Дејан Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Mogao bi ti brate malo da isčitaš ovaj forum pa onda nešto kaži,a ne da pričaš nešto što nema veze sa zdravim razumom.Klevete na račun klira SPC se ne tolerišu na ovom forumu,a svoje mišljenje o stanju u narodu i dolasku pape slobodno piši ali nemoj da više nikog nazivaš slugom vatikana! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Брате Гане, ако је Господ са мном - кога и зато бих се ја бојала? Није лијепо да нападаш човјека који још није практично ни започео свој посао. Црква нас учи да нам је сваки човјек ближњи и да треба да га волимо, какав год да је, није то лако слажем се. Нити треба да се заборави што је било Боже сачувај, била сам у рату, савршено добро знам шта су људске жртве и како је то кад ти је фамилија поклана и све спаљено, је ли због тога ја треба да напуним своје срце мржњом?! Истина је да још увијек не могу да се радујем и да се одушевљавам људима који су то учинили, али није моје да се светим, зна се чија је освета. Они тјерају своје, а ја своје.Требамо само бити безазлени као голубови и мудри као змије, тада никакав човјек, па био он и Папа, неће нам моћи ништа. Бог нека те чува и све најбоље ти да.Надам се да ово моје мишљење не утиче на тебе тако да изазива гњев.Свако добро. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 E lepota od foruma!Pokusah da odgovorim moderatoru kad....kaze unestite kod sa slike!Nista cudno osim da slike -nema!Ponudjena je opcija SLUSAJTE SLOVA,kliknem i tamo kad-tajac!"Mrda trava - nije za badava"! Toliko o objektivnosti!Blizu je pameti-toliko i o namerama! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 E lepota od foruma!Pokusah da odgovorim moderatoru kad....kaze unestite kod sa slike!Nista cudno osim da slike -nema!Ponudjena je opcija SLUSAJTE SLOVA,kliknem i tamo kad-tajac!"Mrda trava - nije za badava"! Toliko o objektivnosti!Blizu je pameti-toliko i o namerama! ?????? ?? ????...???? ????? ?? ?? ?????? ???????? ? ??? ?????? ?' ????. :smiley: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 ????? ????, ??? ?? ?????? ?? ???? - ???? ? ???? ??? ?? ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ??????? ???? ??? ???? ????????? ?? ??????? ???? ?????. ????? ??? ??? ?? ??? ?? ????? ?????? ?????? ? ?? ????? ?? ?? ??????, ????? ??? ?? ??, ???? ?? ???? ?????? ??. ???? ????? ?? ?? ???????? ??? ?? ???? ???? ???????, ???? ??? ? ????, ???????? ????? ???? ??? ?? ?????? ????? ? ???? ?? ?? ??? ?? ?? ???????? ??????? ? ??? ???????, ?? ?? ???? ???? ?? ????? ?? ??????? ????? ???? ???????! ?????? ?? ?? ??? ?????? ?? ???? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ??????????? ?????? ???? ?? ?? ???????, ??? ???? ???? ?? ?? ??????, ??? ?? ???? ?? ??????. ??? ??????? ?????, ? ?? ?????.??????? ???? ???? ????????? ??? ???????? ? ????? ??? ?????, ???? ??????? ??????, ?? ??? ?? ? ????, ???? ??? ???? ?????. ??? ???? ?? ???? ? ??? ??????? ?? ??.????? ?? ?? ??? ???? ??????? ?? ????? ?? ???? ???? ?? ??????? ????.????? ?????. ?????? ?????? ??????? ?? ?? ??? ????? ?? ???? ????????? ?? ???????, ??? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ????? ????? ????? ??????? ? ?????? ?? ??????????, ???????? ?? ??????? ????? ?? ???? ???? ?? ???? ?? ?? ????, ???? ??? ??? ?????? ?????? ?? ???????????? ????????????. ????? ???? ???? ?????? ? ???? ???? ?????? ??? ??? ? ???????? ????. ??? ?? ??????? ????? ?????? ????? ???? ??????? ????, "???????? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?????????? ????? ??". ???? ?? ???? ??? ??? ???? ???????? ?? ?????? ????????, ??? ?? ?? ???? ????? ???? ??????? ? ????????, ????? ???????? ???????????? ?????? ? 16 ????, ????? ????-????????, ????? ???? ???????? ? ?????? ???. ????? ???? ??????? ???? ??? ?? ???? ???????? ?? ?????? ????????, ???? ?? ???????? ??????? ?? ???????? ? ??????? ?????? ???? ? ????. ??? ?????? : ?????? ???????? ?? ????? ? ?????? ?????????? ????? ?? (???. 3,10) Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 ?????? ????,? ????????? ?????? ?? ????? ?????????? ?????? ??????,? ?????????,??????? ? ??????? ?? ?? ????????? ? ???? 2013.,? ????????? ?????????,? ??? ?? ??? ???????? ??????????? ?? ??? ???,??? ???? ????? ??? ? ?????????,?...?????? ?????????? ??????? ????? ?? ??????? "????????????" ???????-????????,???? ? ????????? ??? ?????? ????? ??????????... ?????? ?? ???? ????????? ? ????? ? ?????? ???? ???????? ???? ???? ??? ????? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????? ? ??????. ???? ????? ???? ?????? ????? ?? ????? ??? ?? ??????? ????? ?????, ??????? ?? ???????? ???????. ????? ?? ???? ????? ? ???????????? ???? (? ????? ?????????? ?? ??????) ? ?? ?? ????????? ?????????. ? ??????? ?? ??? ???????? ??? ???? ?????? ? ???? ???? ????? ??? ???? ????????????? ??????????? ??? ??????? ???? ? ???? ???????????. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Pa za mene je vera pitanje srca!Ali ne na nacin da svoju veru i dostojanstvo svesno gazim!Tvrdim da cemo ako dodje do izmene kalendara jos,slaviti dva Bozica,da cemo se podeliti na nove i stare,nadam se da su i u SPC toga svesni,jer znam da ni tamo oko Pape ne vlada opste jedinstvo!doduse,pocinjem da mislim da i ovaj forum postoji da bi se pripremio teren...inace moderator nebi sebi dao blanko uverenje (neznam na osnovu cega ali sumnjam da znam) da je intelektualno toliko nadmocan pa je u stanju darazilkuje smisleno od besmislenog na neki svoj NEPOGRESIV nacin!I na ovu temu je sve vise razloga da se veruje da ce neko Srbima reci kako treba da misle!Opet su tu (umesto drugova odozgo) sad neka gospoda,ili mozda monsinjori.....koji "znaju: sta je za Srbe najbolje! Spasi na Boze od njihove brige i "dobrote"! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Ajde gane spusti se na zemlju,jesi li ti svestan šta ti govoriš! kako ovaj forum može da utaba stazu papi 0110_hahaha ajde razmisli malo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Ajde gane spusti se na zemlju,jesi li ti svestan šta ti govoriš! kako ovaj forum može da utaba stazu papi 0110_hahaha ajde razmisli malo?????? ??? ?? ?? ??? ????? ?? ???????? ????-???? ???????-???. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 ????? ????, ??? ?? ?????? ?? ???? - ???? ? ???? ??? ?? ?? ??????? ???? ?????? ?? ??????? ??????? ???? ??? ???? ????????? ?? ??????? ???? ?????. ????? ??? ??? ?? ??? ?? ????? ?????? ?????? ? ?? ????? ?? ?? ??????, ????? ??? ?? ??, ???? ?? ???? ?????? ??. ???? ????? ?? ?? ???????? ??? ?? ???? ???? ???????, ???? ??? ? ????, ???????? ????? ???? ??? ?? ?????? ????? ? ???? ?? ?? ??? ?? ?? ???????? ??????? ? ??? ???????, ?? ?? ???? ???? ?? ????? ?? ??????? ????? ???? ???????! ?????? ?? ?? ??? ?????? ?? ???? ?? ?? ??????? ? ?? ?? ??????????? ?????? ???? ?? ?? ???????, ??? ???? ???? ?? ?? ??????, ??? ?? ???? ?? ??????. ??? ??????? ?????, ? ?? ?????.??????? ???? ???? ????????? ??? ???????? ? ????? ??? ?????, ???? ??????? ??????, ?? ??? ?? ? ????, ???? ??? ???? ?????. ??? ???? ?? ???? ? ??? ??????? ?? ??.????? ?? ?? ??? ???? ??????? ?? ????? ?? ???? ???? ?? ??????? ????.????? ?????. ?????? ?????? ??????? ?? ?? ??? ????? ?? ???? ????????? ?? ???????, ??? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ???? ????? ????? ????? ??????? ? ?????? ?? ??????????, ???????? ?? ??????? ????? ?? ???? ???? ?? ???? ?? ?? ????, ???? ??? ??? ?????? ?????? ?? ???????????? ????????????. ????? ???? ???? ?????? ? ???? ???? ?????? ??? ??? ? ???????? ????. ??? ?? ??????? ????? ?????? ????? ???? ??????? ????, "???????? ?????? ?? ?????? ??? ?????? ?????????? ????? ??". ???? ?? ???? ??? ??? ???? ???????? ?? ?????? ????????, ??? ?? ?? ???? ????? ???? ??????? ? ????????, ????? ???????? ???????????? ?????? ? 16 ????, ????? ????-????????, ????? ???? ???????? ? ?????? ???. ????? ???? ??????? ???? ??? ?? ???? ???????? ?? ?????? ????????, ???? ?? ???????? ??????? ?? ???????? ? ??????? ?????? ???? ? ????. ??? ?????? : ?????? ???????? ?? ????? ? ?????? ?????????? ????? ?? (???. 3,10) ????? ?????, ?? ?? ???? ???? ???????????? ?????? - ??. ???????? ?? ??????? ???? ???? ???????????????? ??? ????. ?? ????? ??????? ???? ????????? ??????? ???????? ? ????? ????????? ?? ?? ?? ????? ????? ?? ??????????.?? ???? ??? ????? ?? ??????, ? ????? ?? ?? ????? ????? ???????????????. ??? ??? ?? ?? ??????? ?? ????? ???????? ???? ?? ??????? ??????, ???? ?? ?? ????? ??????????? ???? ?? ???? ? ???????, ?? ????? ?????? ? ?????, ? ????? ?????? ?????? ???? ?????, ????????? ???????, ???????, ???? ???.????? ??????? ??? ??? ?? ??????? ????.??? ??? ? ???? ??? ?? ?? ???? ???????????????? ??? ?? ????????? ?????? ?? ???? - ????? ?? ???????? ?????????? ?? ?? ????? ?? ?????? ????? ?? ???? ??? ????? ??? ???? ????? ??????? ?????? ??????? ?? ?????? ????? ?? ???.???? ?? ????? ?? ????????, ? ?? ?????.?? ?? ???? ???? ??????? ???????.???? ?? ???????? ? ?????? ??? ? ??????? ???? ? ??, ??? ? ??????, ? ????? ?????.? ????????? ?? ?? ??????? ??????? ?????? ??? ???? ?????. ?? ???? ???? ????????? ? ????? ??????????, ? ???????? ?? ?? ?? ??????? ?? ?????? ????? ???? ????? ?? ???? ?????? ?????????? ??????? ??? ????????. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Dali je gospodin moderator svestan da je sebi blanko dao pravo da je intelektualno toliko superioran?!?!?!?! pa nesumnjivo razlikuje smisleno od besmislenog?Ako podjemo sta su ekumeni po definiciji,kome i kakvim ciljevima sluze,razloge za moju retoriku je lako razumeti!A stojim na zemlji cvrsto, taman toliko da znam kome,koga,i kakvim ciljevima sluze ekumeni,kad je MOJ Bozic...i sve redom!I bunim se protiv toga da mi to BILO ko menja!Pa ma se on zvao i izaslanik sina Bozjeg-ako sam lepo preveo!To su vekovima i moji preci slavili tad i na taj dan i to ne dam niko da mi dira,protiv toga cu uvek dici svoj skromni glas! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 25, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 У реду је брате Гане, разумљиво. само да се не свађамо.....постоје различита размишљања, то је слобода православља....хвала Богу нисмо у комун-партији па да мора сви на силу исто да размишљамо.... Само полако и аргументовано... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Dali je gospodin moderator svestan da je sebi blanko dao pravo da je intelektualno toliko superioran?!?!?!?! pa nesumnjivo razlikuje smisleno od besmislenog?Ako podjemo sta su ekumeni po definiciji,kome i kakvim ciljevima sluze,razloge za moju retoriku je lako razumeti!A stojim na zemlji cvrsto, taman toliko da znam kome,koga,i kakvim ciljevima sluze ekumeni,kad je MOJ Bozic...i sve redom!I bunim se protiv toga da mi to BILO ko menja!Pa ma se on zvao i izaslanik sina Bozjeg-ako sam lepo preveo!To su vekovima i moji preci slavili tad i na taj dan i to ne dam niko da mi dira,protiv toga cu uvek dici svoj skromni glas!Da, gospodin moderator je svestan 0104_cheesy 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Onda je svakako samosvestan!Jer to nije provereno,ipak NEZNA sa kim prica..ali ako ZNA da je pametniji onda je tast i laska sam sebi!No i Sveti apostol Pavle je negde rekao "...pa nismo valjda toliko gordi da samim sobom druge merimo..."!Neki ocito jesu!Vrlo hriscanski! Doduse,i Papa je nepogresiv-dobro poznata dogma!Svaka slicnost je namerna ali nije zlonamerna! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Onda je svakako samosvestan!Jer to nije provereno,ipak NEZNA sa kim prica..ali ako ZNA da je pametniji onda je tast i laska sam sebi!No i Sveti apostol Pavle je negde rekao "...pa nismo valjda toliko gordi da samim sobom druge merimo..."!Neki ocito jesu!Vrlo hriscanski! Doduse,i Papa je nepogresiv-dobro poznata dogma!Svaka slicnost je namerna ali nije zlonamerna!Gane brate opusti se,samo se šalim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука