Ronald Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 47 minutes ago, Deja Vu рече Nije to karakteristika samo njega, Pavlovic se slicno ponasa. Ali to nije nista neobicno jer su takvi skoro svi ljudi pogotovo oni koji su inteligentnije, znamo to i po nasem forumu ne bi bilo rasprava ako svako ne bi mislio za sebe da je najpametniji Bas je skoro radjeno neko istrazivanje o tome zasto inteligentni ljudi prave greske kakve ne prave oni koji to bas i nisu i uvidelo se da je problem u egu i samouverenosti, sto je donekle paradoks - kako inteligentni ljudi mogu biti skloni takvoj generalizacji da misle ako su bili u pravu u 5-6 slucajeva, da ce tako uvek biti? Ne kazem doduse da je Radule nesto previse inteligentan u rangu Ajnstajna, ali je svakako pametan covek. Problem je odsustvo obrazovanja iz Filozofije nauke kod njega ali i kod ostalih, i kritikovan je zbog toga, ali slaba vajda. Mozda oni i dalje jesu najbolja opcija za jedno liberala kada je u pitanju izbor na politickom trrzistu Srbije, ali da skrecu u lijevo dodavajuci u svoj program svega i svacega to je sigurno. Sad mozemo biti mudri i razmotriti to kao strategiju kojom hoce da privuku glasace koji se primaju na populizam kako bi presli cenzus, ali opet sa druge strane nikome ne treba vjerovati, a politicarima najmanje. Ne treba se nikad pozivati na njegove uspjehe u kompanijama i to preslikavati na drzava jer to veze nema, kako rece Ivo Bicanic najbolji je onaj politicar koji uspije svoga sina kao poreskog obaveznkika posmatrati na isti nacin kao i ostale poreske obveznike. Nije tu u pitanju znanje, koje je naravno neohodno, vec da izvinete treba imati onu stvar i srca da ne ucinis ustupke i pokleknes a svakako u ovim krimi drzavama i da pogines ukoliko se obracunas sa kriminalcima ali prije svega otvoris i rasvjetlis arhivu DB-a. Џуманџи, florenntina and Плутон је реаговао/ла на ово 3 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 44 minutes ago, Џуманџи рече Ево, ја сам заинтересована за политичко стање у земљи и нико ми не дâ да похапсим све који су били на политичкој сцени у претходне 3 деценије и да истима наплаћујем сваки уздах доживотно. (По великој милости мојој - издаси би били бесплатни) Гласај за Вучића и даће ти за две, највише две и по године. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 23 minutes ago, Драшко рече Aј књу ит! Знао си да сам пе*ер?? Хтедох да кажем да доста јесте до народа, али има нешто и у мафијашким картелима које воде људи који би продали рођено дете за паре и власт. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 Управо сада, Џуманџи рече Знао си да сам пе*ер?? Хтедох да кажем да доста јесте до народа, али има нешто и у мафијашким картелима које воде људи који би продали рођено дете за паре и власт. Ах не Ниси пе... како год хеххе Знао сам да си опасна Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 56 minutes ago, Џуманџи рече Ево, ја сам заинтересована за политичко стање у земљи и нико ми не дâ да похапсим све који су били на политичкој сцени у претходне 3 деценије и да истима наплаћујем сваки уздах доживотно. (По великој милости мојој - издаси би били бесплатни) Pa ne daju ti tiii sto su 3 decenije na vlasti, sto je normalno, samoodbrana, survivor. Ono sto sam hteo reci da se sami gradjani ne trude toliko da uticu na vlast. Pogledaj sta je bilo pre neki dan sa Islandom, otkrilo se da je premijer bio umesan u ove dogadjaje sa Panamom, cak se i sumnjalo nije se bas znalo, ljudi se odmah dizu izlaze na ulice traze ostakvu nece da pricaju makar bio nevin, ostavka odmah, novinari sa svih strana pritisnuli, covek ne zna sta da kaze, muca, znoji se, nervozan i na kraju podnosi ostavku. Pogledaj nas. Padne helikopter poginu ljudi, niko nije kriv, ministar odbrane ostao ministar (sve do onog sa novinarkom), premijer i dalje premijer, krivcima proglaseni piloti, niko nista, bili neki pritisci uglavnom neke novine i opozicija i to je to. Gradjani se ne obaziru mnogo na to, nego sve je fora ''gledaj svoja posla, politika nije za nas'' ili cak se rugaju demokratiji, smatraju to uticajem Zapada, da ona nije za nas jer je takav mentalitet, vidjas to ovde na forumu kod nekih koji uopste ne razumeju sta demokratija znaci. Dobrim delom jer nemaju nikakvog demokratskog iskustva, ne znaju kako to izlgeda zaista. 32 minutes ago, Ronald рече opet sa druge strane nikome ne treba vjerovati, a politicarima najmanje. Ne treba se nikad pozivati na njegove uspjehe u kompanijama i to preslikavati na drzava jer to veze nema Naravno, i tome znaju biti skloni ljudi od kojih ne bi tako nesto ocekivao, recimo neki liberali za Trampa kakvi su kod nas. To i nije toliko bitno jer oni za to nista ne znace, ali nesto slicno mozemo videti za Radula, razvijanje slicne svesti: on ce nesto da uradi od ove zemlje, a ta svest nije ni malo drugacija od ostalih. Kada je Vucic dolazio na vlast, mnogo njih je krenulo da ga podrzava jer je sirio te price ''borba protiv korupcije i kriminala'' i zaista to dvoje su veliki problemi, pa tako i danas Radule ima slicnu pricu ''borba protiv parazitskog sistema''. Setimo se da je Radule bio ministar jedno vreme, znaci da se u nekoj meri slagao sa programom SNS-a - smanjivanje javnog sektora, resavanje korupcije, unapredjenje privatnog sektora - to je sve program SNS-a barem formalno sto vuce malo na neki liberalizam i znali su neki Vucica da prozivaju neoliberalom. Naravno on to nije niti je ikad bio niti ce ikad biti. Slicno se moglo cuti od obicnih ljudi - Vucic je posten. Cak i da jeste, u smislu da ne ''krade'', to nista ne znaci ako on radi ovako kako radi i ako oko sebe ima kretene i ako tezi grabljenju sve vece moci. E sad da se ne uvrede ovi sto gotive Radula, ovo ne znaci da je on neki SNS lik, nego cisto da se malo razmisli i vidi da li postoje neke slicnosti i razlike izmedju Radula i ostalih. Pozivanje na postenje, karijeru, njegov imidz na fejsu nije toliko bitno, mada moze da donese neki kredibilitet. Ja cu mozda glasati za DJB cisto da vidim kako ce da se ponasa u parlamentu, posto ce verovatno uci on, Pavlovic i mozda jos jedan lik, vise od 2-3 mandata ne mogu dobiti - osim ako nekim cudom ne dobije ogromnu podrsku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 5 hours ago, RYLAH рече Управо супротно. Написао сам, али се теби одговор није свидео, и онда можемо да се вртимо у круг до сутра. Једноставно, правно је било савршено логично да се у датој ситуацији листа одбаци, јер је имала недостатака у погледу форме, а све што има недостатке у погледу форме, правно је релативно или апсолутно ништаво тамо где се тражи тачно одређена форма, зависи од ситуације до ситуације. Неке ствари се касније могу и исправити одређеним правним средствима, а неке ствари не. Не, ниси написао (нисам правник, ал' нисам ни ћорав). Врло мало си уопште и писао о томе, 90% твојих одговора је везано за то да је Радуловић демагог, да се бламира, да су људи из његовог правног тима деца која немају појма итд., али о пресуди Управног суда, претходно жалби ДЈБ и одлуци ПИК-а си написао само да се листа одбија када има недостатке које је имала листа ДЈБ. Очигледно је да озбиљно не миришеш Радуловића, па чак идеш дотле да браниш срамни покушај ДС-а као исправан, а људе из ДЈБ и након тога одлуку Управног суда унапред дисквалификујеш (без објашњења). Ја сам те питао где то пише (ваљда то пише негде), ти си онда рекао исто што причаш већ 100 страна ове теме, да је Радуловић демагог, да не зна ово, да не зна оно итд. Просто, нема шта да ми се свиђа или не свиђа јер ништа ниси написао за то, осим да кад је то тако да се листа одбија. Ја знам да си ти правник, и да ја нисам, али по тој логици можемо да одемо до тога да је неко из ДЈБ ко има више искуства од тебе аутоматски бољи правник и да може само да каже како је то тако, а да не објасни. 5 hours ago, RYLAH рече Онда је ово још већи блам. Рекох, у најмању руку та ad hominem дисквалификација није пристојна, нарочито због тога што, за разлику од правника из ДЈБ и Управног суда, ти још увек ниси ништа конкретно рекао, осим да се листа одбија кад је то тако и да си ти правник, а ја нисам. Питам, због које конкретно грешке се листа одбија и где може то да се види. 5 hours ago, RYLAH рече Другачије не знам како да ти објасним сем да се у ситуацијама када имаш процедуралне недостатке поднесци одбацују ако их је поднело лице са одређеним квалификацијама. Овде су процедуре кристално јасне и поступак подношења изборне листе је строго формалан, а они су погрешили у самој форми. Који је одговор који ја могу даље од тога да ти дам, а да би те задовољио? Ево сад видим и да је Управни суд донео одлуку. Паметна одлука, али политичка одлука. Било би ми интересантно ако имаш негде линк до целе одлуке да видим образложење те одлуке. Да се гледло право, а не стабилност, односно политички интерес, оваква одлука никада не би била донета. УРЕЂЕЊЕ: Прочитао сам одлуку Управног суда. Политичка одлука, без правног образложења зашто ставови Изборне комисије нису исправни. Памента одлука, али политичка. Шта је политичко у тој одлуци? Конкретно ме занима. Шта није тачно из те пресуде, шта је изостављено итд.? Пошто је Управни суд рекао исто оно што су тврдили људи из ДЈБ (само са огромним закашњењем), а што нема везе ни са ДС-ом, ни са било ким другим, већ управо са тим формалним недостацима, а због којих се листа не одбија (ако се одбија, питам поново, где то пише), већ се враћа на дораду. florenntina and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 2 hours ago, Deja Vu рече Nije to karakteristika samo njega, Pavlovic se slicno ponasa. Ali to nije nista neobicno jer su takvi skoro svi ljudi pogotovo oni koji su inteligentnije, znamo to i po nasem forumu ne bi bilo rasprava ako svako ne bi mislio za sebe da je najpametniji Bas je skoro radjeno neko istrazivanje o tome zasto inteligentni ljudi prave greske kakve ne prave oni koji to bas i nisu i uvidelo se da je problem u egu i samouverenosti, sto je donekle paradoks - kako inteligentni ljudi mogu biti skloni takvoj generalizacji da misle ako su bili u pravu u 5-6 slucajeva, da ce tako uvek biti? Ne kazem doduse da je Radule nesto previse inteligentan u rangu Ajnstajna, ali je svakako pametan covek. Зато имају Стевановића, од ког читава спрска политичка сцена може да учи како да се пристојно опходи према саговорницима, како да признају да се не разумеју баш у све итд. Ronald, florenntina and Deja Vu је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 6 minutes ago, Плутон рече Шта је политичко у тој одлуци? Конкретно ме занима. Шта није тачно из те пресуде, шта је изостављено итд.? Из пресуде је изостављено изјашњавање на ставове Покрајинске изборне комисије. Из пресуде су изостављени разлози доношења пресуде. У пресуди су наведене чињенице, наведени ставови ПИК, наведени ставови ДЈБ, и то је то. Нема образложења шта је Управни суд навело да донесе одлуку какву је донео, као и где је то тачно ПИК погрешила. Само је речено да Управни суд сматра да је одлука погрешна, али не и конректно због чега. Овакве пресуде у редовним условима добијаш кад је суду речено какву одлуку да донесе, и онда они наводе све могуће и немогуће чињенице да би сакрили да пресуда заправо и нема образложења. Да сам на месту чланова ПИК, тражио бих и званично упутство од Управног суда шта да другачије ураде, као и изјашњење шта то конкретно није било у реду са оспореним решењем, што се тиче чињеница и примене права. Што се остатка тиче, не знам како бих ти помогао. У суштини ми се и не улази јер ме вртиш у круг. Ја ти нешто напишем, ти би сад да ме развлачиш док не кажем да је ДЈБ у праву. Рекао сам ти да сматрам да је листу требало поништити због формалних недостатака, и рекао сам ти да резоновање ПИК сматрам исправним. Шта би више, не разумем? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече Gradjani se ne obaziru mnogo na to, nego sve je fora ''gledaj svoja posla, politika nije za nas'' ili cak se rugaju demokratiji, smatraju to uticajem Zapada, da ona nije za nas jer je takav mentalitet, vidjas to ovde na forumu kod nekih koji uopste ne razumeju sta demokratija znaci. Dobrim delom jer nemaju nikakvog demokratskog iskustva, ne znaju kako to izlgeda zaista. Све наведено је мањак љубави. Љубав јесте храброст, незнање је заиста велики проблем, али се опет враћамо на исто - не учи само онај који се плаши свега (новог) што може да му пољуља претходно стечено и остварено. Решење? Немам га. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 2 hours ago, Џуманџи рече Ево, ја сам заинтересована за политичко стање у земљи и нико ми не дâ да похапсим све који су били на политичкој сцени у претходне 3 деценије и да истима наплаћујем сваки уздах доживотно. (По великој милости мојој - издаси би били бесплатни) Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 15 minutes ago, Џуманџи рече Све наведено је мањак љубави. Љубав јесте храброст, незнање је заиста велики проблем, али се опет враћамо на исто - не учи само онај који се плаши свега (новог) што може да му пољуља претходно стечено и остварено. Решење? Немам га. ni ti ne znas sta je dejavu demokracija, odma bi da apsis i bavis se diktaturom, stid te bilo Deja Vu and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 6 minutes ago, Џуманџи рече Све наведено је мањак љубави. Љубав јесте храброст, незнање је заиста велики проблем, али се опет враћамо на исто - не учи само онај који се плаши свега (новог) што може да му пољуља претходно стечено и остварено. Решење? Немам га. Нема то везе с љубављу. Да су Исланђани пре 20 година ратовали, били бомбардовани, пре 15 скидали једног диктатора, кретенчину, очекивали након тога бољитак који није дошао, и дошли до другог диктатора, ни они не би излазили на улице. Сад су изашли јер је то имало смисла. Српско друштво је политички депримирано (и не треба га кривити, постоје сасвим рационални разлози за то). Шта ће да се деси ако ми изађемо на улице? Ова мајмунчина на власти има ко и она пре њега да истера тенкове на улицу и да прича како тиме чува безбедност земље и не знам ни ја шта, док га руше светске силе и моћници. Људи ће изаћи на улице када буде било разлога јер су увидели да није поента само у томе да сјаше Курта и узјаше Мурта. То је и разлог због ког Радуловићева прича о промени система, све и да лаже и да је највеће говедо на свету, има прођу код народа. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 Вучић пропо https://twitter.com/SlobodarskaSrbi/status/721619894459101184 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 20 minutes ago, Џуманџи рече Све наведено је мањак љубави. Љубав јесте храброст, незнање је заиста велики проблем, али се опет враћамо на исто - не учи само онај који се плаши свега (новог) што може да му пољуља претходно стечено и остварено. Решење? Немам га. Док не наиђе велика криза која ће да форсира промену, могуће је само то, гледање свог посла . И да покушаш да се уклопиш у накарадни систем . Или то или да бежиш. Могућност за неку битнију промену ја заиста не видим. Deja Vu and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Април 17, 2016 Пријави Подели Написано Април 17, 2016 1 hour ago, Deja Vu рече 29 minutes ago, Џуманџи рече Све наведено је мањак љубави. Љубав јесте храброст, незнање је заиста велики проблем, али се опет враћамо на исто - не учи само онај који се плаши свега (новог) што може да му пољуља претходно стечено и остварено. Решење? Немам га. Dzu, nema potreba za ljubavlju u politici i ekonomiji. Dv je u pravu nema nikakvog demokratskog iskustva, zbog cega se ljudi sprdaju demokratiji jer politicku scenu uzimaju kao rijaliti, sto u neku ruku nije lose medjutim satira treba da bude povezana sa ozbiljnom kritikom, a ne sa ismijavanjem demokratije i pozivanjem na nekog vodju koji treba da nas dovede u red. U primitivnim drustvima ljudi se obicno ismijavaju sebi jer se bolje osjecaju kad imaju manje slobode, potrebno im je da ih neko vodi ili da imaju emotivno zadovoljstvo u vidu nekakve ideologije koja im omogucava da lakse prolaze kroz zivot i da opravdavaju svoje neuspjehe uticajem sa strane. Ima toga svugdje samo je u naprednijim drustvima svedeno na najmanju mogucu mjeru. Uzmi Djokovica kao primer, mnogo ljudi svaki dan razmisljaju o njemu bukvalno zivi njegov zivot svadjaju se na B92 kad on izgubi, ja i im bacim komentar nekad kako ga je neko razvalio i ako to nema veze sa realnoscu, rijetko gubi covjek, to je samo jedan poraz, oni me izvrijedjaju kako sam mrzitelj svega srpskog jer je Novak princ, novi Tesla, kako mu treba dati da on vodi zemlju itd. Decko je uspjesan u svom poslu, govori tri cetiri jezika, ali i cesto u zabludi kada je hrana sto i pise u njegovoj knjizi "serviraj do kvazinauke" gdje indirektno savjetuje da ljudi pokusaju izbaciti mijeko i ostale mljecne proizvode i vide kako se osjecaju, hehehehe. Ne poznaje nauku, kvazidoktor mu je otkrio da ima celijakiju, a mogao je i bilo koji doktor da je otisao i uradio najobicniji dijagnosticki pregled. Kritikovacu ga zbog sve onog sto on lupi ili kada preko njegovog imena clanovi njegove porodice u saradnji sa Jeremicem i kompanijom cijede budzet za neke propale projekte poput Beograd opena itd. Ovde ljudima treba mnogo vise racionalizma i objektivnog pristupa, a manje emotivnog naboja koji upija svaku mogucu demagogiju i populizam i idealizuje licnosti i vodje za veoma kratak period. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука