cloudking Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 27 minutes ago, Ignjatije рече Ајде што је безбожник, његова ствар, него што има тако кварне планове да не сме јавно, јасно и конкретно да их саопшти јавности. Odakle tebi informacije o njegovim planovima, ako ih on vec tako dobro krije? Ili mozda mislis da ih ne krije nego da si ga ti provalio? Onda odakle tolika sigunost da si pametniji od velikog broja svojih mladih sunarodnika, za koje sam kazes da ih je pridobio? Nije li takva vrsta gordosi upravo indikator pogresnih stavova? Do sad me nikad nije prevario osecaj: kad god je neko siguran u svoju superiornu pamet u odnosu na neku grupu ljudi, uvek se isposatvilo pametnim ne slusati takvu osobu jer iza svoje gordosti krije slabost i nesigurnost... Malo me podsecas na starog forumasa Solomon Kane-a... on je uvek bio u tom fazonu "ja znam iz proverenih izvora da ce srbija da bude napadnuta od strane Zimbabvea u januaru... ali necu da vam kazem odakle znam" ili "imam proverene informacije da ce pola srbje da umre od sifilisa, ali necu da vam kazem odakle znam" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 39 minutes ago, Ћириличар рече То Радуле у суштини и говори. Ignjatije izvodi zaključke iz emocija, "tipa hajde što je bezboznik nego je i kvran, zloban itd". Mislim ima dosta osnova vezano sa poslove gdje je bio stečajni upravnik, ali opet ja gledam ko je manje zlo. Pa nećemo valjda očekivati da se u Srbiji kandiduje neko kao Gary Johnson, on ne bi dobio 0.1% glasova. Mislim Aleksandar Stevanović bi bio mnogo jasniji od Raduleta jer je teorijski mnogo potkovaniji i moralniji je covjek, uvijek se pitam kako je moguće da je on u politici. Mislim i sam znaš da u Srbiji ima potencijala za razliku od BIH gjde ja ne vidim nikakvu nadu. Onda to stalno kenjanje po NATO-u, pa i USA je bacila dvije atomske na Japan, pa su im sad saveznici broj jedan, zar ne? Mislim razum se mora staviti ispred emocija i sve dok se ruska politika i demagogija zasniva na nafti i gas, ne smijemo se previše u njih uzdati jer nafte i gasa ima još manje od četiri decenije, čini mi se kad sam gledao zadnji put worldmetres, tako da su oni rizična država, kao i ovi naftasi sa bliskog istoka koji rasipaju novac. Moramo staviti prije svega ekonomiju jer u suprotnom nema Srbije i kao partnera odabrati Nemačku slusati i drzati se njih jer su oni uz USA, Južnu Koreju, Japan itd. možda i najace države što se tiče razvijenosti unutrasnjeg trzista. Moramo naći saveznika koji je u perspektivi najaci, a oni to jesu, još sa njima imamo i najveći obim razmjene. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 hour ago, Ronald рече Ignjatije izvodi zaključke iz emocija, "tipa hajde što je bezboznik nego je i kvran, zloban itd". Mislim ima dosta osnova vezano sa poslove gdje je bio stečajni upravnik, ali opet ja gledam ko je manje zlo. Pa nećemo valjda očekivati da se u Srbiji kandiduje neko kao Gary Johnson, on ne bi dobio 0.1% glasova. Mislim Aleksandar Stevanović bi bio mnogo jasniji od Raduleta jer je teorijski mnogo potkovaniji i moralniji je covjek, uvijek se pitam kako je moguće da je on u politici. Mislim i sam znaš da u Srbiji ima potencijala za razliku od BIH gjde ja ne vidim nikakvu nadu. Onda to stalno kenjanje po NATO-u, pa i USA je bacila dvije atomske na Japan, pa su im sad saveznici broj jedan, zar ne? Mislim razum se mora staviti ispred emocija i sve dok se ruska politika i demagogija zasniva na nafti i gas, ne smijemo se previše u njih uzdati jer nafte i gasa ima još manje od četiri decenije, čini mi se kad sam gledao zadnji put worldmetres, tako da su oni rizična država, kao i ovi naftasi sa bliskog istoka koji rasipaju novac. Moramo staviti prije svega ekonomiju jer u suprotnom nema Srbije i kao partnera odabrati Nemačku slusati i drzati se njih jer su oni uz USA, Južnu Koreju, Japan itd. možda i najace države što se tiče razvijenosti unutrasnjeg trzista. Moramo naći saveznika koji je u perspektivi najaci, a oni to jesu, još sa njima imamo i najveći obim razmjene. Али он је либерал забога хоће нас у НАТО ђе ћеш таквог човјека!!!11 Слажем се, он је најмање зло. Треба се хладне главе размислити о понуђеним опцијама, но има једна ствар у којој мислим да ми либтарди гријешимо - привреда нам је увијек на првом мјесту. На привреду утичу и многи ванекономски фактори који се такође морају довести у ред ( а ту спада увелико спољња политика и међународни положај ). Такође, политика не смије бити "огољени интерес". Зашто десничарске, конзервативне и националистичке странке код нас имају привлачност и даље ( након тих легендарних деведесетих )? Зато што те странке нуде и неки морални елемент у читавој причи - позивају се на неке вриједности, моралне, историјске, традиционалне, нуде нешто аутохтоно, домаће. Са друге стране имаш ту "Другу Србију" чија се прича о вриједностима у политици своди на "ископирајмо Европу и Америку" у потпуности прелазећи преко тога да разлике постоје и између најразвијенијих и најпрогресивнијих западних држава, што у суштини чини читав тај генерални став - идиотним. И ту ДЈБ, као и све "другосрбијанске" странке ћуте, јер немају заиста шта понудити ( најбољи примјер је ДС са својим слоганима - "Да живимо нормално". А чим би питао некго од њих шта значи то "нормалан живот" не би ти мгоао дати прецизан одговор - док десничар би ). Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 4 hours ago, cloudking рече Covece kolko ti mrzis DJB vec ti muti rasud lagano... Pa voli on to tako, emocionalno. Nije samo djb, britanija, ferguson... bilo je tema i tema gde se rile ubaci emotivno a ni svestan nije da mu muti rasudjivanje. Ronald је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 7 minutes ago, Ћириличар рече Али он је либерал забога хоће нас у НАТО ђе ћеш таквог човјека!!!11 Слажем се, он је најмање зло. Треба се хладне главе размислити о понуђеним опцијама, но има једна ствар у којој мислим да ми либтарди гријешимо - привреда нам је увијек на првом мјесту. На привреду утичу и многи ванекономски фактори који се такође морају довести у ред ( а ту спада увелико спољња политика и међународни положај ). Такође, политика не смије бити "огољени интерес". Зашто десничарске, конзервативне и националистичке странке код нас имају привлачност и даље ( након тих легендарних деведесетих )? Зато што те странке нуде и неки морални елемент у читавој причи - позивају се на неке вриједности, моралне, историјске, традиционалне, нуде нешто аутохтоно, домаће. Са друге стране имаш ту "Другу Србију" чија се прича о вриједностима у политици своди на "ископирајмо Европу и Америку" у потпуности прелазећи преко тога да разлике постоје и између најразвијенијих и најпрогресивнијих западних држава, што у суштини чини читав тај генерални став - идиотним. И ту ДЈБ, као и све "другосрбијанске" странке ћуте, јер немају заиста шта понудити ( најбољи примјер је ДС са својим слоганима - "Да живимо нормално". А чим би питао некго од њих шта значи то "нормалан живот" не би ти мгоао дати прецизан одговор - док десничар би ). Ma znam, jednostavno mi liberalizam moramo uklopiti u našu kulturu, to jeste tesko, medjutim problem je što se kod nas ništa ne uči iz iskustva. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 minute ago, Muramasa рече Evo, ja sam desničar, ali nisam ni vernik ni nacionalista. Zalažem se za kapitalizam i smatram da bi DJB-u trebalo malo manje socijale, a više kapitalizma, bar kada privreda stane na noge. Za sada je ok, jer je narod opljačkan i siromašan ne svojom krivicom. Smatram da svaka srpska kuća treba da ima bar jednu podmazanu i napunjenu jurišnu pušku i da svaka osoba starija od 10 godina treba da ume njom da rukuje, a tu se dosta ljudi u pokretu neće složiti sa mnom. Isto tako, smatram i da lupež na tuđem privatnom posedu jedino ima prava da pogine i da treba uvesti institucionalizovane dvoboje. Ni sa tim se mnogi ne bi složili. Brate, vodim te na pivo! Jos ako si za totalnu legalizaciju narkotika onda pet piva! Kalsh, joint i opanci po tome se znaju libertarijanci! Ronald је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 3 minutes ago, Млађони рече Brate, vodim te na pivo! Jos ako si za totalnu legalizaciju narkotika onda pet piva! Kalsh, joint i opanci po tome se znaju libertarijanci! Pa naravno da će biti za totalnu legalizaciju narkotika bar kad imamo Portugal kao lijep primer, mada oni nisu otišli do kraja Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Управо сада, Ronald рече Pa naravno da će biti za totalnu legalizaciju narkotika bar kad imamo Portugal kao lijep primer, mada oni nisu otišli do kraja Oni su samo dekriminalizovali. A takodje imamo i svicarsku i skandinavske koje dele narkotike "besplatno" zavisnicima. Skontali ljudi da im je to jeftinije nego da ih zatvaraju. Ronald је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Управо сада, Млађони рече Oni su samo dekriminalizovali. A takodje imamo i svicarsku i skandinavske koje dele narkotike "besplatno" zavisnicima. Skontali ljudi da im je to jeftinije nego da ih zatvaraju. Znam dekriminalizacija, ali idemo dalje i ovako se broj narkomana drastično smanjio, zato sam i rekao, nadam se da će ići do kraja Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Управо сада, Ronald рече Znam dekriminalizacija, ali idemo dalje i ovako se broj narkomana drastično smanjio, zato sam i rekao, nadam se da će ići do kraja Sada moram malo da te zavitlavam ali Nigel Farage: I have never taken drugs but they should be legal The Ukip leader says he has never taken drugs himself but that he believes the 'time has come' for legalising 'certain drugs' http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ukip/10744924/Nigel-Farage-I-have-never-taken-drugs-but-they-should-be-legal.html oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 hour ago, Ronald рече Ma znam, jednostavno mi liberalizam moramo uklopiti u našu kulturu, to jeste tesko, medjutim problem je što se kod nas ništa ne uči iz iskustva. Па и не би требало бити, јер смо старе инаџије. "Он ће мени нешто да наређује!? МА СЛОБОДА!!! ИНДИВИДУАЛИЗАМ!!! ЈА ЗА ЊЕГА ДА РМБАЧИМ; НЕ ДАМ!" Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Много пишете, не мож' човек да испрати тему -.- "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 1 minute ago, Млађони рече Sada moram malo da te zavitlavam ali Nigel Farage: I have never taken drugs but they should be legal The Ukip leader says he has never taken drugs himself but that he believes the 'time has come' for legalising 'certain drugs' http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ukip/10744924/Nigel-Farage-I-have-never-taken-drugs-but-they-should-be-legal.html Djomla znam ja odlično Faražove politiku, mislim ima on nekih stvari koje su Ok, ali ja taj nacionalizam ne volim jer ga je i Mizes i Hajek, Cowen navode kao korak u nazad i kao opasnost po liberalizam. Da ne Ulazimo opet u raspravu i Evropa je postala kriptokomunjarske, vidjecemo ko će bolje proci http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Управо сада, Ronald рече Djomla znam ja odlično Faražove politiku, mislim ima on nekih stvari koje su Ok, ali ja taj nacionalizam ne volim jer ga je i Mizes i Hajek, Cowen navode kao korak u nazad i kao opasnost po liberalizam. Da ne Ulazimo opet u raspravu i Evropa je postala kriptokomunjarske, vidjecemo ko će bolje proci Bolje nacionalizam sa libertarijanskom ekonomijom nego socijalizam bez trunke nacionalizma sa socijalistickom ekonomijom. To ces jednog dana da skapiras... Libertarijanska ekonomija sama "ugusi" nacionalisticko-diktatorske porive, jer se ljudi obogate pa ih ne zanimaju te gluposti. florenntina је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Јул 4, 2016 Пријави Подели Написано Јул 4, 2016 Управо сада, Млађони рече Bolje nacionalizam sa libertarijanskom ekonomijom nego socijalizam bez trunke nacionalizma sa socijalistickom ekonomijom. To ces jednog dana da skapiras... Libertarijanska ekonomija sama "ugusi" nacionalisticko-diktatorske porive, jer se ljudi obogate pa ih ne zanimaju te gluposti. Ali Britanci nisu glasali za liberalne vrijednosti, da jesu sve bi bilo u redu, ovako oni hoće još da prošire državu, povećanje poreza itd. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука