Jump to content

Предавања епископа Атанасија Јевтића

Оцени ову тему

Guest Светлана

Препоручена порука

Да кад нема аргумената онда шљака и копи-пејст неке бајате поруке са ихтуса, нема фрке. А и фотка овог човека која као треба да "увреди" вл. Атанасија зато што личе, шта ли? Е мој Дражо, да знаш владику знао би да се он не у животу не би увредио од оваквог поређења (свашта, зашто би се ико увредио од поређења са очигледним христоносцем?)

Е мој брате Уроше  0104_cheesy. Нисам мислио никога да вређам него да скренем пажњу да проста вера  и наивна мудрост "малих" одувек побеђује памет, ученост и гордост "великих" (ко је у овој причи мали а ко велики сами просудите). Нисам поредио јуродивог монаха са владиком +Атанасијем него сам хтео да укажем управо на супротно. Владика са оваквим својим нервозним ставовима и изјавама (он је стално нервозан и спреман за критиковати све и свакога) може само да штети и себи и другима. Оволико грђе-од-грђега израза нису изрекли све владике заједно за 2000 година хришћанства. Смирење и мудрост? Хммм.... 1324_womens

A koga će ta da pobedi ta vera prostih,duplog doktora svetog Nikolaja ,ili moižda univerzitetskog profesora Justina popovića ,ili doktora episkopa Artemija radosavljevića ili + Atanasija Jevtića koga brate!

Oće li ta tvoja skromnost malih da pobedi one koji su sa tim istim "malima" bili u najtežim trenucima!

Dosta ti pišeš na ovom forumu ali što više pišeš ja te sve manje kontam!

А какву је школу имао Претеча Господњи па је највећи од жена рођених. Пусти школу братац. Школа је привремена овоземаљска категорија. Није никакав услов за спасење.

Pa dobro ako ti misliš da si kao preteča Gospodnji ili  apostoli ti zaobiđi školu a mi grešni je nećemo zaobilaziti!
Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

...али тадашња Црна Река у којој је боравио и садашњи викарни епископ Теодосије, колко сам упућен нема баш неке везе са садашњом.

Шта је то одједном проблем са манастиром Црна Река. Волео бих ако би неко могао то да ми објасни. Какво зло учинише да их преко ноћи од благочестивих монаха претворише у разбојнике. Ја верујем тим монасима из Црне Реке који, нема сумње, нису идеални. Ало ко то на земљи јесте. Не треба извлачити површне и брзе закључке из овако мутне ситуације каква је сада у Епархији рашко-призренској. Јер ко то може да завири у душу сваког косовског монаха молим вас. Не можемо све трпати у исти кош ако један учини нешто лоше. Онда би требали давно бити под епитимијом сви дечански монаси (са викарним епископом +Теодосијем) збох непослушности канонском епископу +Артемију а понајприје из разлога што су физички насрнули на сабрата монаха. За то нема никаквог оправдања али ето они га добише од највиших инстанци СПЦ. Ја лично сумњам да су тучу испред Грачанице започели црноречки монаси. Мислим да је све то било исценирано да се они оцрне у јавности. Свако ко је бар једном у скорије време био у манастиру Црна Река зна о чему причам. Ти дупли аршини и лицемерје ни за кога нису добри. Сам начин на који је администратор преузео место надлежног епископа довео је до свих непријатних и небогоугодних ситуација касније. Коме је ово све требало, питам се? Српском православном народу (нарочито на КиМ) сигурно није. Мир вам.

Да стварно,све њих треба рашчинити и избацити из Цркве нарочито епископа Теодосија и његово монаштво које је слушало синод и сабор ,и владику Атанасија који брани гладну децу од лопова,такве што бране гладну децу треба и анатемисати  1324_womenshttps://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif ;)
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif

То је океј само напомињем да немам лоше мишљење о вл. Артемију лично. Чак веома ценим његов допринос монаштву .

Овако и ја размишљам.  1324_womens

Подели на овим сајтовима

Наравно,и не дај Боже да се неко односи према +Артемију као што се неке његове такозване присталице односе према другим епископима!

Колико год се ја не слагао са неким његовим одлукама он и даље има моје неизмерно поштовање!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Наравно,и не дај Боже да се неко односи према +Артемију као што се неке његове такозване присталице односе према другим епископима!

Колико год се ја не слагао са неким његовим одлукама он и даље има моје неизмерно поштовање!

ово је јако важно.

Заиста треба упоредити однос понашања "атанасијевих истомишљеника" према владици Артемију који је без тешких речи и примитивних увреда и супротно.

Мада, треба и то разумети јер владику Атанасија подржавају углавном теолошки образовани људи док је владика Артемије више освојио симпатије обичног народа ...

Подели на овим сајтовима

Pa dobro ako ti misliš da si kao preteča Gospodnji ili  apostoli ti zaobiđi školu a mi grešni je nećemo zaobilaziti!

Нисам је ни ја заобишао братац. Цео живот нешто читам и учим. Али то није ни изблиза најбитније за спасење па макар та наука коју изучавамо била и теологија.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

ово је јако важно.

Заиста треба упоредити однос понашања "атанасијевих истомишљеника" према владици Артемију који је без тешких речи и примитивних увреда и супротно.

Мада, треба и то разумети јер владику Атанасија подржавају углавном теолошки образовани људи док је владика Артемије више освојио симпатије обичног народа ...

Нема ту шта да се "разуме". Владику Атанасија итекако воли обичан народ само што исти тај обичан народ много мање гласан и бучан од шачице псевдозилота по интернету. То је све. Иди у Херцеговину па види шта је владика тамо направио, посведочи пуне цркве на богослужењима, разговарај са обичним људима па ће ти бити јасно. Није владика напунио цркве бичевима и "несмиреношћу" него сведочењем Еванђеља, љубављу живом, што је управо оно што тамошњи Срби према њему осећају.

Подели на овим сајтовима

Да стварно,све њих треба рашчинити и избацити из Цркве нарочито епископа Теодосија и његово монаштво које је слушало синод и сабор ,и владику Атанасија који брани гладну децу од лопова,такве што бране гладну децу треба и анатемисати  0442_feel izlet confused

Нисам рекао анатемисати и рашчинити већ ставити под епитимију до искреног покајања за учињено. Зар не видиш да ти и истомишљеници својим ставовима подржавате насиље дечанских монаха над православном браћом (ма ко они били). Где је сад она љубав које су вам пуна уста сваки дан. А не верујем у ту причу нимало како владика +Атанасије и владика +Теодосије помажу и спасавају било кога - нарочито не гладну децу са КиМ. Живи били па видели. А лупаћемо се ми по глави...још. Баш овако -> confused

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ово је јако важно.

Нема ту шта да се "разуме". Владику Атанасија итекако воли обичан народ само што исти тај обичан народ много мање гласан и бучан од шачице псевдозилота по интернету. То је све. Иди у Херцеговину па види шта је владика тамо направио, посведочи пуне цркве на богослужењима, разговарај са обичним људима па ће ти бити јасно. Није владика напунио цркве бичевима и "несмиреношћу" него сведочењем Еванђеља, љубављу живом, што је управо оно што тамошњи Срби према њему осећају.

Ово си апсолутно у праву. Атмосфера у ЗХЕ ми је добро позната. Заиста је тако како је описујеш.

Подели на овим сајтовима

Да стварно,све њих треба рашчинити и избацити из Цркве нарочито епископа Теодосија и његово монаштво које је слушало синод и сабор ,и владику Атанасија који брани гладну децу од лопова,такве што бране гладну децу треба и анатемисати  :)joooj joooj

Нисам рекао анатемисати и рашчинити већ ставити под епитимију до искреног покајања за учињено. Зар не видиш да ти и истомишљеници својим ставовима подржавате насиље дечанских монаха над православном браћом (ма ко они били). Где је сад она љубав које су вам пуна уста сваки дан. А не верујем у ту причу нимало како владика +Атанасије и владика +Теодосије помажу и спасавају било кога - нарочито не гладну децу са КиМ. Живи били па видели. А лупаћемо се ми по глави...још. Баш овако -> joooj

Jedno je voleti nekog a drugo je biti budala!

Nek oni njega vole u molitvama al nek mu nisu dali da zauzme manastir i ruši ono što je sa mukom sticano!

Подели на овим сајтовима

Да стварно,све њих треба рашчинити и избацити из Цркве нарочито епископа Теодосија и његово монаштво које је слушало синод и сабор ,и владику Атанасија који брани гладну децу од лопова,такве што бране гладну децу треба и анатемисати  :)joooj joooj

Наравно,нису послушни свом вл.Артемију.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

ово је јако важно.

Кад је било свечано отварање манастира Житомислић,био је и патријарх и други великодостојници,преносио је РТС!

У једном тренутку камера је снимала народ ,и одједно свима неко озарење на лицима ,просто засијаше сви ,и камера поче да снима бину , кад оно владика Атанасије се попео на бину!

Ту сцену ћу памтити док сам жив,то се речима не може веродостојно пренети!

Подели на овим сајтовима

А јел владика Артемије послушан синоду и сабору?  Имам једни питање за тебе које је поставио отац Симеон из рукумије а гласи како слушати непослушне?
Подели на овим сајтовима

А јел владика Артемије послушан синоду и сабору?  Имам једни питање за тебе које је поставио отац Симеон из рукумије а гласи како слушати непослушне?

По чему је он непослушан?Погледајте ваш(не мислим лично твој) балван непослушности СА Сабору што се тиче литургије,па онда се упустите у испитивање непослушности вл.Артемија!

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...