot, iako tvrdi da je iznad toga. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Budizam je plot, iako tvrdi da je iznad toga. Upravo je u tome i stvar, i jeste plot, zato nije iznad "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука