Luctor Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Зато што волим свој свој народ и волео би да живи нормално. Тужан сам кад читам ово и видим колико губимо време на "немогуће мисије", а има толико важних ствари које могу да се ураде. Па чему онда толики притисци на нас поводом нечега што је немогућа мисија? Твоји истомишљеници су и покренули поново потање Космета овим преговорима, уместо да нису преговарали и тиме изазвали кризу на северу. Зато што волим свој свој народ и волео би да живи нормално Од толике љубави може да се умре... :0104_cheesy: П.С Поново ти постављам питање: Што су Албанци дизали побуну 1981? Да ли су за то криве патриЈоте? Шта је са балистима који су били до средине 50-их? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Рече Драги и остаде жив! И постаде ауторитетом који врши тријажу на подобне и неподобне, на оне који су православни, односно на оне који су, како рече из неких разлога постали православни... Па ако се нечије мишљење не слаже са његовим, онда је тај је ли био суботар, па је задржао тај секташки дух... Па нам онда он, у том тону је ли (обзиром какав је негда био), шири овде велеиздајничке идеје... Сада је у вези Звонкова мишљења, према Драгом све јасније... Ако је и од тебе брате Драги, много је... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Него, изгледа ово писмо не стиже до владике Иринеја. Можда је погрешно адресирано... RYLAH and Walter је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @, Звоне, види .. Није исти проблем са косовом и Хрватском .. нити је Босанска прича идентична Косовској.. Очигледно је да на основу свог некаквог веома субјективног искуства, веома претенциозно покушаваш да резонујеш о различитим проблемима.. то не иде тако и у најмању руку је погрешно и безобразно .. Види се да на Косову и Метохији ниси био.. помињеш Оца Саву... ни сам ниси сигуран зашто.. (ценим да је зато да би елиминисао некакве српске-квазипатриoте којима се он ''замерио'' оптужујући екипу са форума за исти такав квазипатриотизам - који је пак у твом случају, чист-памучан, баршунаст, нежан, сверазумевајући, братствојединствен у самој суштинској пуноћи..) Кад толико себи дајеш за право.. питам те да ли си бар упознат са делима срба који су још пре 100 година писали о албанском питању ...? Пази ..ти си изгледа заборавио да Југославију, још ону краљевину СХС, ипак нису створили Срби.. понајмање српска тадашња интелигенција а још мање српски народ .. Одатле је , из тог таквог накарадног стварања те земље, своје извориште нашло много историјског мутљага, шљама..па и тај Косовски проблем - овакав, каквим га ми знамо и ево живимо .. Ти предлажеш просто српско једнострано признавање кривице ... на чему темељиш то убеђење осим на хедонизму, страху и неспособности .. недостатку креативности .. или како год .. ? Ни сам ниси свестан, да су ти поступци и идеје у длаку идентични са онима ''од којих бежиш'' тј са СПС-ом дакле Слобиним пуленом Дачи(ћем) и СНС-квази радикалима - Шешељонијевим пуњеним голубовима Вучи(ћем) и Томијем Грејвдигером .. Олабави, рекох ти најдобронамерније .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Колико је прошло од тог рата? Зашто је "Косово" прогласило независност 2008, не 1999? Чему Бриселски преговори? Jedna od najglupljih izjava Beckovica... mada ima ih on poprilicno al ova mu prednjaci. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Mnei nije bitno dal srbija ima Kosovo ili Vojvodinu... Boli me uvo sto ce da odu i sandzak(bosni) i Nis (bugarima). Samo nek se sve to sto pre zavrsi jer ja hocu da ovaj kratak zivot provedem u zdravlju i veselju. Da zivim u miru sa svojom decom. A moze i na Marsu sto se mene tice, samo ako mi odgovara klima i uslovi. Znam da bih tamo bar bio bez mnogih od vas koji ste odavno pali s njega пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Пази ..ти си изгледа заборавио да Југославију, још ону краљевину СХС, ипак нису створили Срби А ко ју је створио? то не иде тако и у најмању руку је погрешно и безобразно Како би онда било у највећу руку!? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ови тупсони то наводе "против" о. Саве, а то је у ствари доказ колико је разуман човек. Све оно што сам могао да чујем о о. Сави је довољно да извучем закључак да је он разуман - таман толико колико и ти. Ни мање ни више. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Walter, Царе, како само лупеташ ... олабави и ти мало са небулозама и учитавањима ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 А ко ју је створио? Па Бугари, то је ваљда свима јасно. Карађорђевићи су били Бугари, мислим да је на то мислио човек. У вези теме (не писма које је покренуло тему): Превише је глупости и са једне и са друге стране. Једни би сутра у Призрен па да их опевају гусле, ал не знају како, други би сутра да дају све што се тражи па да иду на летовање на Бахаме, ал ни они не знају како. Изгледа да овај народ научи да размишља ван наметнутих оквира за размишљање тек кад га поробе, па онда мора да буде мудар. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Све оно што сам могао да чујем о о. Сави је довољно да извучем закључак да је он разуман - таман толико колико и ти. Добро је док имамо вас мудре, то је знак да се ствари крећу на боље. Него, да ниси за Видовдан можда свратио до Грачанице, или, не дао Бог, Дечана? Или си се прошетао по лепом летњем дану и закрчио саобраћај у Београду заједно са осталим великомученицима који би да бране сваки педаљ Косова, ал из Београда? cloudking and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Мада сам често критиковао Звонка, у овој причи он је у праву! Косово јесте изгубљено , и колико год ми вртели исту калимеровску плочу "па то је неправда" , од тога нема ништа... Један по мени од основних разлога таквог расплета целе ове приче око Косова,јесте сам наш народ са Косова , народ који је отишао са вековних огњишта, без икакве жеље да се тамо врате! Већина њих се одлично снашла у Србији, лично познајем десетине људи,и заиста у разговору са њима,мада они ретко и спомињу косово у било ком контексту, до истог им је стало,ко до лањског снега... Куповали су и градили куће и станове, као од шале,са парама од својих бивших комшија, плус сместили се у државним и јавним предузећима,или сами отворили фирме... То вам је слична прича као са гастабајтерима, којима не пада на памет да се врате у Србију... Нико неће са коња на магарца... Сдруге стране,шиптари нису нигде одлазили,већ су још и населили људе из Албаније, а земља је онога који тамо живи... Дакле,сва наша брига и занимање за Косово ,свела се на пуку емотивно-патриотску јадиковку,без реалног сагледавања ситуације на терену,а још мање проналажење ,било каквог решења које ће задовољити обе стране.... И још једна ствар,а везано за честу употребу и стављање у функцију Хришћанства као главног адута срба,у њиховој улози добрих момака... Колико смо се уздали и имали вере у Христа,тако смо и прошли... Миљан Крстић, Grizzly Adams, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 @@Walter, Царе, како само лупеташ ... олабави и ти мало са небулозама и учитавањима ! Да .. у праву си .. треба оставити да свако пише шта год жели .. и ради .. нема ту одговорности .. све је дозвољено .. .. О како је лепо са стране гледати како су срби глупи, дефетистични, квазипатриоте, како незнају шта је Црква, заједница , ма дно ... а ми који смо тако богом дати талентовани ..једини и јединствени .. отишли тамо где смо сада ... сад на миру уживамо своје заслуге .. које смо сами породили ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Мада сам често критиковао Звонка, у овој причи он је у праву! Косово јесте изгубљено , и колико год ми вртели исту калимеровску плочу "па то је неправда" , од тога нема ништа... Један по мени од основних разлога таквог расплета целе ове приче око Косова,јесте сам наш народ са Косова , народ који је отишао са вековних огњишта, без икакве жеље да се тамо врате! Већина њих се одлично снашла у Србији, лично познајем десетине људи,и заиста у разговору са њима,мада они ретко и спомињу косово у било ком контексту, до истог им је стало,ко до лањског снега... Куповали су и градили куће и станове, као од шале,са парама од својих бивших комшија, плус сместили се у државним и јавним предузећима,или сами отворили фирме... То вам је слична прича као са гастабајтерима, којима не пада на памет да се врате у Србију... Нико неће са коња на магарца... Сдруге стране,шиптари нису нигде одлазили,већ су још и населили људе из Албаније, а земља је онога који тамо живи... Дакле,сва наша брига и занимање за Косово ,свела се на пуку емотивно-патриотску јадиковку,без реалног сагледавања ситуације на терену,а још мање проналажење ,било каквог решења које ће задовољити обе стране.... И још једна ствар,а везано за честу употребу и стављање у функцију Хришћанства као главног адута срба,у њиховој улози добрих момака... Колико смо се уздали и имали вере у Христа,тако смо и прошли... Аферим! Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Него, да ниси за Видовдан можда свратио до Грачанице, или, не дао Бог, Дечана? Или си се прошетао по лепом летњем дану и закрчио саобраћај у Београду заједно са осталим великомученицима који би да бране сваки педаљ Косова, ал из Београда? А због чега, Бог те не убио, не дао Бог да одем до Дечана ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука