Jump to content

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?

Оцени ову тему

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?   

37 члановâ је гласало

1. 1. Која од ове две партије вам је пријемчивија

• Двери
      18
    • Трећа Србија
      18
    • Ни једна
      16
    • Обе
      9
  2. 2. Контролно питање: Зашто Жељко покреће ову тему?

• Разочарао се Дверима
      5
    • Добио је паре од ТС да их промовише
      3
    • Нервирају га Артемијевци
      2
    • Ко ће га знати
      7

Препоручена порука

А шта ако онај други не жели помирење?

Нема напретка то видимо у политици у Срба.

Можда су егоисти и напредовали материјално али сигурно духовно су задњи и донели су само лоше ствари и себи и свима око себе, своме народу.

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Postojali su Dveri kao studentski pokret dosta godina. Ali sad mora ozbiljnije da se finansira. Drugo, mora nesto da rade, da se nametnu. Kako ce da se nametnu kad ne postoje nigde, ni u kojoj instituciji. Samo ce ih narod zaboraviti za 4 godine. Sumnjam da mogu ojacati, a zato ce i biti zaboravljeni.

Treca Srbija cim na iducim izborima izgubi pozicije koje ima u NS, sigurno nece postojati.

Не заборави да су Двери као непарламентарна странка издејствовале да преко 20 градова у Србији усвоји декларацију о нетолерантности на ГМО....мало ли је..?

Подели на овим сајтовима

Postojali su Dveri kao studentski pokret dosta godina. Ali sad mora ozbiljnije da se finansira. Drugo, mora nesto da rade, da se nametnu. Kako ce da se nametnu kad ne postoje nigde, ni u kojoj instituciji. Samo ce ih narod zaboraviti za 4 godine. Sumnjam da mogu ojacati, a zato ce i biti zaboravljeni.

Treca Srbija cim na iducim izborima izgubi pozicije koje ima u NS, sigurno nece postojati.

Ма то су само твоја убеђења а не и реалност.

Лепо сам ти објаснио.

Није држава једина која финансира постојање неких покрета и странака има ту разних финансијера, приде ко год има мало сналажљивије људе у покрету немора да брине о опстанку. И Двери и Трећа Србија имају доста способне људе којима је најмањи проблем да обезбеде финансије.

На крају ту су и чланови и симпатизери па и идеје које их окупљају( што вели Кордун).

Подели на овим сајтовима

Види има једна разлика између Дверјана и Треће Србијанаца која се на неки начин провлачи и кроз овај форум, да не кажем пресликава.

А то је екуменизам и антиекуменизам.

Већина Трећесрбијанаца које познајем су екуменисти док знамо да Дверјани то нису.

Такође већина Дверјана које познајем су артемијевци, док су Треће Србијанци антиартемијевци.

Дакле, кажи ти мени сад Срђане како ћемо превазићи ову поделу?

Izvini greska nisu u Dverima antiekumenisti i obrnuto.

Treca Srbija je nastala od Dveri. Kada su Dveri osvojile nekoliko mesta u skupstini Novog Sada ta grupa iz Novog Sada je pomogla Vucicu da ima vecinu u Novom Sadu. Tacnije prodali su se Vucicu. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Веома лако - међусобним поштовањем. 

Нпр. Није ми битно што си артемијевац ако хоћеш заједно да окопамо њиву и да једемо плодове нашег труда.

Други пут ћу сести са тобом и попричати о артемијанству(штагод), али то неће бити разлог да престанемо да се међусобно поштујемо и да радимо оно што нам је у заједничком интересу.

Ако поштујем твоју личност, то не значи да оправдавам твој избор.

Ама лепо рекох све је то супер, али шта ако ја баш због тога што сам артемијевац не желим с тобом ни да окопам њиву ни да седнем ни да причам. Која ти је шанса на успех? можеш ти мене да поштујеш колико хоћеш али ја просто не желим комуникацију с тобом.

Капираш?

Подели на овим сајтовима

Izvini greska nisu u Dverima antiekumenisti i obrnuto.

Treca Srbija je nastala od Dveri. Kada su Dveri osvojile nekoliko mesta u skupstini Novog Sada ta grupa iz Novog Sada je pomogla Vucicu da ima vecinu u Novom Sadu. Tacnije prodali su se Vucicu. 

Извини али ово што сам навео је реалност.

Дверјани су у већини антиекуменисти и артемијевци. ТС обрнуто.

Знам и једне и друге по прилично лично.

Друга је ствар како су се једни од других издвојили, но то не мења ово што сам рекао.

Подели на овим сајтовима

Ама лепо рекох све је то супер, али шта ако ја баш због тога што сам артемијевац не желим с тобом ни да окопам њиву ни да седнем ни да причам. Која ти је шанса на успех? можеш ти мене да поштујеш колико хоћеш али ја просто не желим комуникацију с тобом.

Капираш?

А и тешко да ће да се мире...прошло је тек 2 године...

Подели на овим сајтовима

aj program, aj vrednosti.. al kako nisi slushao izlizane parole - nato izdajnici, strani placenici, nato parlmanet, i svi oni hvalospevi su najizlizanije parole koje postoje u srbiji od rata... ,,meni se zbog toga najvise i gade....

Зови како хоћеш...упозорени смо на две ствари...

1 - закон о раду - смањења права радника

2 - промена устава - избацивање Косова и Метохије из истог

Волео бих да греше али живи били па видели шта ће да уради Вучићева већина.... 

Подели на овим сајтовима

А шта значи бити артемијевац?

Да ли је човек артемијавац ако је против екуменизма и новотарства у СПЦ и ако владику Артемија сматра политички смењеног те стога настави да га поштује као владику СПЦ?

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Да ли је човек артемијавац ако је против екуменизма и новотарства у СПЦ и ако владику Артемија сматра политички смењеног те стога настави да га поштује као владику СПЦ?

Одговор је точан.

Ако је против екуменизма и ако је само то онда није Артемијевац.

Али кад додаш и ово друго што си рекао онда јесте.

Пример:

Ја сам антиекумениста.

А нисам артемијевац нити сматрам Артемија више владиком, без обзира како и због чега му је СПЦ одузела чин.

Јер ја стављам СПЦ изнад појединца а ти си ставио појединца изнад СПЦ и зато јеси артемијевац.

Подели на овим сајтовима

Ne zaboravi da su Sv car Konstantin i jos mnogi carevi i velikasi bili politicari. Politika kao i sve ostalo u covekovom zivotu nije ni dobro ni zlo vec zavisi od toga kako ga covek upotrebljava.
sveti carevi su imali odgovornost pred Bogom za razliku od ovih "demokratski izabranih" vodja koji ne snose odgovornost ni pred kim..glupo je uporedjivati monarhiju i ovu sadasnju politiku (demokratija,komunizam,fasizam i svaki drugi izam)  0703_read  

Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином.                                            Манастир Брадача                             Монах Нектарије

Подели на овим сајтовима

Одговор је точан.

Ако је против екуменизма и ако је само то онда није Артемијевац.

Али кад додаш и ово друго што си рекао онда јесте.

Пример:

Ја сам антиекумениста.

А нисам артемијевац нити сматрам Артемија више владиком, без обзира како и због чега му је СПЦ одузела чин.

Јер ја стављам СПЦ изнад појединца а ти си ставио појединца изнад СПЦ и зато јеси артемијевац.

Е па видиш ја се са том констатацијом не слажем можете ви викати да је неко и хитлер, то не мења ствари.

Стварате предрасуде без потребе.

Ја се не сматрам артемијевцом ни иринејовцом и не бих допустио да ме неко због овако минорне ствари тако етикетира.

Подели на овим сајтовима

Капираш?

Да. 

Али ће се већ наћи неко нормалан, сличан.

Подели на овим сајтовима

Зови како хоћеш...упозорени смо на две ствари...

1 - закон о раду - смањења права радника

2 - промена устава - избацивање Косова и Метохије из истог

Ja i ne verujem u "prava radnika" van onih kako se dogovore poslodavac i radnik, eventualno sindikat radnika i poslodavac. Ne vidim koja bi tu druga prava mogla da se dodaju... sem da je poslodavac duzan da ispostuje dogovor kao i radnik.n

Trenutno naprimer imas povlascenja radnika, npr... neko ko je u sindikatu ... delegat, vodja ili kako se to vec zove - ne moze dobiti otkaz. Pa cesto i ne dolaze na posao... to nije pravo, to je privilegija...

To ako sklone nikako nije lose, moze samo dobro da biude.

ja se bojim da ce oni dati povlascenja radnicima...... ali samo posebnim radnicima, onim koji su im znacajni za stranku.. sindikalni kadrovi i ostali...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

antekumenisti imaju svo pravo da iskazuju svoje protivljenje sve dok se gospoda lijepo ne dogovore sta je precizno ekumenizam, ali neće nego su zamotali dve bitno različite stvari u istu oblandu a ja bas ne volim nikako mutne situacije, ja licno recimo nisam protiv  ekumenizma u onom smislu razgovora, pomaganja u nekim situacijama , druženja i slično, ali postoje ljudi kojima to sve smrdi na prevaru i ja ih potpuno razumijem i ne smetaju mi ni najmanje, okusio je srbin svakakve prevare do sada , naučio narod da se plaši i drške ne samo oštrice noža, a gospoda iz crkve bi mogla malo da povedu racuna o tome jer prave među narodom neslogu svojim ponašanjem

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...