ines Написано Фебруар 13, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2014 "Vrijeme će nas nakon daljine i odvojenosti, sastaviti u sjeni ljubavi." ( Dr.Aid.Al-Qarni )******************************************************************Ima li daljine medju nama?"Sve sto je izmedju tebe i mene, upisano je u srcu. Daljina je... samo Put..." ..Budi moj vid.."Ja sam sve ono što vidiš..." ...Pratiš li me?"Pratim te." Zašto ne vidim tvoj trag u svom koraku?"Zato što Ja uvijek idem ispred tebe..." http://zivotvjeraljubav.blogspot.com/2013/06/daljine.html Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Ниједно уже не вуче тако снажно и не повезује тако чврсто као танка нит љубави. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Хоћу да те љубим, да прођесве лоше, што су ти икада рекли.И кад по тебе опет зли месец дође,без страха се мојом љубављу прекри.Хоћу да те грлим за сваки онај путкад није имао ко да стане уз тебекад ти је хладан и сасвим крутпосеко снове младе, још пре бербе.Хоћу да љубим све ожиљке твојесваки који су икад ти задалиДа чувам те, од оних што ти сету кроје,и који су твоју љубав вечито поткрадали. Ратко Петровић Саша од Москве and Вук самотњак је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Све више постајем убеђен да је херој, не неко ко умре за нешто, већ неко ко живи за нешто. У умирању је тренутан пораз, а живети за нешто, поготово кад не иде, то је огромна борба која захтева надљудску храброст и снагу не би ли се најобичније функционисало под њом. Не би ли се најосновније ствари обављале. Обичне. Већа храброст треба за то - губити, али до краја борбе, него се храброшћу ослободити краја борбе. Ратко Петровић Саша од Москве and Вук самотњак је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 14, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 14, 2014 Нагрнули су у цркве и манастире. У домове. Опет су проналазили , отимали, скрнавили и уништавали свете иконе. Нагонили су људе да их се одричу. А онај ко се одриче светиње, одриче се вере. Ко се одриче вере, одриче се своје душе. А ко се одриче своје душе, одриче се спасења.И Лилија их је чекала....Била је спремна да умре у својој радионици, међу иконама, штитећи их као што мајка штити своје чедо.Нису дошли. Као што је казано, све се збива по вољи Божјој или по Његовом допуштењу. Љиљана Хабјановић Ђуровиђ (Сјај у оку звезде) Вук самотњак је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Фебруар 16, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Život je rijeka što brzo tečei nikad ne znaš što sutra nosi.Kad jednom priđeš oceanu smrti,uzvodno ne možeš, bez obzira tko si. Onda te preuzme vjetar morskipa se u visoke oblake digneš.Padneš ko obična kapljica kiše;do nove rijeke ponovno stigneš. Pa opet tečeš; nose te strujei vrte virovi sreće i tuge.Ne ideš kud hoćeš, plutaš kud moraš,jer vezan si nitima nebeske duge. Dok slijediš svoje sebične želje,nose te vali ko trulu granu.I uvijek moraš nizvodno ići,jer sve rijeke teku na jednu stranu. Nekad si na vrhu, nekada na dnu,a nizvodno dolje čeka te slap.Onda se uskoro u ocean sliješ,pa zatim ponovno postaneš kap. Vladimir Pavić Данче* and Вук самотњак је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Уопште узевши,жена неће обманути мужа,неће га издати,осим ако јој он сам поквари или погази срце,или ако је обесхрабри и одгурне својом ситничавошћу,својим егоизмом,својом ускогрудношћу,својом ништавном и бедном природом. При томе,воли!Нека се она не осећа као твоја женка,него као твоја најдража глава,твоје дете,твој пријатељ;носи је у недрима,нека јој буде топло,и буди спокојан;из године у годину она ће се све чвршће прибијати уз тебе,док не срастете као сијамски близанци.Ако јој не даш то,ако је поквариш,уништиш својом ништавношћу - отићи ће! Отићи ће чим се неке племенитије руке пруже према њој,јер мора да оде,јер је њој та топлина и признање потребно као зрак да би могла дисати.-Хенрик Сјенкјевич ines and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 На твоме лицу трагови се виденеких давних туга,бола и осаматвоје усне као да се тога стидепа ни реч не кажу о тим годинама.У очима твојим видим патњу некукоју вешто скриваш али не до крајаслутим да у себи носиш бол далекуи зато су често мутне и без сјаја.А из груди уздах отме ти се честопун неке горчине, чемера и јадау тренутку видим осмех ти је нестои ја само ћутим, са мном ниси тада.Но, недај се, пусти дане којих имасамо још у теби кад сећања вратишосмехни се лепо,врати сјај очимаЗнај мени си лепа,не волим кад патиш.Није тебе живот много миловаоали није касно, пусти прошле даненије Бог узео, а да није даооном ком се смркло да некада сване.Дај ми руку меку, пусти да те водимкроз пределе среће, где још ниси биласлутим да због тебе морах да се родими да вратим наду што си изгубила.Трагови на лицу бледеће, нестатиса усана твојих потећи ће речирадост ће у груди твоје да се вратии очи ће блеснут у сјају и срећи.А, онда ћу и ја још срећнији битии чувати злато коме вратих сјаји из исте чаше мед наш ћемо пити.не, не бој се више, знај патњи је крај...- Танаско Танасић Саша од Москве and ines је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2014 Дођу тако дани кад нас има и превише,...расути смо на све стране,..и лево и десно,.. и северно и јужно,... и у ширину и дубину,..у висини...где год око допире-ту смо...и људи почињу да се гуше и спотићу о нас,где год крену- ми смо већ оставили свој траг..шта год отворе ми већ затворили.. препунили чаше и своје и њихове...Дођу тако дани кад сами себи сметемо,кад не знамо где нам је место,..кад не знамо да ли смо пошли или смо дошли...кад само станемо слепи,глуви и неми на све око себе...и не препознајемо више нисопствени корак...и питамо се да ли је исувише дуг,кратак,оштар,широк, превисок,лакомислен,...ил смешан,смотан и трапав...Питамо се дал' су нам трагови довољно важни,јасни и чисти..ил' невидљиви и неважни... можда чак, прљави и блатњави...Кад дођу ти дани,..а свима нам дођу понекад...шта учинити са самим собом?! Дали се избрисати..искључити..испрати мисли,..окупати речи,..згазити емоције..очистити немире..спавати ал' не сањати, причати ал' ништа не рећи..ил' самои чутати, чутати,чутати... nana је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Тајна несталих мисли је сакривена у тишиникоја мирише на Љубав.Тако си млад и наиван мој синко.Говорила је нека старица гледајућиу моје замишљене очи.Једном научићеш сине,да је једини начин да задржиш ствариовог света, пустити их да иду својим путем.Мудар човек зна да је у природи свих стварида се увек изнова враћају.Па чему онда брига.Знај, ништа се не може задржати.Можеш само држати, али не и задржати.Ако имаш довољно снаге и љубави у себии пустиш да оде од Тебесве ће ти се са радошћу опет враћати.Тако тугује ветар.Одлазећи и изнова долазећи.Тајна несталих мисли је сакривена у тишиникоја мирише на Љубав.Задржи и изгубићеш,пусти и све ће ти се са радошћу вратити.Јер само у љубави се увек може отићии увек поново доћи. ines and nana је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Један младић је отишао код свог духовног старца и рекао му:Учитељу, ти си ме саветовао да стално понављам у мислима фразу,"Ја желим радост у своме животу!" Ту реченицу изговарам сваки дан много пута, а радости у моме животу нити је било, нити је има.Ја сам и даље једнако усамљен као што сам и пре био. И шта сада да радим?Мудри старац је тихо положио испред младића предмете који су му први допали руке – кашику, чашу и свећу – и упитао га:-"Реци ми, шта би желео да имаш од ових предмета?"-"Кашику" – оодговори младић.-"Изговори то сада пет пута." – затражио је старац.-"Ја хоћу кашику.Ја хоћу кашику…" – понови ученик пет пута.-"Ето, видиш ли",рече му учитељ,"можеш понављати и пет милиона пута на дан да хоћеш кашику, али је нећеш имати.Треба да пружиш руку и да је узмеш!Саме речи нису довољне,треба нешто и да урадиш." nana је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Праслика сваке љубави је жртва на Голготи: самог себе дати без остатка. ines је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Kada u mom pogledu osjetiš potrebu za ćutanjem i očima mi šapneš da me razumiješ, dosegao si do moje duše...Mediha Delahmetović Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Фебруар 21, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2014 Postoji neko ko će osetiti tvoju dušu i zavoleti te pre nego ugleda tvoje oči....http://www.youtube.com/watch?v=oeoPtz0F2Ck Данче* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2014 Свака твоја реч,у мени је до песме порасласвака твоја реч.Сваки твој додир,у мени је до загрљаја порастаосваки твој додир.Наш случајни сусрет,у мени је до живота порастао,наш случајни сусрет.Све што ми се због тебе догодило,као очарано живи у мени,и чини се, неће проћи,све што ми се због тебе догодило.И волела бихда те тек сада волим први пут.Волела бих да не верујемда ће ми срце за тобом проћикада будеш једном отишао. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука