Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

2 hours ago, RYLAH рече

То важи за материјалне недостатке (недовољан број потписа нпр., или ако је неко два пута потписивао и слично). Овде листа није постојала на крају, јер је анекс о промени морало да потпише шест од десет првобитних потписника, а потписало је четири. Такође, човек ког су хтели да убаце као замену није оверио свој потпис.

Иначе у праву, кад нешто има формалне недостатке, одбацује се ако је тај поднесак поднело лице са одређеним квалификацијама (рецимо, кад поднесак са формалним недостацима поднесе адвокат, одбацује се). Форма је овде била поприлично строга, и зна се тачно како у сваком тренутку сваки папир мора да изгледа.

Члан 58. Закона о општам управном поступку каже да се рок за исправку подносиоцу даје за формалне недостатке. Сад да те питам - шта пропуштам увидјети/знати?

Примјењује ли се неки посебан закон на ову ситуацију са ДЈБ?

Подели на овим сајтовима

5 minutes ago, Juan рече

Ово су они моменти кад те не контам. Са једне стране се залажеш са правну државу и стабилне и независне инстутиције, а са друге стране подржаваш политичке одлуке судова донете ради виших циљева. Како ћемо икада доћи до правне државе ако се суди према тренутној политичкој користи, а не према праву?

Није политичка корист, него стабилност у питању. Много су људи наелектрисани, и много би лако било да их неко упали да крену да протестују. А кад су протести због избора, то код нас ретко кад прође мирно. Још су ови Раудлови сви набријани и у налету снаге је рстварно верују у лика, а њему не би било нимало тешко да изађе на улицу и прави с*ања јер је он убеђен у своју изузетност и да му припада да води народ, и не би се добро завршило.

Да су неке редовне околности, нек протестују до сутра. Ал видиш шта се све дешава у околини, не треба нам било шта што би могло да се искористи за сличне сценарије. Без стабилности нема ни стабилних институција.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, RYLAH рече

Још су ови Раудлови сви набријани и у налету снаге је рстварно верују у лика

И шетају около са катанама...

Подели на овим сајтовима

9 minutes ago, RYLAH рече

а њему не би било нимало тешко да изађе на улицу и прави с*ања јер је он убеђен у своју изузетност и да му припада да води народ, и не би се добро завршило.

25zoxe0.jpg

СВИ, СВИ, СВИ, СВИ...

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Плутон рече

Мурамаса ил' Радуле? :)

Радуле (па, о коме је ово тема?). :) Није у оделу неком, зато делује симпа. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, RYLAH рече

Ја ти управо о томе и причам, али нећеш да прочиташ оно што сам написао: ПИК не зна шта треба другачије да уради, у пресуди Управног суда не стоји где је тачно ПИК погрешила и шта треба другачије да уради. Пресуда је без правог образложења. У пресуди само стоји лаконска констатација да је ПИК погрешила и ништа више, ништа конкретно. Да сам на месту чланова ПИК, послао бих Управном суду питање са изјашњењем шта је конкретно ПИК урадила лоше и шта конкретно треба да уради другачије, како се ово не би поновило.

Та страшна и велика грешка је исправљена за 15 минута (дакле, чим је нешто исправљено, значи да је било нешто што је било погрешно и да је то било могуће исправити брзо и лако чиме се не би погазила воља 6500 грађана, потписника те листе), листа је потом проглашена и Радуле излази на покрајинске изборе.

5 hours ago, RYLAH рече

Измислио сам. И измислио сам да су недостаци који су се показали код ДЈБ такве природе да се листа одбаци. И иначе измишљам кад причам било шта што не иде у прилог твом покрету јер имам интерес да то радим. Ето, не знам шта више да ти кажем, јер сам неколико пута понављао неке ствари али ти једноставно нећеш ни да прочиташ оно што сам написао ако не иде у прилог покрету чије интересе овде заступаш.

У реду је ако нећеш да кажеш, само сам питао.

5 hours ago, RYLAH рече

Нисам ништа унапред дисквалификовао јер имам хир да то урадим, него сам рекао да не постоји правни начин да се позиција ДЈБ у овој ствари одбрани, јер су жестоко зас*али, да простиш на правничком сленгу. Касније, кад сам прочитао пресуду без образложења Управног суда, рекао сам и о томе шта мислим, а рекао сам и шта бих ја радио да сам на месту ПИК. Рекао сам и да је добро што је оваква пресуда донета, јер би нам останак онакве одлуке ПИК, ма колико да је законита, само стварао нове проблеме јер ствара темељ за нестабилност и додатне сукобе у друштву, што нам нимало није потребно. Дакле, ја одлуку подржавам (а то можеш да видиш ако смирено прочиташ оно што сам писао о томе), али у исто време кажем и да није заснована на правној аргументацији, да је политичка одлука. 

Свака част Управном суду што је спречио нови државни удар и ДЈБ хулигане, познате по стварању сукоба у друштву итд. :)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, RYLAH рече

Није политичка корист, него стабилност у питању. Много су људи наелектрисани, и много би лако било да их неко упали да крену да протестују. А кад су протести због избора, то код нас ретко кад прође мирно. Још су ови Раудлови сви набријани и у налету снаге је рстварно верују у лика, а њему не би било нимало тешко да изађе на улицу и прави с*ања јер је он убеђен у своју изузетност и да му припада да води народ, и не би се добро завршило.

Да су неке редовне околности, нек протестују до сутра. Ал видиш шта се све дешава у околини, не треба нам било шта што би могло да се искористи за сличне сценарије. Без стабилности нема ни стабилних институција.

Извини, ал' ово је тако Драган Ј. Вучићевић. :) 

Подели на овим сајтовима

Ако неко ипак не верује у причу о злом стечајном управнику чијих се потенцијала да изазиве нестабилност плаши Управни суд па мора да му подилази и игнорише Закон како би га пустио на изборе, и мисли да постоје други, политикантски разлози због којих се ДЈБ листа опструише, погледајте предлог ДЈБ о реформи РИК-а (што важи и за ПИК, наравно):

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juan рече

Ово су они моменти кад те не контам. Са једне стране се залажеш са правну државу и стабилне и независне инстутиције, а са друге стране подржаваш политичке одлуке судова донете ради ”виших циљева”. Како ћемо икада доћи до правне државе ако се суди према тренутној политичкој користи, а не према праву?

Боље је да променимо Устав и да одмах прогласимо Радула за доживотног владара, јер ако то не учинимо, бојим се да ће да позове своје симпатизере на улицу. Погледај шта се дешава у Македонији нпр. Јел' хоћеш то овде да гледаш? Јел' то оћеш?

Јел' си видо пре пар дана кад се њих 20 окупило испред ПИК-а? УН сазвале хитну конференцију...

Подели на овим сајтовима

8 minutes ago, Плутон рече

Радула за доживотног владара, јер ако то не учинимо, бојим се да ће да позове своје симпатизере на улицу. Погледај шта се дешава у Македонији нпр. Јел' хоћеш то овде да гледаш? Јел' то оћеш?

Ако позове и симпатизерке, радо би гледо, а вероватно бих се и придрижио...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...