Данче* Написано Новембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2014 obi-wan and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2014 obi-wan, PredragVId and Богдан_ је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 2, 2015 Пријави Подели Написано Јул 2, 2015 Kafanski amater and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 5, 2015 Пријави Подели Написано Јул 5, 2015 Johann Sebastian Bach: Concertos For Oboe & Oboe D'Amore BWV 1055, 1056, 1059R, 1053R, 1060. Christian Hommel; Helmut Muller-Brühl: Cologne Chamber Orchestra Данче* and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 6, 2015 Пријави Подели Написано Јул 6, 2015 https://youtu.be/-4xHdh3Bivw Добра је Џоана Hoffman, obi-wan and Данче* је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јул 7, 2015 Пријави Подели Написано Јул 7, 2015 Жичанин је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 5, 2015 Meni omiljena orkestarska svita, i jedno odlicno izvodjenje... Драшко, Рапсоди, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 16, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2016 Pocepo ga je ... Kafanski amater, Pancakes, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Pocepo ga je ... Необично, никад нисам чуо да неко овако "моцартно" свира Баха... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Необично, никад нисам чуо да неко овако "моцартно" свира Баха... Ма до када тако? Доста је било! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 obi-wan and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 15, 2016 Пријави Подели Написано Март 15, 2016 Необично, никад нисам чуо да неко овако "моцартно" свира Баха... Takva je sama Bahova kompozicija, ispred svog vremena, taman do Mozarta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 Johann Sebastian Bach - Brandenburg Concerto No. 5 in D major, BWV 1050 - I. Allegro Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Април 24, 2016 Пријави Подели Написано Април 24, 2016 Драга браћо, љубитељи Баха, пре много година у нашој градској библиотеци нашао сам књигу са насловом "Изнад жеља", име аутора заиста не могу да се сетим. Реч је о својеврсном роману биографског типа, наравно, погађате, посвећеног Јохану Себастијану Баху. Прочитао сам књигу и излио пуно суза над његовим мученичким животом. Само да знате, а многи и незнају, свако његово дело, конпоновано је са много бола. Уз то Ј. С. Бах је био побожан можда колико сви ми овде заједно на ЖРУ. Немојте да схватите да ми нисмо побожни, већ да је Бах био и јесте, онај чија дела и планине премештају. Круна његовог стварања је Пасија Страдање Господа Исуса Христа по Матеју, и ја нисам могао да одолим. Са толико је неверице у Бахово време, пропраћен његов рад, да сам сво време док сам читао књигу, имао утисак да се Свети апостол Тома молио за њега. Да не дужим, најбоље прочитајте књигу или неко нек напише укратко његова биографска страдања, равна Светитељским, одговорно тврдим, ето. Нико му жив није веровао, чак га је Католичка црква много прогонила због овог дела. И ја му посветих једну малу песму, али опет Слава и Милост драгоме и миломе Богу што овакав велики музички ум, узрасте у Ј.С.Баху. Да не дужим, ево и моје мале скромне песмице, посвећене Баху и његовом крунском делу Пасија...: Пасија „Страдање нашег Господа по Матеју“ (Ј.С.Бах) Не верујем. Кантор Бах напустио је овај свет а Пасија његов дух прати га к`о да је Свет. Не верујем. Менделсона после једног века на сва страдања склоног Пасија код месара чека! У цркви Светог Томаса Пасију хтеде на Цвети, о људи гле ужаса лутеранска црква му прети. Успео је. Не верујем! Дао је за дело све а недуго затим чујем Феликс Менделсон умре. Непознат Бах је открит и Лајпциг сузе рони. Опрости, о баш ме је стид, мени Апостолу Томи. obi-wan and Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука