Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Што се +Атанасија тиче, у време Слобине косовоске епопеје, био је његов велики протвиник,а сад ко да би волео,да овај устане из гроба... 0409_feel

Очигледно ти не познајеш владику Атанасија...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Kosovo smo ratom izgubili i samo ratom mozemo da ga vratimo..... a mi trenutno nismo u stanju ni da zivimo a kamoli da ratujemo...... pa cak i kad bi usli u rat.. nemamo saveznike za isti...... treba gledati da Srpski narodna kosovu opstane... da se zastite nase crkve i manastiri..... i da se insistira na povratku prognanih.... a kada budu neke druge okolnosti i kad se politicka klima promeni.... eto nas dogodine u Prizrenu.... do tada... jacanje srpske drzave, povecanje nataliteta, jacanje ekonomije i politickog uticaja.....

Подели на овим сајтовима

Од самог почетка Црква Христова је гоњена... а ширењем мученишта ширило се и хришћанство...

НАТО ''победа'' на Косову је привидна победа духа злобе и белосвеЦког башибозлука удруженог са нарко и орган дилерима ... сатана на све стране шири своја црна крила сејући зло и убијајући невине људе, злочиначким НАТО рукама, не само на КиМ већ широм васељене...  

Ипак, то су мали тамни облаци зла, који никада неће у потпуности заклонити сунце божанске радости и Христу која у огромним количинама, напросто, зрачи из преосвећеног владике Тасе! 

Тасина пламена вера и ревност по Богу га сврстава у храброг подражаваоца светог Петра Цетињског и светог Василија Тврдошког и Острошког.

За разлику од неких епископа који титрају око Дачија, Тачија и Вучија...

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Не можеш да поклањаш нешто што немаш.

Управо тако.

Амери не могу поклонити Албанцима српско Косово, јер га немају... они само тренутно имају силу и моћ, али неће то трајати вечно...

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ђаво, (Хитлер, четврти Рајх, НАТО пакт) је опасан само ако му се не противиш, ако му не дајеш отпор... не мора то бити оружани отпор...

Ђаво добро зна де је он већ изгубио битку на Голготи... ђаволски НАТО пакт ће, свакако, изгубити битку на српској Голготи (Косову и Метохији)... ми морамо бити увежбани против ђаволских замки и превара (које нам сад подмећу Дачи и Тачи) и морамо бити убеђени у нашу коначну победу...

није било добро за време Турака, није било добро за време комунизма, није добро ни за време НАТО пакта, али све пролази и проћи ће...

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто је писмо владике Атанасија јавно? Шта жели да постигне тиме?

Мене је прилично растужило, јер је сада свима јасно да наши најугледнији епископи нису способни да отворено и искрено разговарају и договарају се о најважнијим темама, већ им је прихватљиво да се препуцавају преко јавних прогласа на својим сајтовима.

Шта онда очекивати од политичара или обичног народа?

Мени се чини да је Бог допустио Шиптарима да се размашу на Косову и Метохији да би нама Србима дао шансу да се поправимо и исправимо. Јесте да кажу да је свако искушење у складу са способностима за његово превазилажење, али у овом случају изгледа да нисмо на висини задатка. Можда ће нека следећа генерација бити у стању да се носи са оваквим изазовима...

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Мене је прилично растужило, јер је сада свима јасно да наши најугледнији епископи нису способни да отворено и искрено разговарају и договарају се о најважнијим темама, већ им је прихватљиво да се препуцавају преко јавних прогласа на својим сајтовима.

Мени се чини да је Бог допустио Шиптарима да се размашу на Косову и Метохији да би нама Србима дао шансу да се поправимо и исправимо. Јесте да кажу да је свако искушење у складу са способностима за његово превазилажење, али у овом случају изгледа да нисмо на висини задатка. Можда ће нека следећа генерација бити у стању да се носи са оваквим изазовима...

Ово што сам нагласио у твом писању говори како се завршило задње Саборовање.

Извињавам се администраторима, али ово црвено просто мора да се нагласи.

В. Атанасије, својим мишљењима како о Слоби својевремено, м. Артемију, сада и в. Иринеју заиста мени представља, целовито гледано, Средњи Пут.

Ако не уме неко да прочита, нагласићу као и некима `98 и `99:

В. Атанасије предлаже Христов пут, пут страдања. То што већина није за такво решење више говори о нама него о њему.

В. Атанасије каже да непотребно јуримо тамо одакле многи већ бегају или би бегали радо ал` не могу (ЕУ- Исланд се повукао, видимо како пролазе и Словенија и Шпанија, Португал, Италија-Грчку и Кипар да не помињем...). Ја од ЕУ очекујем само више пара које ће наши политичари (као у свим поменутим државама) расподелити са банкарима у своје џепове а раја нека плаћа камату на туђи позамашан дуг (Звонко, од чијих пара је опорављен Џенерал Моторс? Они који су убирали кајмак остали су пуни к`о брод, а обични американци дали кинту да се мањак надокнади? Па то се сада свуда ради у свету-банкари са политичарима државу доведу до пропасти и исисају сав новац кроз примамљива а нереална задуживања, а после се сиротињи повећају намети да се покрива губитак-што постају банкарске Игре Без Граница.).

Волим кад је неко идеалиста, али више волим реализам. Ово што предлажу садашњи наши вајни на врху НИЈЕ ИМАЊЕ КОНАЧНОГ РЕШЕЊА (улазимо у ЕУ и-шта? Моје мишљење видети изнад...), већ тренутно одлагање коначног - и то потпуно БЕЗНАДЕЖНО.

У њиховим делима нема ни вере ни наде-а понајмање љубави.

Таса ми макар пружа ово троје, дајући ми Христа чију милост и помоћ очекујем.

Можда јесмо лоши к`о Ниневљани, али намножило се и Јона...Само ови наши Јоне неће да кажу-баците ме са брода да не потонемо јер сам ја крив што тоне брод, ја сам се противио Богу и Његовој вољи. Не, него искачите са брода, видите да тоне...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

А да није остало писмено забележено,би ли данас могао да читаш писма Светога Григорија Богослова-Светом Василију Великом?? :) С разлогом је пружено на увид као и у свим вековима код свих Отаца Цркве.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

А да није остало писмено забележено,би ли данас могао да читаш писма Светога Григорија Богослова-Светом Василију Великом?? :) С разлогом је пружено на увид као и у свим вековима код свих Отаца Цркве.

Нисам ни мислио да није требало писмено да му се обрати, већ да ме је срамота што њих двојица јавно расправљају на такав начин.

Не верујем ни да су споменути свети Оци читали своја писма прво на трговима па онда слали оном другоме. Можда грешим :)

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Нисам ни мислио да није требало писмено да му се обрати, већ да ме је срамота што њих двојица јавно расправљају на такав начин.

Не верујем ни да су споменути свети Оци читали своја писма прво на трговима па онда слали оном другоме. Можда грешим :)

Мало ти то на своју руку интерпретираш :) Владика сигурно није имао на уму да шерује писмо....у том смислу...треба на то гледати мало и историјски :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Хм... нису баш тако али...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...