JESSY Написано Август 7, 2013 Пријави Подели Написано Август 7, 2013 Popularni pevač Aco Pejović i mnogobrojni sportisti uključeni u obnovu manastira Đurđevi stupovi svojim angažmanom i novčanim prilozima pomogli su kupovinu zemlje na kojoj je izgrađen bunar, pa tako od sada ova svetinja najzad ima pijaću vodu Trener fudbalske reprezentacije Gane Goran Stevanović, trener fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Stanojević, golman ovog tima Vladimir Stojković, igrač Crvene zvezde Andrej Kaluđerović i pevač Aco Pejović obezbedili su sredstva da se kupi zemlja za manastir Đurđevi stupovi. Na novom imanju izbušen je bunar čijim se crpljenjem sada sprovodi voda za potrebe ovog raskog svetilišta koje je godinama imalo problem u snabdevanju vodom za piće. Олимп је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 8, 2013 Пријави Подели Написано Август 8, 2013 Видео сам Вас како излазите из аутомобила како би сте помгли том старијем човеку, који је прелазио улицу. Био сам веома изненађен Вашом љубазношћу,многи немају времена за тако нешто. Видевши да нисте код аутомобила, одлучио сам да вам поклоним ово.Уживајте у фином ручку.Ви то заиста заслужујете!Бог Вас благословио. Извор Grizzly Adams, JESSY and ПЧЕЛИЦА је реаговао/ла на ово 3 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Руски видео који је расплакао свет ПЧЕЛИЦА, Олимп, javor and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Руски видео који је расплакао свет http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OXQaPfOT6-g#at=18 Oво је прелеп прилог! Просто мотивише. Хвала Јоле! Молим те само ако можеш, постави тако да се види баш јутјуб, а не само линк. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 Молим те само ако можеш, постави тако да се види баш јутјуб, а не само линк. покушавала сам неколико пута али неће....понекад ми се то дешава, не знам зашто.... пробај ти.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 9, 2013 Пријави Подели Написано Август 9, 2013 @@Олимп, хвала.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/15005-so-zemlji-svjetlost-svijetu-%D0%B1%D0%B5%D0%B7-%D0%BE%D0%B1%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BD%D1%83-%D0%B2%D1%98%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%83-%D0%BF%D1%80/ Олимп је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Хуманост на делу 08. август 2013. Данашња гужва испред Трансфузиомобила паркираног пред зградом општине најбољи је доказ да су Младеновчани добровољним давањем крви још једном показали и доказали своју хуманост на делу. Акција добровољног давалаштва крви коју организује Црвени крст Младеновца, почела је данас у 10 часова и трајаће до 17 сати. Трансфузиомобил је паркиран испред зграде градске општине Младеновац. Како је за само сат времена акције 58 суграђана дало крв, др Добрица Недељковић, члан Већа за задравство, похвалио је Младеновчане који су се упркос великим врућинама одазвали овој хуманој акцији. – Корист од давања крви је обострана, како за оне који дају тако и за оне којима је крв неопходна. Давањем крви смањује се ризик од обољевања од рака и срчаних обољења. Такође, стимулише се коштана срж на производњу крви и крвних елемената. Занимљиво је да нема више младих давалаца, не мислим ту на доказивање хуманости, већ пре свега на могућност да се бесплатно тестирају на ХИВ, хапатитиси и сифилис – рекао је Недељковић и додао да даваоци крви могу бити све здраве особе од 18 до 65 година и телесне тежине преко 50 килограма. Он је нагласио да жене могу давати крв на свака четири месеца, а мушкарци свака три месеца. Како нам је рекла Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац, данашња акција је наставак летње кампање која траје од 25. јуна до 30. августа. – Што се тиче ове акције, обзиром да је несташица крви и велике свакодневне потребе, надамо се да ћемо данас прећи преко 100 јединица и да ће наши суграђани као и увек препознати принцип хуманости и јединства. Обзиром на данашњу температуру, већ од јутарњиих сати можемо да кажемо да је одзив добар, али има доста суграђана који раде до 15 или 16 часова, па се надамо да ће и они доћи – рекла је Јевтићева и захвалила се свим даваоцима. Према подацима које нам је накнадно доставила Весела Јевтић, секретар Црвеног крста Младеновац, у акцији добровољног давалаштва крви одржаној 8. августа (од 10 до 17 сати) дошло је 135 грађана, њих 115 је дало крв, а шеснаесторо су крв дали по први пут. Градска општина Младеновац Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Нашој редакцији се писмено обратио Предраг Надлачки, отац Данила Надлачког који болује од церебралне парализе, с жељом да се јавно захвали и похвали запослене и ђаке у Основној школи „Марија Трандафил” из Ветерника. ” Истакао је да је на иницијативу учитељице Аленке Орашчанин прикупљен новац за операцију Данила, након које се он осећа много боље. - Не можемо вам описати колико смо сретни што смо се определили баш за ову школу. Наш син је сада трећи разред. Никада се нисмо осећали усамљено. Данило врло радо долази у школу и ужива са другарима из разреда - стоји у писму оца малог Данила.Породица овог дечака се, пре свега, захваљује учитељици Аленки, свим ученицима 3-2 разреда и њиховим родитељима, као и директорки школе Милијани Граховац Проле и осталим члановима школског колектива. - Разред у који иде Данило је једна хомогена група ученика код којих је праг толеранције, осећајности и брига за другаре на највећем нивоу. Сви се међусобно друже и увек су спремни да помогну једни другима. Велика су нам подршка - даље објашњава отац дечака и напомиње да су у школи обезбеђени сви услови за безбедно школовање и спровођење инклузивног програма. - Имамо одвојен тоалет, комјутер на коме ради Данило и лифт који користимо када идемо у кабинете. Сала је спојена са главним холом и од учионице је удаљена свега неколико метара, па веома лако идемо на часове физичког који Данилу користе. О безбедности брине и обезбеђење школе, па се Данило, у колицима и уз помоћ другара из разреда, безбедно креће - истакао је Предраг Надлачки. И. Д.http://www.dnevnik.rs ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Vesti Krstarice > Fudbal Slađan Šćepović i Rasim Ljajić spasili život pioniru Kolubare! U Sportskom centru Partizan-Teleoptik u Zemunu, sprečena je tragedija. U prijateljskom meču pionira Partizana i Futsal kluba Kolubara iz Lazarevca, krajem prvog poluvremena iz igre je izašao Filip Bliznaković, pionir gostujuće ekipe, a samo nekoliko minuta kasnije pozlilo mu je i izgubio je svest. Brzom intervencijom Slađana Šćepovića, trenera Partizana, Slađana sprečeno je gušenje Bliznakovića. Potom je iz publike dotrčao Rasim Ljajić, ministar za rad i socijalna pitanja, koji je posmatrao meč, jer njegov sin Amir igra za domaćina i stručnom intervencijom povratio svest mladog Filipa. Posle tridesetak minuta stiglo je vozilo hitne pomoći i Filipa Bliznakovića transportovalo u dečiju bolnicu u Tiršovoj ulici. - Grozna scena, ali prisebnost Slađana Šćepovića, a potom i stručnost gospodina Ljajića sprečili su tragediju i Filip je prebačen u Tiršovu gde će ostati na ispitivanju – kratko je rekao Nikola Blagojević, koji je sve vreme bio uz Filipa. Pre dve godine veterani Partizana su gostovali u Lazarevcu i odigrali humanitarnu utakmicu sa koje je skupljen novac za operaciju Filipa Bliznakovića. Kasnije se oporavio i dobio saglasnost lekara da može da nastavi da igra fudbal. Ovo je, možda, poslednji znak upozorenja da je neophodna medicinska služba i za vreme utakmica svih mečeva mlađih selekcija, pa makar i prijateljskih. Život nema cenu! Драшко and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ekatarina Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Како је о.Теофил једном рекао:,, Постоје добри и још бољи људи!`` Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Погледајте овај невероватан мотивациони видео Ерика Томас. Постављен је на страници Београдског Синдиката са преводом. https://www.facebook.com/photo.php?v=1413254152224105 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 4, 2013 Otac fudbalera Miloša Krasića Veljko uručio je danas ključeve, sanitetskog vozila koje je njegov sin donirao Zdravstvenom Centru u Kosovskoj Mitrovici. Direktor ZC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović je u ime zaposlenih i pacijenata, zahvaljujući porodici Krasić, rekao da je vozilo najsavremenije opremljeno i da vredi oko 20.000 evra.“Ovo je nesebična humana pomoć i odnos vrhunskog sportiste i njegove porodice u ovom teškom trenutku,” rekao je Ivanović primajući ključeve.Krasić je, kako je dodao, “poznat ne samo u Srbiji već i u svetu, kao i njegov human odnos ne samo prema sugrađanima i rodnom kraju već i sredinama van Kosova”, kazao je Ivanović. Veljko Krasić je rekao da ne krije zadovoljstvo i ponos što je doživeo dan, da “njegov sin bude uspešan da može da pomogne i da se oduži svom gradu i sugradjanima” .Milošev otac je evocirao uspomene na Miloševe prve fudbalske treninge i to u kosovskomitrovačkom FK “Rudar” i one na vrhuncu karijere kada je sa CSKA iz Moskve osvojio Ligu Evrope prvi put u istoriji Ruskog fudbala.“Posebno sam ponosan na fotografiju na kojoj predsednik Rusije Vladimir Putin čestita Milošu na ostvarenom uspehu sa CSKA“, kazao je Veljko.Posle Rusije, Veljko je dodao da su usledili dani u Juventusu klubu o kome je Krsić kao dečak maštao. “Želja mu se ispunila, u Juventusu je odigrao jednu sezonu gde je proglašen za najboljeg igrača a trenutno igra za turski Fenerbahče“, kazao je otac. Izvor: sportske.net javor, Олимп and arizan је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Ovo je čovek koji je spasao 2 miliona beba Džejms Harison, 76-godišnji Australijanac, do sada je spasao više od 2,4 miliona beba donirajući krv koja sadrži retki antigen koji leči hemolitičku bolest kod novorođenčadi. Harrison je kao 13-godišnjak preživeo tešku operaciju zahvaljujući doniranoj krvi i tada se zakleo da će, kad postane punoletan, i sam donirati krv. Već nakon prvog doniranja ustanovljeno je da sadrži veoma retki antigen Rh0(D) imuno globulini, koji sprečava razvitak hemolitičke bolesti koja se javlja kao posledica nepodudarnosti krvnih elemenata trudnice i deteta. Nakon što se saznalo za ovaj retki tip krvi, Harison je pristao na istraživanja na osnovu kojih je napravljena Anti-D vakcina. „Osigurali su me na milion dolara, tako da sam znao da će moja supruga Barbara imati sredstva za život ukoliko umrem. Nisam bio u strahu, već sam bio srećan što mogu da pomognem“, rekao je ovaj 76-godišnji Australijanac. Do sada je donirao krv 1042 puta i na ovaj način usrećio milione majki uključujući i svoju kćerku Trejsi, koja je rodila zdravog sina. Osim nje, usrećio je i majku Džoj Barns, koja radi u Banci krvi Crvenog krsta u Sidneju. Iako se decenijama poznaju, tek mu je nedavno rekla da je i ona među stotinama hiljada majki kojima je pomogao. „Bez njega ne bismo imali zdravu bebu. Ne znam kako da mu zahvalim„, kazala je Džoj na australijskoj televiziji. „Sat vašeg vremena može značiti životni vek za drugog. Svakog dana javlja se sve veća potreba za donatorima krvi i da svaki donor sa sobom povede jednog prijatelja, ne bismo se našli nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazimo“, misli Harrison koji je u Australiji poznat kao „Zlatna ruka“. On se nada da će do 81. godine uspeti da da krv čak 1111. put. Grizzly Adams, arizan, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 6, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 6, 2013 Sestre vratile punu torbu novca Milica i Aleksandra Spasojević vratile punu torbu novca, sa sve ličnim dokumentima, ključevima i sudskom dokumentacijom koju je u žurbi zaboravila žena iz Niša KURŠUMLIJA - Kada je na klupi na koju je sela da se odmori ugledala poluotvorenu torbu sa mnogo novčanica, ličnim dokumentima, ključevima i sudskom dokumentacijom, Aleksandra Spasojević Dimitrijević (27) iz Kuršumlije, nije se premišljala. Zatvorila je i mirno sačekala sestru Milicu Spasojević Petrović, (25) kako bi pronađenu torbu predale policiji. - Torbu sam samo zatvorila i očekivala da će neko brzo da se vrati po nju. Utom je stigla i moja sestra pa smo odmah krenule do prve policijske stanice - priča Aleksandra koja kao ni njena sestra ne želi da se slika za novine i eksponira u javnosti. Smatra da su ona i sestra učinile sasvim uobičajen potez. - Nisam se nijednog trenutka premišljala, već sam kćerkicu ostavila sa sestrom koja je u devetom mesecu trudnoće, a ja sam otišla u policijsku stanicu i predala torbu sa novcem i dokumentacijom - priča Milica, koja je policiji ostavila svoj broj telefona i požurila kod sestre i ćerkice. OTAC PONOSAN NA ĆERKE - VEOMA sam ponosan na svoje kćerke, koje smo, kako sada vidim, supruga Mirjana (47) i ja lepo vaspitali - priča za naš list Goran Spasojević, otac sestara, poznati pevač i tekstopisac iz Kuršumlije, koga mnogi poznaju pod nadimkom Brka. Posebno je, kaže, ponosan zbog stava kćerki da ne žele da se reklamiraju u javnosti i što smatraju da ništa posebno nisu učinile, iako je zbog opšte besparice sigurno sve više onih koji i ne bi postupili pošteno. Sestrama se istog dana, nekoliko sati kasnije, javila žena koja je u žurbi ostavila torbu na klupi, a koja živi u niškom naselju Pantelej. - Zvala je da nam se zahvali i da nas časti, ali nismo prihvatile jer smatramo da za to nema razloga - priča Aleksandra, još ponosnija na svoju sestru koja je predala novac policiji. Iako su obe rodom iz Kuršumlije i Aleksandra i Milica poslednjih nekoliko godina žive u Nišu, gde su udate i gde Aleksandra radi. - Aleksandra i ja smo odrasle u situiranoj porodici. Međutim, iako sam trenutno u teškoj situaciji jer ni suprug ni ja nemamo posao, a imamo malo dete, nije mi palo na pamet da posegnem za tuđim - priča Milica, koja je nerado pristala da govori za novine. novosti.rs arizan је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука