Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Aman, zašto je Hristos umirao za vas? Nema grijeha osim ako vi gledate na te stvari na taj način. Mi jesmo Bogovi, ne odvajajte čovjeka i Boga. Hristos zato i dođe ne da bi se pisale priče i Biblije, nego da kaže da nema grijeha samo ko ga prizna za Sina Božijeg. Imate Njegovu riječ, aman! Stvarno su ti dosadna ta knjiška znanja. To ćete i sljedećih 2000 godina da pričate? O, samostalni propovednik? Pa kaži brate da znamo sa kim imamo posla Ja sam se barem deklariosao odmah. Postoji Pismo, samo što ono nije roman i čita se drugačije. Ono, jes' da ima slova i često se prevodi, i da pismeni mogu da čitaju, ali sama pismenost nije ni blizu dovoljna za razumevanje. *Blue* је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 O, samostalni propovednik? Pa kaži brate da znamo sa kim imamo posla Ja sam se barem deklariosao odmah. Postoji Pismo, samo što ono nije roman i čita se drugačije. Ono, jes' da ima slova i često se prevodi, i da pismeni mogu da čitaju, ali sama pismenost nije ni blizu dovoljna za razumevanje. Vidiš već si počeo da vrijeđaš. Vi to uvijek tako, kad vam se neko umiješa u posao? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Vidiš već si počeo da vrijeđaš. Vi to uvijek tako, kad vam se neko umiješa u posao? Izvini, gde je uvreda? Osim ako istina vređa, ali tu ne mogu ništa. Znaš, očekujem, možda preterano, da kad već neko kategorički nešto izjavljuje, barem zna o čemu se govori, da barem poznaje a ne da je načuo da, npr, u Bibliji nešto piše ili da hrišćani nešto podučavaju. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Izvini, gde je uvreda? Osim ako istina vređa, ali tu ne mogu ništa. Znaš, očekujem, možda preterano, da kad već neko kategorički nešto izjavljuje, barem zna o čemu se govori, da barem poznaje a ne da je načuo da, npr, u Bibliji nešto piše ili da hrišćani nešto podučavaju. Ovo je Crkva Hristova Hristos posredi nas, jeste i biće Sve što diše neka hvali Gospoda "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Aman, zašto je Hristos umirao za vas? Nema grijeha osim ako vi gledate na te stvari na taj način. Mi jesmo Bogovi, ne odvajajte čovjeka i Boga. Hristos zato i dođe ne da bi se pisale priče i Biblije, nego da kaže da nema grijeha samo ko ga prizna za Sina Božijeg. Imate Njegovu riječ, aman! Не разумијем твоје писање, па ко велим можда овим питањем изазовем одговор мени разумљив. Ако сам убио неког, имам ли гријеха? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Не разумијем твоје писање, па ко велим можда овим питањем изазовем одговор мени разумљив. Ако сам убио неког, имам ли гријеха? Ispovijedaš li ga? Драган άσημος :) је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Vidiš, svako oseća Boga u srcu, ili barem svaki vernik (iako ja mislim da svako može da Ga oseti), ali to nije dovoljno - zato je Bog dao Objavu, koja nam govori šta da se radi. Vera i razum, jedno bez drugog ne funkcioniše. Znanje (koje prelazi u spoznaju) pomaže veri da dobije puninu. Bez toga nema ništa. Ili praviš idole, ili si načitani bezbožnik. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Vidiš, svako oseća Boga u srcu, ili barem svaki vernik (iako ja mislim da svako može da Ga oseti), ali to nije dovoljno - zato je Bog dao Objavu, koja nam govori šta da se radi. Vera i razum, jedno bez drugog ne funkcioniše. Znanje (koje prelazi u spoznaju) pomaže veri da dobije puninu. Bez toga nema ništa. Ili praviš idole, ili si načitani bezbožnik. Pa i velim ja ti propovijedaš ovđe znanje i objavu Ovđe se propovijeda Hristos, da se zna. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pa i velim ja ti propovijedaš ovđe znanje i objavu Ovđe se propovijeda Hristos, da se zna. Ne, ti "propovedaš" tvoju viziju, malecnog idola kojeg zoveš Hristos. Mnogi su to radili i rade kroz istoriju, kad se odvoje od Crkve, od sv. Pisma i sv. Predaje. Kad pomisle da im je "vera" dovoljna. Vera u šta, kad ti niko nije rekao i kad nikoga ne slušaš osim sebe? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ne, ti "propovedaš" tvoju viziju, malecnog idola kojeg zoveš Hristos. Mnogi su to radili i rade kroz istoriju, kad se odvoje od Crkve, od sv. Pisma i sv. Predaje. Kad pomisle da im je "vera" dovoljna. Vera u šta, kad ti niko nije rekao i kad nikoga ne slušaš osim sebe? Ja slušam sebe, e pa zamisli to sad.... "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ja slušam sebe, e pa zamisli to sad.... Pa, nek ti je Bog u pomoći. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ja slušam sebe, e pa zamisli to sad.... I to zamisli baš na ovoj temi : ) "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Љубав је мера!Јован 21, 15-17. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Bog je jedan Da ima još jednog, ni jedan ne bi bio Bog. Malo filozofije Samo je jedna vrhunska egzistencija - kako Aristotel reče - nepokretni pokretač. Kakva filozofija, evo : "Одговори им Исус: Није ли написано у Закону вашему: Ја рекох: богови сте?" Koliko sam cuo, cela ova nasa frka je da bismo zadobili Carstvo Bozje, i kroz vecnost uzrastali u blizini Bozjoj, te i sami postali u Bogovi / jedno s Bogom. To je moglo da se desi bez svih peripetija samo da je Adam bio poslusan. Zasto slobodni da fejluje Adam, a ne slobodna da ne fejluje kopija? Imajmo u vidu da pre stvaranja nije bilo fejla. Sto se nije beskonacno iskopirao i onda sjedinio sa svojim kopijama i molim lepo, sve je tu beskrajna ljubav, beskrajna sloboda, nema greha, nema fejla, ispunjena svrha, sve divno i krasno? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Koliko sam cuo, cela ova nasa frka je da bismo zadobili Carstvo Bozje, Tačno tako veruju Pravoslavci. Cela ova frka je da bi se slobodom dobio smisao kroz ceo život čoveka od začeća pa do telesne smrti i nakon toga. Ateisti traže smisao samo u nekim odredjenim situacijama a pravoslavci traže smisao u celokupnom postojanju čoveka. Pravoslavac živi smisao! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука