obi-wan Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 Погледајте ово људи... Sad sam tek pogledao... izuzetno, sta da sa kaze drugo. Zbog ovakvih stvari i postoji vasiona... :good2: Дијана., Олимп and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 15, 2015 Пријави Подели Написано Јун 15, 2015 HRABRA NIŠLIJKA MARINA ADAMOVIĆ Iz invalidskih kolica skuplja novac za bolesne Boreći se za druge, lečimo sebe. Nije mi teško da sate provodim na hladnoći i ljudima skrenem pažnju da postoji neko kome je potrebna pomoć. Ovako priča Nišlijka Marina Adamović (51), pesnikinja i humanista koja, iako boluje od multiple skleroze, sve vreme pokušava da pomogne drugim ljudima. Marina Adamović | Foto: Facebook – Topla soba, šolja čaja i pahuljica, sasvim je dovoljno da imam za život, više od toga mi nije potrebno – kaže Marina. Ova hrabra žena u invalidskim kolicima prelazi delove grada sa transparentom skupljajući novac za Bojana Lekića (25) iz Krnule kod Vladimiraca, kome je potrebno 138.000 evra za transplantaciju koštane srži, a koga lično i ne poznaje. – Svakog dana Bojanu šaljem novac, do sada sam sakupila 2.500 evra, ali njemu je potrebno još mnogo jer je skupio 88.000 evra. Jednom prilikom nisam stigla na vreme da uplatim novac, pa su mi na ulici oteli fasciklu s novcem, od onda ne smem da rizikujem, šaljem svakog dana. To što pomažem drugima za mene predstavlja terapiju – priča Marina. Već 20 godina ima problem sa kostima, ali je pre pet godina pala u kolica i kretanje joj je ograničeno. Nakon što je bolest uzela maha, odlučila je da okrene novi list i počne da živi sama da porodici ne bi predstavljala teret, piše Blic. – Nisam mogla da podnesem da sin Gavrilo gleda kako mi nije dobro, nisam želela da mu upropastim život da bude vezan za mene. On je student i treba da ima svoj život, u dobrim smo odnosima, čuva on mene, a kad god nešto ne mogu sama, pozovem njega – veli ona. Foto: Facebook Nekada je studirala francuski jezik i Pravni fakultet, živela normalan život. – Ranije sam se pitala zašto je meni moralo ovo da se dogodi, ali od toga nema koristi. Našla sam smisao života u tome da se borim za druge, kad već ne mogu za sebe. Pišem poeziju otkad sam naučila slova u prvom razredu, prodajem svoje knjige preko izdavačke kuće i sav novac uplaćujem u humanitarne svrhe – priča Adamovićeva. Ne propušta da još jednom naglasi kako je u ovom trenutku najvažnije da Bojan bude dobro i da „svi zajedno uspemo da ga spasemo“. – Svako ko njemu pomogne, pomogao je i meni, to je moja misija – zaključuje Marina. Do sada je sprovela više od deset akcija, prikupljala je novac za malu Anitu Balaž iz Šida, za petogodišnjeg Veljka Petkovića, za Anđelu Janković, za niško porodilište i mnoge druge. Fejsbuk profil Marine Adamović SVALA JE ČAST! Na svoj način se uključila u akciju pomoći porodici Panajatov da sačuva kuću u Pasi Poljani. Odštampala je broj žiro-račun za uplatu novčanih priloga i lepila po gradu! http://www.niskevesti.info/hrabra-nislijka-marina-adamovic-iz-invalidskih-kolica-skuplja-novac-za-bolesne/ Ненад Р., obi-wan, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 11, 2015 Пријави Подели Написано Јул 11, 2015 Марија Сердар: Награду поклањам деци с аутизмом Победеница "Пинкових звездица" (14) показала је да осим моћног гласа има и велико срце. Марија Сердар посетила је редакцију “Блица”, певала је за нас и открила нам да ће деци с аутизмом донирати једну од награда. - Ваучер на 100.000 динара за шопинг у једној продавници играчака одлучила сам да дам Удружењу “Аутизам, право на живот” пошто сматрам да је то њима потребније него мени. И овим путем бих поздравила мог дивног друга Укија, који има аутизам - каже Марија за “Блиц”, а на питање шта ће урадити са слаткишима које је такође добила, одговара: - С обзиром на то да сам на дијети, слаткише ћу поделити породици и пријатељима, па нек они ручкају слободно. Додаје да још није свесна победе у популарном талент-шоуу. - Била сам у потпуном шоку. Још нисам стигла да се одморим - каже Марија. извор: Блиц obi-wan, Kaludjerovic Sreten, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 11, 2015 Пријави Подели Написано Јул 11, 2015 Jednom prilikom nisam stigla na vreme da uplatim novac, pa su mi na ulici oteli fasciklu s novcem, Па да ли је могуће да имају такве несреће који могу то да ураде . Kaludjerovic Sreten and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2015 Пријави Подели Написано Август 3, 2015 LEKCIJA IZ HUMANOSTI Policajka podelila sendvič sa beskućnikom i osvojila društvene mreže Independent-T.V. | 27. 07. 2015. - 21:50h | Foto: Fejsbuk | Komentara: 3 Poručnica Erika Hej krenula je do obližnje benzinske pumpe da kupi kafu i nešto za jelo kada je ugledala beskućnika kako sedi na pločniku. Umesto da produži dalje, ova žena je uradila nešto zbog čega je osvojila srca mnogih na društvenim mrežama. Erika je na pumpi kupila sendvič i sok za sebe i beskućnika i sela sa njim na trotoar. Oni su zajedno jeli, ćaskali i uživali u lepom danu. Ova policajka sa Floride dirnula je svojim gestom prolaznicu Tijanu Grin koja je ovu scenu uslikala i potom je okačila na Fejsbuk. - Ne poznajem ovu policajku, ali joj se divim i diviću joj se svaki dan. Zaista divan gest koji je za nju očigledno prirodan i uobičajen. Iako sam posmatrala ovu scenu samo dva minuta, definitivno mi je ulepšala jutro. Ako neko poznaje ovu divnu policajku, molim vas recite joj koliko je promenila dan ne samo ovom gospodinu, već i svakome ko je pogledao ovu fotografiju - napisala je Tijana. Ova fotografija je šerovana preko 2000 puta, a kanal "Today" uradio je intervju sa poručnicom Grin. - On je tamo tako usamljeno sedeo, zato sam uzela nešto hrane i vratila se da jedem sa njim. Niko ne voli da jede sam. Izolacija je nešto najgore što proživljavaju beksućnici. Izolovani su od svih i mislim da je bilo kakva interakcija sa njima jako pozitivna stvar - rekla je ova humana policajka. obi-wan, Sanja Т., Svetlost svetu and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 3, 2015 Пријави Подели Написано Август 3, 2015 Дешава се да стари људи на једвите јаде иду улицом , а остали људи пролазе поред њих као поред камена . Зашто не размишљају да и они могу доћи у такву ситуацију . Зашто су људи тако безосећајни и дали смо свесни у шта се претварамо ? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 3, 2015 Пријави Подели Написано Август 3, 2015 Е мој Неле Свуда има људи добрих и оних који то још нису (по нашим мерилима) често то не иде са вером руку под руку, знам атеисте који су у Русији сиромашним бакицама убацивали пиле у кесу у радњи и бежали да бакица не би могла да каже "не", а нема да купи ни пола крилцета Моја другарица са студија живи у В.Б. и тамо је доживела да уђе у бус и схвати да нема карту и да јој бакица нека каже "не брини дарлинг, откуцаћу ја за тебе". А код нас у широкој Србији (коју волим) имаш таквих примера да се смрзнеш, а има их свуда....што ће рећи, није само са нама нешто...свуда је нешто и свуда има нечега Kaludjerovic Sreten and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 3, 2015 Пријави Подели Написано Август 3, 2015 Свуда има и добрих и лоших људи јер доброта и зло није опредељење , то носиш у себи , у души. Драшко and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2015 Ко је полицајац који грли сиријског дечака?Полицајац чија је фотографија са сиријским дечаком у "очинском" загрљају изазвала талас емоција на друштвеним мрежама зове се Реџеп Арифи. Он је из Прешева и већ месец дана је ангажован у Миратовцу, где се дочекују избеглице које у Србију стижу преко Грчке и Македоније.Дирљиву фотографију Арифија је најпре на Твитеру објавила новинарка BBC-ја Менвин Рана, уз пратећи текст:"Сиријци су пуни хвале о српској полицији. Кажу да су српски полицајци добри и да су први који се према њима не понашају као да су животиње".Арифи је полицајац Полицијске управе у Прешеву, од 2002. године.Његов рођак Ваљон Арифи рекао је Тањугу да Реџеп уопште није био свестан тога да његове слике гледа цео свет на друштвеним мрежама све док није отишао у своју станицу, где га је о томе обавестио један од колега.Ваљон Арифи каже да је Реџепа срео након што је сазнао да је популаран, али да он није желео да говори о томе."Само је кратко рекао да је то људски чин и обавеза сваког хуманог човека", каже Ваљон, који такође свакодневно проводи време са избеглицама у Миратовцу.Његова фотографија се иначе муњевито раширила на Фејсбуку и Твитеру, а неколико сати касније је Рана, новинарка Радија 4 BBC, на истој друштвеној мрежи поставила још неколико фотографија Арифија."За све оне које је одушевила слика српског полицајца како се игра са бебом из Сирије, ево додатних фотографија", написала је она поред слика.Како је Тањугу исприча његов рођај, Реџеп је изгубио оца, у саобраћајној несрећи, када је имао само шест месеци.Није ожењен, нема деце и има 34 године. Извор: http://www.b92.net/i...&nav_id=1037471 Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Ненад Р. and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 10, 2015 Гости Пријави Подели Написано Септембар 10, 2015 Људи су се отуђили не само од својих пријатеља, већ и од свих осталих. Постали су имуни и непробојни за бол, патњу и невоље које су задесиле људе тик поред њих. Све је мање самилости, доброте, жеље да се помогне само зарад помагања, а не због неког интереса. Хладнокрвна, сива лица на улицама града, корачају, не размишљају. Зашто би оптерећивали своје ситне животе другим стварима? Probajte da se setite koliko je entuzijazma i dobre volje bilo da se pomogne maloj Tijani, a onda pogledajte u sta se to pretvorilo. Ljudi ne vole da ih neko pravi budalom. Ja sam jednom bio budala i dao sam coveku koji me je molio govoreci da umire od gladi. Onda mi se smejao u lice i rekao da ce sad ima za rakiju. Davao sam i Cigankama sa drogiranim bebama. Posle sam saznao zasto beba stalno spava. Sada mnogo vise razmisljam pre nego sto nekome ucinim, a neki iskusniji od mene vise ni ne razmisljaju - svi su prevaranti za njih. Samo su dve godine prosle od onda kada sam bio naivan, pa do sada, a neko se za tridesetak, cetrdeset godina svacega nagledao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2015 Мали херој спасио сестру из смрсканог аутомобила. Једанаестогодишњи Никола Влајковић из села Грачац код Врњачке Бање постао је прави херој спасавајући једногодишњу сестру из аутомобила након саобраћајног удеса у Грчкој, недалеко од летовалишта Паралија. Никола се ниједног секунда није двоумио - из смрсканог аутомобила извукао је сестру, само неколико секунди пре него што се аутомобил претворио у буктињу. Припремила Вера Аксентијевић "Нисам размисљао о себи, сестра је позади била везана на свом седишту, није имао ко да је спасе. Одвезао сам је и извукао кроз прозор, а само пар секунди након што сам је склонио, ауто је експлодирао", каже Никола Влајковић. Њихове родитеље, из аута под који се брзином од 240 километара на сат подвукао возач џипа, извукли су пријатељи. "Нисмо знали шта је са децом, мислили смо да су изгорели, тражили смо их по згаришту док се Никола, неких триста метара далеко од удеса, није огласио", рекао је Николин отац Дарко Влајковић. Лена је још увек под стресом, Дарку је лакше повређена кичма, а мајка Горица која је претрпела озбиљне повреде кључне кости, тек је сазнала да јој је син спасао ћерку од сигурне смрти. Горица Влајковиц, Николина мајка, каже да је тек сада свесна шта се догодило и шта је урадио њен херој. Директор краљевачке болнице Зоран Мрвић каже да млађег хероја у својој лекарској каријери није упознао. Горица је јуче из Грчке пребачена у краљевачку болницу. Никола је уз њу кад год може јер почела је школска година. У шести разред креће као дипломирани херој. ИЗВОР :http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/2029701/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B8+%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%98+%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BE+%D1%81%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83+%D0%B8%D0%B7+%D1%81%D0%BC%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B3+%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0.html "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2015 Шта ви мислите о томе? Има наде. Сила ентропије свагда је присутна али "кад не би било искушења нико се не би спасао". А људи се спасавају прихватили ми то или не. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 10, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2015 Ко је полицајац који грли сиријског дечака? Полицајац чија је фотографија са сиријским дечаком у "очинском" загрљају изазвала талас емоција на друштвеним мрежама зове се Реџеп Арифи. Он је из Прешева и већ месец дана је ангажован у Миратовцу, где се дочекују избеглице које у Србију стижу преко Грчке и Македоније. Дирљиву фотографију Арифија је најпре на Твитеру објавила новинарка BBC-ја Менвин Рана, уз пратећи текст: "Сиријци су пуни хвале о српској полицији. Кажу да су српски полицајци добри и да су први који се према њима не понашају као да су животиње". Арифи је полицајац Полицијске управе у Прешеву, од 2002. године. Његов рођак Ваљон Арифи рекао је Тањугу да Реџеп уопште није био свестан тога да његове слике гледа цео свет на друштвеним мрежама све док није отишао у своју станицу, где га је о томе обавестио један од колега. Ваљон Арифи каже да је Реџепа срео након што је сазнао да је популаран, али да он није желео да говори о томе. "Само је кратко рекао да је то људски чин и обавеза сваког хуманог човека", каже Ваљон, који такође свакодневно проводи време са избеглицама у Миратовцу. Његова фотографија се иначе муњевито раширила на Фејсбуку и Твитеру, а неколико сати касније је Рана, новинарка Радија 4 BBC, на истој друштвеној мрежи поставила још неколико фотографија Арифија. "За све оне које је одушевила слика српског полицајца како се игра са бебом из Сирије, ево додатних фотографија", написала је она поред слика. Како је Тањугу исприча његов рођај, Реџеп је изгубио оца, у саобраћајној несрећи, када је имао само шест месеци. Није ожењен, нема деце и има 34 године. Извор: http://www.b92.net/i...&nav_id=1037471 Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Заиста предивно , просто човеку срце да заигра . Волео би да у друштву буде много више оваквих примера , и да људи буду још хуманији . Да овакве ствари буду нормална свакодневница , а не реткост којима се људи диве на интернету . Ја се надам , а и да ће Бог да тако буде . Наравно , када ово кажем мислим на гестове племенитих људи . Иван Ивковић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2015 Пројава људскости и најљепшег јунаштва: чојства! "Рат није рјешење за ХХI вијек". "Свој орден сматрам ствар достојном презрења." Тројица британских ветерана вратили своје ордење што су добили за учешће у окупацији стране државе и нападајући и убијајући цивиле. Било би заиста сјајно превести цијели клип. obi-wan, Suncokret54, Данче* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 16, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2015 Pokoj mu duši u Carstvu Oca našega !!! http://www.kurir.rs/planeta/ovaj-covek-je-zrtvovao-sebe-i-spasio-stotine-ljudi-otac-dvoje-dece-heroj-bombaskog-napada-clanak-2019751 Grizzly Adams, Плутон, Данче* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука