cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 minutes ago, RYLAH рече Него, шта да радимо са оним бројним калуђерима који поред теологије имају још по један факултет, неретко из природних наука? Шта да радимо са Њутном, рецимо, који се бавио алхемијом и предвиђао други Христов долазак, што је много даље од нормалне религије? Шта са Фарадејем? Шта да радимо са академицима који су дубоко верујући? Шта да радимо са пар професора са машинца, хемије или математике, за које знам сигурно да су дубоко верујући? ШТа ћемо са пар деце који су ишли на верску наставу и трпели ту ужасну индоктринацију а после уписали информатику? Оћемо да пишемо факултетима да их избаце јер нису способни да размишљају на одговарајући начин? Sad me vec iritira tvoja nemogucnost da ukpiras o cemu pricam... ili me trolujes namerno. Ko prica o naucnicima koji su vernici? Jel si strucan u polju hemije? Jesi! Izvolte u fotelju koja rukovodi pitanjima hemije! Zabole me dal si hriscanin ili satanista. Eto, tolko je prosto. Jel si strucan teolog? Jesi! Jel znas da radis ista drugo u zivotu? Ne znas! Pa sta se kog cvetka trtis u drzavne funkcije? I to ni manje ni vise nego u naucno telo. A odvajanje nauke i religije ce biti kompletno tek onda kada se vernici poprisaberu medjusobom i jedni drugima objasne neke stvari. Dokle god postoje svestena lica koja bi da bacaju javne anateme na majke koje moraju da abortiraju iz medicinskih razloga, ili doklegod osporavaju naucna otkrica i teorije i doklegod insistiraju na tome da je nauka=zig zveri, o odvajanju religije i nauke mozemo da pricamo samo po internet forumima i da se pretvaramo da je to kao nasa realnost... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 @RYLAH Ostrastio se poprilicno rekao bih... pogodilo te nesto pa si ga dokonstruisao malo. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 minute ago, cloudking рече Ko prica o naucnicima koji su vernici? Radi se o tome da je celokupni način mišljenja svih sveštenih i duboko religioznih lica već davno, tokom njihovog školovanja i života, opredeljen na način da se nečemu VERUJE, a ne da se sve stvari kritički sagledavaju i stalno proveravaju. Jedna osoba može da funkcioniše ili na verovanju ili na kritičkom razmišljanju koje sve dovodi u sumnju, pa i važeće teorije. 4 minutes ago, cloudking рече Jel si strucan teolog? Jesi! Jel znas da radis ista drugo u zivotu? Ne znas! Pa sta se kog cvetka trtis u drzavne funkcije? I to ni manje ni vise nego u naucno telo. ОК, покажи ми које су квалификације за било коју државну функцију где долазе функционери по постављењу, а посебно ми објасни где пише да теолог не сме да има било коју државну функцију. Управо сада, cloudking рече @RYLAH Ostrastio se poprilicno rekao bih... pogodilo te nesto pa si ga dokonstruisao malo. Не, него ти браниш компартијашког блавора који балави нешто о чему образовани људи у свету више и не расправљају. 3 minutes ago, cloudking рече A odvajanje nauke i religije ce biti kompletno tek onda kada se vernici poprisaberu medjusobom i jedni drugima objasne neke stvari. Dokle god postoje svestena lica koja bi da bacaju javne anateme na majke koje moraju da abortiraju iz medicinskih razloga, ili doklegod osporavaju naucna otkrica i teorije i doklegod insistiraju na tome da je nauka=zig zveri, o odvajanju religije i nauke mozemo da pricamo samo po internet forumima i da se pretvaramo da je to kao nasa realnost... САд већ разводњаваш расправу на нешто о чему се прича на другој теми. Овде је тренутно тема комуњара која се тренутно проказала јавно и која се крије иза титуле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Ето то је сва прича, и ДЈБ и "другосрбијанаца" и свих оних "елитних" делова нашег друштва. Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 35 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Ето то је сва прича, и ДЈБ и "другосрбијанаца" и свих оних "елитних" делова нашег друштва. A evo stizu nam i intelektualni zakljucci... uz adminov amin, mislim da ovaj post sublimira temu na pravi nacin. Nema potrebe da se prica dalje. Zakljucavaj! Neki lik izDJB trabunja po internetu = DJB je satanizovana komunjarska frakcija Pravoslavni svestenik seksualno opsti sa decom = ? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 7 minutes ago, cloudking рече A evo stizu nam i intelektualni zakljucci... uz adminov amin, mislim da ovaj post sublimira temu na pravi nacin. Nema potrebe da se prica dalje. Zakljucavaj! Neki lik izDJB trabunja po internetu = DJB je satanizovana komunjarska frakcija Pravoslavni svestenik seksualno opsti sa decom = ? Ајде да скренемо тему са аутоване комуњаре, за кога се још испоставило да је превртач. Удри по админима и члановима и поповима педофилима ако већ ниси одговорио на оно горе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 55 minutes ago, Ђоле Пролеће рече Ето то је сва прича, и ДЈБ и "другосрбијанаца" и свих оних "елитних" делова нашег друштва. Овде сам аминовао док је био само видео, само бих рекао да не мислим да су ДЈБовци у огромној већини овакви, али се слажем за "другосрбијанце" и "елиту". Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Sve sam rekao sto sam imao. Ti s druge strane imas vrlo cudan pristup temi. Izvidis zakljucke koji ne postoje i boris se protiv argumenata koje niko nije izrekao. Nema dobre diskusije dok ne oladis tintaru. florenntina је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 Da bih ilustrovao tvoj rezon, trebalo bi fa i ja sad izvedem zakljucak iz tvog ucesca u temi- da si zukorlicev bot. Ali necu to da radim. Znam da nije tacno a i neposteno je da se protiv tebe tucem tvojim oruzijem... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 1 hour ago, RYLAH рече Јел свештена лица не могу или не смеју да се баве науком? Пошто текст имплицира и то, поред тога да верници, због "свог начина размишљања" ,нису способни да се баве науком. Sto ne bi bili sposobni? Ako imaju iza sebe obrazovanje ne vidim prepreku? Ako se naukom bave na neki "pogrean" nacin, sama naucna javnost ima sisteme da takvo bavljenje marginalizuje, tako da nema velike stete. Bavis se naukom objavis svoje nalaze, drugi kazu jel to ok il nije i cao. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 9 minutes ago, cloudking рече Sve sam rekao sto sam imao. Ti s druge strane imas vrlo cudan pristup temi. Izvidis zakljucke koji ne postoje i boris se protiv argumenata koje niko nije izrekao. Nema dobre diskusije dok ne oladis tintaru. Ако под "хлађењем тинтаре" мислиш "док не порекнеш да је овај проф др комуњара и не дођеш до онога што ја причам", можемо да баталимо, посебно што увек бежиш од његових!сасвим јасних куктурррасистичких ставова. Што се Зукорлића тиче, и на оној другој теми сам рекао шта сам имао о њему, као и да ово што сад причам о овој комуњари нема везе са Зукорлићем. Нема везе ни са атеистима. Нема везе ни са ДЈБ покретом, стварно. Коментар на онајј клип је додат после мог лајка, и објаснио сам да стварно не мислим за највећи део ДЈБоваца да су такви. Има везе искључиво са овим једним ликом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 2 minutes ago, cloudking рече Sto ne bi bili sposobni? Ako imaju iza sebe obrazovanje ne vidim prepreku? Ako se naukom bave na neki "pogrean" nacin, sama naucna javnost ima sisteme da takvo bavljenje marginalizuje, tako da nema velike stete. Bavis se naukom objavis svoje nalaze, drugi kazu jel to ok il nije i cao. По резону оне комуњаре, а приори нису способни, прочитај опет цитирано. Према његовом резону, ни Плутон није способан да се бави науком. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 3 minutes ago, RYLAH рече Ако под "хлађењем тинтаре" мислиш "док не порекнеш да је овај проф др комуњара и не дођеш до онога што ја причам", можемо да баталимо, посебно што увек бежиш од његових!сасвим јасних куктурррасистичких ставова. Што се Зукорлића тиче, и на оној другој теми сам рекао шта сам имао о њему, као и да ово што сад причам о овој комуњари нема везе са Зукорлићем. Нема везе ни са атеистима. Нема везе ни са ДЈБ покретом, стварно. Коментар на онајј клип је додат после мог лајка, и објаснио сам да стварно не мислим за највећи део ДЈБоваца да су такви. Има везе искључиво са овим једним ликом. Ma batali lika. Svela se tema na to dal je on komunjara ili ne. Svrha tog rezona je dacse izvede zakljucak kako je DJB pokret zbog njega sad nekako diskreditovan sto je nebuloza (a jeste tako pocela tema) Mene on ne zanima, nego to sto je napisao u cemu svakako ima istine. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 5 minutes ago, cloudking рече Svrha tog rezona je dacse izvede zakljucak kako je DJB pokret zbog njega sad nekako diskreditovan sto je nebuloza (a jeste tako pocela tema) Није небулоза. Покрет који овога човека има као посланика је само једна од силних српских политичких партија, дакле чисто #blato. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Човек Жоја Написано Јун 29, 2016 Пријави Подели Написано Јун 29, 2016 18 minutes ago, RYLAH рече Овде сам аминовао док је био само видео, само бих рекао да не мислим да су ДЈБовци у огромној већини овакви, али се слажем за "другосрбијанце" и "елиту". Па наравно брате да нисам мислио на све ДЈБовце (сигурно не мислим на Плутона ма колко смо се свађали), већ на оне који воде причу, нарочито оне који терају медијску хајку по препознатљивом обрасцу. Мислим, сад бисмо могли да се играмо логике па да кренемо са универзалним и партикуларним исказима, да се премеравамо колко кога и чега негде има, што је бесмислено. Знаш да мислим на оне који су главни и који генеришу став и креирају слику. Као модерни српски ЦК Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука