Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

склоност ка поучавању - жеља да поучаваш оне који те окружују, да будеш њихов учитељ и саветодавац па макар и за најбезначајније ствари.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

Дружељубивост - жеља да се тражи прилика за дружење с људима, користећи се притом било каквим изговором.

Духовитост - жеља да људе стално наводимо на смех и да тражимо повод и разлог за то. Наиме, спречава озбиљност.

Уздржаност - жеља да се прикрије лични, најчешће негативни, однос према средини. Е сада...

О овоме ћу касније писати.

Mozda ali ne u srpskom jeziku. Reci postoje zato sto imaju odredjeno znacenje i zato sto upucuju na konkretan pojam i tako ih i treba koristiti u ozbiljnoj komunikaciji.

Ako stvaras novi jezik odlicno, samo nas prvo nauci tom novom jeziku da na njemu komuniciramo.

Подели на овим сајтовима

склоност ка поучавању - жеља да поучаваш оне који те окружују, да будеш њихов учитељ и саветодавац па макар и за набезначајније ствари.

A kako se zove ovaj novi jezik koji ti gradis? Ja jos nisam cuo jos ovako nesto?

Подели на овим сајтовима

Волела би да чујем твоје тумачење речи дружељубивости, духовитости, ...

Наиме, нема потребе да се узнемираваш. Ја знам да је ова тема шкакљива !

Ти вероватно никада ниси ни размишљао о овоме, па си сада само мало збуњен.

Смири се ! Па да наставимо да разговарамо као побожни људи.

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

наслов књиге: страсти и њихова пројава кроз соматске и нервно-психичке болести

са благословом Високопреосвештенога Амросиа, Архиепископа ....

књига је купљена у манастиру Ковиљ

Подели на овим сајтовима

Волела би да чујем твоје тумачење речи дружељубивости, духовитости, ...

Наиме, нема потребе да се узнемираваш. Ја знам да је ова тема шкакљива !

Ти вероватно никада ниси ни размишљао о овоме, па си сада само мало збуњен.

Смири се ! Па да наставимо да разговарамо као побожни људи.

Ma da, ja sam od juce pa nikad o ovome nisam razmisljao.

Druzeljubivost je teznja ka stvaranju zajednice prijateljske ljubavi sa jednom ili vise licnosti.

Duhovitost je talenat po kome neka osoba ima mogucnost da istakne smisao svog izlaganja na zabavan nacin. Ubrazva ucenje kod auditorijuma kako dokazuju najnovija psiholoska istrazivanja.

Ovi pojmovi su jako dobro definisani u srpskom jeziku i nema potrebe da ti uvlacis neke svoje izmisljene definicije.

Подели на овим сајтовима

књига је купљена у манастиру Ковиљ

Sumnjam da bi iko ko bar poznaje osnove pravoslavlja ima hrabrosti da napise da je trpeljivost greh. Upravo zato sto je trpeljivost jedna od najvecih verlina hriscanstva do koje je veoma tesko doci.

Подели на овим сајтовима

Уколико погрешно прутумачимо само један од ових појмова ...

трпељивост - жеља да се сложимо са самим злом, а не с оним што није добро у животу који нас окружује.

размисли о написаном , па ми напиши неколико речи о овоме ! Молим Те !

Подели на овим сајтовима

помешао си трпљење и трпељивост

Подели на овим сајтовима

Ne.Ti si pomesala oba izraza sa necim trecim.

Trepljenje je mogucnost ili teznja da se izdrzi dusevna ili fizicka patanja.

Trepeljivost je sposobnost ili teznja da se bliznji prihvati sa svim manama i slabostima koje ima zato da bi smo ga zavoleli kao licnost.

Подели на овим сајтовима

трпељивост - жеља да се сложимо са самим злом, а не с оним што није добро у животу који нас окружује.

Nikad nigde nisam cuo da se rec trpeljivost koristi za tako nesto. Ovo je vec novi jezik ili neka podvrsta srpskog jezika.

Подели на овим сајтовима

Па, иди у неку црквену продавницу и купи ову књигу и још неколико књига од Владете Јеротића. Након тога се могу побожно читати и изучавати дела светих Отаца.

Подели на овим сајтовима

Ne.Ti si pomesala oba izraza sa necim trecim.

Trepljenje je mogucnost ili teznja da se izdrzi dusevna ili fizicka patanja.

Trepeljivost je sposobnost ili teznja da se bliznji prihvati sa svim manama i slabostima koje ima zato da bi smo ga zavoleli kao licnost.

Трпљење је потреба да реалност ( себе, ближње и окружење ) прихватимо онаквом каква она јесте, непристрасно бирајући начин свог понашања у датој реалности. Дуготрпљење је - не помишљати ништа против ближњег.

Подели на овим сајтовима

А трпељивост је жеља да се сложимо са самим злом, а не с оним што није добро у животу који нас окружује.

Молим Те размисли о написаном , па ми напиши неколико речи о овоме ! Молим Те !

Подели на овим сајтовима

А трпељивост је жеља да се сложимо са самим злом, а не с оним што није добро у животу који нас окружује.

Молим Те размисли о написаном , па ми напиши неколико речи о овоме ! Молим Те !

Nije lakse reci tolerisati zlo, tolerancija zla ili bas ako hoces trepljivost prema zlu? Pridev trpeljiv ukazuje da doticna osoboa moze da trpi ali ne kaze sta. A ponajmanje kaze da se trpi  samo zlo.

Moze se reci trpeljivost prema zlu ili trpeljivost zloga ali to nikako ne znaci da je pridev trepeljiv rezervisan samo za ovaj kontekst.

Drugi put malo razmisli o znacenju reci koje koristis mozda ti znas na sta mislis i da to bude tacno ali ne znaju svi sta mislis pa mozes nekoga sablazniti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...