RYLAH Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Meni spoljnopoliticki kurs ni najmanje ne smeta. Znam da je neminovnost i da nema svrhe protiv toga se boriti jer nemamo mehanizme za borbu protiv toga. A i realno sam za "evropski kurs". Meni unutrasnja organizacija drzave smeta. I iako si u pravu da su svi demagozi i macke u dzaku spreman sam da garantujem da Radulovic ne bi postavljao seljacine na minustarska mesta ili kao gradonacelnike. To mi je dovoljno za glas. Дај Боже да сте сви у праву а да ја грешим. Први ћу да признам и бићу срећан да признам да сам се преварио. И кренућу да секташим за њега горе него сви ви заједно, није ми проблем. Само што ми се за сада не чини тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Дај Боже да сте сви у праву а да ја грешим. Први ћу да признам и бићу срећан да признам да сам се преварио. И кренућу да секташим за њега горе него сви ви заједно, није ми проблем. Само што ми се зrа сада не чини тако. Pa ne treba ti ni mnogo vere u to. Ovi trenutni su jedini koji su govedare i svinjare stavljali na funkcije (u ovolikom broju) Mnoge politicke opcije ne bi to radile. Al mnoge su vec bile na vlasti... Svaka jabuka koju smo zagrizli je bila trula. Moramo da grizemo dalje dok ne nadjemo neku koja valja. Ni sistem ni ljudi se nece promeniti sami od sebe. Treba da trazimo opciju koja ce biti spremna da to uradi. Ja ne znam dal je Radule zaista spreman da to uradi, al je jedini koji o tome prica. Da jos neka stranka prica o promeni sistema ja bih obratio paznju al sve stranke pricaju samo o promeni vlasti. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Ја мислим да је господин Вучић стао коначно на врат свим интелектуалцима у земљи Србији и издоминирао својом виспремношћу и подршком УСА. Та надмоћна интелектуална пирамидалност се осећа у сваком шрафу СНС, чак и кафе куварице имају своје кафе куварице које објашњавају како се може живети од 15000 динара које добију за своје несебично ангажовање у помоћи кафе куварицама СНС. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 То би било у реду када би узрок невоља у Србији био што грађани не ваљају. Међутим, кад кренеш по свету видиш да други народи нису ништа бољи, често наиђеш и на људе који су пуно гори - а живе боље. Како је то могуће? Могуће је зато што проблем није у моралним и другим квалитетима појединца, него управо у систему. Они имају систем који омогућава да и мање квалитетна особа може супер да живи. Ми имамо систем који и најквалитетније особе одводи у беду, можда највише њих. Ali mislim da nije do samog sistema, nego ipak do ljudi. Ne ono stil posipanja pepelom, naravno da nismo nista ni bolji ni gori od drugih, te fore mi Srbi smo najgori mi idu na zivac skroz. Ali drugi imaju nesto sto mi tek treba da izgradimo, izgleda da smo zaboravili. Kultura dijaloga, kultura bilo kakve komunikacije, razvijanje odgovornosti nasuprot pripisivanja kolektivne i licne krivice i osecaja krivice, podsticanje i ucenje preduzetnistva od malih nogu, kreativnost nasuprot rutini. Ne mislim cak i da imamo najlosije zakone na svetu, sta vise mislim da ih ima vecina dobrih tj prosecnih, ali sprovodjenje nam je Bogu plakati. Kad bi svako od nas samo do kraja odgovorno radio svoj posao mi ne bismo problem u sistemu ni imali. Sujeverni plemenski mentalitet, nametanje kolektivne krivice i zaludjivanje nekim proslim vremenima u kojima je kao sve bilo idealno, sa teskom realnoscu ili dovode do apatije ili do razvijanja ogorcenosti, zavisti i besa. Tako da opet ne bih ja to mislila da se sistematski resava. Mozda je i do mene, taj osecaj bespomocnosti od koje mi Srbi u zadnje vreme patimo, to "ma ne mogu ja nista da uradim, da promenim, nisam ja odgovoran za to", se ne resava dovodjenjem mesije, nego osnazivanjem ljudi da prvo u svom licnom zivotu jednu sitnicu promene, pa jednu po jednu i vrlo brzo, posle prve, ce shvatiti i doziveti punim srcem da nisu bespomocni, da su oni gospodari sopstvenog zivota i zarobljenici sopstvenih odluka. I onda konkretna akcija po akcija. Sve te price, ako otpustimo cinjenica preglomazan aparat i ako ispunimo isk ipsilon kriterijuma bice bolje je opet neka vrsta magijskog misljenja, samo sto nije magija nego ekonomsko sujeverje. Ja sam za male promene konkretnih ljudi, edukaciju, budjenje inicijative, pa onda komunikaciju, ucenje da se ne mora sve osvetom i zaviscu, podsticanje licne odgovornosti i preduzimanja inicijative... Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Искрен док је био у опозицији, док није дошао на власт. Већ онда кренула комбинаторика. Чек, чек, сматраш да је Вучић био искрен пре доласка на власт, а за Радуловића си већ сигуран да није? Сад, како да ти ово саопштим... Вучић није био искрен ни пре доласка на власт (осим ако не делиш мишљење Вука Драшковића да је Вучић доживео метаноју као апостол Павле). Једно би било да он све то није радио деценију и по раније у влади са СПС-ом, да није тад цензурисао медије, претио новинарима и политичким противницима, сарађивао са мафијашима и убицама итд. Онда бисмо и могли да причамо о томе како га је власт искварила и како је он тек по доласку на власт почео са свим тим криминалом. А овако је стварно смешно... florenntina and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 @Јецо, то што причаш за унутрашњу промену је тачно, али то је личнa, a не колективна ствар, не може нико у том смислу да промени целу државу тј. народ. Ово што ми имамо је системски проблем, а искуствени доказ за то је 4.000.000 Срба (вероватно и више, ал' не знам тачно па да не претерам) који живе на Западу. Обрати пажњу на ово што каже Гризли, да није реч о етичком проблему јер кад би тако било ни једна једина држава на свету не би била богата. Да је реч о тим колективним променама, а не о систему, ми не бисмо имали неки проблем да то урадимо јер смо се већ много пута „колективно“ мењали. Нису Срби од 1945. до деведесетих били комунисти и заклети Југословени, па се одједном сетили да нису - само су се повлачили за системом који им је наметнут. Да не причам о „променама“ код Немаца нпр. у нацизам, па из њега итд. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 А како искрен човек може да постави убицу земунског клана за министра здравља и Гашића за министра војног? http://www.kurir.rs/draskovic-vucic-je-kao-apostol-pavle-clanak-983143 Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 http://www.kurir.rs/draskovic-vucic-je-kao-apostol-pavle-clanak-983143[/quoteA Draskovic lagano koraca u senilnosti, hehehehe he:-) Volim_Sina_Bozjeg and Плутон је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 http://www.kurir.rs/draskovic-vucic-je-kao-apostol-pavle-clanak-983143[/quoteA Draskovic lagano koraca u senilnosti, hehehehe he:-) Oвај чланак је од 13.09.2013., па ти види докле је сада стигао тим лаганим кораком. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 ne verujem u ideologije. Ни ја, баш зато и подржавам Радуловића јер није излетео са идеологијом, него са конкретним програмом. Ко воли идеологије, ту је Војвода! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Bez šale Vučić se je uklopio u Američku glupost koja se zove promena mentaliteta srba a ne promena sistema. Zato imamo jedne te iste političare i očekujem na kraju krajnji napad na SPC. Da ne dužim zašto je to potpuno pogrešan pristup koji je inače prihvaćen i od EU i svih nevladinih organizacija u Srbiji. Dakle došli smo na ideju da smo mi najgori ološ a ne da imamo najgori sistem zakasnelo reformisan zbog svih strahota koje su nam se desile. Da pogledamo malo kako stoje srbi van matice? Srbi su cenjeni radnici i stručnjaci iz svojih oblasti. Da li to može lošim mentalitetetom samog naroda procenite sami. Ovo će srbiju usporiti i unazaditi u smislu, da još uvek nećemo dobijati plate čak ni u stranim fabrikama u srbiji koje naši radnici zaslužuju, pri tom nećemo kriviti sistem i sporo uskladjivanje zakona sa EU (koja ima sama krivice u tome) nego ćemo pripisivati svom mentalitetu gde se 80% gradjana opšte neće prepoznavati. Lov na veštice je otvoren!!! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 као доказано најбољи форумски политички прогностичар https://www.pouke.org/forum/topic/36662-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%81%D0%BD%D0%BF-%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D1%98%D0%B0/#entry1417475 Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Oвај чланак је од 13.09.2013., па ти види докле је сада стигао тим лаганим кораком. Vidio sam, sad se ne sjeca ni sta je bilo prije deset godina:-) Плутон је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Не мешај појмове, пусти те приче пропалица из опозиције који би сад да ме хватају на грижу савести. Ако неко не изађе на изборе, тиме исказује свој политички став, не гласа ни за кога, каже да нема за кога да гласа. А њих ко *ебе кад нису убедили народ да су вредни да неко изађе на изборе и заокружи њихово име. На те форе да је то глас за власт могу да хватају једино неискусне. Неизласком на изборе шаљеш поруку свима. Pa izgleda da Sasa Radulovic jeste ubedio mnoge da mu je ideja vredna podrske ali tebi to iz nekog razloga uzasno smeta i to je za svakog iole pronicljivog i analiticnog dovoljno indikativno. I mani nas tih fora da "brines" da se omladina ne zaludi pa da se posle razocara i da nam se drzava raspada jer gradjani ne traze fiskalni racun i ne vracaju falicnu robu... Ronald and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2016 Пријави Подели Написано Март 2, 2016 Pa izgleda da Sasa Radulovic jeste ubedio mnoge da mu je ideja vredna podrske ali tebi to iz nekog razloga uzasno smeta i to je za svakog iole pronicljivog i analiticnog dovoljno indikativno. I mani nas tih fora da "brines" da se omladina ne zaludi pa da se posle razocara i da nam se drzava raspada jer gradjani ne traze fiskalni racun i ne vracaju falicnu robu... У праву си. Опет си ме провалила својим невероватним детективским вештинама а ла Илија Чворовић. Крио сам се дуго, али теби изгледа ништа не промиче. Радим за тајне центре моћи југословенске комунистичке партије у илегали и смета ми да Србија крене напред, и зато мрзим Сашу Радуловића, а и све вас који видите колико је он месија и колико хоће да ствари покрене, јер ми је много лепо у оваквој земљи, и волео бих да ми деца расту у оваквом друштву. Мрзим га јер је добар и поштен и искрен, и скроз другачији од свега до сад што је било. И мрзим га јер потајно примам паре од власти да блатим Њега, Који има моћ да продрма овај режим из темеља својим супер моћима. А све ово причам заправо јер сам љубоморан на вас паметне и далековиде који су стали иза ових сјајних и никад пре изговорених идеја. Само после немој случајно да ми кажеш било шта кад причам о секташењу, јер све што ти радиш на овој теми јесте класично секташење. Ако неко људима буде огадио саму идеју Радуловића, то ћете да будете управо ти и слични теби, који за какву год идеју да се залажете имате менталитет компартијаша који вредност сваког човека мере у проценту слагања са њиховим ставовима, и који ван својих убеђења која претварају у догме нису у стању да виде било шта и било кога. (Ово се не односи на Плутона, он је нормалан, само лобира за Радуловића, не секташи) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука