Juanito Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Isto kao i ovde, posle ove njegove recenice prosto bih izgubio svaku volju za raspravom jer mi je toliko besmislena Па није баш толико бесмислена. Пази ово. Шта се дешава ако сад неко од нас узме пиштољ и оде да убије неког осведоченог кримоса, убицу? Тај неко моментално лети у затвор по позитивним законима ове (и генерално сваке) земље. С друге стране, ако неко убије страног војника, чија је држава окупатор, онда је то херојство. Иако је кримос вероватно милион пута монструозније створење које је нанело далеко, далеко више врло очигледног зла, ми о делу судимо тотално на основу једне линије нацртане на мапи и положаја човека у односу на ту линију. Ту очигледно нешто не ваља у самој поставци ствари, само што смо се сви ми родили у таквом систему, у свету пуном линија, и тешко нам је да замислимо било шта друго. Зашто се толико истиче "одбрана отаџбине" као обавеза (а то у пракси обично значи да треба да одеш да пуцаш на неког ко је исто толико крив као и ти, док они који су вас послали седе негде у неким бункерима), а нигде нико не помисли да можда народ треба да се организује изнутра и да се брани од злочинаца и криминалаца који су најдиректније одабрали то да буду? Професионална полиција се подразумева, а професионална војска се сматра често нечим лошим. А једина разлика је да полиција брани људе од неког александра, а војска од неког франца. Grizzly Adams and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 А једина разлика је да полиција брани људе од неког александра, а војска од неког франца. Od nekog Aleksandra... kristijana Golubovica? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Od nekog Aleksandra... kristijana Golubovica? Молим те да пазиш шта причаш. Кристијан је уметник и уредник школског програма. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Па није баш толико бесмислена. Пази ово. Шта се дешава ако сад неко од нас узме пиштољ и оде да убије неког осведоченог кримоса, убицу? Тај неко моментално лети у затвор по позитивним законима ове (и генерално сваке) земље. С друге стране, ако неко убије страног војника, чија је држава окупатор, онда је то херојство. Иако је кримос вероватно милион пута монструозније створење које је нанело далеко, далеко више врло очигледног зла, To po tebi...Diktatori koji uzurpiraju slobodu i oduzimaju po sopstvenom nahodjenju zivote ljudima po nekima od vas su svetci kojima ne sme da fali dlaka sa glave ... Tiranoubistvo nije ubistvo vec cin oslobodjenja ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Početkom 20. veka mladi ljudi nisu bili zadovoljni situacijom u Bosni i Hercegovini. „Civilizatorska“ misija Austrougarske monarhije gušila je sve nacionalno. U strahu od ujedinjenja Slovena, Habzburška monarhija pokušala je da izbriše različite nacionalne identitete i da u Bosni stvori jedinstvenu naciju i uvede jedinstveni bosanski jezik. Tako bi Srbi postali Bosanci pravoslavne veroispovesti dok bi Hrvati bili Bosanci katoličke vere. Zabranjivano je sve što je imalo nacionalni prizvuk: zatvarane su institucije, ukidana nacionalna patriotska udruženja... To je izazvalo bunt kako kod Srba, Hrvata tako i kod muslimana koji tada još uvek nisu bili nacija, već samo velika verska skupina. Srbima je uskraćeno pravo na školovanje, prosvetna autonomija koja je na tom prostoru bila uspostavljena još u 17. i 18. veku kada su se Srbi doselili u tadašnje oblasti južne Ugarske, ukinuta je Bio je to revolt usmeren prema stranoj okupacionoj carevini koja je na jednoj strani nastupala kao velika moćna sila i donosila civilizaciju, a na drugoj se ponašala tiranski i gušila sve što je nacionalno Opismenite se malo i ne lupajte vise gluposti ... Gospodin Gavrilo Princip je bio covek koji je cenio slobodu vise od vlastitog zivota i to ne svoju slobodu vec slobodu drugih, svojih sunarodnika, odnosno nas koji danas zivimo. Na njegovom grobu i grobovima ostalih patriota mi danas imamo izgradjenu slobodu. A neki od vas pljuju po njihovoj zrtvi ...Sramota za obrazovano celjade .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Па није баш толико бесмислена. Пази ово. Шта се дешава ако сад неко од нас узме пиштољ и оде да убије неког осведоченог кримоса, убицу? Тај неко моментално лети у затвор по позитивним законима ове (и генерално сваке) земље. С друге стране, ако неко убије страног војника, чија је држава окупатор, онда је то херојство. Иако је кримос вероватно милион пута монструозније створење које је нанело далеко, далеко више врло очигледног зла, ми о делу судимо тотално на основу једне линије нацртане на мапи и положаја човека у односу на ту линију. Ту очигледно нешто не ваља у самој поставци ствари, само што смо се сви ми родили у таквом систему, у свету пуном линија, и тешко нам је да замислимо било шта друго. Зашто се толико истиче "одбрана отаџбине" као обавеза (а то у пракси обично значи да треба да одеш да пуцаш на неког ко је исто толико крив као и ти, док они који су вас послали седе негде у неким бункерима), а нигде нико не помисли да можда народ треба да се организује изнутра и да се брани од злочинаца и криминалаца који су најдиректније одабрали то да буду? Професионална полиција се подразумева, а професионална војска се сматра често нечим лошим. А једина разлика је да полиција брани људе од неког александра, а војска од неког франца. А те националистичке митологије измишљају управо исти ти владари да би оправдали своја недела и убедили народ да је "зло добро" и "лаж истина". Па да онда слепо убијамо и гинемо за њих. И онда дођеш у парадоксалну ситуацију да хришћани хвале и славе убицу зато што је "наш". А појам о томе шта је заиста "слобода" је потпуно изокренут. Кажу "слободни смо" ако је тиранин Србин, а "окупирани" ако је неке друге нације. Па све док имамо тиранина нисмо слободни... Свеједно које је нације. И зато тирани и дан данас владају Србијом без проблема. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Srbima je uskraćeno pravo na školovanje, Па не знам како је онда Гаврило могао да иде у Трговачку школу и гимназију у сред Сарајева... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Па не знам како је онда Гаврило могао да иде у Трговачку школу и гимназију у сред Сарајева... Pa mogli su i Albanci na Kosmetu da idu u skolu za vreme Gospodina Milosevica pa su opet nesto se bunili i nisu hteli... Sta mislis da li je i Miloske bio tako fin prema Albancima kao Habzburzi prema Srbima? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никанорац Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Паде големи силник Голијат. Уби га Давид праћком. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости." А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин. Свети Владика Николај Велимировић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 A kad se vratiš kući a ono svi pobijeni? Nekome su čak i organe izvadili? Кад питаш... Прво, таквим ставом обесмишљаваш жртву полагања живота Христа ради од архиђ. Стефана до старца Вукашина (држим се канонизованих мученика). Свети Оци наше Цркве су увек говорили да је на ТАКВОЈ жртви и тој крви узрасло Хришћанство. Да је њихов удео немерљиво већи. Ту су и сви од св. Ђорђа и Димитрија (као војника) преко св. кнеза Лазара до новомученика Српских који су исповедањем вере пред непријатељем без оружја или лицем у лице У БИТКАМА дали животе за ближње и (по)служили роду и/или вери. За ове као Гаврило ни св. Николај не зна. Ја лично бирам један од ова два прва примера (не може свако да "нем као јагње на заклање" буде одведен, мислим да је то врхунац исповедања) . Никад трећи. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 И зато тирани и дан данас владају Србијом без проблема. Jok vala. danas je Srbija slobodna demokratska drzava ...gradjani uzivaju sva prava kao i u bilo kojoj evropskoj ili severnoamerickoj drzavi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Lunchtime! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Кад питаш... Прво, таквим ставом обесмишљаваш жртву полагања живота Христа ради од архиђ. Стефана до старца Вукашина (држим се канонизованих мученика). Свети Оци наше Цркве су увек говорили да је на ТАКВОЈ жртви и тој крви узрасло Хришћанство. Да је њихов удео немерљиво већи. Ту су и сви од св. Ђорђа и Димитрија (као војника) преко св. кнеза Лазара до новомученика Српских који су исповедањем вере пред непријатељем без оружја или лицем у лице У БИТКАМА дали животе за ближње и (по)служили роду и/или вери. За ове као Гаврило ни св. Николај не зна. Ја лично бирам један од ова два прва примера (не може свако да "нем као јагње на заклање" буде одведен, мислим да је то врхунац исповедања) . Никад трећи. Zašto vojnici uzimaju blagoslov u ratu? Dakle ne bi te pomerilo to što su ti poklali ukućane, ženu decu majku? Koji pravoslavni narod na svetu se ponaša onako kako ti pričaš? I zašto upotrebljavaš primere svetih otaca u slučaju rata? (ovo mi je potpuno nerazumljivo) I na kraju nemoj sve ovo lično da primiš jer nije namenjeno borbi ličnosti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 Пре свега, није истина. Нити је тако једноставно... Али да не улазимо у историјску дискусију какво је било унутрашње стање АУ, шта су они планирали итд. Чак и да јесте - убити човека (који је иначе био против рата) пре него што непријатељства почну нема никаквог смисла. Стварно је чудно одговорати на овако бесмислену конструкцију... А где то? Па Принцип је сасвим нормално ишао у школу у Сарајеву и враћао се кући ко сва друга деца, чак организовао демонстрације са другарима па му нико није "вадио органе" итд. После су га због тога избацили из школе па се преселио у Београд где се придружио "подземљу" итд. Ne znam šta da ti kažem osim da te pitam, koji tačno narod koji je porobljavao Srbiju nije činio zločin nad civilnim stanovništvom. Nisam ja nikad toliko besmislen koliko si ti dobar vozač ringišpila. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 1, 2014 Пријави Подели Написано Мај 1, 2014 За ове као Гаврило ни св. Николај не зна. Ti dakle misliš da rat ne može da počne dok se vojska licem u lice pogleda? Ja mislim drugačije i smatram da je po Hrišćanstvu zločinački čin imao dimenziju samoodbrane1 a nikako osvajačku2. Ili je bio delo ludaka3. Treće i drugo ne biram nikad. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука