Јаков. Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Ako se pogleda zakon o zdravstvenoj zaštiti, monasi i monahinje spadaju u posebnu grupu, među koju spadaju i lica obolela od HIV-a, romska populacija, penzioneri, socijalno ugroženi... Na stranu što mi definicija nije baš jasna, ali mi je simpatično da su monasi po bar nekom zakonu stavljeni u posebnu kategoriju http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zdravstvenoj_zastiti.html tačka 11. Društvena briga za zdravlje, pod jednakim uslovima, na teritoriji Republike ostvaruje se obezbeđivanjem zdravstvene zaštite grupacija stanovništva koje su izložene povećanom riziku oboljevanja, zdravstvenom zaštitom lica u vezi sa sprečavanjem, suzbijanjem, ranim otkrivanjem i lečenjem bolesti od većeg socijalno-medicinskog značaja, kao i zdravstvenom zaštitom socijalno ugroženog stanovništva. 6) monahe i monahinje; 7) materijalno neobezbeđena lica koja primaju materijalno obezbeđenje po propisima o socijalnoj zaštiti i zaštiti boraca, vojnih i civilnih invalida rata, kao i članove njihovih porodica ako nisu zdravstveno osigurani; 8) korisnike stalnih novčanih pomoći po propisima o socijalnoj zaštiti kao i pomoći za smeštaj u ustanove socijalne zaštite ili u druge porodice;.... itd Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Социјално угрожено становништво је оно становништво које нема приходе, односно они за које се не уплаћује ништа у здравствени фонд. Ако је нека група велика или значајна (попут Рома, деце, старијих од 65 година) посебно се нагласи у закону, како бирократе не би тражиле петнаест хрпа папира ако се испуне основни услови, као и здравствене књижице ако их дотични не поседују. Нема завере Crveni Baron, feeble, Ivanbg87 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Niko i ne priča o nekoj zaveri do vi Rylah. Nekada je bio obevezan pregled kod psihića za one koji bi se zaređivali. Ne znam da li je to tako i sad. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Niko i ne priča o nekoj zaveri do vi Rylah. Nekada je bio obevezan pregled kod psihića za one koji bi se zaređivali. Ne znam da li je to tako i sad. Ни приближно. Овим им је чак признат привилегован статус у односу на друге, због специфичног живота који воде, у ком се подразумева да су се одрекли било каквих прихода. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Šta je to psihić? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 shrink Psihijatar Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 А је ли неко зна да ли они и у којој мери користе та права? Мислим да би то било занимљиво знати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 12, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 12, 2014 Не знам како је то регулисано у здравственом систему, али знам да сам пар пута виђао монахе и монахиње на ВМЦ Славија, где је моја основна амбуланта (тзв. "стари" ВМА). Значи не ВМА која је сада уосталом доступна свима, него баш војна амбуланта локланог типа само за војне осигуранике... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Šta je to psihić? cvokař ili cvokařka :* jako ďábel - cvokař Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Da, ovo je sada stvarno najveci problem u srposkom zdravstvu. Status 17 monahinja i 35 monaha. Vama je stvarno mnogo dobro. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Status 17 monahinja i 35 monaha. У СПЦ има око 230 монаха и око 1000 монахиња... Жедни је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 У СПЦ има око 230 монаха и око 1000 монахиња... Dobro bre, pa neka je i tako, valjda nisi pomislio da ja stvarno znam koliko monaha i monahinja ima u SPC. Samo mislim da je bez veze da se diskutuje o njihovom zdravstvenom osiguranju za koje sam sigurno da nije ni gore ni bolje od zdravstvenog nekog coveka/ zene koji nije monah /monahinja. 1000 monahinja? Pa to je malo i zabrinjavajuca brojka. Da covek ne poveruje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 У СПЦ има око 230 монаха Само толико ? Ја сам мислио да их има бар дупло више . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Pustim mi ljudski zakon, monasi se drze Bozijeg zakona ljubavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 Uzevši u obzir kakvo je zdravstvo u Srbiji, nisu se mnogo usrećili... Mironosica је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука