Jump to content

Zašto je Eva poverovala zmiji?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni se ne svidja sto puno ljudi ovde intelekt isticu...ako je plus sa plusom onda je plus ako su minus i plus onda je minus a ako je ovo zasto je ono. Braco bezuslovna ljubav je bezuslovna ljubav a andjeo je tu da nas vodi kroz zivot. Nek nam bog prasta svima jer svi trebamo da budemo jedno a to je samo moguce u ljubavi. A ljubav i logika daju neku vrstu strasti.

Подели на овим сајтовима

Pa Njemu su i verovali jer su živeli u celokupnoj Tvorevini Njegovoj i naravno da su imali poverenja u Božje stvorove. (ne znam gde si našao to da nisu imali poverenje u Boga na način koji pišem?

Хтео сам да кажем да ако је створење(змија) говорило супротно Творчевој заповести није јој се могло указати више никакво поверење и Ева је морала знати да не може послушати оно што је супротно Божијој заповести. А и Адам је морао знати где му се жена смуца са којекаквим змијетинама :) а не да спава у неком хладу у врту! :)

Подели на овим сајтовима

Хтео сам да кажем да ако је створење(змија) говорило супротно Творчевој заповести није јој се могло указати више никакво поверење и Ева је морала знати да не може послушати оно што је супротно Божијој заповести. А и Адам је морао знати где му се жена смуца са којекаквим змијетинама :) а не да спава у неком хладу у врту! :)

Da zato su i počinili greh odnosno promašili put.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Zašto ja sad mislim da ti imaš dobre odgovore na dobra pitanja i mrzi te da odgovoriš?

Да имам, одговарао бих. Превише ме високо држиш :)

Имам нагађања ко и сви, ал далеко је то од било чега смисленог или заокруженог. Само ми досадашњи одговори делују потпуно немушто и пратим шта ће даље да буде.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Tačno tako veruju Pravoslavci.

Cela ova frka je da bi se slobodom dobio smisao kroz ceo život čoveka od začeća pa do telesne smrti i nakon toga.

Ateisti traže smisao samo u nekim odredjenim situacijama a pravoslavci traže smisao u celokupnom postojanju čoveka.

Pravoslavac živi smisao!

Na osnovu postojece price i poznatih mi puzli sklapam slagalicu u kojoj nema potrebe za pravoslavcima, kaurima, telesnoscu, zacecem, onanijom, za skrgutom zuba, suzama, za smislom: Bog napravi svoju kopiju, a ne coveka. Bozja kopija ima sve pozeljne osobine koje ce na kraju zadobiti covek (a nema naznaka da ce covek zbog celog ovog zezanja biti veci od Boga, Bog+stvoreni svet+mogucnost fejla+vecnost=Bog), ako ispuni odredjene uslove od Boga postavljene. Neka je ne napravi, neka Mu iskoci iz raspolucene glave kao Atina, sigurno da moze da smisli nacin da takvu zackoljicu resi (od Oca rodjenog pre svih vekova... koji od Oca ishodi...), ne bi Mu bilo prvi put.

Bog ne mora ko pravoslavac da zivi smisao, po prici, On je smisao, On je zivot, On ne moze da fejluje... Pravoslavac danas zivi smisao, a koliko sutra moze da zavrsi sa Tudjmanom u ognjenom jezeru. Njemu takav kiks ne moze da se desi. Da je napravio odmah svoju Kopiju, ne bi bilo ni onog jezera (ni zmije, ni raja...).

Ne znam mogu li jasniji da budem (mada sam dobio jasan odgovor da ne pitam previse)...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Na osnovu postojece price i poznatih mi puzli sklapam slagalicu u kojoj nema potrebe za pravoslavcima, kaurima, telesnoscu, zacecem, onanijom, za skrgutom zuba, suzama, za smislom: Bog napravi svoju kopiju, a ne coveka. Bozja kopija ima sve pozeljne osobine koje ce na kraju zadobiti covek (a nema naznaka da ce covek zbog celog ovog zezanja biti veci od Boga, Bog+stvoreni svet+mogucnost fejla+vecnost=Bog), ako ispuni odredjene uslove od Boga postavljene. Neka je ne napravi, neka Mu iskoci iz raspolucene glave kao Atina, sigurno da moze da smisli nacin da takvu zackoljicu resi (od Oca rodjenog pre svih vekova... koji od Oca ishodi...), ne bi Mu bilo prvi put.

Bog ne mora ko pravoslavac da zivi smisao, po prici, On je smisao, On je zivot, On ne moze da fejluje... Pravoslavac danas zivi smisao, a koliko sutra moze da zavrsi sa Tudjmanom u ognjenom jezeru. Njemu takav kiks ne moze da se desi. Da je napravio odmah svoju Kopiju, ne bi bilo ni onog jezera (ni zmije, ni raja...).

Ne znam mogu li jasniji da budem (mada sam dobio jasan odgovor da ne pitam previse)...

Bog je Ličnost a mi preko Božanskih energija osećamo tu Ličnost. Dakle razgovor sa Bogom Ličnost je preko potreban.

Ne možeš Boga upoznati preko ljudi i preko delovanja ljudskih energija odnos je malo kompleksniji zahteva obostrano davanje Boga i čoveka.

Posle toga se stvari otkrivaju sam znaš kako već to ide kad ti neko otvori dušu:) (obostrano poverenje). To bi po meni bio način dobijanja odgovora na tvoja pitanja. Praštaj.

Подели на овим сајтовима

Da li vi uopšte vjerujete u Hristovo prizvanje?

Нема човека да живи а да не греши

1 Јованова 1:8-10 "Ако кажемо да греха немамо, себе варамо, и истине нема у нама. Ако признајемо грехе своје, веран је и праведан да нам опрости грехе наше, и очисти нас од сваке неправде. Ако кажемо да не сагрешисмо, градимо Га лажом, и реч Његова није у нама."

Ok, 

a šta ćemo sa onim: Istina će vas osloboditi? 

ili Gal 5,1

Стојте, дакле, у слободи којом нас Христос ослободи, и не дајте се опет у јарам ропства ухватити.

Bolje bi bilo kada već citirate Pismo, da i ovo pročitate

Зато, оставивши почетничку науку о Христу, похитајмо ка савршенству; и немојмо изнова постављати темељ покајања од мртвих дјела, и вјере у Бога

Jev 6,1

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Dobra ti je ova dobri moj Oglo.

Stalno zaboravljamo da čovek ima prava da živi bez greha :) (blagodatni dar Spasitelja)

Tako je, stalno zaboravljamo, zato je i služba tu i riječi: ovo činite u moj pomen.

Hristos je došao da ne bi bili u "grijehu" i pod "kaznom" grijeha više, jednostavno nas oslobodivši istinom da smo sinovi Božji postavši jedno sa nama ovaploćenjem. Zove nas svaki dan a mi se opravdavamo samo još ovu njivu da izorem, samo još ovo da uradim.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Tako je, stalno zaboravljamo, zato je i služba tu i riječi: ovo činite u moj pomen.

Hristos je došao da ne bi bili u "grijehu" i pod "kaznom" grijeha više, jednostavno nas oslobodivši istinom da smo sinovi Božji postavši jedno sa nama ovaploćenjem. Zove nas svaki dan a mi se opravdavamo samo još ovu njivu da izorem, samo još ovo da uradim.

I samo još nešto da pogrešim :))

Slažem se brate.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Meni je recimo interesantno u tom istorijskom dogadjaju pada čoveka, da je eva poverovala nižem stvorenju od nje same... to me samo dovodi kako djavo zna da bude lukav i opasan kad zatvara čoveka u čovečju ljušturu i pri tom mu priča kako je neograničen i beskrajan.

Stvarno je čovek mogao pasti (i pao je).

Jednostavno to Bog nije i hvala mu što je Sina poslao da nas prigrli u onome što Bog jeste i daruje nam da se sinovi Božji možemo nazivati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...