Juanito Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Али имам довољно искуства да се не поведем за демагогом. Ма све је то ОК, али нешто ми није јасно: - Радуловић мутио као стечајни управник, за нешто је и осуђиван, а друга суђења за кривична дела мутљавине је стопирао кад је постао министар. - Вучић је од деведесетих, па до дана данашњег радио и ради... да ли морам да наводим? - Међу Вучићевим најближим људима имамо неколико фалсификатора диплома, двојицу убица бебе, војника и лекара из хеликоптера, од којих је један као лекар радио за земунски клан и убијао људе у ургентном центру. О разним вербићима, бабићима да не причамо. За време Вучићеве владавине се низао скандал за скандалом, сваки дан имамо неколико нових прича за ”Зону сумрака”. О цензури и контроли медија и аутократији такође не морам превише, ствар је (ваљда) очигледна. И све то је у врло бизарној форми, скоро да личи на пародију, на свесну спрдачину. - Сви се праве добри и сви су демагози. Али ти само пуцаш по Радуловићу из чега следи да је он по теби лошије решење од Вучића. На коју фору? Ronald, florenntina, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Pa da al ne za zemaljsku srecu. Cemu se nadas dobrom na zemlji? Da se popravi ekonomsko stanje? LOL Хришћани нису манихејци, не одустају потпуно од земаљске среће. Свакако има пуно доброг на земљи - пријатељи, породица, брак, деца, лепота природе, уметност, наука и још пуно тога. А и економско стање се може поправити, наравно. Највећа лаж ових на власти јесте да је то нека "виша сила" на коју ми немамо никаквог утицаја. Ronald and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Свакако има пуно доброг на земљи - пријатељи, породица, брак, деца, лепота природе, уметност, наука и још пуно тога. Христос: "Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан“ (Мт. 10:37) Човек Жоја and Tumaralo. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Најгоре је одустати од сваке наде и постати циник, што се нажалот многима код нас догодило. То је слепа улица, пораз. Павле каже најважније ствари су - вера, љубав и нада. И паре. Grizzly Adams, ИгорМ and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Дај неке системе за блекџек Не знам ти ја то, специјализовао сам се за ово политичко клађење. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Нисам ни рекао да треба било кога/шта волети више од Бога, већ само да и на Земљи оваквој каква је има пуно добра. Што каже у Постању "погледа Господ све што је створио и добро беше веома". То "добро" није потпуно избрисано падом у грех. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Не контам оволико фрке око Радуловића, али стварно Колико сам ја разумео, сви који позивају да се гласа за њега сматрају га за тренутно најмање зло у Србији и ништа више. Не за некаквог реформатора и месију који ће променити земљу и друштво из корена или сличне глупости. Од тога нема ништа, бар не у догледно време. Ова држава и ово друштво су превише затровани политиком као обликом бизниса и богаћења да би могло да се очекује да ће се од те болести излечити у неко скорије време. Исто (бар се ја надам) га нико не сматра за чистог, поштеног и неукаљаног лика из бајке који стоји насупрот злим, поквареним и корумпираним политичарима које имамо или смо већ имали на власти. Не, свако ко се у Србији бави политиком је прљав на овај или онај начин, СР ту сигурно није изузетак. А и нико не може да гарантује да ако би једном дошао на власт, не би све наставио по старом добром лоповском систему, само сада са неким новим Вучићима, Бабићима и Стефановићима. Али хбг, то је ризик који је увек свеприсутан у Србији. А да је народ способан и вољан да склања лопине са власти, не бисмо данас ни били у оваквој немогућој ситуацији где бирамо између разних катастрофалних опција, где у суштини нема ниједне за коју би се могло рећи да је макар неко светло на крају много дугачког тунела... florenntina, feeble, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Али ти само пуцаш по Радуловићу из чега следи да је он по теби лошије решење од Вучића. На коју фору? Људи су очајни па мисле да горе од Вучића не може, али оно говедо Радуловић је живи доказ да може! А ово („конкретне ствари“) што RYLAH прича за њега док се бавио тим најстрашнијим занимањем на свету, стечајни управник, је исто оно што данас врти Информер и што је вртио Курир у време његове оставке у министарству (има на почетку ове теме). И то је још један доказ да Радуловић није ни у каквом дилу са влашћу јер нема ничег што RYLAH износи и што уопште може да изнесе о њему, а да Вучићева гласила то већ нису објавила („чланак“ у Информеру од пре пар дана је практично исти). Дакле, или тих ствари нема или RYLAH из неког разлога неће да их спомене јер је и он у дилу са Радуловићем. Колико је био добар као стечајни управник нисам нешто истраживао, нисам ни стручан за то, али је интересантно да је практично једини који је хтео да сарађује са Верицом Бараћ (надам се да ови што пљују Радуловића не сматрају да је и она имала неки дил са Вучићем и Динкићем јер онда даља дискусија нема никакве сврхе) и да објављује конкретне податке који могу да јој помогну. А чак и да ништа не погледаш, само да видиш шљам са којим је Радуловић долазио у сукоб, попут Динкића, Спасковског, популарног Сосе, Вучића, Тадића, Чеде, Вучићевог брата, Вучићевог кума итд. довољно говори о томе колико он има „дил“ са властима. Јер Динкић и данас склапа Вучићу послове с Арапима, а Радуловић је изгледа побегао од места где је најлакше пљачкати Србију да би покушао поново да дође на то место и да нас све опљачка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Али ти само пуцаш по Радуловићу из чега следи да је он по теби лошије решење од Вучића. На коју фору? За све ове до сад се зна ко су и шта су. Нико не може за њима да се поведе овако фанатично као за Радуловићем. Шта бих могао да кажем о било коме од ових, а да се то већ не зна? Једино што ме је искрено изненадило је био овај министар војни нови, посебно кад сам му видео оне твитове, то нисам могао да верујем. Све остало је мање - више познато. Са друге стране, овај лик у људима буди наду. И људи се искрено поводе за њим и верују у оно што прича. А обичан је демагог. И проћердаће народну наду, као и још неки пре њега, и оставиће апатичне људе, неспособне да се покрену и заиста нешто промене у својим животима. Апатични људи неће да се покрену и бојкотују неку робу, на пример. Апатични људи неће да захтевају своја права од продавца који одбија да им замени производ. Апатични људи неће да изађу сутрадан кад се појави нешто стварно здраво, што може да буде и добро, а не само мање зло, односно "мање зло". Радуловић је довео људе скоро до екстазе, поједине до нивоа мало мањег од оног на ком су Јеховини сведоци. Шта ће са њима да буде кад га провале? Зато сам не толико против Радуловића као личности, иако не волим те демагоге, већ због онога што после таквих остаје, а што сам видео већ толико пута до сада. А то је опасно, јер такви као он људе одвраћају од неке акције. - Сви се праве добри и сви су демагози. Сви остали су давно проваљени, или никада и нису у људима будили оваква осећања или овакву наду. Код других се људи учлањују због посла, неке ситне кинте, управних одбора, или чега већ, а код њега зато што му стварно верују. Баба, зеленизуб and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 1, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Ја сам се покајао што сам рушио Тадића. Мада и сад кад се сетим те жуте фаланге није ми добро. У суштини исто нам се вата ко год да је на власти, само да нису неки екстремисти. Значи да Бог да да поживи овај Вучић и влада још једно 10 година. А после нека дође неки месија. Лудо је бирократију мењати сваке 4 године, немамо ми као народ толико пара. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 @ Rylah A ti kao alternativu od apatije predlazes koju akciju konkretno? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Ја сам се покајао што сам рушио Тадића. Мада и сад кад се сетим те жуте фаланге није ми добро. У суштини исто нам се вата ко год да је на власти, само да нису неки екстремисти. Значи да Бог да да поживи овај Вучић и влада још једно 10 година. А после нека дође неки месија. Лудо је бирократију мењати сваке 4 године, немамо ми као народ толико пара. Ovo bi trebalo da nas ubedi da glasamo za Vucica? Плутон and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Варају се сви који мисле да би Плутон неког овако отворено подржао, а да га није темељно прочешљао. GeniusAtWork, Manolis and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Radulovic je trenutno najbolji izbor od onoga sto nam je ponudjeno da biramo. Da li je i koliko stvarno dobar, bespredmetno je komentarisati ako vec trenutno nemamo mogucnost za nesto jos bolje. Evo ja cu npr. odmah odustati od Radulovica i glasati za neku srpsku Margaret Tacer, cim se pojavi https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 @ Rylah A ti kao alternativu od apatije predlazes koju akciju konkretno? Развијање грађанске свести и уздизање исте на неки завидан ниво. Онда ћемо стварно бити у ситуацији да бирамо. У оваквој држави и неки Супермен може да нам дође, ништа неће да уради, јер неће имати са ким да ради. Почети од малих ствари - као што сам рекао, врати фаличну робу, тражи фискални рачун, тражи своја права свуда и на сваком месту. Кад се види да то делује, и да они који нам свакодневно ускраћују нека права уопште нису толико јаки колико ми нисмо упорни и колико смо апатични, људи ће да крену да се буде, али не због неког демагога који ће да им да лажну наду, него због тога што ће да увиде колико они сами могу, само ако се потруде. Такав човек, који осети да нешто може, макар и веома мало, али ипак нешто може само ако се довољно посвети, кренуће да чита и да се образује, да тражи више права, да не дозвољава разним бирократама да га малтретирају, јер је образован, зна своја права и зна колико далеко може да иде. То је процес који је веома дуготрајан, али који мора почети. Као што сам рекао, то што се не поводим за разним демагозима не значи да сам статичан или апатичан или без наде. Пун сам наде и елана, и трудим се да ово причам свима око себе, и да им на свом примеру покажем шта и како могу, и колико могу. То је оно што свако од нас може да уради. Кад се скупи довољна критична маса таквих самосвесних људи, тек тад ће систем да крене да се мења. Али то траје предуго, зато је лакше да кажемо да ће један Радуловић, Вучић, Тадић или ко год да дође и да среди ствар јер је способан, леп и бори се против паразита и корупције. зеленизуб and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука