Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Osnovni problem: koja Biblija? Hriscani (protestanti, pravoslavci, katolici) koristite razlicite Biblije, odnosno priznaju razlicit spisak tekstova kao Sveto Pismo. Takođe, najstariji sačuvani primerci biblijskih tekstova su često međusobno različiti.

Sledeći problem: ko je dovoljno zaludan da proverava da li su sve Paninove tvrdnje tačne? Neki su proveravali pojedine Paninove tvrdnje i ustanovili da laže: LINK

Sledeći problem: koincidencija... više o tome: LINK

Inače, Ivan Panin nije bio matematičar... nije bio dr... i nije Bibliju proučavao 10 već 50 godina tražeći u njoj paterne sedmica... wasted life if u ask me...

Ја сам то недавно прочитала и поставила сам текст чисто да видим и другачија размишљања,јер сам била сумњичава..

Немам намеру никога да учим нити да саблажњавам,то сам поставила због себе,још једно сазнање више није на одмет.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Čekaj malo.

VICARIVS FILLI DEI

6 100 A R 4 S     F 1 50 50 1      500 E 1

Zbir je 713.

Kad I stoji ispred ili iza V to je jedan broj - 4 (IV) ili 6 (VI)... a čak i ako to zanemarimo, nema 6 I kako si ti napisao nego 5.

Takođe 2 x L nije 50, nego 100.

Mada si inače pogrešno napisao, izraz je Vicarius Filii Dei.

i tu je zbir 664, doduše, ako (sasvim suprotno rimskom označavanju brojeva) IV računaš kao 1+5 umesto kao 4:

5 1 100 A R 1 5 S     F 1 50 1 1      500 E 1

onda se i dobije 666.

Sve ovo naravno pod uslovom da U računaš kao V a ne znam zašto bi tako računao. Mnogo nategnuto za proklinjanje...

VICARIVS FILII DEI

Да ставио сам два л уместо два и

Хвала што си уочио

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Sve ovo naravno pod uslovom da U računaš kao V a ne znam zašto bi tako računao. Mnogo nategnuto za proklinjanje...

У латинском се писало и в и у исто,исти симбол за 5,зато

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Zaboravio si- "Ekumenisticka"

нисам него заборавих апострофе на "православна"- (е тако) да ставим ту се зезнух

Подели на овим сајтовима

У латинском се писало и в и у исто,исти симбол за 5,зато

Srdjane to sto si pisao ovde je prepisano od Adventista. Ako hoces mogu ti i dati citat. Npr Velika Borba. Ne kazem ponekada se i njima desi da napisu ponesto pametno ali ti kao pravoslavan nikako nebi trebao da se pozivas na njihovo ucenje. Nije ti to dobro brate dragi. Vidim da nisi sve istine vere razumeo kao npr ono sto si govorio o idolopoklonstvu. Moja ti je preporuka da procitas npr Sv Jovana Damaskina O ikonama. Onda ce ti neke stvari biti jasnije i razumeces sta je idolopoklonstvio a sta ne. Ako hoces nacicu ti linkove pa citaj.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Srdjane to sto si pisao ovde je prepisano od Adventista. Ako hoces mogu ti i dati citat. Npr Velika Borba. Ne kazem ponekada se i njima desi da napisu ponesto pametno ali ti kao pravoslavan nikako nebi trebao da se pozivas na njihovo ucenje. Nije ti to dobro brate dragi. Vidim da nisi sve istine vere razumeo kao npr ono sto si govorio o idolopoklonstvu. Moja ti je preporuka da procitas npr Sv Jovana Damaskina O ikonama. Onda ce ti neke stvari biti jasnije i razumeces sta je idolopoklonstvio a sta ne. Ako hoces nacicu ti linkove pa citaj.

Ово сам извукао из једне књиге о илуминатима,а не од адвентиста,и не немој ми цитирати лажну пророчицу Елен Вајт :)

Идолопоклонство,пагански богови које представљају као свеце,па дају народу молитве упућене њима да их народ изговара,више него Оче наш и уче их да се моле тим свецима за своје потребе да ће пре бити услишене него оне Богу,па ти сад види,схвати о чему мислим

Са иконама немам никаквих проблема нити сам о њима писао,иконе су прозори царства небеског и црква их не обожава као божанство

Хвала

Подели на овим сајтовима

Да да видимо последњих година како се лепо проводе и народ и држава у Грчкој.Зато јер се удружили са идолопоклоницима.

Lepo se provode zbog lose drzavne politike, prevelikog pozamljivanja itd. U pravu je +David kada je rekao da "magicno razmisljate", nema veze ni sa kalendarom, niti sa bilo cime, religijskim.

Ствараоцима лажних светитеља,грчког паганског бога Диониса претворили у св,Дионисија,алпска богиња Викторија постала св.Викторија,богиња Бригит која је сматрана ћерком бога сунца постала св.Бригита итд.

А да не помињем какво окултно значење има Богородица код њих,па у свакој цркви кип Богородице заузима централно место,богиња мајка из Вавилона са дететом у рукама.Астарота и Вал.

Sta si on da ti posto slavis slavu, svetovida, seces badnjak, pravis kolach, palis badnjak.... komplet set paganski obicaja.

A tek o vidovdanu koji se slavi na dan svetovida da ne pricamo.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Где погреших:

1, Код одбране светитеља које приказују као луде и грешнике што се ја не усуђујем да их назовем тако?

2.Код одбране Светог Писма које за поједине представља лаж и обичну људску реч?

3.Код одбране вере од појединих атеистичких аргумената?

1. Laz, jedan, niko nije prikazao svetitelje kao lude, a da su gresni jesu. Svi ljudi su gresni pa i svetitelji.

2. Laz   dva, niko nije rekao da je sveto pismo laz i obichan ljudska rec. Rekli smo da su ga pisali ljudi i da kao takvo sadrzi greske. 

3. Laz tri, na ovoj temi nijedan ateisticki argument nije napao veru. Evolucija nije ateisticki arugment protiv vere.

Ne znam da li si gord, ili sta je u pitanju.. ne ulazim u to da ti sudim.. ali lazes.

Подели на овим сајтовима

Lepo se provode zbog lose drzavne politike, prevelikog pozamljivanja itd. U pravu je +David kada je rekao da "magicno razmisljate", nema veze ni sa kalendarom, niti sa bilo cime, religijskim.

Нема везе с календаром,већ са откровењем Божијем,вратимо се у прошлост,па да погледамо штампе СПЦ крајем деведесетих и почетком 2000,како је оштро осуђиван екуменизам,како је ватикан називан вавилонском курвом из откровења,не по мом тумачењу већ по црквеном тумачењу,како је позивана грчка црква да не прихвата савез са папистима,и даље још у прошлост како су духовни оци говорили о риму.Данас се све то мења.

Ја само браним ставове те светосавске православне цркве,тако указујем на нешто што је штетно,како су поједини свеци вештачки убачени јер народ се није одрицао слављења истих,само им мало модификовали имена.А не мислим да је наша црква злоупотебила тај принцип по ономе што си навео.

Није ово тема овде за то,боље ми се јави приватном поруком,па да причамо,да не пишем овде,да не сипају по мени дрвље и камење.

Подели на овим сајтовима

1. Laz, jedan, niko nije prikazao svetitelje kao lude, a da su gresni jesu. Svi ljudi su gresni pa i svetitelji.

2. Laz   dva, niko nije rekao da je sveto pismo laz i obichan ljudska rec. Rekli smo da su ga pisali ljudi i da kao takvo sadrzi greske. 

3. Laz tri, na ovoj temi nijedan ateisticki argument nije napao veru. Evolucija nije ateisticki arugment protiv vere.

Ne znam da li si gord, ili sta je u pitanju.. ne ulazim u to da ti sudim.. ali lazes.

Свакако нисам први који је овде назван лажовом и којекако све.Пре мене су то доживели многи људи,свештена лица пре свега,колико сам се начитао само по светосављу и борби за веру,треба људи да погледају да виде како свешеници  говоре о овој врсти новотарског безобразлука.

Издајице вере светосавске и светоотачке.Друге клевећу и осуђују горди новокомпоновани екуменистички јеретичари новог доба.Јхачи магле новог светског поредка.Говоре о саборству а ударају по канону.Срам нека их је ако се Бога не боје.Какве реакције су изазивали код људи још пре,па је због тога чак и сајт добио погрдан епитет

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=126264484087933&id=146539905368387

Нисам се само ја нашао увређен и згранут.И нећу више водити дискусију,батаљујем.

Подели на овим сајтовима

Нема везе с календаром,већ са откровењем Божијем,вратимо се у прошлост,па да погледамо штампе СПЦ

Sad si postao i tumac otkrovenja ....

Ја само браним ставове те светосавске православне цркве,тако указујем на нешто што је штетно,како су поједини свеци вештачки убачени јер народ се није одрицао слављења истих,само им мало модификовали имена.А не мислим да је наша црква злоупотебила тај принцип по ономе што си навео.

Ti branis pravoslavnu crkvu? Pa ti prvi napadas i pljujes po njoj. Verujes da je gospod ne stiti, da dozvoljava da se neki nekvalitetni ljudi nalaze na mestima vladika, ljudi koji nisu dostojni. Pa da li si ti normalan?

Pljuje covek po komplet setu vladika, po kompletnog GPC i onda prica kako "brani pravoslavnu crkvu"

Ne branis ti pravoslavnu crkvu, vec je napadas.... rusis je, rusis sabornost......napadas je tvojom vizijom pravoslavne crkve, kakva bi pravoslavna crkva trebala da bude. I zato i imamo raskol. Jer je u samoj crkvi vise nas koji se ne slazu sa tom vasom vizijom. A vi to ne mozete da podnesete.

Свакако нисам први који је овде назван лажовом и којекако све.

Nazvan si lazovom zato sto - jesi lazov. Izmislja stvari koje niko ovde nije rekao. Niko nije rekao da su svetioci ludi, niti je iko rekao da je biblija OBICHNA Knjiga.

Пре мене су то доживели многи људи,свештена лица пре свега,,треба људи да погледају да виде како свешеници  говоре о овој врсти новотарског безобразлука.

Ovde si vec licemer.. sa jedne strane prozivas vladike kada kritikuju i ti sam pljujes po vladikama, kao i tvoj sajt "borba za veru" a sa druge strane optuzujes nas kada svestenike nazovemo lazovima....

Ovo otprilike pokazuje tvoje pravo lice:

Издајице вере светосавске и светоотачке.Друге клевећу и осуђују горди новокомпоновани екуменистички јеретичари новог доба.Јхачи магле новог светског поредка.Говоре о саборству а ударају по канону.Срам нека их је ако се Бога не боје.Какве реакције су изазивали код људи још пре,па је због тога чак и сајт добио погрдан епитет

Подели на овим сајтовима

Inače, Ivan Panin nije bio matematičar... nije bio dr... i nije Bibliju proučavao 10 već 50 godina tražeći u njoj paterne sedmica... wasted life if u ask me...

Потпуно изгубљен живот, слажем се. Него шта кажеш на то да је седам арханђела? :

Михаило, Гаврило, Рафаило, Урило, Салатило, Јегудило и Варахило. Луцифер је био осми, али је пали серафим желео да достигне Бога. Онда имаш рачунања да је 888 број Христа, па добар део виртуалних православаца  пише себи овај број од три осмице у псеудониму. Није ми јасно на који начин је то број Христа у Библији, хоће ли неко да појасни?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Јесте Милосављевићу ,писали су га Јеванђелисти .

Него да ти поставим поново питања које сам ти поставио јуче 

А шта би ми знали о својој вери данас , да није светог писма ?

Да ли би могла да вера опстане 2000 година да нема књига као што је свето писмо које ти оспораваш и кажеш да је неистинито?

Ми своју веру знамо толико колико су нам Јеванђелисти написали , па преко њих знамо за нашег Господа Исуса Христа , па се питам како може да неко верује у Исуса Христа , а да истовремено оспорава веродостојност библије и светог писма ?

Да би нешто тврдио да је погрешно , требају ти необориви докази . Како можеш да имаш необориве доказе сада са временске дистанце од 2000 година ?

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Потпуно изгубљен живот, слажем се. Него шта кажеш на то да је седам арханђела? :

Михаило, Гаврило, Рафаило, Урило, Салатило, Јегудило и Варахило. Луцифер је био осми, али је пали серафим желео да достигне Бога. Онда имаш рачунања да је 888 број Христа, па добар део виртуалних православаца  пише себи овај број од три осмице у псеудониму. Није ми јасно на који начин је то број Христа у Библији, хоће ли неко да појасни?

Pa bilo ih je 10 Lucifer i jos dvojica su pali. Obicno sam citao i video da je tri sedmice. Sedam se racuna kao broj punine.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

А шта би ми знали о својој вери данас , да није светог писма ?

Да ли би могла да вера опстане 2000 година да нема књига као што је свето писмо које ти оспораваш и кажеш да је неистинито?

Преносила би се на друге начине.

Не могу да ти одговорим на питање, јер ја не оспоравам свето писмо нити кажем да је неистинито.

Е ако префорумулишеш питање,  моћи ћу да ти одговорим, јер ја нигде не тврдим да је свето писмо неистинито. Велика је разлика између те речи и онога што ја тврдим. 

Да би дискутоали мораш да поштујеш мој став... а не да га уобличиш како теби одговара, као што је то Срђан урадио.

Например ако једно Јеванђеље каже да је Христос био са Јованом и Петром негде.. а друго да је Христос био са Миком и Лазом - да ли то значи да је светописмо неистина и да је оспорено? Не. То само каже да има грешку, која је производ лоше меморије апостола, са обзиром да су писали по сећању после више десетина година. Има таквих грешака као атеиста сам се служио њима у дискусији са верницима. Теолог А. Милојков ми је дао најваквалитетнији одговор. Те ситне грешке у сведочењима нису битне, битна је целина и порука. То што ће апостоли да помешају одећу коју је ко носио или ко је тачно са ким био - то је људски, свима се дешава, сви смо осетили да када причамо у неком гогађају мало помешамо ствари. Исто важи и за библију.

Што се тиче старог завета, комплетна његова порука је да нам објасни ко је Господ, да је он створио свет, природу нас, шта је његов смисао и да најави пророчанство које се испунило (Христоса)

Остало је више мање ирелеватно, Посебно прављење научног модела света по томе. Стари завет никад није имао за циљ да нас научи како ради гравитација или како се развијао живот, већ да нас научи да је господ све то створио, слава му.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...