Jump to content

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?

Оцени ову тему

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?   

37 члановâ је гласало

1. 1. Која од ове две партије вам је пријемчивија

• Двери
      18
    • Трећа Србија
      18
    • Ни једна
      16
    • Обе
      9
  2. 2. Контролно питање: Зашто Жељко покреће ову тему?

• Разочарао се Дверима
      5
    • Добио је паре од ТС да их промовише
      3
    • Нервирају га Артемијевци
      2
    • Ко ће га знати
      7

Препоручена порука

Мислим да је то као:

Прва Србија-Милошевићева ( и сав тај менталитет који је означио то доба ), социјалистичка, националистичка, за Русију

Друга Србија-Ђинђићева, либерална, западњачка, за ЕУ

И они су сад као Трећа Србија, ни једни, ни други, но они који гледају да буде боље "цокули и мотици".

И ћириличарима, не заборави колика се хајка дигла на њих кад су увели ћирилицу у Нови Сад( као да је нови сад у Малезији)...

Подели на овим сајтовима

Pa bitno je tebi, ne znam je li ikome jos. Treca Srbija ce propasti, a Dveri ce mozda jos kratko da postoje ali ne postoji svrha. Kao ni DSS, gotovi su.

Што си тако убеђен да је мени битно?

Да ли је икоме још ? Па погледај за пар минута друга страница теме, очито зар не?

Од куд ти идеја да ће обе ове партије пропасти?

И још и ДСС приде?

Подели на овим сајтовима

Kakve veze ima lichno pokajanje sa celom pricom, kada se na kraju politika svodi na politicki program?

Два страначка лидера ће остварити пријатељски контакт у оној мери у којој су мање егоистични. А мање су егоистични уколико су свесни својих мана, уколико не желе да буду такви и труде се на том пољу, тј. ако се кају, имају више љубави и разумевања за ближње. Тада ће и боље разумети политичке програме једни других и мењаће их и усаглашавати ако треба. Живимо у једној земљи, желимо исту ствар. Деобом је нећемо постићи, већ сарадњом у појединостима у којима се слажемо. 

Подели на овим сајтовима

Pa bitno je tebi, ne znam je li ikome jos. Treca Srbija ce propasti, a Dveri ce mozda jos kratko da postoje ali ne postoji svrha. Kao ni DSS, gotovi su.

teško da će dveri propasti jer su se okupili oko nekih čvrstih svetinja za razliku od svih ostalih, nije svaki glasač isti, postoje oni koji glasaju povodljivo i bez mozga a postoje i oni koji glasaju iz čistog uvijerenja, a ja sam siguran da je skoro citava podrska dverima iz dubljeg uvijerenja, a ta  sila se brate ne lomi lako ničim, nego ima tendenciju da što je jače stežeš ona bude još čvršća, efekat kontrapoluga....

meni su dveri bitne 

Подели на овим сајтовима

Што си тако убеђен да је мени битно?

Да ли је икоме још ? Па погледај за пар минута друга страница теме, очито зар не?

Од куд ти идеја да ће обе ове партије пропасти?

И још и ДСС приде?

Pa ko ce ih finansirati kad samo izlaze na izbore i propadaju? DSS se spasio sto su usli u BG, pa ce biti nekih para a inace bi nestali sigurno. Treba platiti ljude ako ce nesto raditi u stranci. I Treca Srbija kad nestane iz NS skupstine, ode u historiju.

Подели на овим сајтовима

Два страначка лидера ће остварити пријатељски контакт у оној мери у којој су мање егоистични. А мање су егоистични уколико су свесни својих мана, уколико не желе да буду такви и труде се на том пољу, тј. ако се кају, имају више љубави и разумевања за ближње. Тада ће и боље разумети политичке програме једни других и мењаће их и усаглашавати ако треба. Живимо у једној земљи, желимо исту ствар. Деобом је нећемо постићи, већ сарадњом у појединостима у којима се слажемо. 

Тачно али кога од њих политичара је заиста брига за љубав према ближњем и отклањање својих мана.

Приоритет је отклањање што више пара из џепа поштеног грађанина у своју касицу...

NATO STEP BACK NO PLACE FOR YOU IN SERBIA!!!

EU YOU WILL NOT CONQUER LAND OF THE SERBS!!!

СРБИНЕ БРАТЕ ЗАР ИМ ВЕРУЈЕШ? ЖЕЛЕ НАМ ЗЛО ЛИЦЕМЕРИ ЗАПАДА, НЕ ДАЈ СЕ ПРЕВАРИТИ!!!

Подели на овим сајтовима

Pa ko ce ih finansirati kad samo izlaze na izbore i propadaju? DSS se spasio sto su usli u BG, pa ce biti nekih para a inace bi nestali sigurno. Treba platiti ljude ako ce nesto raditi u stranci. I Treca Srbija kad nestane iz NS skupstine, ode u historiju.

Јасно ти је да Двери постоје деценију и више а у политику су као партија ( покрет ) ушли недавно. Дакле зашто би пропали, ако нису до сад?

На исти начин може да функционише и Трећа Србија, поготово што знају систем опстајања и ван парламента јер су изашли из Двери.

За ДСС не знам , да будем искрен, они су стари кадрови и не верујем да ће умети да се снађу као ванпарламентарна странка.

Подели на овим сајтовима

Тачно али кога од њих политичара је заиста брига за љубав према ближњем и отклањање својих мана.

Приоритет је отклањање што више пара из џепа поштеног грађанина у своју касицу...

А шта ако онај други не жели помирење?

Подели на овим сајтовима

Не знам штабих рек`о...Двери су ми пријемчивије јер сам доста читао о њиховом програму, подржавам неке од вредности за које се боре, био сам на пар митинга где нисам слушао само излизане пароле, кум води једно од повереништава и доста прича о томе...

Прво сам чуо и упознао Двери па се онда десило оно са Трећом Србијом иако сам у једном тренутку вишка слободног времена, умало приступио Дверима у Новом Саду, баш слушајући оног Паровића...е кад се десило то раздвајање, рекох себи: "Ђуро(иако се не зовем тако) нећеш ти у политику!"

Подели на овим сајтовима

mislim da je politika jedan vid idolopoklonstva 0703_read

Ne zaboravi da su Sv car Konstantin i jos mnogi carevi i velikasi bili politicari. Politika kao i sve ostalo u covekovom zivotu nije ni dobro ni zlo vec zavisi od toga kako ga covek upotrebljava.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Не знам штабих рек`о...Двери су ми пријемчивије јер сам доста читао о њиховом програму, подржавам неке од вредности за које се боре, био сам на пар митинга где нисам слушао само излизане пароле, кум води једно од повереништава и доста прича о томе...

Прво сам чуо и упознао Двери па се онда десило оно са Трећом Србијом иако сам у једном тренутку вишка слободног времена, умало приступио Дверима у Новом Саду, баш слушајући оног Паровића...е кад се десило то раздвајање, рекох себи: "Ђуро(иако се не зовем тако) нећеш ти у политику!"

:)):)) :)) :good2:

Подели на овим сајтовима

Јасно ти је да Двери постоје деценију и више а у политику су као партија ( покрет ) ушли недавно. Дакле зашто би пропали, ако нису до сад?

На исти начин може да функционише и Трећа Србија, поготово што знају систем опстајања и ван парламента јер су изашли из Двери.

За ДСС не знам , да будем искрен, они су стари кадрови и не верујем да ће умети да се снађу као ванпарламентарна странка.

Postojali su Dveri kao studentski pokret dosta godina. Ali sad mora ozbiljnije da se finansira. Drugo, mora nesto da rade, da se nametnu. Kako ce da se nametnu kad ne postoje nigde, ni u kojoj instituciji. Samo ce ih narod zaboraviti za 4 godine. Sumnjam da mogu ojacati, a zato ce i biti zaboravljeni.

Treca Srbija cim na iducim izborima izgubi pozicije koje ima u NS, sigurno nece postojati.

Подели на овим сајтовима

био сам на пар митинга где нисам слушао само излизане пароле

aj program, aj vrednosti.. al kako nisi slushao izlizane parole - nato izdajnici, strani placenici, nato parlmanet, i svi oni hvalospevi su najizlizanije parole koje postoje u srbiji od rata... ,,meni se zbog toga najvise i gade....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Види има једна разлика између Дверјана и Треће Србијанаца која се на неки начин провлачи и кроз овај форум, да не кажем пресликава.

А то је екуменизам и антиекуменизам.

Већина Трећесрбијанаца које познајем су екуменисти док знамо да Дверјани то нису.

Такође већина Дверјана које познајем су артемијевци, док су Треће Србијанци антиартемијевци.

Дакле, кажи ти мени сад Срђане како ћемо превазићи ову поделу?

Веома лако - међусобним поштовањем. 

Нпр. Није ми битно што си артемијевац ако хоћеш заједно да окопамо њиву и да једемо плодове нашег труда.

Други пут ћу сести са тобом и попричати о артемијанству(штагод), али то неће бити разлог да престанемо да се међусобно поштујемо и да радимо оно што нам је у заједничком интересу.

Ако поштујем твоју личност, то не значи да оправдавам твој избор.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...