Зосима Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Значи Млађони, ајд робови,,дошо странац ,бар имате посао а биће и за хлеба...ма пусти ме тога Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Шта ја имам од тога,ако ТелекомСрбија купи ДојчеТелеком,кад ћу и то под условом да останем да радим,зарађивати пет -шест пута мање него мој колега из исте фирме у Немачкој???!!! Дајте народе,не долазе странци овде код нас , да нама буде боље,већ њима... Ово последња реченица је потпуно тачна, само што економија није (или не би требало да буде, што не значи да код нас није) игра у којој један мора да изгуби да би други добио. Сасвим је могуће да буде добро и ”нама” и њима. Ја не продајем воће да би ти имао да једеш, него да бих зарадио, али је последица и то да и ти имаш да једеш. Али морамо да дефинишемо шта значи ”нама”, што нас доводи до прве цитиране реченице Ти можда лично и немаш ништа, али мораш да схватиш једну ствар. Телеком не постоји да би ти радио у њему, него да би продавао телекомукационе услуге купцима. Када се телеком прода и то тржиште даље демонополизује, то ће донети (тј. требало би да значи, али ово је ипак Србија, па не бих да причам унапред) више конкуренције и бољу и јефтинију услуга за купце, као последицу тога. А онда то даље значи да нама купцима остаје више пара за друге ствари и за улагања у сопствене послове и то се онда ланчано шири кроз ту комплексну мрежу, али о детаљима не бих јер су превише штреберски, а знам да ти не волиш штреберисање. Но шта ће конкретно бити са тобом? Па да би фирма нама понудила добре удлуге, она мора да има добре раднике. Ако си добар, тежиће да те задрже и да те плате добро. Ако ниси добар или си просто вишак (има доста других отприлике истих као ти), мораћеш да тражиш или правиш други посао. Или ћеш можда и задржати посао, али ћеш морати да се задовољиш платом која тренутно осликава твоју вредност као радника на српском тржишту. То ти је тако, људски рад је роба и цена му се формира слично као и за друге робе. А остајање без посла или својевољна промена посла уопште није у принципу тако страшно како звучи и тако фунционише динамична економија попут америчке (искуство из прве руке). Такав као ти би тамо био успешан послован човек или успешан музичар или и једно и друго. А овде дрхтиш шта ће да ти уради нови власник, јер те нико никада није научио како да искористиш и продаш своје квалитете, које несумњиво имаш. Зосима and Avocado је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Значи Млађони, ајд робови,,дошо странац ,бар имате посао а биће и за хлеба...ма пусти ме тога А одакле долазе паре за плату коју тренутно примаш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Значи Млађони, ајд робови,,дошо странац ,бар имате посао а биће и за хлеба...ма пусти ме тога Не, небитно да ли је странац или домаћи привредник, плату ти на одређује тржиште. Какво ти је тржиште рада таква ће ти бити плата. Какви год да су закони минималне плате. У принципу сад правиш ситуацију као да сам ја неки подржаваоц странаца који хоће да нас поробе. Нама требају и домаћа привреда и инвеститори са стране. Инвеститори са стране нам посебно требају за већа улагања, али на поштен начин, а не партијски и митом да се доводе, субвенцијама и поклањањем као што се то сад ради. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 А одакле долазе паре за плату коју тренутно примаш? Долази од добити предузећа...Телеком какав год да је,једна од ретких домаћих фирми која послује позитивно... Телеком има других проблема, што ту ради доста џабалебароша и незналица, и ако бих због нечега волео да дође газда,то би било да растера ту екипу паразита... Сдруге стране, држава музе Телеком само тако,то је чист прилив кеша... Ти ћеш сад рећи,плату добијаш од телекомових корисника и платиша ...па јесте,зар постоји фирма или делатност која не зависи од продаје својих услуга,или већ чега ? Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Долази од добити предузећа...Телеком какав год да је,једна од ретких домаћих фирми која послује позитивно... Како сам знап да радиш у државној фирми. Зосима је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Телеком има других проблема, што ту ради доста џабалебароша и незналица, и ако бих због нечега волео да дође газда,то би било да растера ту екипу паразита... Сдруге стране, држава музе Телеком само тако,то је чист прилив кеша... Ти ћеш сад рећи,плату добијаш од телекомових корисника и платиша ...па јесте,зар постоји фирма или делатност која не зависи од продаје својих услуга,или већ чега ? Иначе, није поента у корисницима и платишама. Поента је да би имао посао/плату, мораш имати газду, страног домаћег, који ће ти дати плату. Он ће увек тежити идеалној плати, у складу са условима тржиште. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Иначе, није поента у корисницима и платишама. Поента је да би имао посао/плату, мораш имати газду, страног домаћег, који ће ти дати плату. Он ће увек тежити идеалној плати, у складу са условима тржиште. Negde oko nula dinara ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Долази од добити предузећа...Телеком какав год да је,једна од ретких домаћих фирми која послује позитивно... Телеком има других проблема, што ту ради доста џабалебароша и незналица, и ако бих због нечега волео да дође газда,то би било да растера ту екипу паразита... Сдруге стране, држава музе Телеком само тако,то је чист прилив кеша... Ти ћеш сад рећи,плату добијаш од телекомових корисника и платиша ...па јесте,зар постоји фирма или делатност која не зависи од продаје својих услуга,или већ чега ? Мислио сам на нешто друго, али није ни битно, уморан сам више од расправа на ове теме. Углавном, разумем те. Волео бих да могу да ти кажем како ће приватизација да побољша стање. Можда мало и можда негде. Али ово је ипак Србија, а оно из мог претходног поста је из нормалних земаља. Видели смо како су практично све велике приватизације одрађене, па немамо разлога да верујемо да ће ова бити ишта боља. Друго, овде не функционишу закони тржишта и то не само због политичара, већ и због менталитета. Ово је земља у којој се раднице у пекари деру на муштерије и те пекаре успевају већ деценијама. Ово је земља где возач аутобуса у приватној фирми каже (бесан) путницима, после 45 минута кашњења: ”Будите срећни што вас уопште возим!” И ником ништа. На мене се издрао радник у Теленору. Тог тренутка сам отишао у Вип и пренео број, да би убрзо и радник Випа почео да се дере на мене. И ником ништа. Ово је земља у којој, у једној великој страној телекомуникациој фирми, да јој име не помињем, медиокритети од менаџера (по образовању туризмолози, част истинским турзизмолозима) тероришу инжењере тако што им се директно мешају у стручни део посла. И та фирма послује одлично. А по свој логици и искуству нормалних земаља не би опстали ни једну годину. Тако да не сумњам да ће ти паразити да остану, а да ћеш ти да летиш. Најбоље би било када би могао да радиш неки самостални посао. Свој си газда, свој си човек и уживаш. Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 И ником ништа. На мене се издрао радник у Теленору. Тог тренутка сам отишао у Вип и пренео број, да би убрзо и радник Випа почео да се дере на мене. па тебе свуд шутираду. Али у праву си.. А ја овим женама које сам запослио код мене на ајвару кувао кафе, донео им радио.. оне се шокирале... невероватно колико је овај "систем" искварио људе и направио апослуно негативну селекцију. Лоше газде, шефови и радници. Јер су сви дошли ту преко везе, и сви одржавају послове захваљујући монополима, субвенцијама и олигоолима а не квалитетној услузи. Ја рецимо не користим телекомов интернет, већ орионоб. Лошији је мало, али управо због финоће и културе радника и сервиса - код њих сам. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Тако да не сумњам да ће ти паразити да остану, а да ћеш ти да летиш. Најбоље би било када би могао да радиш неки самостални посао. Свој си газда, свој си човек и уживаш. Е ово је мој једини и највећи страх,не само за мене лично,већ и целу државу Србију... Док ова земља буде функционисала по диктату разних хоштлапера,партијских другова,и сличне "менаџмент" екипе, да Швабе преселе комплет ауто индустрију у Србију,ови наши би све упропастили. И то си лепо приметио,и у приватним фирмама наш радник тешко мења навике,а у државним му је то ко добар дан... Млађони, Плутон and Juanito је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 2, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2014 Е ово је мој једини и највећи страх,не само за мене лично,већ и целу државу Србију... Док ова земља буде функционисала по диктату разних хоштлапера,партијских другова,и сличне "менаџмент" екипе, да Швабе преселе комплет ауто индустрију у Србију,ови наши би све упропастили. И то си лепо приметио,и у приватним фирмама наш радник тешко мења навике,а у државним му је то ко добар дан... Да им даш сахаром да управљају направили би недостатак песка.. Зосима and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Ima li noviteta? Neki novi ekonomski program, nesto, neka rezanja budzeta i slicno ? Sta kaze Radulovic? RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Октобар 13, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2014 Да им даш сахаром да управљају направили би недостатак песка.. Крадеш Фридманове форе :p Ima li noviteta? Neki novi ekonomski program, nesto, neka rezanja budzeta i slicno ? Sta kaze Radulovic? Прати га на Фејсбуку. Увијек има критике Вучића... наравно https://www.facebook.com/SasaRadulovich?fref=ts Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Октобар 27, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2014 Саша Радуловић је покренуо петицију против смањења плата и пензија: http://dostajebilo.rs/peticija-penzije/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука