Natasa. Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 Ne volim da srećem ljude sa kojima sam davno izgubila kontakt, uvek gledam da to izbegnem. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Фебруар 23, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2014 Pa to je malo ozbiljnija teorija ako ćemo pravo, jer pokazuje zašto nam se dešavaju neke stvari koje se dešavaju. Jer ukoliko ne poznamo nesvjesno, ili riječima Pisma: dešavaju vam se stvari jer nijeste sebe ispitivali, život tj univerzum će nam slati sve ono što nam je potrebno da spoznamo upravo to što nas koči u daljoj evoluciji svijesti, tj što nam smeta na našem duhovnom razvoju, pokazajući tačno ono za šta smo se vezali nauštrb vječnog i neprolaznog.Mene baš interesuje ova tematika, a sa gore navedenim se slažem. Sad nisam shvatila da li o tome govori Jung... Pošto sa njegovim radom nisam upoznata - moram da se ogradim Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 Desi mi se da sretnem nekoga, koga recimo nisam dugo videla. Ili da razmisljam o nekom filmu, koji dugo nisma gledala, pa natrefim na njega na tv- u. Ili mislis dugo o nekom kolaču, i odes kod bake, i ona bas resila s tim da te iznenadi. Recimo. Verujem, da slucajnosti ne postoje. Samo je pitanje, shvatamo li smisao ponekad "slučajnih" susreta, poruka, ideja, misli. Prosto, ako prozuji, znači da i niste trebali da razumete, ili da niste na tom nivou shvatanja stvari. Ako prepoznaš, znači da si u tom momentu spreman/a i da si napredovao/la čim shvataš bit i esenciju istih stvari. Ljudi, itd. I uvek izgleda, kao baš posve slučajno, zar ne? E, to je fascinantno. Takvim se, samo..Čine. Саша од Москве and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 Samo je pitanje, shvatamo li smisao ponekad "slučajnih" susreta, poruka, ideja, misli. Prosto, ako prozuji, znači da i niste trebali da razumete, ili da niste na tom nivou shvatanja stvari. Ako prepoznaš, znači da si u tom momentu spreman/a i da si napredovao/la čim shvataš bit i esenciju facenew22222222 Мислим да нико од нас не зна унапред какву ће ,,поруку'' примити или пренети у неком новом сусрету (тј. можда и може, али бих рекла да је то изузетно ретко). Потпуни је промашај ишчекивати смисао сваког новог сусрета као да је ,,судбински''. Ја кад говорим о порукама искључиво мислим на путеве и начине решавања мојих личних дилема и расветљавање оних делова мене који ми нису јасни - а кад схватим нешто - увек имам ,,еурека'' ефекат, увек је изненађење и изгледа случајно, само што је осећај када сам решила неку загонетку у себи толико упечатљив да ми је просто немогуће да целу ситуацију и особе које су се нашле у тренутку тог ,,просветљења'' занемарим. Srdasce, Драшко and Рада. је реаговао/ла на ово 3 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 24, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2014 „Сви долазе у наш живот с разлогом, добрим или лошим. Неки ће нас волети, неки сломити – али на крају сваки од њих нас учини оваквима какви смо сад…“ “Заборави људе из твоје прошлости. Постоји разлог зашто их нема у твојој садашњости и зашто их неће бити у твојој будућности. Они који су отишли сами су то изабрали, тиме и не заслужују да више размишљаш о њима.” „Нема случајног сусрета. Свака особа у нашем животу је или испит, или казна или дар судбине.“ „Прошлост је место где си научио лекцију. Будућност је место где ћеш применити научено. Немој одустати у међувремену!“ “Постоји тренутак у животу кад човек схвати ко је важан, ко више није важан, ко никад није био важан и ко ће увек бити важан!” facenew22222222 facenew22222222 Ни један сусрет није случајан , и када се сусретнеш и са добрим и са лошим човеком , то је увек прилика да се нечему научиш . Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdasce Написано Фебруар 25, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2014 facenew22222222 Мислим да нико од нас не зна унапред какву ће ,,поруку'' примити или пренети у неком новом сусрету (тј. можда и може, али бих рекла да је то изузетно ретко). Потпуни је промашај ишчекивати смисао сваког новог сусрета као да је ,,судбински''. Ја кад говорим о порукама искључиво мислим на путеве и начине решавања мојих личних дилема и расветљавање оних делова мене који ми нису јасни - а кад схватим нешто - увек имам ,,еурека'' ефекат, увек је изненађење и изгледа случајно, само што је осећај када сам решила неку загонетку у себи толико упечатљив да ми је просто немогуће да целу ситуацију и особе које су се нашле у тренутку тог ,,просветљења'' занемарим. Pa, da. Jel zamisli, da znaš, recimo, unapred. Za neke stvari onda nikada do kraja mozda ne bi spoznala kako bi recino prirodno odreagovala. Ili koliko puta se nesto ishitreno desi, nemas vremena da odreagujes kako recimo odreagujes u miru, pa kazes sebi: "E, jao, ala sam ga uprskala ili Ja tako en reagujem, ne znam sta mi bi. " Ne mislim ja ono sada, Saškice, zgazimo na kamen ili sedneš u žvaku, što ti kažeš nije svaki momenat taj, ali većina stvari u našim životima se svakako odvija, na tome, da nešto iz njih naučimo, izvučemo. Da druge naučimo. Da mi mozda iz nekoga nesto izvučemo. Skroz mi je super tvoj post. Doduše, morala sma da ga pročitam 3 x u početku mi nije bio najjasniji, ali kada ga polako iščitah, došlo mi je skroz smisleno, i baš mi je drago, uvek, kaad na temi pročitam kako je fascinatno kako svaki čovek na isti podražaj isto reaguje, slično, ili različito, i koliko je čovek kao sma čovek, fascinatno biće i delo Prirode. Hvala ti na tome. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука