shalom777 Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Наравно.,НЕ толерише..то ти је кад човјек хоће што прије да напише нешто. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Јануар 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 ту смо брате да се помажемо и исправљамо..... 1317_womens а ко ради.....тај у сваком случју не греши !!!!! (јер ради исправну ствар-за разлику од оних који уопште не раде!) https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0202_238.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 А што ми небисмо Папи на нашем терену у Нишу сведочили Православље. Он ће бити у гостима па неће моћи '' да се извуче''. А ми какави смо, питање је шта ћемо бити те 2013. године! Даље, наше ме расправе подсећају на данашње Јеванђеље о Митру и Фарисеју: Хвала ти Боже, што нисам као ови римокатолици и ( пљување по њима) него сам ( све оно што ЈА подразумевам под Православљем и што МЕНЕ разликује од римокатолика). П.С. Пре ће Папа постати православан, него што ће православни Србин ( наравно не сви, али да је готово ко правило) да почне да воли свог Србина ( чак оног који је с њим у Литургиоји сваке недеље). Обратите пажњу на причу данашњу. Фарисеј је законски све радио (обред, догмати, канони, правила, све написано и све по Предању). И отишао мање оправдан него митар који је стајао иза њега. А митар је био прост...и имао је однос према Богу живоме, а не себе да идентификује '' добро је да нисам римокатолик'' ко овај иза мене. Ако хоћете нама Србима то раде зато што се међусобно много мрзимо! Исто тако Русима то раде. А пробај муслиманима у Москви нешто да кажеш! Па да Папи покажемо ''Ћеле кулу'', па филм о Јасеновцу, па.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Не мож 8. нити 9. Саборн јер све помесне Цркве не могу да се саберу, јер има много несугласица...например Московска и Румунска патријаршија, па Московска и Васељенска... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 ? ??? ?? ??????? ???? ?? ????? ?????? ? ???? ????????? ???????????. ?? ?? ???? ? ??????? ?? ???? ???? '' ?? ?? ??????''. ? ?? ?????? ???, ?????? ?? ??? ???? ???? ?? 2013. ??????! ????, ???? ?? ???????? ????????? ?? ??????? ????????? ? ????? ? ????????: ????? ?? ????, ??? ????? ??? ??? ???????????? ? ( ??????? ?? ????) ???? ??? ( ??? ??? ??? ?? ???????????? ??? ???????????? ? ??? ???? ????????? ?? ????????????). ?.?. ??? ?? ???? ??????? ???????????, ???? ??? ?? ??????????? ????? ( ??????? ?? ???, ??? ?? ?? ?????? ?? ???????) ?? ????? ?? ???? ???? ?????? ( ??? ???? ???? ?? ? ??? ? ?????????? ????? ??????). ???????? ????? ?? ????? ???????. ??????? ?? ???????? ??? ????? (?????, ???????, ??????, ???????, ??? ???????? ? ??? ?? ???????). ? ?????? ???? ???????? ???? ????? ???? ?? ?????? ??? ????. ? ????? ?? ??? ?????...? ???? ?? ????? ????? ???? ??????, ? ?? ???? ?? ???????????? '' ????? ?? ?? ????? ???????????'' ?? ???? ??? ????. ??? ?????? ???? ?????? ?? ???? ???? ??? ?? ????????? ????? ??????! ???? ???? ?????? ?? ????. ? ?????? ??????????? ? ?????? ????? ?? ?????! ?? ???? ???? ?? ??????? ???????????. ???? ?????? ?? ?????? ????????? ???? ??? ?? ???? ?????????? ? ????????? ????????? ???? ?????????? ??????????? ? ????????????? ??? ????? ???? ???? ???? ???????? ???????????, ?? ???? ????? ?? ?? ???? ????? ?? ???????? ??????????? ???????? ??????????? ????????? ??????. ??? ????????? ?????????? ???????? ????????? ??????????? ???? ?? ???? ??? ???? ??? ? ?????????? ? ?? ?? ???? ??? ???? ???????, ???? ?? ?? ??????? ???? ??? ??????? ? ???? ?? ????? ???????????. ? ?? ???????? ???????? ???? ???????? ? ????? ???????? ????????????, ??????????? ?????? ? ????????? ? ?????? ?? ???? ?????? ????????? ?? ? ??? ????????? ???? ??????? ???? ???????????. ?????? ?? ????????? ? ????? ? ???????? ????? ???? ??????? ???? ?????. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 ???????? ????? ?? ????? ???????. ??????? ?? ???????? ??? ????? (?????, ???????, ??????, ???????, ??? ???????? ? ??? ?? ???????). ???????????'' ?? ???? ??? ????. . Pravila mu zamenila Boga dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Знате, ја сам данас био на пијаци. И један продавац вади рибу живу и удара их чекићем у главу. Само један ударац. Онако, полуживе рибе ставља на лед и продаје. Ја нешто гледам па се мислим, супер, сад знам где има живе рибе...А један дечко, око 30 година гледа и згражава се: јадне рибе... а ја ћу њему: Знаш да су тако милион Срба побили Усташе исто тако...и децу...Он ме пита кад је то било? А ја 1941-45. А он рече да то не треба да се понови. А ја њему: На жалост поновило се 1991.! Таква жива проповед, боље делује, него све те комисије екуменистичке. Према томе, Папу у Ниш, па да сврати мало у Јасеновац. Ево Кустурица је позвао Депа. Па нек у Холивуду, мада Деп је намерно отишао из Холивуда и живи у Француској, проповеда како Срби дочекују госте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Лопез, има и те како везе с темом. Ја још увек срећем људе који управо расуђују тако: Хвала ти Боже што стојим у истини, што сам православан, што мрзим новотарце, што мрзим папу и ромокатолике, и што нећу примити Папу 2013. не морају он и буквално у храму ово да говоре, али те речи дубоко им у срцу стоје. Друго, неки кардинали и теолози на Западу знају православну теологију! Треће, у ''Саборности ''(часопис браничевске епархије, мислим за 2004 годину ако се варам) имаш документе и записе са тих састанака у Италији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 Правилно се каже : "о Митару и Фарисеју" ... dada "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 ? ??? ?? ??????? ???? ?? ????? ?????? ? ???? ????????? ???????????. ?? ?? ???? ? ??????? ?? ???? ???? '' ?? ?? ??????''. ? ?? ?????? ???, ?????? ?? ??? ???? ???? ?? 2013. ??????! ????, ???? ?? ???????? ????????? ?? ??????? ????????? ? ????? ? ????????: ????? ?? ????, ??? ????? ??? ??? ???????????? ? ( ??????? ?? ????) ???? ??? ( ??? ??? ??? ?? ???????????? ??? ???????????? ? ??? ???? ????????? ?? ????????????). ?.?. ??? ?? ???? ??????? ???????????, ???? ??? ?? ??????????? ????? ( ??????? ?? ???, ??? ?? ?? ?????? ?? ???????) ?? ????? ?? ???? ???? ?????? ( ??? ???? ???? ?? ? ??? ? ?????????? ????? ??????). ???????? ????? ?? ????? ???????. ??????? ?? ???????? ??? ????? (?????, ???????, ??????, ???????, ??? ???????? ? ??? ?? ???????). ? ?????? ???? ???????? ???? ????? ???? ?? ?????? ??? ????. ? ????? ?? ??? ?????...? ???? ?? ????? ????? ???? ??????, ? ?? ???? ?? ???????????? '' ????? ?? ?? ????? ???????????'' ?? ???? ??? ????. ??? ?????? ???? ?????? ?? ???? ???? ??? ?? ????????? ????? ??????! ???? ???? ?????? ?? ????. ? ?????? ??????????? ? ?????? ????? ?? ?????! ?? ?? ???? ???????? ''???? ????'', ?? ???? ? ?????????, ??.... ???, ???? ?? ?? ???? ?????, ???? ?? ?????? ?????? ???? ????? (=???????). ????? ?? - ?????? ? ????????. ? ??? ?? ???? ????, ? ??? ? ?? ??? ????? ?? ????. ????????? ?? ???? ??? ?? ??? ????? ????????... ????? ????? ? ???? ?? ??? ??? ???? ? ?????????, ? ?? ?? ?? ??? ???????? ??? ????? ? ?? ????? ? ?? ????? ?????. ?????? ?? ?????? ?????? ? ???? ????? ???? ?? ??????? ??? ??????. ?? ?? ??? ???. ? ????????? ???? ??? ?? ?? ?? ???????. ???? ??? ???? ???????? ???? ????????, ?? ?? ???????? ? ????? ????, ??? ????? ???? ???? ??????????? ???????? ?????... ???????? ???? ???? ?????? - ???????, ??? ?? ????? ?? ?????? ? ?????? ??????? ?????? ?? ? ????, ???? ?? ??? ?????? ? ??????, ?? ???????? ?????????? ??????? ???? ?? ? ???????? ????? ??? ?? ??????????? ???????? ?? ?????? ???? ??????. ??????? ??? ?? ?? ?????? ???? ???? ???????????? ? ?? ???? ????? ??????? ?????. ?? ?? ???????? ???????? ?? ??????? - ???????? ??! ???????, ?? ?? ??????? ?? ???????????. ? ???? ???????? ?? ?? ???? ???????? ?????? ??????????, ??????? ?????? ? ??????? ?????????? ???????... ??????? ??????? ?????????? ???? ???? ?????????... ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 neke poruke su obrisane,nastavite diskusiju u duhu hrišćanstva ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 24, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 1. Папина безбедност би могла бити угрожена 2. Нашим размишљањима да ли треба да дође или не, само му подижемо цену. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 24, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2010 nikakva ali bi trebalo dobro naplatiti tu posetu ! Papi bi sigurno znacilo da poseti jednu vecinsku Pravoslavnu zemlju pa zasto da mu to ne omugucimo i da mu uz to lepo naplatimo aranzman !Vatikan jos uvek nije priznao Kosovo pa i to treba imati na umu ! Gost kao svaki drugi i na zaista utemeljene Pravoslavne Hriscane to nece da ima neki poseban znacaj ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Порука је обрисана,а због изнесених клевета на рачун Патријарха дајем опомену,ово ти је прва, трећа је бан.Дејан "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 25, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2010 Moze administrator i da me banuje (mada ova rec sa srpskim jezikom nema veze),jer izgleda da i sam spada u one koji bi odusevljeno da klicu papi, a svako misljenje koje se razlikuje od misljenja koje ce ubuduce da bude predstavljano kao "vecinsko,proevropsko odnosno provatikansko" ne sme i ne moze da se cuje!Део поруке је обрисан због бесмислености!Medjutim,razlozno je pitanje kako ce narod da reaguje? Kako li ce neki novi "komiteti za kreiranje mnenja i raspolozenja" da nateraju one kojima je uz blagoslov Vatikana pobijeno po nekoliko desetina clanova familije da odusevljeno klicu Papi te da "svojim prisustvom uvelicaju Papin dolazak" (svakako "spontano") uz saznanje i svest o tome da je Papa proglasio Stepinca za sveca? Papim dolazak je vrhunac cinizma!Vatikan ni kod bombardovanja Srbije nije izmenio svoju retoriku jer Papa samo sto nije blagoslovio "Milosrdnog andjela" sto je razumljivo i Vatikanu dosledno,jer su nama Srbima sa te strane samo takvi "andjeli" i dolazili!Neka razmisle malo u SPC kakvi bi se sve transparenti mogli videti na doceku Pape,osim ako ne bude po onom da "ako necete milom onda morate demokratski"!!!!!Doduse,tehnika je cudo...moze da se za CNN i ostale svetske i belosvetske agencije prikaze da su Srbi u "najvecem broju izasli...." ,cak kao i kod Slobe,mozda bude besplatnih autobusa sa pljeskavicom za rucak!Ko zna?Ne bi bilo cudno!Jer kako rece pesnik "...U Srbiji prilike su take-babe slave preziru junake..."!Korist bi za Papu bila velika,SPC bi ozbiljno narusio odnose sa Ruskom crkvom va vjeki vjekova,mi bismo mozda dobili Stepinca za sveca a nepristrasan posmatrac bi jedino mogao da zakljuci da zakljuci da smo mazohisti,da sami sebe mrzimo,gazimo,svesno ponizavamo...da gubimo i duhovno i versko dostojanstvo! Verovatno ce gospodin administrator ili moderator i ovo da obrise,ali ako se to desi-onda to vise govori o tome ciji je i kakav ovaj forum,za koga je i od koga je,pa mi u tom slucaju nece biti zao ni malo!Bar znamo sa kim imamo posla!Ima jos foruma gde moze da se cuje i ono sto je vec obrisano,a za utehu mi je da bar nekoliko miliona Srba isto ovako misli!Tu svakako ne mislim na "novoverce" kojima do istorije i proslosti nije ni stalo,a do Srba i Srbije jos manje! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука