Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ja sam bas dugo na forumu i mislim da nikad nisam video ni jedan Aurorov post u kome troluje... Зато што се слажеш са њим. :0104_cheesy: Ispada da su albanci napravili novu drzavu samo iz jednog jedinog razloga- da imaju gde na miru da maltretiraju Srbe... Што су правили нову државу? Шта ће им север Космета где нема Албанаца, а где Срби не желе да живе у тој њиховој држави. А шта је са Македонијом: http://forum.net.hr/forums/t/339167.aspx VIJESTI Zapaljena pravoslavna crkva kod Struge31.01.2012 U makedonskom selu Labunište, kod Struge u ponedjeljak uvečer zapaljena je crkva "Sveti Nikola" stara dva vijeka i u kojoj se čuvaju vrijedne ikone, javio je danas Makfaks. Prema informacijama iz ohridske policije, požar je izbio u unutrašnjojsti crkve. Požar se dogodio, u mjestu koje naseljavaju etničko i vjersko mješovito stanovništvo i to nekoliko dana poslije međuetničkih tenzija u Strugi. Nakon tog incidenta, Albanci su u Strugi spalili makedonsku zastavu. Кад већ причамо о малтретирању. http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:370113-Makedonija-Albanci-napadaju-u-grupama Makedonija: Albanci napadaju u grupama M. STANČIĆ | 11. mart 2012. 13:37 > 20:39 | Komentara: 33 U nastavku serije napada, u noći između subote i nedelje grupa od desetak Alabanaca pretukla je trojicu mlađih građana kao i Acu Ordeskog (66) SKOPLJE - SPECIJALNO ZA „NOVOSTI“ SUOČENE sa sve opasnijim širenjem incidenata, grupnim fizičkim napadima mladih Albanaca na Makedonce, koalicione makedonske vlasti tvrde da preduzimaju odlučnije mere za suzbijanje eskalacije sukoba koji prete da izmaknu kontroli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Откуд ти знаш шта је њима у интересу? Свашта... Па свим политичарима је иста ствар у интересу - да задрже власт. Не одговарају им инциденти, немири и слично. Посебно кад их цео свет посматра и оцењује. Они сада морају да глуме "демократе", "миротворце" итд. Па ни "косовска" држава нема контролу над севером, тако да не видим чему аргумент о томе да Србија нема контролу над њим, иако има (паралелне институције). Посебно када се узме у обзир да тадашње становништво неће да уђе у ту Тачијеву "државу". Ма ја би био срећан када би север могао да се "одцепи" и припоји Србији, али како сада стоје ствари од тога нема ништа. Велике силе неће дозволити, нити уопште размишљају о томе. Наша полиција тамо не може да уђе и брани Устав Р. Србије. Значи то је то. Фактичко стање на терену је да су они "побуњеници" на територији државе Косово, али немају подршку никог живог на свету за своје циљеве. Ако хоће да се дигну на оружје и изгину, то је њихова ствар, само им треба рећи да је то узалуд и да неће постићи ништа. Једина разумна и реална могућност је да се договоре са косовским властима, прихвате шта могу да добију, па наставе да живе у миру. Највише насиља над Србима је у енклавама под Тачијевом контролом, не на северу где и нема Албанаца. Ако Тачи не може да спречи насиље на територији коју контролише, зашто би то могао тамо где нема контролу? Највише страдају у енклавама, које су већ препуштене Тачију, а сад би и остатак то требало да уради. То је све последица нерешеног стања. Албанци и даље Србију и Србе доживљавају као опасност - што их наравно не оправдава, али би слично било и код нас у некој таквој ситуацији. И то не раде сви, него есктремисти - којима могу да се затворе уста ако се Београд помири са Приштином и крену да сарађују. Не волим ни ја Тачија, али то је то. Прош`о воз. Сад му не можемо ништа. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Зато што се слажеш са њим. :0104_cheesy: Што су правили нову државу? Шта ће им север Космета где нема Албанаца, а где Срби не желе да живе у тој њиховој држави. А шта је са Македонијом: http://forum.net.hr/forums/t/339167.aspx Кад већ причамо о малтретирању. http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:370113-Makedonija-Albanci-napadaju-u-grupama Ti ozbiljno mislis da samo jedna strana maltretira i spaljuje? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Свашта... Па свим политичарима је иста ствар у интересу - да задрже власт. Не одговарају им инциденти, немири и слично. Посебно кад их цео свет посматра и оцењује. Они сада морају да глуме "демократе", "миротворце" итд. Откуд ти знаш да албанским политичарима смета насиље? Можда им је баш у интересу да етнички почисте све Србе? Па кад су били они погроми на Космету, амерички медији су тврдили да Срби нападају Албанце. Откуд знаш да у случају неке косметске "олује" то не би исто извештавали? Само Србија више не би могла да протествује, јер то постају унутрашње ствари "Косова". А ко је толерантан или не, одлучује САД, која је на страни Албанаца и која им је створила "државу"? Уосталом, како видиш, Албанци дивљају свуда, зашто мислиш да их може обуздавати некаква "косовска" власт, која је њихова? Ма ја би био срећан када би север могао да се "одцепи" и припоји Србији, али како сада стоје ствари од тога нема ништа. Велике силе неће дозволити, нити уопште размишљају о томе. Север је већ де факто одцепљен од "репубљик". Исто као што је Космет од остатка Србије. Ствар је у томе што велике силе траже нашу сагласност да је то део те "државе" и траже од нас да извршимо притисак на Србе који наводно више нису наши. Дакле, није проблем што велике силе нешто не дозвољавају силом, него што траже нашу сагласност да се то насиље легализује. Једина разумна и реална могућност је да се договоре са косовским властима, прихвате шта могу да добију, па наставе да живе у миру. О томе одлучују косметски Срби, не ти, или ја или влада Србије која их се одрекла. Уосталом, што Албанци нису били разумни 1981 и дизали оружану побуну? То је све последица нерешеног стања. Албанци и даље Србију и Србе доживљавају као опасност - што их наравно не оправдава, али би слично било и код нас у некој таквој ситуацији. Да ли је напад на Македонце последица нерешеног стања? Да ли је напад преко административне линије производ нерешеног стања? Што Албанци нападају Србе који су под њиховом контролом? Албанци су одувек правили проблеме, како у Отоманско доба, тако у краљевини Југославији, СФРЈ, СРЈ и сада на територији на којој су добили "државу". Праве проблеме у Македонији, где су им сви захтеви испуњени. Дакле, твоје тезе не стоје и лажне су, јер њихово насиње нема везе са тренутном ситуацијом. Ти си за легализацију насиља, што води ка још већем насиљу јер је у питању "сила". Косово не може бити део Србије, зато што Албанци тако хоће, али и Срби где нема Албанаца морају бити под Албанцима, зато што Албанци тако хоће. Само се Срби не питају за ништа. Може сила нешто да наметне, али ми нисмо дужни да јој признамо да је у праву. Да тебе неко силом избаци из куће, и још ти тражи да ти признаш да је то његова кућа, да ли би то урадио, или би га тужио уместо да "преговараш" са њим, а преговори се своде на испуњавање свих његових захтева? DYNABLASTER and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Што рече вл.Атанасије... ''У врата глувога не вреди лупати'' .. Ни милошевић није укидао Титову забрану повратка прогнаних срба са косова ... нити његови наследници,.. нити је он а нису ни они поништили непостојећу границу тзв севера Косова са остатком.. но добро .. Овде на форуму полемишемо са хардкор демократама ..и нема нам друге него да се сложимо ..ко цепанице ..или смо сви милошевићевци .. иако ни хард-корери сами нису свесни да је Слоба још пре њих ''прдео у исту тикву '' демократије ко они сад ..заједно са Томом и Вучићем ..и да никако не заборавимо Дачића .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 ''прдео у исту тикву '' или како то лепо Вида Огњеновић у "Кући мртвих мириса" каже-"...дување у националну прдаљку.." Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Остали Срби никад нису довољно веровали Србима са Космета, а доносили су све важне одлуке, на општу несрећу погрешне. Ево и данас у Шиптаре се најбоље разумеју они који никад видели Шиптара уживо нису. Силује се истина. Walter је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ево ја им`о Шиптра класића... Летео на МиГ-21... И шта сад!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 И ја сам једном видео петуљка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 И ја сам једном видео петуљка. Са шајкачом ил` без? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Летео је па нисам добро видео. Али не мора да значи . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 `оће то... "Разлиста" се шајкача од ветра, па прекрије очи... Онда се заиста тешко види, ал` што рече-не мора да значи.... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Амин, брате Србине, како ти кажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Амин, брате Србине, како ти кажеш Аферим и теби! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Види(ш) Драги! Читава моја прича се тицала решења вас који сте на оној другој страни... Дакле, знаш о чему причам, али нити ви са те, нити ови (којима и ја припадам) са ове стране немамо некакво сувисло решење сем онога што нам Лектор у начелу током ове дебате негде не напомену... у начелу, ал` прош`о воз... Али и то и такво решење никаквога добра неће донети нити ономе народу доле, нити нама овде. И нико се не пита (или се пита, ал` настоји ипак да промулгира свој став), углавном, како год, неко ће да настрада... Кажеш ти, своје чуваш и не дајеш... Ок! Шта је у причи гледе Космета твоје!? Али заиста? Који део Космета ти из Виене или ја из Земуна сматраш својим/ја мојим... А спрам онога што је његово, тамо оног мученика што живи доле... И није пристао да прода очевину или ђедовину, шта год... Али многи његови јесу,,, Нажалост! И на концу, које решење ти онда предлажеш, обзиром да не можемо тенковима како кажеш, а не постоји критична маса за онај (романтичарски) поход са којим се и сам слажем!? Ево признајем, ја не знам-реци ти, како да Косово, али реално, поново буде наше... Сада и одмах! На дуже стазе и сам знам одговор... Али мене интересује да ли ти знаш како (ја не зна и не умем), како да део наше земље поново буде наш? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука