Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Није проблем у владики него у неком идолатријском односу према њему. Шта год да уради, па макар и не било у реду, наилази на одушевљење и одобравање.

Зар је то тако? Ево ја нисам идолатризовао Владику Атанасија али знам шта је тај човек урадио за Цркву и о томе ће се тек причати. Знаш ли Ти шта је он све урадио за Цркву или бар нешто?
Знам неке детаље из обичног живота како је на ратишту ишао између ровова и делио крстиће борцима и разапињао се са својим народом у Херцеговини. Мени је то доста. Ја њега свакако ценим. Али ми смета ова његова прека нарав и то је све.
Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

И шта Теби то говори што народ није пришао? Дакле, не слушају благослов Владике.

П.С.

Не желим се са неким убеђивати ко је Владика Атанасије. Он говори сам за себе. Нека је на многаја и благаја љета жив и здрав и да нам напише још неку књигу.

Не него народ зна да није исправно само да приђе Путиру и зине...ваљда треба да се припреми за Свето Причешће...

Само немојте као контрааргументацију помињати пост на пасуљу седам дана...смешно је

А што је онда неко дошао на Литургију неприпремљен? Разумеш? Да ли је могуће да ми хришћани идемо неприопрељени БИЛО ГДЕ а камоли у ЛИТУРГИЈУ?

Шта могу, ја заиста не видим оправдање свега тога што говориш, а нарочито непоштовање благослова Архијереја.

Изгледа оче да је могуће...ви као свештеник у овом времену то боље знате

А шта да је рецимо међу тим народом било и оних који су доручковали...или да је био и неки некрштен (и то је могуће,зар не)..шта би онда било да сви приђу и причесте се ? Владика то није питао већ је само звао...

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Дакле, по овоме што си рекао, тога дана када је Владика позвао људе да се причесте, само њих неколико нису доручковали и само њих неколико су били крштени?

Ово је заиста разговор за посебну тему, свакако да је користан и занимљив и ја Ти се захваљујем на овоме.

Битно је да разграничимо шта је То заиста битно за нас а шта не.

Због тога и постоји овој форум.

Подели на овим сајтовима

Ја сам имао прилику да присуствујем једном недељном јутрењу и Св. Литургији у манастиру Тврдош. То ми је можда био и први близак сусрет са владиком Атанасијем.

Он је исправљао појце, најчешће због изговора, али то више за време јутрења (била је то чудна комбинација са дубоким владикиним гласом). На неки начин, то ми је логично, односно тако се ваљда и уче монаси служењу.

Једино ме изненадило то што није било Јектиније за оглашене, Двери су биле отворене током Св. Литургије (све време) и на крају Св. Литургије су се сви причестили. А интересантан је и детаљ да су сви присутни (па и ја сам) после читања Св. Јеванђеља пришли и редом целивали Јеванђеље.

После је напољу владика рекао гласно мајкама да не купују деци мајице са разним приказима на њима (сликама, цртежима и сл.) и да тако руже децу (када је видео једно дете са таквом мајицом).

едит: слова

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Дакле, по овоме што си рекао, тога дана када је Владика позвао људе да се причесте, само њих неколико нису доручковали и само њих неколико су били крштени?

Ово је заиста разговор за посебну тему, свакако да је користан и занимљив и ја Ти се захваљујем на овоме.

Битно је да разграничимо шта је То заиста битно за нас а шта не.

Због тога и постоји овој форум.

stadaradim

Подели на овим сајтовима

Мени је просто невероватно колико вл.Таса има живаца и енергије. Феномен.

Није проблем у владики него у неком идолатријском односу према њему. Шта год да уради, па макар и не било у реду, наилази на одушевљење и одобравање.

напокон сам одгледао  Just_Cuz_19

pa ja stvarno ne mogu da verujem cemu ili kome se vi odusevljavate. Da li je to primer hriscanina kakav bi trebalo da daje jedan vladika. Za mene ne, a nadam se i za vecinu. Gde je tu smirenje? Ovo je samo jos jedna sablazan za veran narod. A to sto "ispravlja" vekovni nacin pojanja necu ni da komentarisem
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Мени је просто невероватно колико вл.Таса има живаца и енергије. Феномен.

напокон сам одгледао  Just_Cuz_19

pa ja stvarno ne mogu da verujem cemu ili kome se vi odusevljavate. Da li je to primer hriscanina kakav bi trebalo da daje jedan vladika. Za mene ne, a nadam se i za vecinu. Gde je tu smirenje? Ovo je samo jos jedna sablazan za veran narod. A to sto "ispravlja" vekovni nacin pojanja necu ni da komentarisem

За веран народ ово није саблазан, али за лаковеран, полуверан, слабоверан, неверан, нелитургијски свакако да јесте.

Можда се вама не свиђа то шта ради Владика Атанасије, али није саблазан. За онога ко не познаје Цркву свакако да јесте.

Подели на овим сајтовима

Заморно ми је да читам до краја све што сте написали... Ја као очевидац и учесник овог догађаја могу само да кажем да је владика након свега са таквом љубављу загрлио оца Милића и похвалио га за изузетан труд... Али и спустио на земљу председницу општине која је хтела сама да се похвали како је захваљујући њој Црква гратис добила земљиште.

Утисци народа су веома позитивни, а то што је владика Атанасије тада радио било је веома веома корисно за нашу црквену заједницу. Пожежани Тасу воле... Показали су то и када је пре две године долазио да држи предавање. Била је пуна биоскопска сала, а и црквена сала приликом послужења...

Осим тога Таса се тих дана на мене без разлога извикао на сред Литургије у Студеници пред пуном црквом и пред камерама РТС-а, и слободно могу да кажем да тај догађај са радошћу памтим јер је утицао да никада немам никакву трему ни пред ким било шта да је у питању.

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

Ја сам и сад малецак  4chsmu1

''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.)

Подели на овим сајтовима

И шта Теби то говори што народ није пришао? Дакле, не слушају благослов Владике.

П.С.

Не желим се са неким убеђивати ко је Владика Атанасије. Он говори сам за себе. Нека је на многаја и благаја љета жив и здрав и да нам напише још неку књигу.

Не него народ зна да није исправно само да приђе Путиру и зине...ваљда треба да се припреми за Свето Причешће...

Само немојте као контрааргументацију помињати пост на пасуљу седам дана...смешно је

јаооооооооооооооооооооооооооооооооооо како си овоооооооооооооооооооо пaaaaaaaaaaаметноooooooo рeeeeeeeeeeекаооооооооооооооооооооооо  smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

Постављена слика

само не знам шта би одговорио светом Јовану Златоустом (владика и Патријарх Цркве  dada) кад је немилице чекао и позивао док се сав народ не причести за његове Литургије, а поготово за Васкрс.  greengrin :) :bla:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...