Marija89 Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Po meni,Bog je ljudima dao pravo izbora,dopustio da odluce sami.Razlog zbog cega je Bog dopustio da se sotona spusti na Zemlju,po meni,je taj da bi se sve ostale planete i ziva bica uverili da Bog govori istinu i sami uvideli razliku izmedju dobra i zla.Zasto je Eva poverovala zmiji..mislim da je u pitanju njena naivnost,zelja za jos vecim znanjem,slobodom...Zmija je samo simbol onoga sto su Tolteci nazivali parazit.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Nije Eva poverovala zmiji, već je podlegla svojoj požudi i nepostojanju ljubavi prema Tvorcu.Zmija joj nije ništa rekla, što u njenom srcu već nije postojalo. Sumnja i pobuna. Ona ju je samo bocnula da se usudi da to sprovede u delo. Da je postojalo u srcu zmija bi bila nepotrebna. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Nije Eva poverovala zmiji, već je podlegla svojoj požudi i nepostojanju ljubavi prema Tvorcu.Zmija joj nije ništa rekla, što u njenom srcu već nije postojalo. Sumnja i pobuna. Ona ju je samo bocnula da se usudi da to sprovede u delo. pa što tako ne pričate onda? : ) Nije nju niko bocnuo shvataš? Pojavilo se pitanje jednostavno "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ne treba tražiti odgovore gde ih nema i koji nisu pomenuti. Hmmm...a siguran sam da sam ovo ja napisao...otkud ovde? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Da je postojalo u srcu zmija bi bila nepotrebna. Da nije bilo u srcu, ne bi ni moglo da nikne. nana је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 pa što tako ne pričate onda? : ) Nije nju niko bocnuo shvataš? Pojavilo se pitanje jednostavno Pogledaj moj prvi post na ovu temu Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pogledaj moj prvi post na ovu temu Ja tamo ništa ne vidim osim nekog psihologiziranja "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Hmmm...a siguran sam da sam ovo ja napisao...otkud ovde? Копиро је као одговор госн` Дрвцету. Ал` видим да си ти на то питање одговор дао. Незнање моје. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ja tamo ništa ne vidim osim nekog psihologiziranja Pa sad, neki to zovu egzegeza...uzmi ili ostavi, ali tako je. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Копиро је као одговор госн` Дрвцету. Ал` видим да си ти на то питање одговор дао. Незнање моје. Nema problema, samo sam se zbunio Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Da nije bilo u srcu, ne bi ni moglo da nikne. Niklo je jer je sejač posejao. Svima je jasno da je postojao uzrok koji je bio van adama i eve. ili nije jasno? Njihov greh je što su prihvatili a ne sami smislili. greh je srećom samo pogrešan put. Čovečanstvo se nije svesno protivilo Bogu kako bi u njihovom srcu niknuo greh. A djavo sejač se svesno protivi Bogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pa sad, neki to zovu egzegeza...uzmi ili ostavi, ali tako je. Pa to uopšte nije pitanje. Odmah ostavljam ; ) RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Pa...nije baš ni zapovest...više bih rekao savet. Slabo Bog daje zapovesti - ni onih "deset" nisu zapovesti već deset reči, učenja predloga. A da nije bilo "zapovesti" ne bi bilo ni slobode. Kad si na pustom ostrvu sa nekom osobom, hteo ne hteo (posebno ako si suprotnog pola) sigurno ćeš je zavoleti. ALi, to nije u slobodi, nije tvoj izbor - nemaš izbor - rob si osećanja. Sa druge strane, taj izveštaj i ne služi da odgovara na pitanja zašto Bog nije uradio ovo ili ono. On nam daje OPIS našeg sadašnjeg stanja i zašto smo tu gde jesmo. Ne treba tražiti odgovore gde ih nema i koji nisu pomenuti. Mogu da se složim sa tim. Bog daje zapovesti,ali ne zapoveda,daje slobodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Niklo je jer je sejač posejao. Svima je jasno da je postojao uzrok koji je bio van adama i eve. ili nije jasno? Njihov greh je što su prihvatili a ne sami smislili. greh je srećom samo pogrešan put. Čovečanstvo se nije svesno protivilo Bogu kako bi u njihovom srcu niknuo greh. A djavo sejač se svesno protivi Bogu. Хоћеш да кажеш да Еви није пало на ум или дошло у срце да проба јабуку док је кушач није понудио? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Mogu da se složim sa tim. Bog daje zapovesti,ali ne zapoveda,daje slobodu. Ako daje slobodu, onda tu nema grijeha. Nema grijeha u Bogu zar ne "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука