Jump to content

Aтеистима је тешко да прихвате постојање смисла

Оцени ову тему

Препоручена порука

Смешно је на квадрат :) Као да си рекао: Најтврђи елемент је мекши од од другог најтврђег елемета. ЛОЛ 

Razlika je što npr. tvrdoća može da se izrazi nekako brojno, a nešto beskonačno tvrdo ne postoji, dakle ima neku brojku ali ona nije beskonačna veće je to broj koji prestavlja tvrdoću (tog elementa), a veća je od svih ostalih tvrdoća, dakle broj nije beskonačan.

A primer sam ti dao gde imaš dva skupa (prirodni i parni brojevi). gde su oba skupa imaju beskonačno mnogo elemenata, ali sasvim je jasno da jedan skup (prirodni brojevi) ima više elemenata od drugog

Подели на овим сајтовима

A odakle znas da bog ne izgleda kao crnac ili pigmejac? i oni su ljudi koji su stvoreni po bozijem liku...

Па ти немаш појма! Хришћанин з својим ближњима види Бога који је невидљив. Био то пигмејац лилипутанац или хобит, ако је човек онда је по образу Божјем. а ти што ниси Човек па те образ Божји збуњује... шта да ти радим?

Подели на овим сајтовима

Узмимо Његошеву књигу Луча Микрокозма.  Шта је светлост микрокосмоса? Није ли Човек светлост свог микрокосмоса као што је Бог светлост нама. Ако Човек светлошћу љубави обасјава своју душу и душа ће бити светла. А ако човек своју душу држи у тами, неће ли изгубити душу. У души се огледа стање човековог микрокосмоса, Душа у тами је као звезда која се гаси. 

Подели на овим сајтовима

A primer sam ti dao gde imaš dva skupa (prirodni i parni brojevi). gde su oba skupa imaju beskonačno mnogo elemenata, ali sasvim je jasno da jedan skup (prirodni brojevi) ima više elemenata od drugog

Ако гледаш као део одвојен од целине онда јесте тако, али бесконачност није нека одређена вредност да можеш да је мериш и упоређујеш. У сваком делу скупа има више природних бројева, али у целини и једних и других има бесконачно .

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

To nije nesto oko cega bismo svi morali da se slozimo i zbog cega bi strasno ispastali (ne zbog kazne nego zbog samog otpadnistva od ideje, zbog izbora da se ne sloze) oni koji se ne sloze.

Zapravo, da budem dosledan: Ne znam da nece strasno ispastati oni koji se ne sloze, ja samo smatram da nece.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Ateista najčešće boga smatra apstraktnim a svoje verovanje u nepostojanje boga maksimalno apsrakuje nazivajući svoje argumente egzaktnim i istovremeno ne prihvatajući iste takve agrumente od vernika. A smisao traže u najmanju ruku u jednako skučenim prostorima kao što to zameraju...

Подели на овим сајтовима

Ateista najčešće boga smatra apstraktnim a svoje verovanje u nepostojanje boga maksimalno apsrakuje nazivajući svoje argumente egzaktnim i istovremeno ne prihvatajući iste takve agrumente od vernika.

Nije tacno. Kad se bude pojavio prvi egzaktni argument od vernika, atesiti ce ga prihvatiti bez pogovora... Samo sto se taj dogadjaj jos uvek sa nestrpljenjem ocekuje... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Taj post je bio odgovor na tvoju akademsku opasku da sam "naduvenko jedan mali"

Наравно да си надувенко (одмила од "надувани" ;) ) када:

1. Тврдоврато и тенденциозно одбијаш да схватиш поенту мог првог поста, који је очигледно (а то изгледа само ти и ови твоји "ментални клонови" не желите да схватите) био реакција на следећу твоју реченицу:

Sto se mene tice, samo postojanje svega, svemira, zemlje, ljudi... nema nikakav smisao ili svrhu. Al zato moje postojanje na zemlji, za mene, itekako ima svrhu

2. Када уместо излагања контрааргумената, даш, као и увек, неозбиљан и омаловажавајућ одговор:  

Ne, neverovatno je koliko pogresno covek moze da protumaci tudi post na forumu samo zbog nedostataka sirine da se stvari sagledaju i iz drugacije perspektive osim svoje.

Ово је свесна пројекција твоје личности на другога...што је толико очигледно да је смешно до суза...а искрено речено, чисто сумњам да постоји и једна "другачија перспектива" (осим оне коју поседујеш ти и твоји атеистички "ментални клонови" склони радикалном субјективном идеализму) која би могла ону твоју прву реченицу именовати другачије до као плод солипсизма...али солипсизма не само као епистемолошке категорије твог бића већ и као психолошке.

3. Када твоје константно грубе испаде према свима на овом форуму, твоја константна пецкања, подбадања,  интелектуална и омаловажавња верника на свакој теми за која мислиш да су неприметна (што додатно омаловажава саговорника), свесно занемарујеш и усуђујеш се да другоме, ти, такав какав јеси, спочитаваш некакав "предшколски ниво конверзације"....а то што си глув да чујеш свој константно пецкајући и подбадајући речник упућен верницима, и да видиш како увек први започнеш конверзацију на непримерен начин, то ништа...тако да је сасвим очекиван овакав одговор са твоје стране:

ako ostavimo po strani predskolski nivo konverzacije, postaje jasno da si tu kofu nicim izazvan sam doneo na temu

4. Када си у стању да, неспособан да видиш своје понашање, своју немоћ да адекватно одговориш другоме (осим увредама), своје пренемагање и женско кукање администарцији, нешто овако напишеш :

Zasto, ja ne znam, al sad kad ti je vracena bar to podnesi muski, pa da nastavimo sa temom, ako nije problem?

A ako planiras da nastavis sa takvim prozivkama bez povoda reci mi odma da se povucem sa teme. Necu da se prepucavam po temama, to sam nekad radio ali vise nisam zainteresovan za tu vrstu komunikacije... Tebi svaka cast, naravno.

Што се мене тиче, можеш да одеш и са форума а не само са ове теме, тако да...просто речено, баш ме брига.

A odakle znas da bog ne izgleda kao crnac ili pigmejac? i oni su ljudi koji su stvoreni po bozijem liku..

Овај одговор "предшколског нивоа" приказује у правом светлу како твоје "задивљујуће познавање" области коју после толико времена проведених на форуму ниси успео ни у основним цртама да схватиш, тако и твоју "силну жељу" да је "разумеш и научиш"...што додатно објашњава колико желиш "озбиљно" да разговараш са неким.

Ниси успео ни делић ње да схватиш, али важно је да јој непрестано спочитаваш бесмисленост а верницима, директно или индиректно, како нису баш најпаметнији...да сам на твом месту, после ове реченице не бих више никада смео да се појавим на било ком иоле озбиљном форуму који претендује на одређен ниво знања, интелектуалне моћи и општеживотне озбиљности, тако да...на жалост, не знам како бих те другачије именовао, сходно свему, до појмом којег сам већ употребио.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ja pitam konkretno pitanje, a ti mi das ovakav odgovor

Овај одговор "предшколског нивоа" приказује у правом светлу како твоје "задивљујуће познавање" области коју после толико времена проведених на форуму ниси успео ни у основним цртама да схватиш, тако и твоју "силну жељу" да је "разумеш и научиш"...што додатно објашњава колико желиш "озбиљно" да разговараш са неким.

Treba li dalje nesto da se pise?

Tako sam i mislio.... 

Подели на овим сајтовима

Nije tacno. Kad se bude pojavio prvi egzaktni argument od vernika, atesiti ce ga prihvatiti bez pogovora... Samo sto se taj dogadjaj jos uvek sa nestrpljenjem ocekuje... 

Тај аргумент је Исус Христос и другога неће бити ди свршетка свих векова.

Шта беше испочетка, шта чусмо, шта видесмо очима својим, шта размотрисмо и руке наше опипаше, о речи живота:

И живот се јави, и видесмо, и сведочимо, и јављамо вам живот вечни, који беше у Оца, и јави се нама;

Шта видесмо и чусмо то јављамо вама да и ви с нама имате заједницу; а наша је заједница с Оцем и са Сином Његовим Исусом Христом.

И ово вам пишемо да радост ваша буде испуњена.

И ово је обећање које чусмо од Њега и јављамо вама, да је Бог видело, и таме у Њему нема никакве.

Прва јованова 1.1-5

Подели на овим сајтовима

Тај аргумент је Исус Христос и другога неће бити ди свршетка свих векова.

Шта беше испочетка, шта чусмо, шта видесмо очима својим, шта размотрисмо и руке наше опипаше, о речи живота:

И живот се јави, и видесмо, и сведочимо, и јављамо вам живот вечни, који беше у Оца, и јави се нама;

Шта видесмо и чусмо то јављамо вама да и ви с нама имате заједницу; а наша је заједница с Оцем и са Сином Његовим Исусом Христом.

И ово вам пишемо да радост ваша буде испуњена.

И ово је обећање које чусмо од Њега и јављамо вама, да је Бог видело, и таме у Њему нема никакве.

Прва јованова 1.1-5

Isus pripada istoriji a ona nije egzaktna...

Подели на овим сајтовима

Наравно да си надувенко (одмила од "надувани" ;) ) када:

Solomone... stvarno... procitaj ovu sramotu sto si napisao pa mi opet reci da mozes mirne duse da me optuzujes za sve ovo sto si me optuzio?

prvo: Odmila od naduvani bi bilo naduvAnko... A naduvEnko ima neko drugo znacenje a ja odbijam da mislim da si toliko... da ne razmes znacenje te reci. Znaci cista podmuklost.

2. Када уместо излагања контрааргумената, даш, као и увек, неозбиљан и омаловажавајућ одговор:  

Ne, neverovatno da je koliko pogresno covek moze da protumaci tudi post na forumu samo zbog nedostataka sirine da se stvari sagledaju i iz drugacije perspektive osim svoje.

Sram te bilo Solomone. Citirao si samo deo posta a nisi citirao nastavak gde JESAM JASNO I GLASNO da odgovor upravo na postavljeno pitanje...  ovo je toliko nisko i bezobrazno da nemam reci zaista... Budi covek pa citiraj ceo post a nemoj da vadis iz konteksta samo da bi pobedio u nekoj, u tvojoj glavi izmisljenoj, trci u disciplini "kako da od cloudkinga napravite budalu u 100 koraka". Sramota...

Ово је свесна пројекција твоје личности на другога...што је толико очигледно да је смешно до суза...а искрено речено, чисто сумњам да постоји и једна "другачија перспектива" (осим оне коју поседујеш ти и твоји атеистички "ментални клонови" склони радикалном субјективном идеализму) која би могла ону твоју прву реченицу именовати другачије до као плод солипсизма...али солипсизма не само као епистемолошке категорије твог бића већ и као психолошке.

Znas, pomalo je komicno kad vernik ateistu optuzuje za radikalni subjektivni idealizam... :D

ти, такав какав јеси

A kakav to?

I ti i Obi ladno odnosite pobedu u disciplini redanja uvreda na moj racun a da se pritom pravite jagnjad toboz "nikada mi u zivotu svome nismo dragom cloudkingu losu rec uputili... mi smo divni momci za primer" :D

4. Када си у стању да, неспособан да видиш своје понашање, своју немоћ да адекватно одговориш другоме (осим увредама), своје пренемагање и женско кукање администарцији, нешто овако напишеш :

jao bre Solomone... pa ti ne znas da sam ja na mderaciji tako da nijedan moj post koji sadzri bilo kakvu uvredu nikada ne ugleda svetlost dana. 

izazivam te javno da mi pronadjes JEDNU JEDUINu uvredu koju sam uputio BILO kome... a kamo li tebi.

I da znas, ako i postoji neka uvreda (sto nije moguce) da znas, da je tu uvredu neko od tvojih drugara admina odobrio na forumu kao adekvatnu ili je uopste nije doziveo kao uvredu tako da se njima obrati. Al nema frke vecina su super momci i izaci ce ti u susret sa svim probelmima koje budes imao ;)

али важно је да јој непрестано спочитаваш бесмисленост а верницима, директно или индиректно, како нису баш најпаметнији

Hoces da kazes, za razliku od tebe koji se konstatno trudis da mene predstavis  u najboljem mogucem svetlu? Obasipas me komplimentima i pises preporuke? ;)

Nemas razloga da budes toliko ogorcen na mene. Svako negativno osecanje koje imas prema meni dolazi iz tebe samog, veruj mi. Ja te ne mrzim, na protiv, volim da diskutujem sa tobom, a to st te nerviram prihvatam kao neminovnost na koju  ne mgu puno da uticem jer ne mogu da se promenim, ponajpre sto mislim da je to nepotrebno.

iako sam ti lepo objasnio da je meni nemoguce da ikoga vredjam, i pored toga zelim da ti se zivinim za svu emotivnu bol i bes koji sam ti nacinio. Da se vidimo uzivo, popili bi pivo bez problema popricali o svemu ko ljudi i niko nikog ne bi vredjao- GARANTUJEM TI.

Internt nije dobar za sukobe misljenja, vec samo argumenata, ali svi smo zivi ljudi tako da se stvar cesto izmakne kontroli. opusti se, ne jedi toliko i shvati da iza moji rci ne postoji mrznja ni prema kome. ja volim sve ljude i veruj mi da ce ti to biti veoma jasno, samo ako malo "spustis loptu" i dozivis me kao obicnog coveka a ne kao 

radikalnog subjektivistu

mentalnog klona

gluvog

nesposobnog

zenskog kuknjavatora :)

PS. U pravu si kad kazes da "peckam"... ali zasto zivot mora da bude savrsen?

"Ju neko pecka! sad cu da pobesnim i da izdivljam i flejmujem temu na forumu zbog toga"

Opusteno Solomone... skroz opusteno.

Ako se ikad vidimo imas pivo (ili stagod volis) od mene.

tvoja omega

cloudking ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...