Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 6 minutes ago, Ђорђе Р рече Кажу финансије треба да буду транспарентне, ОК, али хајде, нека ваше финансије буду транспарентне, онда одмах изговори, то је велик посао, биће, биће за две године... Највише две и по. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 Е мој, @Плутоне, дубоко су те увукли у обману. Али твоја ствар је коме ћеш се приклонити. Само жао ми те је, искрено и поштено верујеш још једном, западу за Србију неопходном, "Ђинђићу" који ће одвести за собом незадовољну омладину. А после опет исто, тј. горе. И немој ми лајковати ову поруку ако се не слажеш са њом, не бих да се радујем узалуд. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 2 hours ago, Плутон рече А објаснио сам ти на примеру субвенција зашто то што причаш не важи док не будемо имали неки доказ или макар основани разлог за сумњу у то (као што имамо за многе, али не све друге странке). Ево овако, још простије - то што еколошку таксу Влада Норвешке и Влада РС правдају истим разлозима, не значи да је користе на исти начин и да исто спроводе еколошку политику. Финансијска независност покрета је изузетно битна ствар. Зато у СНС-у или ДС-у нпр. није обавезна чланарина, а у ДЈБ јесте. И зато СНС или ДС примају велике донације, а ДЈБ их одбија. Брате, нема потребе да разговарамо на овај начин. Твоја логика је следећа: ДЈБ ради све исто што раде и друге партије, чак су то и написмено ставили па су по твојој логици ретардирани због тога, узимају много већи рекет својим одборницима и посланицима него други, правдају то на потпуно исти начин као други, залажу се за транспарентност, али им фрка да објаве своје финансије све док не буду имали законску обавезу (прича о недовољном броју људи је увредљива за свакога ко нешто зна, сваки ће књиговођља то да ти уради за 50 евра, а не сумњам да их ви имате доста у свом покрету), програм им је преписан са свих страна и дебело су зашли у демагогију сад на изборима да би прешли цензус, и раде хиљаду других ствари које су потпуно исте као код свих осталих. Али сад треба некоме на "мајке ми" да верујемо да је све то што је исто као и код апсолутно свих других у ДЈБ потпуно другачије јер је ДЈБ нешто до сад невиђено и феноменално. Извини што не дајем ликовима 20 динара за карту до Паланке на станици јер ми делују као наркомани, ако сам до трада видео доста наркомана 1 hour ago, Плутон рече Да вам објасним. Да бисте за неког гласали у оваквој ситуацији треба да испуни следеће критеријуме: 1. Да не шаље говеда у фантомкама да киднапују људе и руше приватне објекте;2. Да не туче политичке противнике и запослене у институцијама које истражују корупцију, да им не шаље „пратњу“;3. Да није баш толико неспособан да његове грешке шаљу људе у смрт (видети случај „Хеликоптер“).Све остало, нарочито укључујући антиполитичке изговоре, је избегавање одговорности која вам је наметнута, не бирате је, а то је право гласа. Хвала ти што се трудиш да нам објашњаваш ствари, али то што ти радиш је обична демагогија. АКо неко не сматра да је било ко вредан његовог гласа, неће да му га да. Врло просто. Ако се некоме не свиђа избор у продавници, неће ништа да купи. Исти принцип. Е сад је опозицији крив народ што их је провалио па није гласао за њих, нису криви они што нису успели да убеде тај исти народ да су у било чему вреднији од ове власти. И демагогија је и то што сваки пут кад се поведе разговор о брљотинама ДЈБ-а или Радуловића лично крене прича о властима коју знају и птице на грани. Чак сте и у томе исти као и сви остали. КАд неко било коме из власти укаже на неку од глупости коју су направили, крене тирада о разрушеној земљи коју им је ДС власт оставила. Ђорђе Р and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 7 minutes ago, RYLAH рече Брате, нема потребе да разговарамо на овај начин. Твоја логика је следећа: ДЈБ ради све исто што раде и друге партије, чак су то и написмено ставили па су по твојој логици ретардирани због тога, узимају много већи рекет својим одборницима и посланицима него други, правдају то на потпуно исти начин као други, залажу се за транспарентност, али им фрка да објаве своје финансије све док не буду имали законску обавезу (прича о недовољном броју људи је увредљива за свакога ко нешто зна, сваки ће књиговођља то да ти уради за 50 евра, а не сумњам да их ви имате доста у свом покрету), програм им је преписан са свих страна и дебело су зашли у демагогију сад на изборима да би прешли цензус, и раде хиљаду других ствари које су потпуно исте као код свих осталих. Али сад треба некоме на "мајке ми" да верујемо да је све то што је исто као и код апсолутно свих других у ДЈБ потпуно другачије јер је ДЈБ нешто до сад невиђено и феноменално. Извини што не дајем ликовима 20 динара за карту до Паланке на станици јер ми делују као наркомани, ако сам до трада видео доста наркомана Нема потребе, али ти то иницираш већ 260 страна и још на десетине страна на другим темама, иако „нећеш да нам рушиш Снешка“. Твој избор, али време те оповргава, као што ти је оповргнуло причу да је тројански коњ нпр. или кад си пре пар година причао да је Вучићу живот угрожен због не знам чега, као и многе друге ствари које си писао. Моје „прогнозе“ редом опстају. 8 minutes ago, RYLAH рече Хвала ти што се трудиш да нам објашњаваш ствари, али то што ти радиш је обична демагогија. АКо неко не сматра да је било ко вредан његовог гласа, неће да му га да. Врло просто. Ако се некоме не свиђа избор у продавници, неће ништа да купи. Исти принцип. Е сад је опозицији крив народ што их је провалио па није гласао за њих, нису криви они што нису успели да убеде тај исти народ да су у било чему вреднији од ове власти. Нема на чему. Исправност онога што причам не зависи од твог мишљења нити од тога да ли је опозиција успела да убеди народ у било шта. Свиђало им се то или не, они који су потпали под антиполитичке причице које је сервирала свака власт од Милошевића на овамо да би што дуже опстала, помажу само властима. То су последице твоје одлуке, та одлука помаже СНС-у, понављам, свиђало ти се или не, то ти је наметнуто правом гласа. 8 minutes ago, RYLAH рече И демагогија је и то што сваки пут кад се поведе разговор о брљотинама ДЈБ-а или Радуловића лично крене прича о властима коју знају и птице на грани. Чак сте и у томе исти као и сви остали. КАд неко било коме из власти укаже на неку од глупости коју су направили, крене тирада о разрушеној земљи коју им је ДС власт оставила. Ово је смешно, увек сам наводио конкретне ствари у одбрану, чак и када си постављао класичне спин-текстове из таблоида. Исто важи за људе из врха покрета, нађи један пример да је неко нешто питао Радуловића, а да је он реко „А вучић ово...“. Ако не нађеш, слагао си. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 2 hours ago, Плутон рече Ако желите да докажете да су сви исти, много је лакше упоређивати понашање политичких актера на власти, него у опозицији. Док су у опозицији, у интересу им је да причају и да раде оно што ће их довести на власт. Сад, можда неко ради тако, можда не, али то им је у интересу. Када дођу на позицију власти, видите какви су заиста, да ли имају било какав лични интегритет, да ли се понашају морално, шта конкретно раде... Радуловић је био министар 5 месеци и радио је потпуно транспарентно (нема ни једно једино слово или бројка који нису објављени). Свима који желе да га стрпају у исти кош са неокомунистичком гарнитуром (а где нпр. не спадају чак ни Двери, иако имају доста других проблема), доступан је сав материјал и то им је лично омогућио тај зли Радуловић. Требало би да буде и више него лако показати како је исти као остали. Понављам, већ 260 страна и нико од антиДЈБоваца нема одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 Та тежња да се све странке аутоматски сврстају у исти кош са неокомунистичком гарнитуром је патолошка. Деведесете су се показале као права катастрофа за грађанску свест. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 Не знам шта Вучић више треба да уради да би „независни мислиоци“, „интелектуалци“ и остали што вазда понављају антиполитичке мантре изашли на гласање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 2 minutes ago, Плутон рече Твој избор, али време те оповргава, као што ти је оповргнуло причу да је тројански коњ нпр. или кад си пре пар година причао да је Вучићу живот угрожен због не знам чега, као и многе друге ствари које си писао. Моје „прогнозе“ редом опстају. Нисам видео да је време оповргло то да је Радуловић демагог или да је био правоснажно кажњаван, или да му је покренут поступак за избацивање из коморе, који је напрасно прекинут чим је он ушао у владу. Нисам видео ни да је Радуловић урадио нешто конкретно док је био министар привреде, а није да није имао времена да уради нешто конкретно. Ако му највећи допринос то што Чеди није дао кредит, онда супер. 4 minutes ago, Плутон рече Свиђало им се то или не, они који су потпали под антиполитичке причице које је сервирала свака власт од Милошевића на овамо да би што дуже опстала, помажу само властима. То су последице твоје одлуке, та одлука помаже СНС-у, понављам, свиђало ти се или не, то ти је наметнуто правом гласа. Демагогија. Кад је СНС победио, неопредељени и бели листићи су били криви. Кад је опозиција једва прелазила цензус, опет су неопредељени криви. И сви су увек криви, само није крив онај ко није способан да убеди људе да гласају за њега. Са те стране, радикали и СНСовци имају много паметнији приступ, иако је и то демагогија: увек кажу да је народ тако одлучио, а да су они криви што нису успели да убеде народ у ово или оно и да им да више гласова. 7 minutes ago, Плутон рече Ово је смешно, увек сам наводио конкретне ствари у одбрану, чак и када си постављао класичне спин-текстове из таблоида. Исто важи за људе из врха покрета, нађи један пример да је неко нешто питао Радуловића, а да је он реко „А вучић ово...“. Ако не нађеш, слагао си. Оно што сам ја цитирао ти је пример тога, врло просто. Прича се о ДЈБ, ти причу тераш на режим. ОК, знамо сви какав је режим, ал што би неко гласао за вас који радите све исто? Чак сте по рекету и гори од осталих. 6 minutes ago, Плутон рече Понављам, већ 260 страна и нико од антиДЈБоваца нема одговор. Није коментарисао оне мејлове који су касније изашли а за које је бежао као ђаво од крста кад су га питали о тим мејловима, где је буквално уцењивао Вучића да на све водеће позиције инсталира своје кадрове, наводно због боље контроле, трансларентности и осталог. Као што сад условљава ДС за коалиције. Даље, није објаснио шта је заправо урадио у министарству, сем што Чеди није одобрио кредит и што је замајавао народ оним глупим "личним картама" предузећа, које никакав ефекат нису имале. Ал то су све спинови и то све нема везе јер је он кул и није као сви остали, а и кад ради исто ко и сви остали, он је другачији. 5 minutes ago, Плутон рече Та тежња да се све странке аутоматски сврстају у исти кош са неокомунистичком гарнитуром је патолошка. Деведесете су се показале као права катастрофа за грађанску свест. Двехиљадите су показале да су заправо сви исти, него што су деведесетих једни били власт а други опозиција. 4 minutes ago, Плутон рече Не знам шта Вучић више треба да уради да би „независни мислиоци“, „интелектуалци“ и остали што вазда понављају антиполитичке мантре изашли на гласање. Ма колико да је Вучић опсесија целој опозицији, и да га виде као неко полубожанство од кога све зависи, не зависи од Вучића да ли ће неко да изађе на изборе или не. Он је такав какав је, и његов је режим такав какав је. Треба боља понуда. Није решење да гласаш за Курту да би сменио Мурту, то радимо већ тридесет година. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 Paradoksologija, Плутон and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 17 minutes ago, RYLAH рече Нисам видео да је време оповргло то да је Радуловић демагог или да је био правоснажно кажњаван, или да му је покренут поступак за избацивање из коморе, који је напрасно прекинут чим је он ушао у владу. Нисам видео ни да је Радуловић урадио нешто конкретно док је био министар привреде, а није да није имао времена да уради нешто конкретно. Ако му највећи допринос то што Чеди није дао кредит, онда супер. То што ти ниси нешто видео или не желиш да видиш, не значи да се то није десило. 17 minutes ago, RYLAH рече Демагогија. Кад је СНС победио, неопредељени и бели листићи су били криви. Кад је опозиција једва прелазила цензус, опет су неопредељени криви. И сви су увек криви, само није крив онај ко није способан да убеди људе да гласају за њега. Са те стране, радикали и СНСовци имају много паметнији приступ, иако је и то демагогија: увек кажу да је народ тако одлучио, а да су они криви што нису успели да убеде народ у ово или оно и да им да више гласова. То су последице. Можемо да причамо о томе шта је боље, шта је горе, шта је веће, шта је мање зло, али то су последице и то ти је наметнуто, не можеш да бираш. То што се није појавио идеални кандидат, то је друга ствар, чекаћемо још пар милиона година, можда се нешто деси. 18 minutes ago, RYLAH рече Оно што сам ја цитирао ти је пример тога, врло просто. Прича се о ДЈБ, ти причу тераш на режим. ОК, знамо сви какав је режим, ал што би неко гласао за вас који радите све исто? Чак сте по рекету и гори од осталих. Дакле, као и обично, Риле изнесе нешто јер му се тако свиђа, нема доказ, скреће причу, врти једно-исто... 19 minutes ago, RYLAH рече Није коментарисао оне мејлове који су касније изашли а за које је бежао као ђаво од крста кад су га питали о тим мејловима, где је буквално уцењивао Вучића да на све водеће позиције инсталира своје кадрове, наводно због боље контроле, трансларентности и осталог. Као што сад условљава ДС за коалиције. Даље, није објаснио шта је заправо урадио у министарству, сем што Чеди није одобрио кредит и што је замајавао народ оним глупим "личним картама" предузећа, које никакав ефекат нису имале. Ал то су све спинови и то све нема везе јер је он кул и није као сви остали, а и кад ради исто ко и сви остали, он је другачији. Ако он није објаснио (а јесте, што теби наравно ништа не значи), радио је транспарентно и сам можеш да провериш ако си способан да читаш такву документацију. То што ти после толико страна антиДЈБ приче ниси чак ни изнео било шта од тога, само показује да уопште ниси пратио тај рад (а има доста ствари које могу да се критикују), што ти наравно није сметња јер за пљување и нису потребни докази. А за те мејлове и причу да је уцењивао Вучића , не знам како ће ти ово звучати, али није све што се појави у неком таблоиду истина. Напао си Клаудкинга јуче без разлога, човек прича о сасвим другој ствари, а овамо верујеш свему што ти се свиђа. 20 minutes ago, RYLAH рече Двехиљадите су показале да су заправо сви исти, него што су деведесетих једни били власт а други опозиција. Ништа чудно што ово чујемо од неког ко 5. октобар види као лош догађај. 21 minutes ago, RYLAH рече Ма колико да је Вучић опсесија целој опозицији, и да га виде као неко полубожанство од кога све зависи, не зависи од Вучића да ли ће неко да изађе на изборе или не. Он је такав какав је, и његов је режим такав какав је. Треба боља понуда. Није решење да гласаш за Курту да би сменио Мурту, то радимо већ тридесет година. Није, али када имаш екстремну ситуацију као што је ова, решење је чак и ДС, а камоли нека боља опција. Наравно, за такву одлуку треба бити рационалан, ту антиполитичке причице које власт сервира већ 26 година, а народ масовно гута, не пролазе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 19 minutes ago, Плутон рече То што ти ниси нешто видео или не желиш да видиш, не значи да се то није десило. Чињенице не мењају, можеш само да затвараш очи пред њима. Ово што сам навео су чињенице. Ово што си ти урадио је избегавање одговора. 19 minutes ago, Плутон рече То су последице. Можемо да причамо о томе шта је боље, шта је горе, шта је веће, шта је мање зло, али то су последице и то ти је наметнуто, не можеш да бираш. То што се није појавио идеални кандидат, то је друга ствар, чекаћемо још пар милиона година, можда се нешто деси. Ма нису, то су узроци. И што би неко био обавезан да се сврста у неко стадо само зато што шеф тог стада виче да су му несврстани криви уместо да се запита зашто неко неће код њега? Гласати за СРС, ДС или ДСС који су се показали да су исти као напредњаци? Гласати за ДЈБ за који у старту видиш да су демагози? За кога човек да гласа, за Заветнике? 21 minutes ago, Плутон рече Ако он није објаснио (а јесте, што теби наравно ништа не значи), радио је транспарентно и сам можеш да провериш ако си способан да читаш такву документацију. Ја нисам причао само о транспарентности. Прочитај опет шта сам написао. И транспарентност ваљда подразумева и транспарентне финансије покрета. Образложење "немам педесет евра за књиговођу јер нисам обавезан по закону" није транспарентност. И ово ћу схватити као избегавање одговора, по ко зна који пут на овој теми. 22 minutes ago, Плутон рече А за те мејлове и причу да је уцењивао Вучића , не знам како ће ти ово звучати, али није све што се појави у неком таблоиду истина. Напао си Клаудкинга јуче без разлога, човек прича о сасвим другој ствари, а овамо верујеш свему што ти се свиђа. Па то, све што ДЈБ или Радуловића разоткрива је таблоидно писање. До јуче си ме убеђивао и да је потпуна глупост и онај папир који сам поставио, и да само ретардиран човек може у тако нешто да поверује, а да би још већи ретард морао да буде онај ко то састави и потпише. Да ли и даље тако мислиш, да ли су ретардирани ови који су то саставили и потписали, и да ли би за ретардиране људе неко требало да гласа? И да ли је и даље и то таблоидно писање, или је сад нешто друго? Што се клаудкинга тиче, ваљда ће да ти се захвали што га користиш као аргумент у причи са мном, ал мислим да може и сам да се брани. Поред тога, то што си навео апсолутно нема везе са овим што причамо, као што ни оно о чему је он причао није имало никакве везе са текстом. Чак сам и пљувао кретене који онако гнусно подмећу Радуловићу, јер се таквих ствари увек грозим. 25 minutes ago, Плутон рече Ништа чудно што ово чујемо од неког ко 5. октобар види као лош догађај. Опет демагогија. Ако би ми рекао да се није показало да су сви политичари од 1986. до данас били потпуно исти, и да су се режими разликовали само у техникама лоповлука и врсти демагогије, можемо да причамо. Ниси ми одговорио него си пробао полуистином да ме девалвираш као саговорника. 26 minutes ago, Плутон рече Дакле, као и обично, Риле изнесе нешто јер му се тако свиђа, нема доказ, скреће причу, врти једно-исто... Да, рекао сам да је оно што си ти радио демагогија, тако да је и ово оно стандардно "Јеси ти мени дао одговор, али ми се одоговр не свиђа, па ћу да се правим да одговор ниси ни дао". Трећи пут у само једном посту. Али ево, ако не знаш: Демагогија је и понашање око Управног суда и листе у Војводини, демагогија је и сад ово спиновање око Политике кад су проваљени да не само да отимају по пола плате својим одборницима, него то још уз сведоке стављају на папир, демагогија је и то што се сваки пут кад неко спомене Радуловићеве правоснажне казне због злоупотреба покуша са блаћењем онога ко је питање поставио уместо одговора на питање, итд. На крају, демагогија је и ова скроз нова прича која се појавила у кампањи да би прешли цензус. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 21 minutes ago, RYLAH рече Чињенице не мењају, можеш само да затвараш очи пред њима. Ово што сам навео су чињенице. Ово што си ти урадио је избегавање одговора. То су чињенице, ја сам једнорог, камење је пластика... 21 minutes ago, RYLAH рече Ма нису, то су узроци. И што би неко био обавезан да се сврста у неко стадо само зато што шеф тог стада виче да су му несврстани криви уместо да се запита зашто неко неће код њега? Гласати за СРС, ДС или ДСС који су се показали да су исти као напредњаци? Гласати за ДЈБ за који у старту видиш да су демагози? За кога човек да гласа, за Заветнике? Последица мантре „сви су исти“. 21 minutes ago, RYLAH рече Ја нисам причао само о транспарентности. Прочитај опет шта сам написао. И транспарентност ваљда подразумева и транспарентне финансије покрета. Образложење "немам педесет евра за књиговођу јер нисам обавезан по закону" није транспарентност. И ово ћу схватити као избегавање одговора, по ко зна који пут на овој теми. Ниси, причамо о његовом раду у министарству. Ја сам на његов рад имао примедбе, ти засад ниједну. 21 minutes ago, RYLAH рече Па то, све што ДЈБ или Радуловића разоткрива је таблоидно писање. До јуче си ме убеђивао и да је потпуна глупост и онај папир који сам поставио, и да само ретардиран човек може у тако нешто да поверује, а да би још већи ретард морао да буде онај ко то састави и потпише. Да ли и даље тако мислиш, да ли су ретардирани ови који су то саставили и потписали, и да ли би за ретардиране људе неко требало да гласа? И да ли је и даље и то таблоидно писање, или је сад нешто друго? Што се клаудкинга тиче, ваљда ће да ти се захвали што га користиш као аргумент у причи са мном, ал мислим да може и сам да се брани. Поред тога, то што си навео апсолутно нема везе са овим што причамо, као што ни оно о чему је он причао није имало никакве везе са текстом. Чак сам и пљувао кретене који онако гнусно подмећу Радуловићу, јер се таквих ствари увек грозим. „Грозиш се“ ако је прича исувише глупа да би било контрапродуктивно употребити је. Ако је нешто мало боље (као они мејлови, иако за то не постоји никакав доказ и било ко може то да напише), онда ћеш без проблема да искористиш за своју причицу. 21 minutes ago, RYLAH рече Опет демагогија. Ако би ми рекао да се није показало да су сви политичари од 1986. до данас били потпуно исти, и да су се режими разликовали само у техникама лоповлука и врсти демагогије, можемо да причамо. Ниси ми одговорио него си пробао полуистином да ме девалвираш као саговорника. Да ти објасним овако зашто нису сви исти, врло је просто. Кад те не бомбардују је боље него кад те бомбардују. Кад не изгину хиљаде ни због чега је боље него кад изгину. Толико. 21 minutes ago, RYLAH рече Да, рекао сам да је оно што си ти радио демагогија, тако да је и ово оно стандардно "Јеси ти мени дао одговор, али ми се одоговр не свиђа, па ћу да се правим да одговор ниси ни дао". Трећи пут у само једном посту. Али ево, ако не знаш: Демагогија је и понашање око Управног суда и листе у Војводини, демагогија је и сад ово спиновање око Политике кад су проваљени да не само да отимају по пола плате својим одборницима, него то још уз сведоке стављају на папир, демагогија је и то што се сваки пут кад неко спомене Радуловићеве правоснажне казне због злоупотреба покуша са блаћењем онога ко је питање поставио уместо одговора на питање, итд. На крају, демагогија је и ова скроз нова прича која се појавила у кампањи да би прешли цензус. Ово се не разликује од чланака из Информера. -- Иначе, не знам зашто мораш после сваке друге поруке на овој теми да започињеш да ме цитираш на по десетак страна. Благо теби ако ти је Радуловић највећи проблем у земљи па мораш толико енергије да утрошиш на његово раскринкавање. Боље настави да бринеш за Вучића, руше га, угрожен је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 ПОЛИТИКА УСКРАЋУЈЕ ДЈБ ПРАВО НА ОДГОВОР Данас је прес службу покрета Доста је било позвала новинарка Танјуга са молбом да јој Саша Радуловић објасни како је то покрет „увео партијски порез“ и „рекетирање“ својих посланика и одборника. Позвала се на јучерашње писање Политике, текст и наслов на насловној страни „Доста је било 50 одсто“. Фото: Т. Јањић Питали смо је да ли је видела одговор професора Душана Павловића, потпредседника покрета, који је објављен данас на 22. страни Политике. Одречан одговор. Али видела је још један текст на ту тему данас на 5. страни Политике „Сашини сведоци“, па и изјаву премијера Александра Вучића „Радуловићевих 50 одсто“ на 1. страни Политике. Оба текста, поново, негативно извртање чињеница о финансијској стратегији једине политичке организације која се и сопственим примером, а не само паролама, бори против партијског запошљавања и корупције као начина финансирања странака. Јер, ДЈБ је увео правило да сваки члан који уђе у парламент, републички, покрајински или локални, донира део накнаде за скупштински рад да би сви локални одбори покрета били самоодрживи и плаћали трошкове попут рада стручних служби или закупа просторија од свог, а не јавног новца исисаног из буџета на коруптиван начин, преко државних послова, кредита или партијског запошљавања. Онај члан који то не жели, а није их било, је могао да оде у неку другу политичку опцију и да се појави на њиховој листи. И не ради се о плати, како Политика пише, већ о делу накнаде одборницима за скупштински рад. Политика нас је вероватно помешала са другим странкама који партијски запошљавају своје неспособне кадрове на измишљена административна радна места у јавном сектору, па онда од њих узимају рекет од њихове плате. Новинарка Танјуга сигурно није једина превидела објашњење ДЈБ са 22. стране, а подробно је упозната са ставовима листа Политика и премијера Вучића који тврди како је лидер ДЈБ, „зато што много воли паре“ прешао са некадашњих 20 одсто на 50 и то означио прилогом „криминално“. Ови ставови су објављени на 1. страни. То што је премијера заболео интервју Саше Радуловића у НИН-у није и не може бити оправдање за неистине које је изговорио, а Политика пренела. Како би скренуо са теме, Александар Вучић покушава да подметне да неко узима рекет од 20% или 50% иако зна да то није истина и тиме свесно обмањује јавност. Због тога ће морати своје тврдње да докаже на суду. Блатити људе без икаквог основа је недостојно сваког човека, а посебно премијера који би морао да води рачуна о достојанству своје позиције, ако већ не води рачуна о сопственом. Једини проблем са тужбом је то што премијер не поштује суд, а суд га се боји. Премијера је Саша Радуловић пре две године тужио за неистину да је Саша Радуловић уговоре између ЈАТ-а и Етихада дао БИРН-у. Суд и дан данас не може да уручи тужбу премијеру, ни на његову кућну адресу ни у Немањину 11. Ми ћемо обавестити јавност да ли је суд успео да пронађе премијера овај пут. И мада би логично било да се новинари Политике ставе на страну јавног интереса и у заштиту јавних пара од коруптивног финансирања које практикују све друге странке, а СНС Александра Вучића у томе предњачи партијским запошљавањем, тајним уговорима и доделом послова по партијској линији, па да истакне ДЈБ као позитиван пример, Политика чак бира да отворено крши Закон о јавном информисању и медијима и Кодекс новинара Србије и ускраћује ДЈБ законско право на одговор. У члану 96 Закона о јавном информисању и медијима стоји да се одговор, односно исправка објављује „у истом делу медија, у истом издању, у истој рубрици, на истој страници, са истом опремом“. На примеру новинарке Танјуга јасно је и због чега је то тако регулисано, јер логично је да сви виде оно што је на насловној страни и превиде оно што је на 22. страни . ДЈБ ваљда треба да буде срећан што је и међу писма читалаца угуран текст професора Павловића, јер ако погледамо досадашњу праксу, дешавало нам се да нам скраћују, мењају одговоре, али и да их не објављују. Рецимо, 1. маја су објавили изјаву премијера Вучића који је Сашу Радуловића, као и данас уосталом на насловној страни, без икаквих доказа или разумне основе, оптужио за криминал, а Политика је одбила да објави одговор ДЈБ. По члану 73 Закона о јавном информисању и медијима Политика није смела ни да објави информацију којом се „неко означи учиниоцем каквог кажњивог дела, односно огласи кривим или одговорним пре правноснажности одлуке суда или другог надлежног органа“, а камоли да одбије да објави одговор. Да ли овим уредништво Политике само показује непознавање медијског закона? Ми мислимо да не. У питању је по нама јасна политичка и идеолошка позадина оваквог поступања, а то је као што сви знамо и као што пише у Кодексу новинара Србије недопустиво. Подсећамо и да су за примену или кршење Кодекса одговорни уредници и издавачи. После наступа Мирослава Лазанског на изборној листи Александра Вучића и после оваквог незаконитог понашања према ДЈБ, а када се има у виду нетранспарентно и нејасно власништво Политике, питамо јавно ове „најстарије новине на Блакану“ да ли су оправдане наше сумње у идеолошку позадину кршења закона на примеру ДЈБ или је Закон о јавном информисању и медијима претрпео неке тајне амандманске измене са којима нико није упознат? Прес служба покрета “Доста је било – Саша Радуловић” http://dostajebilo.rs/politika-uskracuje-djb-pravo-na-odgovor/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 КAКО СЕ ФИНAНСИРA ДЈБ, A КAКО ДРУГЕ СТРAНКЕ aко се дaнaс у Србији финaнсирaју политичке стрaнке? Део новцa добијaју од држaве зa свaко послaничко место у Скупштини Србије. Нешто добијaју и од донaцијa члaновa или симпaтизерa. То је оно што се види. Постоји и онaј други део који се не види и који је много, много већи, који је противзaконит, a зове се корупцијa и стрaнaчко зaпошљaвaње. Кaко ондa стрaнке нaмирију своје огромно члaнство? Део који се не види иде преко кредитa, субвенцијa и држaвне помоћи које дaју држaвни фондови, aгенције и министaрствa. Фонд “бизнисмену” одобри кредит, a ондa бизнисмен једaн део тог новцa стaви себи у џеп, нешто уложи у производњу, a део врaти политичкој стрaнци којa му је омогућилa тaј кредит. Пошто је велики део кредитa потрошен ненaменски, бизнисмен не може дa гa врaти, a ондa му фонд (aгенцијa) опрости дуг, a цех плaти буџет. А може и продaјa друштвених предузећa испод тржишне цене преко стaнке које је контролисaлa Агенцију зa привaтизaцију коју су угaсили кaко би сaкрили трaгове. То се зове корупцијa у циљу финaнсирaњa политичких стрaнaкa. Слично је и сa јaвним и комунaлним предузећимa. Предузеће aнгaжује привaтникa зa неки посaо или јaвну нaбaвку, преплaти услугу, a привaтник део тог новцa врaћa у политичку стрaнку којa му је омогућилa “посaо”. То се зове корупцијa у циљу финaнсирaњa политичких стрaнaкa. Стрaнaчко зaпошљaвaње је тaкође нaчин финaнсирaњa стрaнaкa. Стрaнке зaпошљaвaју део својих члaновa нa стручнa местa по министaрствимa, фондовимa, aгенцијaмa, општинској aдминистрaцији, и покрaјинским и комунaлним предузећимa. Овa телa препунa су нестручних људи који смaњују ефикaсност јaвног секторa, a посaо добијaју кaо нaгрaду зa верност и рaд у стрaнци. То се зове злоупотребa јaвних овлaшењa у циљу финaнсирaњa политичких стрaнaкa. Ми смо јaсно рекли својим члaновимa и одборницимa – преко нaс никaдa нећете добити посaо у јaвном сектору. А aко се, због своје стручности, преко јaвног конкурсa зaпослите у јaвном сектору, никaдa нећете морaти дa одвaјaте део дохоткa зa стручну функцију коју тaмо обaвљaте. Кaко се ондa финaнсирa покрет „Достa је било“ и посебно локaлни одбори нaшег покретa? Републички и покрaјински тимови добијaју знaчaјнa средстaвa из буџетa. Део тог новцa иде и локaлним тимовинa. Локaлни одбори добијaју јaко скромнa средствa из буџетa којa нису довољнa ни зa изнaјмљивaње кaнцелaрије нa локaлу, a дa не говоримо о прaтећим трошковимa. Зa озбиљaн рaд локaлног одборa, потребно је и зaпослити људе, плaтити порезе и доприносе, нaпрaвити стручне службе које ће подржaвaти рaд одборникa. Јер сaми одборници су сaмо истурени игрaчи целог одборa у скупштини општине, већинa њих зaпосленa сa пуним рaдним временом. Кaко би свaки локaлни одбор био сaмодржив и сaм се финaнсирaо од члaнaринa, донaцијa, a кaко нећемо дa се бaвимо корупцијом и пaртијским зaпошљaвaњем, ДЈБ је увео прaвило дa се свaки члaн локaлног одборa који уђе у локaлну скупштину, у виду донaције одриче једног делa нaкнaде зa политичке функције које обaвљaју у скупштинaмa, у корист локaлног одборa. А ондa исти ти одборници и рaсполaжу сa тим зaједничким новцем из кaсе локaлног одборa. Свaки члaн покретa, уколико жели дa постaне члaн покретa, морa дa прихвaти ово прaвило. Ко не жели, не може дa буде члaн покретa. Сви знaју дa изa њих стоје локaлни тимови који ће им, зa време рaдa у скупштини, помaгaти дa рaде нa aнaлизaмa, одлукaмa и зaконимa. Новaц који послaници и одборници донирaју је скромaн, не користи се зa виле, зимовaњa у монденским местимa, скупе aутмобиле или телохрaнитеље зa децу лидерa стрaнaкa, већ зa рaд локaлних тимовa који ће им помaгaти док су у скупштини. Штa aко неко кaсније одлучи дa зaдржи новaц и не донирa део локaлном одбору покретa? Десиће се исто кaо и зa оне одборнике који одлуче дa не долaзе нa редовне сaстaнке локaлног одборa, не долaзе нa седнице скупштине општине, не сaстaју се редовно сa грaђaнимa, не рaде ништa нa ствaримa зa које су изaбрaни: биће искључени из покретa. Ми мислимо дa овaко требa дa се финaнсирaју политичке оргaнизaције. Мислимо дa је ово поштено и премa члaнству, јер послaници који су ушли у скупштине нису то постигли личним, већ зaједничким рaдом свих члaновa покретa и зa њихов успешaн рaд у скупштинaмa потребaн је цео тим. У противном, нећемо испунити очекивaњa којa од нaс сa прaвом имaју грaђaни који су нaм поверили крaтaк мaндaт дa зaступaмо њих и њихове у скупштинaнaм нa свим нивоимa. Душан Павловић, потпредседник покрета Доста је било http://dostajebilo.rs/kako-se-finansira-djb-a-kako-druge-stranke/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Мај 20, 2016 Пријави Подели Написано Мај 20, 2016 Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука