Jump to content

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?

Оцени ову тему

У чему је разлика између Двери и Треће Србије?   

37 члановâ је гласало

1. 1. Која од ове две партије вам је пријемчивија

• Двери
      18
    • Трећа Србија
      18
    • Ни једна
      16
    • Обе
      9
  2. 2. Контролно питање: Зашто Жељко покреће ову тему?

• Разочарао се Дверима
      5
    • Добио је паре од ТС да их промовише
      3
    • Нервирају га Артемијевци
      2
    • Ко ће га знати
      7

Препоручена порука

Nacionalisticka politika (ne nacionalizam kao onsecanje) je po meni kao i komunizam. U teoriji zvuci super, ali u praksi unisti sam sebe.

Politika jedne sedmomilionske drzave (a kamoli vece) treba da uvazi, jednako tretira i ispostuje sve grupe ljudi koje tu postoje. A one ce se deliti i po nacionalnosti, i  po idejama, i po osecaju naciaonalnosti i svim ostalim mogucim pravcima. Etnicko-nacionalisticki politicki pravci su obavezno diskriminatorski, da bi radili u sluzbu etnickih naacionalista. I tako tom diskriminacijom ugroze samo etnicku naciju koja dominira tom podrucju, jer se pod izgovorom nacionalizma povuce gomila pogresnih poteza.

Dakle patriotizam kao lichno osecanje, borba za sopstveni nacionalni identitet je super, i to najbolje radi zajednicom, folklorom odrzavanjem nekih stvari i vrednosti u lichnom zivotu i kroz dobre primere. Kada se to prenese na politiku i da drzavi u ruke.. nikad do sada nije izaslo na dobro - niti ce.

Mi danas imamo ogroman pad u patriotskim osecanjima zbog ljudi kao sto su - Mladen Obradovic, Arkan, Legija, Vojislav Seselj i slichni... zbog kojih je mnoge sramota da se nazovu Srbima.

Sto je meni apsolutno raazumljivo. I mene sramota od jednog Arkana npr. Sto ja moram da slavim proverenog kriminalca, jer se eto borio za Srpski interes (bar se tako prica) ili jednog umnobolnog politicara kao sto je Seselj jer eto prica neke price o velikoj Srbiji?

To da je seselj umnobolan to je jasno.. neka on prica o Srbiji do ujutru.. ja neij zelim da smatram ispravnim coveka koji prica na televiziji viceve o klanju hrvata i mase pistoljem po studiju...

Ja iskreno mislim da imam jaka patriotska osecanja, jako volim Srbiju, Krusevac pogotovu.. ali jednostavno ne volim Seselja, njegovu ideologiju, njegove ideje i njegove price smatram bolesnim. Ma koliko voleo Srbiju, ja Srbiju ne vidim kao zemlju gde je seselj neki pozitivan primer jer svoju umnogoblnost krije iza ideologije koja je "pro srpska"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja iskreno mislim da imam jaka patriotska osecanja, jako volim Srbiju, Krusevac pogotovu.. ali jednostavno ne volim Seselja, njegovu ideologiju, njegove ideje i njegove price smatram bolesnim. Ma koliko voleo Srbiju, ja Srbiju ne vidim kao zemlju gde je seselj neki pozitivan primer jer svoju umnogoblnost krije iza ideologije koja je "pro srpska"

Родољубље је волети људе, конкретне људе. А не "волети" неке апстрактне идеје и симболе. То и не може да буде љубав већ само идолопоклонство. Па такве родове и даје...

И на том испиту пада већина наших "патријота".

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

aj malo voli hrvatsku matere ti, bar mjesec dana sjaši sa voljenja srbije ako ikako možeš 

Подели на овим сајтовима

Родољубље је волети људе, конкретне људе. А не "волети" неке апстрактне идеје и симболе. То и не може да буде љубав већ само идолопоклонство. Па такве родове и даје...

И на том испиту пада већина наших "патријота".

Ja pod rodoljublje smatram voleti istoriju, jezik, pismo, obicaje, kulturu, kuhinju, arhitekturu itd. Ne simbole vec kulturu i okruzenje koja me dobrim delom cini onim sto jesam.

Подели на овим сајтовима

Ja pod rodoljublje smatram voleti istoriju, jezik, pismo, obicaje, kulturu, kuhinju itd.

То може да буде додатак, али није главно. Исто толико можеш да волиш културу и обичаје других народа па да не будеш ништа мањи родољуб.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

не заносите се.

распали су се зато што је Вучић оним у Новом Саду понудио више пара, него што су добијали од ДСа. тако у Србији све функционише. свако има цену и сви су купљени.

Бем ли га ја сам био убеђен да су ушли у савез са СНС у Новом Саду да би срушили жуте. Занимљиво је да Двери на то нису пристале , тј старешинство тј. врх странке( покрета или већ како) и то ми ни до данас није јасно јер сам вероватно пристрасан према Дверима а гарант постоји просто објашњење зашто Двери нису хтеле да руше жуту власт у Новом Саду...

Елем око тога су се поцепали а не око пара. Власт а са њој и паре наравно су дошле потом но то је већ уобичајена прича у Србији зар не.

Подели на овим сајтовима

el te bole rane srpske ?

Bole me sva srtadanja svih ljudi, nacionalnost je nebitna.

Pravo da ti kazem ne znam sta su to "rane Srpske" bole me stradanja Srba koji su stradali, ali ne znam da li je izraz "rane Srpske" pravi izraz... posto ne verujem da nacija ima svest. 

Подели на овим сајтовима

Pa valjda zato sto su rekli da nece sa SPS u koaliciju. I odrzali obecanje iz kampanje.

Не верујем да се на тај начим може успети у политици.

То је можда примерено некој другој друштвеној делатности, рецимо монаштву или тако нешто, али у политици је то управо смешно.

Нећеш да рушиш непријатеље намбр 1. због тога што си обећао са нећеш и коалицију са непријатељима намбр 2.

Извини али то је или кретенизам или је рачуница нешто сасвим друго. Ја у ту причу просто не могу да поверујем, вређа ми интелигенцију.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...