Jump to content

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?

Оцени ову тему

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?   

37 члановâ је гласало

1. 1. Која од ове две партије вам је пријемчивија

• Двери
      18
    • Трећа Србија
      18
    • Ни једна
      16
    • Обе
      9
  2. 2. Контролно питање: Зашто Жељко покреће ову тему?

• Разочарао се Дверима
      5
    • Добио је паре од ТС да их промовише
      3
    • Нервирају га Артемијевци
      2
    • Ко ће га знати
      7

Препоручена порука

@@Жељко,

@,

@@kordun,

@,  

Е ајде све у реду, слажем се са свима...прво бити Хришћанин па онда Србин...али оваква потурања не толеришем...и то константно ради..има ова појава и неки правни назив...

A kako da me ne boli kada znam kako su Milosevicevi panduri maltretirali albance tamo? Sto bi me manje bolelo kada milosevicev pandur zeni Albanki ispred muza i dece puskom zadize suknju?

Ал да не развлачимо тему, што с` каже...

Подели на овим сајтовима

@@Жељко,

@,

@@kordun,

@,  

Е ајде све у реду, слажем се са свима...прво бити Хришћанин па онда Србин...али оваква потурања не толеришем...и то константно ради..има ова појава и неки правни назив...

Ал да не развлачимо тему, што с` каже...

Koje brate poturanje? Ja to zovem objektivnost

Ne znam, jel razmislis ti nekad iz aspekta jednog kosovskog albanca kog je maltretirala slobina murija?

Ili iz aspekta jednog hrvata u vukovaru?

Ja kada god sam diskutovao sa vama vi sve svedete na "oni nas mrze" a ja pokusavam da vam docaram da iza te mrznje postoji ista bol koja postoji i kod vas. Isto tako i oni vase reci dozvivljavaju da "vi njih mrzite" I istu stvar ne shvataju.

Cak i oni najgori fasisti, iza toga je cista bol - nista vise. Dovoljno je pogledati hitlerovu biografiju i shvatiti u kolikom je dusevno bolu i povredjen bio taj covek da bi stvorio onu gnusnu ideologiju i u jevrejima video krivce za svoj bol, a u Arijevskoj ideologiji melem.

Dakle brate Djuro, nikakvo poturanje to nije, vec objektvnost. A dok god sejeme bol jedni drugima, dotle ce biti fasista i sa jedne i sa druge strane.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

l4w5qPe.png

Тренутни резултати анкете на овој теми...

Шта говоре?

33 гласа су дата су из патриотског крила форума (Двери + ТС + Обе партије).

12 гласова су против обе партије.

И за длаку ТС води у односу на Двери, могуће да је ово и разочарање изборним резултатима које су постигле Двери.

Како год било да било, само ми није  јасно ко су ТрећеСрбијанци на форуму?

Овде већ годинама читам највише постова од Дверјана и симпатизера Двери а колико се сећам нисам приметио ни један пост у прилог ТС нити и једног форумаша који се изјаснио као онај који подржава ТС.

У чему је фора?

Подели на овим сајтовима

Извини али ово што сам навео је реалност.

Дверјани су у већини антиекуменисти и артемијевци. ТС обрнуто.

Знам и једне и друге по прилично лично.

Друга је ствар како су се једни од других издвојили, но то не мења ово што сам рекао.

Још само да устврдиш како су дверјани ради ситних личних интереса у Новоме Саду ушли у коалицију са напредњацима и да твоја реалност буде видљива свима.

Оно јесте да то што су се новосадски трећесрбијанци брже - боље зарад личних добити , како си ти сам то лепо написао - издвојили - не мења оно што си ти рекао али оно што до сад нисмо знали је да је то одлика искључиво - екумениста.

Но пошто видим да све знаш - од када си ти у завади са реалношћу ?

Подели на овим сајтовима

Разлика је у томе што Двери по други пут не прелазе цензус, а Трећој Србији је тек први пут.  :)))

Подели на овим сајтовима

Свима је познато да су ТС настали тако што су се издвојили из Двери.

Али се о томе зашто се то десило много манипулише.

Наравно да ко губи има право и да се љути и ја то разумем, али не могу на тој основи да постављам објективне закључке.

У овом случају у Новом Саду су губитници Двери.

Тако да разумем револт Дверјана против ТС јер њихов огранак у НС је формирао нову странку и ушао у градску власт.

Међутим и онда кад се то дешавало а и сад тврдим да је то био добар потез.

Свакако да Дверјани не могу преко уста да превале ово што сам ја сад написао(болдовао) и није проблем што се неће сложити са мном по овом питању, али немају право да осуђују друге који то кажу.

Дакле : Веома је добар потез што је ТС ушла у власт у Новом Саду, јер су тако збацили аутономашку  коалицију окупљену око жутих.

СНС је нудио коалицију Дверима да збаце аутономаше, централа у БГ је била против, тобоже због принципијелности.

Као оно обећали су да неће са СНС у коалицију.

О.К. то је још један додатни разлог да Двери не сматрам озбиљним покретом који ће се добро борити за националну ствар. Јер у таквој ситуацији када имаш прилику да рушиш аутономаше који су ништа друго до војвођанерске усташе које Србима ( почесто) псују мајку, ти из неке принципијелности то одбијаш.

То је за мене дебилизам.

И зато сам подржао ТС у том моменту а и сад сматрам да су добро поступили ти момци који су изашли из Двери и оформили ТС те потом ушли у коалицију са СНС и срушили аутономаше, и не само да је добар потез који је у интересу Срба, него је пре свега показатељ да ти момци нису кретени и да знају ствари да поставе како треба, да су способни за политичко деловање.

Ово им аутономаши никад нису опростили, зато на њиховим сајтовима(аутономашким и другосрбијанским) од онда до данас можете читати скоро свакодневно нападе на ТС.

На жалост Дверјани  скоро стоје у истим редовима са аутономашима када су напади на ТС у питању и то само из сопствене сујете.

За мене никада национални интерес није једнако страначки интерес и не пада ми на памет да то двоје једначим.

Дверјани ће ми сад рећи : Па добро и шта сад Нови Сад има од свега тога?

Има! Нема усташе на власти, просто је то.

Али на жалост присутна је логика која неће добро донети овоме народу. То је сивоњска логика.

Том логиком управо се чини услуга напријатељима народа.

Што се тиче ресора културе, чанкови људи су годинама уназад користили све ове фондове без да је ико од Дверјана дизао џеву. Сада када су они изгубили те фондове и када су ТС поделиле те новце онако како су хтели, први су скочили против тога аутономаши. Јер њима је јасно да су ТС поделили паре Србима. Али је невероватна будалаштина што су их Дверјани и други патриоти подржали у овим причама. Тако су се Дверјани и патриоти чисто из сујете сврстали у аутономашке редове у Војводини, јер су против тога да ТС даје паре Видовдану, Гусларима, и другим српским НВО и удружењима. Вероватно би били одушевљени да су те паре дали неким аутономашима, Хрватским културним удругама и др.

Буквално је ово цела прича око ТС и Двери у НС, па коме се свиђало свиђало...

Подели на овим сајтовима

Разлика је у томе што Двери по други пут не прелазе цензус, а Трећој Србији је тек први пут.  :)))

ТС постоји свега годину дана па то и није неко изненађење.

За Двери мени лично јесте изненађење јер сам очекивао да ће овај пут прећи цензус.

Двери ипак постоје више од деценије.

Подели на овим сајтовима

Је л` овде преовладао неки интерес?

Зар би ја био толико јадан и патетичан да из личних интереса пишем све ово?

Уосталом дао сам вам ту опцију и на гласању.

Па ако тако мислите гласајте.

Пишем све транспарентно, ни по бабу ни по стричевима.

Јесте Видовдан је као НВО добио нека средства за рад сајта и неке друге пројекте, није да није. И јесте ја сам админ на Видовдан форуму као и овде што сам.

Личног интереса од свега овога нема, а штету имам( јер ко ће ми веровати да немам корист, ко што многи мисле и да поп Иван има материјалну корист од овог форума).

Подели на овим сајтовима

Зар би ја био толико јадан и патетичан да из личних интереса пишем све ово?

Ово ти не треба, лепо сам питао, без инсинуација, осим ако је забрањено питати. Једно "не" је било довољно, не мора читав комад са бусањем у груди и плакањем над злехудом судбином да се одигра.

Оно што ми је привукло пажњу је количина чињеница које износиш о томе шта мисле и како мисле чланови Двери, чланови Треће Србије, редом.

Мислим да си веома  заузет човек ако стижеш у све то да се лично увериш.

Подели на овим сајтовима

Ово ти не треба, лепо сам питао, без инсинуација, осим ако је забрањено питати. Једно "не" је било довољно, не мора читав комад са бусањем у груди и плакањем над злехудом судбином да се одигра.

Оно што ми је привукло пажњу је количина чињеница које износиш о томе шта мисле и како мисле чланови Двери, чланови Треће Србије, редом.

Мислим да си веома  заузет човек ако стижеш у све то да се лично увериш.

Истина је да сам теби могао одговорити и са једним НЕ, али ово је отворен форум и чита га ко жели( не видим никакво бусање у груди и кукање над злехудом судбином, то је просто тако).

Пријатељи и познаници и људи из Цркве које срећем свакодневно су сви побројани, колико год да ме интересује или не интересује све ово неминовно је на крају сазнати оволико колико пишем.

Познајем и Дверјане и ТрећеСрбијанце Новог Сада (и шире) лично.

Добар сам и са једнима и са другима и то су ок људи и једни и други, али је несрећа та српска увек присутна - деобе.

Предвиђам и једнима и другима да ће опстати на политичкој сцени Србије и не само то него и да ће бити значајни носиоци политике код нас. Стога пре свега ово све и пишем.

Подели на овим сајтовима

Трећа Србија је скупина каријериста које је ономад  потплатио Бајатовић да  поцепају Двери. Краду шаком и капом по предузећима која држе у Новом Саду, због њих су Двери у Војводини катастрофално прошле, мада ни они нису много гласова, што значи да је њихов циљ успео а то је да разбуцају Покрет на северу Србије. Програм им јесте добар и мора се признати систематичнији од оног који нуде Двери Српске ал шта то вреди када ТС воде људи  који малтене транспарентно краду.

Подели на овим сајтовима

TS mi izgledaju ko neki alieni.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...