Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Luctor & екипа, Ви бре изгледа ништа не капирате... Наравно да албанским политичарима одговара да "етнички почисте" Србе. И за то им супер одговара безакоње и насиље. Али нама не одговара да "почисте" Србе - што ће се десити пре или касније ако овако наставимо. Као што се десило у Хрватској где смо имали веома сличну политику. У једном тренутку ће Западу досадити да се замлаћују са нама и даће Тачију зелено светло да направи "олују" и одува те несрећне људе доле. То ти је фактичко стање на терену. Да ли је "праведно", "неправедно" итд. то су споредна питања. Нико те више не пита да ли је хрватска "олуја" била "праведна". После олује нема кајања. Ви сте бре ко мала деца, све неке "правде", "не-признавања" и сличне глупости. Нико те бре не пита да ли је "праведно" и да л` ти нешто "признајеш". Сила је то. Одрастите већ једном и схватите да живот није фер. Цео живот радиш, направиш кућу и дође нека будала и запали је. Уништи све за један дан. То није фер. Полиција га никада не пронађе и шта ћеш сад? Да остатак живота кукаш како "није праведно" или ћеш да засучеш рукаве па направиш нову? Одрасла, зрела особа зна да се у животу дешавају срања, да то мора да се прихвати и гура даље. Посебно ако си сам 50% одговоран... Та типична српска балавост нас је већ превише коштала, а изгледа да ћемо још да испаштамо... А кад не буде више ни један Србин на Косову, питаћу вас докле вас је довео тај "патријотизам". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Мислим бре, докле више да понављамо једну исту грешку... Па ово је већ десети пут... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 А да ли си ти свестан да Христос није хтео ни своју земљу у којој је рођен да "васкрсава" и спасава? Маловерје и богохуљење је очекивати од Бога да решава наше "територијалне проблеме". Он је дошао да спаси људе. А у људе спадају и Албанци исто колико Срби. И ту СПЦ мора мало да коригује правац јер смо скренули с` курса. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 ja Kosova ne mogu i ne smem da se odreknem niti bilo koje druge teritorije Srbije А ко га се одрек`о побогу!? Немој да ми импутираш нешто што нисам рекао.. Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Luctor & екипа, Ви бре изгледа ништа не капирате... Наравно да албанским политичарима одговара да "етнички почисте" Србе. И за то им супер одговара безакоње и насиље. Једно су екстремисти међу Албанцима који нападају Србе, а друго косовска власт којој је у интересу да се ствари нормализују и да изгледају као "озбиљна држава". Свашта... Па свим политичарима је иста ствар у интересу - да задрже власт. Не одговарају им инциденти, немири и слично. Посебно кад их цео свет посматра и оцењује. Па прво се договори сам са собом шта албанским политичарима одговара, или не одговара, па онда можемо да причамо. Како могу да те капирам, када не капираш самог себе? Али нама не одговара да "почисте" Србе - што ће се десити пре или касније ако овако наставимо. Као што се десило у Хрватској где смо имали веома сличну политику. У једном тренутку ће Западу досадити да се замлаћују са нама и даће Тачију зелено светло да направи "олују" и одува те несрећне људе доле. У Хрватској се десило то што се десило, зато што је Милошевић спроводио исту ону политику, коју ови спроводе сада. Дакле, није признао Крајину и Републику Српску, игнорисао је њихове захтеве и увео им је санкције. Да напомињем да током "Олује", Србија није учинила ништа, чак државни медији нису преносили ништа. А ту нису ратовали НАТО пакт и екипа, већ Хрвати и Крајишки Срби. Наша војска је била јача од хрватске,али се није мешала. Милошевић их је отписао, исто као и ови косметске Србе. Дакле, не би могло да дође до етничког чишћења без сарадње и аминовања Београда. Исто се сада ради спрам косметских Срба, који су законски део Србије, док то Крајина никад није била. А Србија је ушла у УН са Косметом, не без њега. Са обзиром да Албанци показују јасне геноцидне намере према неалбанцима (не само Србима, већ и Македонцима и Ромима), што се најбоље види у областима где су они већина и где контролишу ситуацију, одбијање Срба са севера да се ставе под њихову шапу је потпуно рационална. То нема везе са патриЈотима, већ са нормалним људским нагонима опстанка. Ти то не схваташ, јер теби не раде о глави. П.С Кад смо код реалности, зар није Република Кипар поражена од Турске и изгубила трећину територије, коју нема шансе да врати. Они одбијају свако признање те "државе". Што Грузија не призна пораз и призна Осетију и Абхазију? Ето, од Грузије се није одцепила једна, већ две покрајине. Да ли Грузијци за то отужују себе и свој патриЈотизам? Наравно да не, као ни Кипрани. Што ми морамо да се поливамо пепелом и пљујемо себе непрекидно? Када су Албанци икада себе самокритиковали или Хрвати? Никад нису и никад неће. Па сад ти види што ми губимо а они добијају. Уосталом, људи који размишљају попут тебе нису мањина у Србији, већ већина. Зато смо овде и стигли. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ма можеш ти да се правиш невешт као "не разумеш" шта сам рекао... Пред светом им не одговара да испадну насилници. Ако ми смиримо ситуацију, помиримо се и кренемо да сарађујемо они неће моћи да се користе насиљем. У том случају им "не одговара". Ако наставимо да се инатимо и ударамо главом о зид, они ће само сачекати да Западу досади и дозволи им да "реше проблем". У том случају им "одговара". Ето, нацртано. Да видим баш који ћеш изговор сад да смислиш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Када су Албанци икада себе самокритиковали или Хрвати? Никад нису и никад неће. Albanci i Hrvati nisu izašli iz 90-ih kao totalni luzeri na svim poljima, nego mi. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Да напомињем да током "Олује", Србија није учинила ништа, Србија током "олује" није могла да учини ништа, јер би нас Запад одувао истог момента. Исто као што неће моћи да уради ништа ако се слично догоди на Косову. А Србија је ушла у УН са Косметом, не без њега Коштунице, ти ли си? То су само офуцане фразе - нико те не пита где си ушао са чим. Наша држава се повукла са Косова одавно. Крај. Уосталом, људи који размишљају попут тебе нису мањина у Србији, већ већина. Зато смо овде и стигли. Ма немој ми каз`ти... Или смо можда овде стигли због истог тог вашег патријотског "размишљања"? Па исте фразе су се понављале од Словеније до Косова и исто се радило. Ко је то "размишљао попут мене"? Ко је ишао да разговара са људима и мирно решава проблеме? Не, него су одма вадили пушке и тенкове, рушили градове, убијали... Не дамо Крајину! Не дамо Сарајево! Не дамо Косово! Само ме страх од ових што сада вичу "не дамо Војводину"... До сад нису омашили ни један пут... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Albanci i Hrvati nisu izašli iz 90-ih kao totalni luzeri na svim poljima, nego mi. Управо, зато што нису имали самодеструктиван став који Срби имају. Па велики број Срба није рашчистио са собом да ли су Срби или Југословени. Па погледај колико су они милитантни, а колико ми и то не мислим сада. Па у СФРЈ Албанци и Хрвати су имали праве националистичке изгреде и оргије, које сам већ споменуо овде, док је у Србији није било ни најмањег испољавања националне свести, која се почела неартикулисано и невешто будити тек као реакција на ове национализме. Па у Србији се не зна које је национално писмо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Albanci i Hrvati nisu izašli iz 90-ih kao totalni luzeri na svim poljima, nego mi. Израдили су нас као младе мајмуне... Сви до једног. Ал` то није случајно, него смо глуп народ. Као ћускије. Нећемо да научимо док своју државу потпуно не уништимо да не остане камен на камену. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Да, проблем је у ствари у томе што нисмо били већи дивљаци од њих... Онда би све било у реду. Или смо ипак били... :.mislise. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Србија током "олује" није могла да учини ништа, јер би нас Запад одувао истог момента. Исто као што неће моћи да уради ништа ако се слично догоди на Косову. Откуд то знаш? На Косову је ратовао НАТО, а у Хрватској њих није било. Што нас Запад није одувао током битке за Вуковар? То су само офуцане фразе - нико те не пита где си ушао са чим. Наша држава се повукла са Косова одавно. Крај. Кипар се повукао са северног Кипра, Грузија из Абкхазије и Осетије. Крај. Да ли владе тих држава признају тај губитак и преговарају са сепаратистима? Или смо можда овде стигли због истог тог вашег патријотског "размишљања"? Па исте фразе су се понављале од Словеније до Косова и исто се радило. Па да ли су српске патриЈоте нападале мултинационалну ЈНА и снаге безбедности Србије на Космету? По теби кад неко нас нападне, ми немамо право да се бранимо, јер смо то ми а не некло други? Да ли си ти при себи? Можда су Грузијци због свог патрИјотског размишљања изгубили две покрајине, али они нити њихова власт не признају сецесију. Што то морамо ми? Не, него су одма вадили пушке и тенкове, рушили градове, убијали... Не дамо Крајину! Не дамо Сарајево! Не дамо Косово! О чему причаш. Хрватске паравојске су напале ЈНА, док је Хрватска још била део СФРЈ. Шта је са Мостаром, кога су разрушили Хрвати? Шта је са тим? Да ли су ту криви Срби? Како се Македонија мирно одцепила? Па она је била део Србије пре стварања Југославије. Они нису никог нападали, него су се мирно одвојили. Што су Хрвати имали МАСПОК 1972? Што су Албанци дизали оружану побуну 1981? Селективно и лицемерно згражавање може да изазове само гађење. Само ме страх од ових што сада вичу "не дамо Војводину"... До сад нису омашили ни један пут... По теби би и то требало да оде, у инат патриЈотама. :0104_cheesy: Пред светом им не одговара да испадну насилници. Ако ми смиримо ситуацију, помиримо се и кренемо да сарађујемо они неће моћи да се користе насиљем. За љубав је потребно двоје. Не зависи све од нас. Што дивљају у Македонији, кад они немају везе са нама? Сам си рекао да им одговара да почисте Србе, а тај "свет" их безрезервно подржава ма шта они урадили. Па види шта се радило у Либији и што се ради у Сирији, па их "свет" подржава, а ради о се о насилницима par excellence, који су притом и канибали. Дакле Албанци одговарају америчким стратешким циљевима и подржаће их ма шта радили. А насиље на Космету над Албанцима је регуларна ствар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Израдили су нас као младе мајмуне... Сви до једног. Ал` то није случајно, него смо глуп народ. Као ћускије. Нећемо да научимо док своју државу потпуно не уништимо да не остане камен на камену. Израдили су и Грузијце и Кипране и Молдавце. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Што су Хрвати имали МАСПОК 1972? Што су Албанци дизали оружану побуну 1981? Погрешно питање. Право је - што Срби за 50 година нису подигли никакву побуну у СФРЈ? Ма ок, само напред. Рекох и душу спасих, ви како `оћете. Кад сви Срби са Косова буду протерани немој само да кажете "нисмо знали". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Израдили су нас као младе мајмуне... Сви до једног. Ал` то није случајно, него смо глуп народ. Као ћускије. Нећемо да научимо док своју државу потпуно не уништимо да не остане камен на камену. Још, ономад, Србе је као младе мајмуне израдио машинбравар из Кумровца... и та машинбраваска израда траје до данашњег дана... Шта је данас Дачи, него неки нови Боро, Тачи је Рамиз... Дачи-Тачи двојац... исто $%#"&, друго паковање Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука