ines Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 "Два бића могу иако се никада нису дотакнули чак ни врховима прстију, ипак осјећати између себе јаку, нераскидиву везу. Ништа и нико их не може раставити. Упркос зидовима, упркос планинама и океанима, они су заједно, јер њихова љубав измиче ограничењима физичког плана.''— Махатма Ганди Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Тебе Који се одеваш светлошћу као хаљином,скинувши с дрвета Јосиф с Никодимом,и видевши мртва, нага, непогребена,и предузев усрдни плач, ридајући Говораше:Авај мени, преслатки Исусе!кога малопре сунце Гледајући на Крсту обешена,тамом се заодену;и земља са страхом се потресаше,и завеса храма се раздираше. А ево сада видим Те,мене ради драГовољно сишавшеГ у смрт.Како да те поГребем, Боже мој,и како плаштаницом да те увијем?Којим ли рукама да се дотакнемнетљеноГа Тела ТвоГ?Или које песме да отпевамисходу твоме, Мшосрдни?Величам страдања твоја,песмословим и поГребење твоје,са Васкрсењем, говорећи:Господе, слава Теби. Ова песма је надгробни плач спашеног, новог света. To је плач над телом Спаситеља света! Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Nije bila savršena. Bila je neobična. Za nju nije bilo pravila ni kalupa u koji bi se uklopila. Bila je suviše jedinstvena, naizgled slična drugima, a tako prokleto drugačija. - Elmedina Muftić Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Април 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2014 SVE ŠTO ŽIVI OŽILJAK IMA Sve to živi neki ožiljak ima,Belegu detinjstva, nezarasto čir.Da nisam pesnik među pesnicima,Bio bih zacelo lopov il' žbir.Suvonjav, mali, s grudma nerazvijenim,Međ decom bio sam uvek junak,Često, često s nosem razbijenimVraćo sam se kući pred sami mrak.Uplašenoj majci, krvav kao znamen,Cedio sam kroz krv reči detinjaste:Ništa, more! spotakoh se o kamen,A već sutra sve će da zaraste.Pa i sada, kada se bez tragaOnih dana krv vrela smirila,Nespokojna neka drska snagaNa poeme moje se izlila,Na već zlatne literarne hrpe,I u svakom retku što se vijeOgledaju se nekadanje crteKavgadžije, nemirka, delije.Ko i nekad imam hrabrost mušku,Al' nov korak moj se drukče sluša...Dok mi nekad razbijahu njušku,Sada mi je sva u krvi duša.Ne velim više majci okrvavljen,Već gomili tuđoj koja raste:Ništa, more! spotakoh se o kamen,a već sutra sve će da zaraste! Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 http://vijestigorila.jutarnji.hr/var/mojportal/storage/images/gorilopedija/lifestyle/bebe/najraniji_simptomi_trudnoce/1112274-1-cro-HR/najraniji_simptomi_trudnoce_news_pic.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Fascinantno https://www.facebook.com/photo.php?v=728222390554783&set=vb.211489132228114&type=2&theater Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2014 Бог је ставио многе препреке да би зауставио људе и вратио их у свој тор...на прави пут, но они прескачу ограду па ускачу у пакао... ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2014 На крају ће све бити добро,ако није добро значи да још увек није крај. ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 13, 2014 Кад птица престане волети другу птицу,она јој не каже; "Одлети сада хиљаду миља далеко да не би гледала равнодушност како се гомила у мојим зеницама...!"Јер птица није трома као човек; даљина је за њу лепршање слатке светлости која распирује љубав.Не каже јој; "Сад се сакриј хиљаду стопа дубоко испод земље,да не чујеш како певам у предвечерје нежну успаванку другој драгани која лежи са кљуном у моме крилу...!"Јер птица није површна као човек; она зна да се откуцаји срца под земљом пропињу још снажније, и уместо умирујућих звукова успаванке цела би шума морала слушати тутњаву подземља коју је избацио бол...Зато птица кад престане волети другу птицу,она остане покрај ње да ту умре у самоћи....А човек кад престане волети другог човека, од стида и помутње не зна што би,и бежећи све даље од њега, угнезди у свом срцу његову тугу. Весна Парун ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 ТРАЖИМ ПОМИЛОВАЊЕ ЗА НАИВНЕ За оне којима се чинида су једнакисиромах и богати,слаб и јаки,несуђен и онај који се са робије врати,безруки и човек с рукама обема,миропомазани и одлучен од вере,звании онај што пред вратима чека,за њих, за себе,за сваког човекатражим помиловање. Десанка Максимовић ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 ПОЗИВ НА ПОКАЈАЊЕПесма Св. ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈАПокајте се роде, драга браћо мојасад је дошло време праведнога Ноја.Он на земљи беше проповедник прави,позиваше народ да грехе исправи.Али грешни народ од греха не види,нит се Бога боји, нит се греха стиди.Погазише закон од зверова горе,пливаше у греху ко риба у море.Зидаху дворове обесни и ситине верују Ноју да ће потоп бити.Женише се грешни без икаквог брака,јер им срце беше испуњено мрака.Отвори се бездан, кренуше се воде,страшна киша паде, све са земље оде.Молише се Богу ко никад до тада,али доцкан беше, мора да се страда.Бујна вода покри највеће висинеи мораде свака душа да погине.Само оста Ноје, пун светих врлина,ко претеча даљњи Божијега Сина.Овај страшни пример из старих вековапун је опомена садашњих синова.И данашњи народ сличан је онима,залуд Света Црква једнако позива.Сад многи не чује, грехом зауздани,јер у срцу своме адског вука храни.Покајте се браћо, и стари и млади,сад се за спасење наша лађа гради.Онда беше потоп, сад се огањ спрема,покајмо се браћо, ништа боље нема. https://www.facebook.com/pra17/photos/a.518102028209793.124543.518098048210191/777645242255469/?type=1&theater Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 18, 2014 Господе,ако смо ми заборавили тебе,немој Ти заборавити нас! Као што си сишао са Небеса да спасиш распињањем Твојим,тако и сада спаси Боже нас грешне и понеси Крстом Твојим љубављу и милошћу Твојом.Амин ines and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Мај 19, 2014 Пријави Подели Написано Мај 19, 2014 "...ljubav je jedina sloboda na ovome svijetu- ona uznosi dusu na najvise mjesto na koje ne dosezu ljudski zakoni i obicaji, kojim ne gospodare prirodni zakoni i mudrosti."H.Džubran Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2014 Шапнула је Дрина Сави једну причу о поплави.- Решила сам , Саво , сестро , да се врати све на место.Излићу се из корита, потопићу поља жита.Путеве ћу потопити и кровове све прекрити.Да подсетим срца многа, шта је братство, шта је слога.И границе избрисаћу, да измирим српску браћу.Јер тек онда кад изгуби, брат ће с братом да се љуби.Брат ће брата да помаже, брат ће с братом да се слаже.И сазнаће срца многа за једнога Оца - БогаДа се њему они моле и Хрвата,брата воле.Да потеку са усана молитве за Муслимана.И да воле браћу борце,Македонце,Црногорце.У молитви свак ' помене браћу нашу, све Словене.Да се брат са братом дружи, пријатељску помоћ пружи.У невољи да се сете један другом да долете.То су ,Саво ,жеље моје ,да се врати све на своје -Дрина рече, па потече.Сачекај ме, Дрино,водо, поћи ћу и ја са тобом.Потецимо ми заједно, нека буду сви к'о једно.Нек ' науче да се воле, Богу Оцу да се моле.Нек ' се сети брат свог брата, да не буде више рата. ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука