Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Код нас комунизам никад није срушен, само се прерушио.

Што каже Миодраг Зека (шта ћу кад је човек паметан, па хтео не хтео морам често да га цитирам) - свуда где је срушен комунизам, неко други је дошао на власт, само смо ми „срушили“ комунизам и оставили исте људе на власти. :)

Подели на овим сајтовима

Што каже Миодраг Зека (шта ћу кад је човек паметан, па хтео не хтео морам често да га цитирам) - свуда где је срушен комунизам, неко други је дошао на власт, само смо ми „срушили“ комунизам и оставили исте људе на власти. :)

Ма ми смо оставили све исто. Остали источно-европски народи били су гневни, мрзели Русе, а преко њих и комунизам па све то послали тамо где му је место. Ми ту фазу никад нисмо прошли. У Србији "анти-комунизам" није био противљење самим идејама комунизма, већ само противљење некој групи људи - које и нису успели да скину с` власти све док све није отишло до врага, па још пар година после. Саме идеје су живе и здраве, као и систем на њима формиран који дан данас ферцера као подмазан.

Дакле, наша једина шанса данас је можда да ви мене овластите па да одем скрушено код друга Прецедника, извинем им се што су нас бомбардовали, скинем гаће и истрпим шта морам за добробит народа, па га замолим да дођу и поставе неког свог каплара или поручника као управника на неодређено време. Једино тако мож` да сване... Ал` Србија се сагињати неће, наравно. Боље гроб него роб. Итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма ми смо оставили све исто. Остали источно-европски народи били су гневни, мрзели Русе, а преко њих и комунизам па све то послали тамо где му је место. Ми ту фазу никад нисмо прошли. У Србији "анти-комунизам" није био противљење самим идејама комунизма, већ само противљење некој групи људи - које и нису успели да скину с` власти све док све није отишло до врага, па још пар година после. Саме идеје су живе и здраве, као и систем на њима формиран који дан данас ферцера као подмазан.

Конкретно, већи део од почетка деведесетих до данас је само сукоб два „бивша“ комунистичка табора.

Подели на овим сајтовима

Па све ове наше "странке" данас можеш да посматраш као фракције једне исте партије и имаћеш праву слику шта и зашто нам се дешава. То је поента њихове игре.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па све ове наше "странке" данас можеш да посматраш као фракције једне исте партије и имаћеш праву слику шта и зашто нам се дешава. То је поента њихове игре.

Зато и свака може са сваком у „коалицију“. Проруске и проевропске, левичарске и десничарске итд., а све за нашу добробит. :)

Подели на овим сајтовима

Плутоне, кад је Мирослав почео да одговара овако ставку по ставку, што скоро никад не ради, ја би се озбиљно забринуо... :)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Тешко да се за једну моралну етикету оличену у речи "шљам" могу наћи докази, јер је то само субјективно одређење и утисак, лична пројекција на основу твог субјективног вредносног система и кодекса.

Делимично си у праву и они су у „мом“ систему пример шљама. Дакле, у реду је, овде је ипак више реч о сфери субјективног, мада поменуте личности тешко да би остале ван било чијих критеријума за „шљам“.

Па нема ту неког посебно доказивања. Ствар је ту проста. Сваки политички програм јесте једна идеја о томе како једно друштво треба да изгледа. А ако томе придодамо разна обећања којима нас политичари засипају, очигледно је да је у питању једна идеологија у малом.

Има, и ту може да ти помогне једна лепа ствар која се зове филозофија. Дакле, изволи, баш бих волео да чујем. :)

Али Радуловић је био део система, био у влади, био министар, и искористио тај систем искључиво за своје личне потребе и обезбеђивање сопствене задњице. И ту је крај приче после које нема али...  

Има али, јер ниси изнео ниједан доказ, као што обично и не чиниш. Докажи, и ово једва чекам. :)

Можда, али он ипак епископима пољуби руку, зове их на разговоре и иде у патријаршију на исте. Тешко да би Радуле то икад урадио на овако толерантан начин, нарочито не верујем да би икада пољубио "Христову" руку. Од њега би се пре могла очекивати нека грчка цироза. 

Ни Јуда није одбијао пољубац.

А то за Идола, то би ти имало смисла да сам ја лобирао за Вучића овде по форуму, као што си ти за Радула. Ал као што видиш ја то ни сад не радим, а нисам ни раније .

Могу да лобирам и за тебе сутра негде, па то не значи да си ми идол. Хе хе.

Ма не треба мени изговор, већ не желим да губим време на бесмислене ствари и небитне људе попут Давида. Да објашњавам природу комунизма, да износим чињенице о репресији...да теоретски доказујем нешто што је вишедеценијска пракса показала и доказала, укључујући и онај уличарски гест са доделе награде у којем се експлицитно користи реч "оградити" (стока се ограђује) ...што ми то треба...имам паметнија посла. 

Потпуно ми је јасно. Ни ја се на твом месту не бих враћао у ону расправу са Авокадом.

Подели на овим сајтовима

Плутоне, кад је Мирослав почео да одговара овако ставку по ставку, што скоро никад не ради, ја би се озбиљно забринуо... :)

Нећу још дуго, имам неки „послић“ ускоро па се враћам тамо после избора, да поделим аватаре Бореалису и осталима. :)

Подели на овим сајтовима

То ви идеалисти. Ми практичари у те ствари не верујемо. Не верујемо филозофским ситемима и друштвеним теоријама. А како смо хришћани и верујемо Богу, филозофија је за нас секундарна ствар. Чак не само секундарна већ се уопште не узима у разматрање. Нарочито у постидеолошком свету.

Хе хе, јесте, ал' по Мирославјевом јеванђељу.  :) Сад, не знам како ће ти ово звучати, али, под један, антифилозофски став је такође филозофски став (жалим случај), и, под два, историја хришћанства, укључујући и савремену, препуна је филозофије. :)

То је Риле већ више пута урадио, тако да не бисмо губили време прелистај и потражи. Дакле, био у систему, окористио се о систем, и сад критикује тај исти систем...После тога стварно више нема али...исти је као и сви други...

Није, причао је о неким другим стварима, ниси испратио. Дакле, докажи, рекох, једва чекам. :)

Ал за ове четири године ипак видимо да је, уз мање или веће примедбе, што се тиче Цркве сасвим коректан.

Може то и боље. :)

Па ко и сваки бот. Само код мене се не би овајдио, нема сендвича

Сад, након објаве жеље за учлањењем у СНС и учествовањем у коруптивним пословима, а на добробит људи свог краја, наравно, тако се помаже, хе хе, ти се баш и не исплати да ме прозиваш за сендвиче, ал' добро, шта да се ради, није као да је било шта друго што си вечерас написао ишло у твоју корист.

Право да ти кажем ја ти ту расправу нисам ни читао. Одговорио у недоба и отишо да спавам...јер сутра тече нови дан...ал погледаћу кад будем доспео и кад ме не буде мрзело, мада верујем да је аргументација и реторика ала "Пешчаник", да не кажем другосрбијанска...

Моја препорука ти је да му не одговараш, боље кажи ово од малопре да није ни вредно одговора него да се поново уплићеш у расправу са Авокадом, друосрбијанским комуњаром са „Пешчаник“ аргументацијом. :) За разлику од твоје савршене неаргументације, наравно. :)

Подели на овим сајтовима

@@Плутон, И не само брате што ћу да гласам за Вучића, већ ми је Риле дао сјајну идеју да се учланим у СНС, овде на локалу. 

A nas nas Rile savetovao da budemo neutralni. Kog' li Rileta poslusati i kojem Riletu verovati, pitanje je sad :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

И на крају (иако сам много одужио): Зашто мислим да Радуле не би довео до било каквих промена, све да сутра шутнемо Вучића и поставимо њега за премијера? Јер не може. Не иде то тако. Свако је пун неких великих идеја и идеала док не заседне у фотељу и не сконта шта је заправо држава, цела државна машинерија. А кад сконта шта је српска држава, онда крене да га боли глава. И не би знао одакле да крене. И кад видим како неко обећава да ће да размонтира ово или оно, видим да везе нема о чему прича. Само види да се наша политика реално не мења већ 17 година, колико год ко шта обећавао, сем у неким малим стварима, колико је то могуће. А то колико је могуће зависи од небројено много фактора, од којих много нема никакве везе са Србијом, него је изван ње.

Ово је велики проблем.

Тај систем кога Радуловић говори да жели да служи јесте највећи проблем Србије. Да ли ће он моћи (хтети) да га сруши или не је друго питање, али док га неко не сруши, неће Србији сванути. Фора је у томе да он једини (међу политичарима), макар као демагог, уопште прича о томе.

Тачно је и ово што ти причаш о променити свести народа. Али ниједна држава никад није прво освестила и едуковала народ, па је онда израстао систем. Увек је било обрнуто, прво је изграђен (не наравно преко ноћи) здрав систем - дакле правна држава, релативно одсуство корупције, одсуство страначких привилегија из чега онда природно долази до кристалисања квалитетних људи, а они који су лоши немају много избора него да живе у систему. Онда природно с временом добијаш више освешћених и ”писменијих” људи, здравијих грађана. Уосталом, нема никаквог разлога да изградња система и едукација грађана иду паралелно. Ја чврсто верујем да је било какав здрав систем немогућ пре потпуног рушења овог партијско-буразерског. Јер ако почнеш нешто да граниш на преко тог система, нужно ће се урушити. Дакле, с те стране бих гласао за Радуловића и подржао га јер сматрам да што више људи треба да то чује.

Зашто не бих, иако се начелно слажем да је оно што он говори неопходно спровести? Па сумњам у његове личне квалитете. Видели смо ономад оне аутократске склоности (каже Плутон да су му рекли да ниеј такав заиста у странци), али ме још више забрињавају његови скорашњи испади. Човек оптужио скоро неки сајт да рекламира не знам кога, а у питању је један од ових онлајн система за рекламирање. Ајде што он то не зна (мада је и то мало чудно за некога ко се бавио сродном облашћу), него што је као из топа то изјавио без да се прво распита о чему се ради. Да ли је то квалитет некога ко жели да води државу? Не бих рекао. Или оно цитирање Гандијеве изјаве коју Ганди никада није рекао, као да је тинејџер са фејсбука (мада ни тинејџери то више не раде). 

Подели на овим сајтовима

Тачно је и ово што ти причаш о променити свести народа. Али ниједна држава никад није прво освестила и едуковала народ, па је онда израстао систем. Увек је било обрнуто, прво је изграђен (не наравно преко ноћи) здрав систем - дакле правна држава, релативно одсуство корупције, одсуство страначких привилегија из чега онда природно долази до кристалисања квалитетних људи, а они који су лоши немају много избора него да живе у систему. Онда природно с временом добијаш више освешћених и ”писменијих” људи, здравијих грађана. Уосталом, нема никаквог разлога да изградња система и едукација грађана иду паралелно. Ја чврсто верујем да је било какав здрав систем немогућ пре потпуног рушења овог партијско-буразерског. Јер ако почнеш нешто да граниш на преко тог система, нужно ће се урушити. Дакле, с те стране бих гласао за Радуловића и подржао га јер сматрам да што више људи треба да то чује.

Раније сам говорио о томе. Слажем се у потпуности са овим што си рекао, с тим што бих редослед корака вратио још један корак уназад. Прво се освешћује народ. Образује се, крене да учи о својим правима. Пре тога се функционално описмени. Кад је народ свестан својих права, и кад није лењ да иде до крајње инстанце да би их заштитио, онда може и систем да се опоравља. Не могу ја да правилно проценим за кога бих гласао ако одем до трговца, он неће да ми испуни гаранцију, и ја се онда просто помирим са тим као да се ништа необично није десило. Ако трговац неће да ми да лаптоп у замену, него ми каже да чекам на поправку два месеца без другог лаптопа, а ја онда само станем и ништа даље не радим, како се онда од мене мое очекивати да поправљам правни систем своје земље, где су много веће але од неког трговца који би се сломио са првим оштрим писмом?

Имаш ли уопште свести о томе колико је тешко натерати некога (буквално натерати) да поднесе пријаву? Ту мислим на ситуацију да му је сто посто учињена нека неправда и да га ништа не кошта, и где ја ништа не бих зарадио ни на који други начин, јер је неко коме би да помогнеш. Ту нема промене система, нема Радуловића који ће да замахне чаробним штапићем и одједном натера све бирократе, судије, полицију, и све остале, а има их стотинак хиљада минимум, да се одједном, после седамдесет година, понашају другачиј. Ако не пријавиш шалтерушу која те малтретира и неће да ти на папиру напише шта си све од документације дужан да донесеш (што је обавезна по закону), не помаже никакав министар или премијер, јер је премијер један, министара не више од двадесетак, а таквих остатака комунизма ко зна колико хиљада.

Тај програм, описмењавање народа и учење народа о правима које има, и давање свести народу да увек и свуда та права захтева јер му припадају, нико до сада није понудио. Нико није понудио програм, рецимо, креативне грађанске непослушности, где користиш законска срдства која ти стоје на располагању да би блокирао институцију чији су службеници бахати или се иживљавају над људима. А тај је програм основ и кључ свега. Уместо тога, сви нам нуде неке велике речи и пароле, али фундамент и не дотичу.

Зашто то не нуде? Зато што сваки од ових политиканата мисли да је Богом дан и неће сутра да има народ који зна своја права и бори се за своја права, јер онда не би могао да ради шта хоће.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ово је велики проблем.

Тај систем кога Радуловић говори да жели да служи јесте највећи проблем Србије. Да ли ће он моћи (хтети) да га сруши или не је друго питање, али док га неко не сруши, неће Србији сванути. Фора је у томе да он једини (међу политичарима), макар као демагог, уопште прича о томе.

Зашто не бих, иако се начелно слажем да је оно што он говори неопходно спровести? Па сумњам у његове личне квалитете. Видели смо ономад оне аутократске склоности (каже Плутон да су му рекли да ниеј такав заиста у странци), али ме још више забрињавају његови скорашњи испади. Човек оптужио скоро неки сајт да рекламира не знам кога, а у питању је један од ових онлајн система за рекламирање. Ајде што он то не зна (мада је и то мало чудно за некога ко се бавио сродном облашћу), него што је као из топа то изјавио без да се прво распита о чему се ради. Да ли је то квалитет некога ко жели да води државу? Не бих рекао. Или оно цитирање Гандијеве изјаве коју Ганди никада није рекао, као да је тинејџер са фејсбука (мада ни тинејџери то више не раде).

Aleksandar Stevanovic kaze da Radule nije nikakav autokrata u stranci. E sad je li mnogo tvrdoglav? Rasprave sa Lazarom, Slavisom i Milano su pokazale da jeste, kontradiktoran je jer se bori protiv subvencija a davao bi ih za Sturtup Ventura kapital, i ako mu je Lazar koji se bavi tim objasnio da nase trziste nema nikakvu mogucnost za to. Onda sa Slavisom se raspravljao oko externalija i nije znao nista o tome, hajde da razumijem ovo su neke teorijske stvari. Ali sa Milanom oko evolucione biologije i nacionalizma, gdje Milan rece da vise razumijem ovo neznanje iz EB, nego toliko dozu nacionalizma. I ovo sto si ti naveo naravno, ali opet sve ovo nije toliko strasno jer je najbitnije od svega da je neko spomenuo kako se treba boriti protiv parazitskog sistema i izgraditi nekakvu pravnu drzavu i institucije koje nemaju veze sa svijescu ljudi jer su prosjecnog amerikancaa, kao i singapurca ili estonca oblikovale ili oblikuju institucije i ako oni nista nisu bolji ili losiji od prosjecnog gradjanina Srbije, ali vide da im postovanje tih institucije donosi nekakve benefite . E sad moze i ovako kako Rile kaze, ali za Srbiju nema vise vremena da te institucije dodju od pojedinaca.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...