Jump to content

Postavlja li Bog granice?

Препоручена порука

Постављам завет свој с вама, те одселе неће ниједно тело погинути од потопа, нити ће више бити потопа да затре земљу. Прва Мојсијева 9.11.

Ево овде видимо да је Бог сам себи поставио границу рекавши шта више неће чинити. 

Онда је себи поставио границу кад је човеку дао слободну вољу коју такође не преступа. 

Бог који је бескрајан у самоме себи је поставио границе које не преступа. Као што видимо Бог се креће у самоме себи јер не може изаћи из свог бескраја. Ето још неких ствари које свемогући Бог не може. Јер неки су се питали: Може ли Бог да створи камен који не може да подигне.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je čovek u zabludi kada pomisli da postoji nešto tamo osim Božijih zapovesti (Boga). Tako da u trenutku kada smo to pomislili i krenuli u tu uzaludnu potragu, ne shvatajući da sve već imamo, udaljili smo se od Izvora života i sami sebi smo nametnuli granice koje nas sprečavaju da obitavamo u zajednici sa Tvorcem, koji je sam beskonačan. Osvrnuo bih se na ono: "Sve mogu u onome koji me snaži." i "Sve mi je dozvoljeno, ali mi nije sve na korist." Nije sloboda moći sve bez ikakvih posledica, onda ne bi bilo ni napretka ni nazadovanja, samo neka stagnacija. Mislim, moje mišljenje...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Божије границе су његов закон и његове заповести!

Има и кад преступа закон. Ето кад помилује неког грешника, тада преступа закон али не преступа закон љубави који је изнад закона.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Има и кад преступа закон. Ето кад помилује неког грешника, тада преступа закон али не преступа закон љубави који је изнад закона.

Само законодавац има право да укида закон и да га мења. Грешник се покаје кроз покајање се враћа у оквире закона и Бог га помилује и каже му иди и не греши више. Љубав је пуноћа закона она га не укида него се у њој сав закон испуњава, онај који има љубав неће преступити закон али неће ни осећати његове окове, јер је постао син а не роб а синови су ослобођени.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Само законодавац има право да укида закон и да га мења. Грешник се покаје кроз покајање се враћа у оквире закона и Бог га помилује и каже му иди и не греши више. Љубав је пуноћа закона она га не укида него се у њој сав закон испуњава, онај који има љубав неће преступити закон али неће ни осећати његове окове, јер је постао син а не роб а синови су ослобођени.

Лепо си ово рекао. Бог не преступа закон чинећи против закона, нити као законодавац он узима за парво да га крши, али као врховни судија он може да не суди по закону већ да испољи милост. само када испољава милост он преступа закон,никако другачије. А милост спада под један други закон, закон љубави и по том закону је то дозвољено.

Што ће рећи да ко живи по законима љубави Син је и слободан је од закона који важе за свет, али само кад се влада по закону љубави у противном подлеже законима света.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...