Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Svi smo u bozijem prisustvu, znaci u prisustvu apsolutne ljubavi, onaj ko je spasen i ima ljubavi u sebi to dozivljava kao raj a onaj ko je u paklu mrzi apsolutnu ljubav. Pakao i raj su samo stanje duse u prisustvu boga..Na kraju bog nikoga nece odbiti nego ljudi odbiju njega. E to je okej ali tako se ne mogu pojasniti svakakve aktivnosti koje crkva kategorise kao greh,zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 E to je okej ali tako se ne mogu pojasniti svakakve aktivnosti koje crkva kategorise kao greh,zar ne ? Objasni malo opsirnije ovo zadnje sto si reko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Objasni malo opsirnije ovo zadnje sto si reko. Pa npr decko ima devojku sa kojom vodi ljubav,njima je lepo sve je lepo a crkva to smatra bludom. Ima i otaca kojima je npr i smeh greh,a tu nema nista lose,naprotiv. Ne znam da li mozes to da povezes sa svojim postom? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pa npr decko ima devojku sa kojom vodi ljubav,njima je lepo sve je lepo a crkva to smatra bludom. Ima i otaca kojima je npr i smeh greh,a tu nema nista lose,naprotiv. Ne znam da li mozes to da povezes sa svojim postom? Da mogu, sve sto je greh nanosi stetu tvojoj dusi. A Sad sta se sve smatra grehom je drugo. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Da mogu, sve sto je greh nanosi stetu tvojoj dusi. A Sad sta se sve smatra grehom je drugo. Slazem se.Samo sto bi pravoslavna crkva grehom trebala da smatra samo ono sto steti dusi.A iz ovoga mozemo zakljuciti da nije tako. Tu i jeste najveci problem za ljude koji su novi u veri... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Баш тако,не могу да се сетим где али сам читао кад су се неке монахиње смејале па дошао старац и рекао да се не смеју јер лукави улази у човека кроз осмех..Мислим шта сад,најбоље да будем тужан цео живот ? А имаш и примера кад владика Атанасије рецимо прича виц.. Тако да,све читај али држи се неке средине. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Da.A imas i toliko svetitelja koji su se salili,cak i asketa. A na kraju krajeva,imas i mozak i razum da rasudis da li je dobro da covek bude tuzan ili nasmejan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Samo sto bi pravoslavna crkva grehom trebala da smatra samo ono sto steti dusi.A iz ovoga mozemo zakljuciti da nije tako. Ja mislim da sve sto je greh steti dusi, pa cak i kad se neko paskosno smeje, ili kad se vodi ljubav van braka. Mnoge stvari su stetne za nasu dusu a mi mozda nismo potpuno svjesni. emilija and ljiljana80 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Баш тако,не могу да се сетим где али сам читао кад су се неке монахиње смејале па дошао старац и рекао да се не смеју јер лукави улази у човека кроз осмех..Мислим шта сад,најбоље да будем тужан цео живот ? А имаш и примера кад владика Атанасије рецимо прича виц.. Тако да,све читај али држи се неке средине. Ja se ne slazem da je smeh greh i razumem odakle dolazis s takvim misljenjem ali mogu razumijeti zasto je starac rekao da lukavi ulazi u covjeka kroz smeh, to je ustvari velika mudrost. Pogledaj malo i obrati paznju zbog cega se ljudi nasvise smiju, svatices da nije zato sto su veseli nego se smiju najcesce bez iskrenosti i vecinom na zloban nacin. Rjetko kad se ljudi smeju zato sto su veseli ili iz ljubavi i radosti.. Evo ti nesto dobro sto dostojevski kaze bas na ovo, mozda ti malo pomogne. Za smeh je, pre svega, potrebna iskrenost, a zar ima iskrenosti kod ljudi? Za smeh je potrebna nezlobnost, a ljudi se najčešće smeju pakosno. Iskren i nezloban smeh znači veselost, a zar ima kod ljudi u današnje vreme veselosti i umeju li ljudi da budu veseli? Veselost čoveka je najvidnija crta njegova, koja ga najviše odaje. Jedan karakter dugo ne možete upoznati, ali čim se čovek bar jedanput nasmeje sasvim iskreno, pokazaće vam se njegov celi karakter odmah kao na dlanu. Samo čovek vrlo visokog i vrlo sretnog razvitka ume da bude veseo i da zarazi druge, to jest neodoljivo i dobrodušno veseo. Ne govorim o njegovom umnom razvitku, nego o karakteru, o celom čoveku. Na taj način, ako želite da prozrete čoveka i da upoznate njegovu dušu, ne posmatrajte kako ćuti ili kako govori, ili kako plače, ili čak kako se uzbuđuje plemenitim idejama, nego bolje da pogledate kako se smeje. Ako se dobro smeje, znajte da je dobar čovek. Ja zato dobro znam da je smeh najsigurnija proba duše. Pogledajte dete: jedino deca umeju da se dobro smeju do savršenstva i zbog toga i jesu privlačna. - Fjodor Mihajlovič Dostojevski emilija, ljiljana80 and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 " Pevajte i smejte se,jer to zla sila ne podnosi nikako " Otac Tadej. kordun, Istochnik and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ja mislim da sve sto je greh steti dusi, pa cak i kad se neko paskosno smeje, ili kad se vodi ljubav van braka. Mnoge stvari su stetne za nasu dusu a mi mozda nismo potpuno svjesni. Covek iako nije svestan svog greha i promasaja uvek se mogu naci primeri kod drugih ljudi,kako su oni tim nacinom ponasanja doneli sebi stetu. Nemoguce je da milioni-jarde ljudi u svetu imaju devojke,i niko nije svestan da je to lose to jest,pogubno za njih Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 " Pevajte i smejte se,jer to zla sila ne podnosi nikako " Otac Tadej. Tako je. Samo je bitno zbog cega se smejes i sta pjevas. kordun and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Напише се толико дугачких текстова који апсолутно НИШТА не објасне...Када поставиш питања крену празне изјаве типа да ништа не знаш и не разумеш па нема ни потребе да ти се објасни. Крајње неваспитано. Deki992 and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Evo radosnog coveka pravoslavnog, koji je izgleda nasao ono sto je trazio. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Covek iako nije svestan svog greha i promasaja uvek se mogu naci primeri kod drugih ljudi,kako su oni tim nacinom ponasanja doneli sebi stetu. Nemoguce je da milioni-jarde ljudi u svetu imaju devojke,i niko nije svestan da je to lose to jest,pogubno za njih Колико бракова пропада? Колико абортуса има? Колико развода има? Ето штете настале због неодговорности, и размажености. Ако имаш девојку, жени је, а не само сласт без обавеза и одговорности. ljiljana80 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука