Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Станис Баратеон (не Баратион) је заиста правичан као нико други на Вестеросу. Међутим, његова прадва је толико праведна да је слепа, сурова и немилосрдна...сви то знају и апсолутно га нико, осим луде Мелисандре са њеним још луђим планом и предоброг и осећајем части везаног Давоса, никада не би волео видети нигде а камоли на престолу...мада и Давос зна колико би све било под знаком питања када би се такав човек као што је Станис којим случајем дочепао престола. Да, одлично запажање о Станису, а исто тако верујем и да можда једини од свих људи који би молги да се нађу на престолу за њега нико не навија. Додуше било би велико изненађење кад би на крају баш он успео. Шта мислите, пошто се колико знам расплет свега управо још пише, колико је аутор под утицајем популарности и уопште очекивања публике и начина на који публика доживљава његове јунаке? Да ли може да се искључи из свега и пише по своме, или се ипак донекле прилагођава... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Да, одлично запажање о Станису, а исто тако верујем и да можда једини од свих људи који би молги да се нађу на престолу за њега нико не навија. Додуше било би велико изненађење кад би на крају баш он успео. Шта мислите, пошто се колико знам расплет свега управо још пише, колико је аутор под утицајем популарности и уопште очекивања публике и начина на који публика доживљава његове јунаке? Да ли може да се искључи из свега и пише по своме, или се ипак донекле прилагођава... То је друга тема и нема везе са овим топиком, брате,...међутим...убеђен сам да ти је поента мог одговора, формом везана за Станиса а суштином за причу о којој говоримо, и те како јасна. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 То је друга тема и нема везе са овим топиком, брате,...међутим...убеђен сам да ти је поента мог одговора, формом везана за Станиса а суштином за причу о којој говоримо, и те како јасна. да, сад јесте, а испрва искрено сам се одмах ухватио да размишљам о ГоТ-у, па нисам ни повезао са овом темом... слажем се наравно. Solomon Kane је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Знам да ти као теолог у овоме видиш кршење правила и канона. ahhaahahahahahahahahaaha e ova ti je pobedila, sva sreca pa imamo tebe da nam otvoris oči! Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dalibor984 Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Правила Светих Апостола, 27. правило: " Заповедамо да се свргне епископ или свештеник или ђакон који туче вернике када погреше, или неверне због злобе, или тиме жели да некога застраши, јер нас Господ томе никако није учио него напротив, онда када су Га тукли, Он није узвраћао ударцем, када су Га псовали, није узвраћао псовком, а када је трпео, никоме није претио (погл. 1. Петр. 2, 23)." Довољно? П. С. Ово је само за бијење и само један. Има их више, нпр 9.канон Прводругог помесног у Константинопољу, јер су неки почели да релативизују наведено 27. Правило... Zaista dovoljno. 8086.gif Јанко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Постоје бројна сведочанства да је спасио многе животе, а знам и лично неке људе који су се лечили у ''Црној реци''. Види чуда, излечени су и поштују Бранислава Перановића. Теби препоручујем да не гледаш Б92, а нарочито не ''Утисак недеље''. Чему такве речи и толика мржња? Covek je osudjen za ubistvo i zbog ubistva robija. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Zaista dovoljno. 8086.gif Sapienti sat "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Covek je osudjen za ubistvo i zbog ubistva robija. Stvarno kraj svake priče o ovome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 @@todor, Kakav je tvoj odnos prema protestantskim zajednicama koje leče narkomane? Нисам проучавао ништа везано за протестантске заједнице, па ни начин на који лече наркомане. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Нисам проучавао ништа везано за протестантске заједнице, па ни начин на који лече наркомане. Ne leče ih batinama ali ih leče, pa me zanima šta misliš o samom pojmu da protestanti leče narkomane, koji četo posle toga postanu deo njihove zajenice? Upoznao sam momka koji je pobegao iz Crne Reke pa se lečio ovde u Novom Sadu i izlečio se. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Ne leče ih batinama ali ih leče, pa me zanima šta misliš o samom pojmu da protestanti leče narkomane, koji četo posle toga postanu deo njihove zajenice? Upoznao sam momka koji je pobegao iz Crne Reke pa se lečio ovde u Novom Sadu i izlečio se . Добро је ако протестанти успешно лече наркомане. Ко год да их лечи, свака част, јер то је врло тежак посао. Вероватно знаш да нису наркомане лечили батинама ни у Црној реци'' и ''Сретењу'', то је била само једна од метода за поједине случајеве. Тај момак којег си ти упознао је отишао и нашао је спас у Новом Саду. Има случајева и оних који су у тренуцима кризе побегли, а потом извршили тешке злочине или се вратили на улицу и умрли од дроге. Е такве људе је Бранислав на силу враћао спашавајући тако и њихове и туђе животе. Е сад, можемо да налазимо мане таквим методама, али су оне спашавале животе. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Само један мали осврт на лечење порока, па и проблема наркоманије: Не постоји трајно и сигурно излечење порока, ни лопатом ни најсавременијим медицинским средствима, па ни Црквом... Ово набројано може да подстакне и погура ,да тако кажем,почетак борбе, али све искључиво зависи од жеље и воље овисника,да се реши те беде... Интегра, ЛазарД and feeble је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Тема зрела за кључ јер би све остало било бежање од теме а мислим да смо се сви сложили око поенте... Објективно, није је требало ни подизати поново али смо ваљда нешто још боље разјаснили без осуде... А било би добро да се научимо да разговарамо као прави хришћани, без острашћености. "Нека вам речи буду благе а аргументи јаки". Интегра, Драшко, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2014 Не постоји трајно и сигурно излечење порока, ........................ па ни Црквом Ovde si nesto zestoko omasio, prilicno sam siguran da nisi ovo hteo da kazes. @Janko Nemam nista protiv. Temu cu da zakljucam, a ukoliko neko i ima nesto da doda, mozemo to da uradimo sutra, ako Bog da... Натан and Јанко је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 25, 2014 Гости Пријави Подели Написано Септембар 25, 2014 Шта је са овим човеком? Шта је са његовом породицом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука