Gordana . Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 То је све тако око посматрамо сва дешавања нарцисоидно. Дакле, као да се све врти само око нас. А има тако пуно ствари у васиони које морају да функционишу, и које су на добробит већине, и то је приоритет. Ту и тамо мора бити страдања, јер смо прекршили упутство како да га избегнемо, то је било до Адама, њему треба да очитамо буквицу. Што није заштитио своју жену од змије и ош и сам нас све ували у ово... Мајда and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 @Juan, Знаш ли, дете моје, зашто се затварају облаци онда, кад су поља жедна кише, а отварају онда, кад поља кишу не желе? Од злочина људи збуни се природа, и напусти ред свој. Св. Николај Велимировић .............изгледа ми, ипак, да ти је ова ВСМ-ова порука скроз промакла. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Отац зна оно што дете не зна и зато му дете пружа руку да га води. Nece biti da date kapira da cale kapira vise i da donosi unosnu odluku da se drzi za onog koji bolje procenjuje. Deca bi, da je istina to sto tvrdis, trebalo da po ulici stalno pruzaju ruku onima koji vise znaju od njihovih otaca, ili da budu duboko nesrecna sto to nisu ucinila. Nisam video takvih primera, ali to je mozda jos jedna neproverljiva istina. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Верујем ја у молитву, али молитва је кад си урадио све што си могао па се молиш Богу за оно што је изван твоје контроле.Значи, сваки дан се дигнеш и на посао да зарадиш за `лебац, а Богу се молиш за здравље да можеш да радиш. А не може човек да ленчари и моли Бога да му све обезбеди. Ovde slep slepog vodi... Pa upravo moleban da prestane kiša od najviših autoriteta u SPC je i bila potrebna što meteorolozi nisu "vrištali" o tome kakva nas opasnost čeka i upravo oni koji su trebali da reaguju nisu ni sami znali koliko je potrebno, dakle ljudski faktor je zakazao kao i po običaju i priroda se okrenula naravno protiv nas. A ako jesmo Hrišćani Pravoslavci i vidimo da smo našom greškom nemoćni ništa nam drugo onda od molitve i ne preostaje, naravno da i to povlači naše veće angažovanje u paketu. Ne znam što se neki oglušuju od teksta koji sam postavio(svetog vladike Nikolaja) i koji na potpuni pravoslavni način opisuje odnos prirode i čoveka. Ko u to ne veruje i sklon je tome da je vrh naše Pravoslavne zajednice ustvari samo neko ko koristi nesreću u marketinške svrhe onda bolje i da se ne naziva Hrišćaninom. I ne znam što juan kao mantru ponavlja reči koje još ne razume a odnose se na "kaznu Božju) A tek konstrukcije svog vidjenja Oca nebeskog ne bi da komentarišem.... Juan nemaš veće Bogopoznanje od autoriteta Pravoslavlja i shvati onda koliko je tvoja "kritika" štetna po samog sebe i potpuno je van onoga na šta skrećeš pažnju a to je Ljubav Božja. A najgore kad još krenu da brane tvoju teoriju oni koji se ovde postavljaju kao autoritet. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Mislim da svako treba da pomogne kako može. Bolje je da patrijarh služi moleban, nego da ode da izvlači ljude iz poplava, pa da moraju i njega da izvlače odande... No, i SPC je izdala saopštenje da treba da pametno pomognemo unesrećenima, kako i koliko možemo... Volim_Sina_Bozjeg, Anette, Gordana . and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Mislim da svako treba da pomogne kako može. Bolje je da patrijarh služi moleban, nego da ode da izvlači ljude iz poplava, pa da moraju i njega da izvlače odande... No, i SPC je izdala saopštenje da treba da pametno pomognemo unesrećenima, kako i koliko možemo... Da ! i prosto će mi biti nenormalno da ovaj tvoj tekst koji je jasan kao suza neko ignoriše i nastavlja svoje Bogopoznanje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 I ne znam što juan kao mantru ponavlja reči koje još ne razume a odnose se na "kaznu Božju) A tek konstrukcije svog vidjenja Oca nebeskog ne bi da komentarišem.... Juan nemaš veće Bogopoznanje od autoriteta Pravoslavlja i shvati onda koliko je tvoja "kritika" štetna po samog sebe i potpuno je van onoga na šta skrećeš pažnju a to je Ljubav Božja. A najgore kad još krenu da brane tvoju teoriju oni koji se ovde postavljaju kao autoritet. Пријатељу, ти изгледа имаш неки проблем са самим собом, па си се онда накачио на мене и још неке људе на теми да би некако заобишао, тј. одложио, суочавање са самим собом? Види овако. То што ти пишеш, те цитате владике Николаја и све остало знам напамет. Знам и теорије о казни и опомени, знам и теорије о паду, знам све много, много боље него што мислиш. Само ми је све то изузетно одбојно, да не употребим неку тежу реч. И то што мислим и осећам, то и пишем. Пишем за себе и у своје име. И какво црно ”моје богопознање”, какви бакрачи, не претеруј и не дижи толику панику. Не знам шта је ту тачно теби проблем и шта очекујеш? Једеш се изнутра што сви овог момента не прихвате ту твоју истину и не кличу јој? Ако је то у питању, имаш опцију да игноришеш мене или било ког другог корисника који ти диже притисак. А ако мислиш да је моје писање штетно по људе и околину, увек имаш опцију да ме пријавиш администрацији и они могу да одлучи да ли треба или не треба да пишем на овом форуму. Срђан Шијакињић and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Пријатељу, ти изгледа имаш неки проблем са самим собом, па си се онда накачио на мене и још неке људе на теми да би некако заобишао, тј. одложио, суочавање са самим собом? Види овако. То што ти пишеш, те цитате владике Николаја и све остало знам напамет. Знам и теорије о казни и опомени, знам и теорије о паду, знам све много, много боље него што мислиш. Само ми је све то изузетно одбојно, да не употребим неку тежу реч. И то што мислим и осећам, то и пишем. Пишем за себе и у своје име. И какво црно ”моје богопознање”, какви бакрачи, не претеруј и не дижи толику панику. Не знам шта је ту тачно теби проблем и шта очекујеш? Једеш се изнутра што сви овог момента не прихвате ту твоју истину и не кличу јој? Ако је то у питању, имаш опцију да игноришеш мене или било ког другог корисника који ти диже притисак. А ако мислиш да је моје писање штетно по људе и околину, увек имаш опцију да ме пријавиш администрацији и они могу да одлучи да ли треба или не треба да пишем на овом форуму. Vidi brate super je to što me vidiš u množini dok rešavam problem samoga sebe. Ne znaš ti ama baš ništa na pamet od svetog vladike Nikolaja jedino što znaš je to da si uspeo nekako gramatički da savladaš svako slovo i da im zapamtiš matematički redosled. Toliko o tvojoj učenosti na koju se pozivaš. I da ponovim moleban je jako bitan i važan. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Једеш се изнутра што сви овог момента не прихвате ту твоју истину и не кличу јој? Potpuno sam miran i u skladu sa dešavanjima u Srbiji. Ali da neko u ovom trenutku govori kako je vrh SPC zauzeo marketinški cilj u svoj nesreći svoga naroda onda ću i te kako da reagujem. I ne branim Patrijarha nego branim svoju veru koja nije u nikakvom sukobu sa njim i SPC. Imam moralno pravo da ispravljam i reagujem van svake borbe protiv tvoje ličnosti jer se na početku tvog odgovora vidi jasni napad na moju. A to onda u prevodu izgleda ovako: ti si opasan po druge. Dakle ne bi bilo loše da se izvineš meni koji tvoju ličnost nije sspomenuo već reagovao na tvoje pogrešne konstrukcije. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Ali da neko u ovom trenutku govori kako je vrh SPC zauzeo marketinški cilj u svoj nesreći svoga naroda onda ću i te kako da reagujem. Кажеш: ”Ја дубоко верујем да није и остајем уз свог патријарха. Још верујем и у снагу молебана и потребу за истим.” Или тако нешто. И онда пустиш друге људе да мисле и верују шта год они желе без да хистеришеш около. Не само да је тако некако ”нормалније”, него повећаваш шансу да те неко можда и чује. Imam moralno pravo da ispravljam i reagujem van svake borbe protiv tvoje ličnosti jer se na početku tvog odgovora vidi jasni napad na moju. A to onda u prevodu izgleda ovako: ti si opasan po druge. Dakle ne bi bilo loše da se izvineš meni koji tvoju ličnost nije sspomenuo već reagovao na tvoje pogrešne konstrukcije. Извини што сам споменуо твоју личност, уместо да сам се задржао на твојим нападима на моју личност, који наравно нису били напади на моју личност, јер је добро познато да праведници никада не нападају друге личности и да мрзе грех, а не грешника. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Кажеш: ”Ја дубоко верујем да није и остајем уз свог патријарха. Још верујем и у снагу молебана и потребу за истим.” Или тако нешто. И онда пустиш друге људе да мисле и верују шта год они желе без да хистеришеш около. Не само да је тако некако ”нормалније”, него повећаваш шансу да те неко можда и чује. Извини што сам споменуо твоју личност, уместо да сам се задржао на твојим нападима на моју личност, који наравно нису били напади на моју личност, јер је добро познато да праведници никада не нападају друге личности и да мрзе грех, а не грешника. Molim te odgovori posle mog odgovora šta imaš i da završimo ovo bez zloupotrebe teme. Ja sam jasno govorio da je takvo tvoje vidjenje pogrešno i da nema ama baš nikakve potpore u pravoslavlju, nisam govorio da imaš problem sa samim sobom i da histerišeš jer koliko vidim i ti grčevito braniš svoj stav i spinuješ ako je potrebno da bi ipak nekog nadjačao. što dokazuju tvoji postovi i kako sad da shvatim da me ti teraš da se zadržim na jednom ili tri odgovora a ti sam sebi uzimaš prostor sa desetine svojih? Dakle nisam napadao tvoju ličnost no tvoje potpuno neznanje i pogrešne konstrukcije. Kako drugačije da ti objasnim da ja razdvajam greh ili neznanje od ličnosti kad ti takvo pravoslavno učenje ne poznaješ. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Možda da čitamo psaltir, kao što smo imali inicijativu na Verujem. Da neko pita neko svešteno lice da blagoslovi? Nas 20 će se naći za po katizmu.... Braco i sestre, ima nas sigurno 20 koji vjerujemo da molitva vrijedi i pomaze,i koji se bar molimo ako ne mozemo nista drugo da pomognemo. Hajte da se organizujemo da citamo psaltir dok kriza traje, tako da se svaki dan iscita cio, 20 ljudi po katizmu, kao sto smo radili na Verujem. Nano, Obi, bili ste tamo cini mi se, @nana Nano, sestro, ajd opet organizuj to. Mozda da neko od nekog svestenika dobije neki blagoslov za to.Znate da je Psaltir 'prijeki lijek' za sve muke, tuge, ocaj, nevolje, i da se cita za pokoj duse, - nazalost,ima zrtava,i nazalost broj im se uvecava, koje vapiju... nana and Никанорац је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Braco i sestre, ima nas sigurno 20 koji vjerujemo da molitva vrijedi i pomaze,i koji se bar molimo ako ne mozemo nista drugo da pomognemno. Hajte da se organizujemo da citamo psaltir dok kriza traje, tako da se svaki dan iscita cio, 20 ljudi po katizmu, kao sto smo radili na Verujem. Nano, Obi, bili ste tamo cini mi se, @nana Nano, sestro, ajd opet organizuj to. Mozda da neko od nekog svestenika dobije neki blagoslov za to. To isto i Vučić traži od nas svih. Parafraziram: učinili smo sve što smo mogli i samo nam ostaje da se pomolimo Bogu. Eto čisto da vidimo kolika je razlika izmedju nas i onih koji moleban ismejavaju. Vučić je to izjavio jako iskreno. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Eto čisto da vidimo kolika je razlika izmedju nas i onih koji moleban ismejavaju.Brate, ovo je nebitno, potpuno. Necemo valjda traziti priznanje ili nametati, to je od gordosti. Nego je jos veca odgovornost na nama... DYNABLASTER and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 17, 2014 Пријави Подели Написано Мај 17, 2014 Brate, ovo je nebitno, potpuno. Necemo valjda traziti priznanje ili nametati, to je od gordosti. Nego je jos veca odgovornost na nama... U pravu si sestro ali mene to zaboli i posle toga sam u ovom odgovoru napisao poduži tekst ali bi se razumeo kao moje opravdanje i dalje nametanje pa sam ga obrisao. u pravu si. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука