Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

Него одавно нисам прочито неку добру анализу збивања у земљи и свету од Радулоивћа. Шта сад, човек пуко на изборима и одједном сте га се сви одрекли? Прешли код неких са цензусом?!

Зато ми и пропадамо, што нема оних који се искрено боре за идеје и искрено стају иза људи који те идеје подржавају.

Е, Србијо, ни либерализаторе више немаш ко некад, пропаде ми ти...

Sta ih zacikavas bre , sada ce opet da smaraju sa stecajnim upravnikom ...

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

:))  :))  :))  :))

Е сад сам убеђен колко је прича заправо озбиљна! Па још мало па ће и своје тројке да оснивају, није ово шала!

Нема смисла да дискутујемо када једног професора политичке економије као што је Душан Павловић  - називш неозбиљним из области којом се стурчно бави....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нема смисла да дискутујемо када једног професора политичке економије као што је Душан Павловић  - називш неозбиљним из области којом се стурчно бави....

Ма називам причу неозбиљном. Ови подсећају на оне салонске комунисте у Русији из средине деветнаестог века што су седали за сто пун водке, причали о комунизму и пили и јели целу ноћ за џабе, раја им се дивила колко су паметни, а све то није имало било каквог ефекта. Имаш и милијарду ових са друге стране да су салонаши и доконаши који никад ништа озбиљно неће да ураде, ал њих зезам на другим темама.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма називам причу неозбиљном. Ови подсећају на оне салонске комунисте у Русији из средине деветнаестог века што су седали за сто пун водке, причали о комунизму и пили и јели целу ноћ за џабе, раја им се дивила колко су паметни, а све то није имало било каквог ефекта. Имаш и милијарду ових са друге стране да су салонаши и доконаши који никад ништа озбиљно неће да ураде, ал њих зезам на другим темама.

Констатно их напдаш ад хоминем, зато не знам како може да причамо.... ако ти је прича смешна изволи нападни аргументе - аргументима. 

елем. о уговору са етихадом, павловић:

Ugovor sa Etihadom

Delovi Ugovora sa Etihadom su konačno objavljeni. Želim da naglasim samo tri aspekta ovog ugovora da bi javnost bolje razumela debatu oko toga da li je ugovor štetan za Republiku Srbiju ili ne.

1. Partnerski odnos. Ako s nekim osnivate preduzeće kao partner koji ima vlasništvo nad delom preduzeća, onda morate sve aspekte tog odnosa — ulaganje, rizik i profit — da delite srazmerno vlasničkom udelu. Recimo, ako ste vi vlasnik 51% preduzeća, a vaš partner 49%, a osnivački kapital 100 dinara, vi imate obavezu da uložite 51, a vaš partner 49 dinara. Međutim, partnerski odnos ne postoji ako vi uložite 51 dinar, a partner vam da kredit od 49 dinara. U tom slučaju, “partner” vas eksploatiše. (Naravno, ovde je reč samo o ekonomskom aspektu partnerstva. Pravno gledano, odnos može da bude bilo kakav.)

To se upravo desilo između Republike Srbije i Etihada: Republika Srbija je kao osnivački kapital novom preduzeću Air Serbia dala subvenciju u iznosu od 40 miliona evra, a Etihad je tom preduzeću u istom iznosu dao kredit. To nije partnerski odnos. Ako Etihad ne ulaže ništa, već daje kredit, onda ne može da ima 49% preduzeća.

2. Eithad ne može da izgubi. To nije sve. Garanciju na taj kredit daje Republika Srbija! To znači sledeće: Ako preduzeće bude uspešno, kredit će da vrati Air Serbia, ali ako propadne — vraća ga samo Republika Srbija, tj. njeni poreski obveznici. Amerikanci bi rekli: “Heads I win, tails you lose!” (Ugovor o “partnerskom” odnosu je oročen do 2016. godine.)

3. Preduzeće će biti uspešno. To je dokaz da je ugovor dobar. Ovu frazu premijer neprekidno ponavlja. On to, međutim, ne može da zna. Možda hoće, možda neće biti uspešno. Hajde da pretpostavimo da hoće. To i dalje nema veze sa ugovorom. Preduzeće može da bude uspešno, ali ugovor može da bude loš. Slično kao i ugovor o prodaji NIS-a. NIS je danas uspešna firma. Ugovor o njegovoj prodaji nas je ojadio na mnogo načina.

http://www.dusanpavlovic.in.rs/mypage/Blog/Entries/2014/8/11_Ugovor_sa_Etihadom.html

Подели на овим сајтовима

Meni je zanimljivo kako se Rile zalaže za jak i uređen sistem u kome se zna ko pije i ko plaća i u kome postoji odgovornost (s čim se naravno slažem), a pri tom podržava ove hajdučke poslove sa Arapima. Osim ako sam pogrešno razumeo da ih podržava, u tom slučaju se izvinjavam.

Подели на овим сајтовима

Meni je zanimljivo kako se Rile zalaže za jak i uređen sistem u kome se zna ko pije i ko plaća i u kome postoji odgovornost (s čim se naravno slažem), a pri tom podržava ove hajdučke poslove sa Arapima. Osim ako sam pogrešno razumeo da ih podržava, u tom slučaju se izvinjavam.

Ali nikako nisi mogao pogresno razumeti da se radi o "hajduckim" posloivima ...

Подели на овим сајтовима

А како озбиљно да полемишеш са фундаменталистима? Просто, са једне стране имаш фирму која пропада и хиљѕаде људи које ће да оду на државну грбачу, са друге стране инвеститора који може да дође код тебе, ал може и другде. И шта ћеш да радиш? Понудиш му добре услове. Пошто имамо економске аналитичаре који не знају да отворе врата предузећа, а не предузеће, добијамо овакве анализе. Није ово прича само за Етихад, била прича и за ФИАТ, који је данас највећи извозник, и за оне оранице по Вовјводини које већ зарастају у коров и слично. 

И шта је резултат? Ено смо имали званичне податке за Етихад пре неки дан. И ко је у праву?

Кад немаш пара да уложиш, ти доведи неког ко има, биће добро и теби и њему. Хеби га, најбоље би било да имамо привредника који зна то да ради, ал немамо. Они што су били наслеђени из комунизма, поскидо их Слоба, они што су претекли добри у Слобино време, поскидо их ДОС у свим варијацијама, ови што су од две иљадите на овамо не знају ништа сем да дижу кредите и пљачкају предузећа која су купили по десет пута нижој цени... 

Хеби га, сад стави педесет младих око једног Арапина или Руса или Италијана, па учи полако...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Пошто имамо економске аналитичаре који не знају да отворе врата предузећа, а не предузеће, добијамо овакве анализе.

Само што у овом случају имамо на једној страни Радуловића који јесте и те како био у привреди, а на другој тебе који си адвокат и о томе знаш само са те стране, не и са стране предузетника. И имамо Вучића који не само да никада није имао фирму, него никада није радио апсолутно ништа ван политике. Друга је ствар какав би Радуловић био да је на власти. Можда исти, можда гори. Не знам. Могли бисмо да причамо о његовој политичкој способности, искрености, поштењу (поменуо си оно мување док је био стечајни управник) итд. Али да му ти кажеш да се не разуме у привреду је врхунски смешно и сасвим сам сигуран да ти то и сам видиш. Управо си ти салонски аналитичар у овом случају и то чистокрвни.

Подели на овим сајтовима

Само што у овом случају имамо на једној страни Радуловића који јесте и те како био у привреди, а на другој тебе који си адвокат и о томе знаш само са те стране, не и са стране предузетника. И имамо Вучића који не само да никада није имао фирму, него никада није радио апсолутно ништа ван политике. Друга је ствар какав би Радуловић био да је на власти. Можда исти, можда гори. Не знам. Могли бисмо да причамо о његовој политичкој способности, искрености, поштењу (поменуо си оно мување док је био стечајни управник) итд. Али да му ти кажеш да се не разуме у привреду је врхунски смешно и сасвим сам сигуран да ти то и сам видиш. Управо си ти салонски аналитичар у овом случају и то чистокрвни.

Не причам само са форумашима кад формирам ставове, нит сам без теоретске подлоге у овој материји (4 год економске школе и четири године по предмет на свакој години факутлета, плус тоне прочитаног на Нету).

И што је најбитније имамо резултате на основу којих јасно можемо да видимо ко је у праву а ко је салонаш.

Подели на овим сајтовима

Само што у овом случају имамо на једној страни Радуловића који јесте и те како био у привреди, а на другој тебе који си адвокат и о томе знаш само са те стране, не и са стране предузетника.

A imamo i tebe iskusnog privrednika ....

Подели на овим сајтовима

Не причам само са форумашима кад формирам ставове, нит сам без теоретске подлоге у овој материји (4 год економске школе и четири године по предмет на свакој години факутлета, плус тоне прочитаног на Нету).

И што је најбитније имамо резултате на основу којих јасно можемо да видимо ко је у праву а ко је салонаш.

Па ево, ја гледам резултате и плачем. А ти мислиш да су добри. Наши светови су једноставно неспојиви.

P. S.

Час причаш о теоријској поткованости, а час о пракси. Немаш практично искуство, а Радуловић га има много. Тако да је мало неукусно да му спочитаваш да не зна о томе. Али добро, о укусима не вреди расправљати, тако да радије не бих.

Подели на овим сајтовима

Па ево, ја гледам резултате и плачем. А ти мислиш да су добри. Наши светови су једноставно неспојиви.

P. S.

Час причаш о теоријској поткованости, а час о пракси. Немаш практично искуство, а Радуловић га има много. Тако да је мало неукусно да му спочитаваш да не зна о томе. Али добро, о укусима не вреди расправљати, тако да радије не бих.

Не знаш шта све радим, са ким се срећем и дискутујем, тако да не можеш да коментаришеш мене. То што знаш једну чињеницу о мени ти не говори ништа. Исто као што ја не знам ништа о теби, или о Радуловићу и његовој бриљантној каријери сем да је био обичан стечајни управник кад се овде вратио, и то два пута ухваћен у озбиљним малверзацијама. Са друге стране, кад читам анализе људи на Нету, могу са сигурношћу да кажем да су салонаши, јер су откопчани од реалности и од било какве бригео последицама, размишљају фундаменталистички (нек све оде у мајчину, ал нек буде либерално!).

Подели на овим сајтовима

А како озбиљно да полемишеш са фундаменталистима? Просто, са једне стране имаш фирму која пропада и хиљѕаде људи које ће да оду на државну грбачу, са друге стране инвеститора који може да дође код тебе, ал може и другде. И шта ћеш да радиш? Понудиш му добре услове. Пошто имамо економске аналитичаре који не знају да отворе врата предузећа, а не предузеће, добијамо овакве анализе. Није ово прича само за Етихад, била прича и за ФИАТ, који је данас највећи извозник, и за оне оранице по Вовјводини које већ зарастају у коров и слично. 

Pa nema problema, razbij feudalizam - podacima.

Lepo vidimo sledece stvri.

Koliki nam je ulog, u ovu kompaniju sa etihadom i za koliko vremen ce da nam se isplati taj ulog.

Koliki nam je rizik? Sa druge strne?

Sa druge strne koliko bi dobili na neki drugi nacin, nekim drugim ugovorm ili nekim drugim ulganjem?

I na kraju koliko bi izgubili pra prodajom?

Na sva ta pitanja kada odgovorimo im smisla pricati - jel dobr ugovor ili ne?

E sad, kad idemo ad autoriti, ja kao sto ti vec rekoh cenim tvoje misljenje... ali kada su ove stvri u pitnju za Radulovica znaam da je uspesn privrednik bio u proslosti, za Pavlovica znam da je vrlo obrazovn politicki ekonomista, i na krju za ostatk Raduloviceve ekipe znam da su uspesni privrednci - i uopste nisu neki politicki analiticari koji "ne umeju vrata da otvore" vec su ljudi koji su svoja ekonosmku vestinu i znanja dokazali u ovoj ili onoj praksi.

Ti konsttno kao d hoces da ih predstavis kao apsolutne duduke. Sve je to nebitno, bitno je da li je tcno to sto oni pricaju.

Vucic me je do sad slagao i prefarbao sto puta i ti ocekujes da mu verujem za ovu pricu sa Etihadom?

Ti prepotstavljs d ce da ode sve u majcinu. Prosto i jednostavno, to ne mozes da znas.

To su uvek tvrdnje protivnika libelarnih mera - i to smo teoretske. U praksi su se retko kad ostvarile. 

јер су откопчани од реалности и од било какве бригео последицама, размишљају фундаменталистички (нек све оде у мајчину, ал нек буде либерално!).

Ja ne gotivim libertarijansku ekonomsku filozofiju jer sm fundmentalista, vec jer vidim njenu efiksnost na delu. 

Sto se Radulovica tice - on je libertarijanac isto koliko i ti. On deli vise manje sve tvoje stavove. Ali je protiv paljackaskih privtizacija ( po njegovoj tvrdnji)

ne znam sta je tebi to toliko libelarno kod njegove price?

Prosto mi se cini da ti zapravo i nisi upucen u ono sto on prica... 

Подели на овим сајтовима

ОК, ево да видимо:

Прва страна - либерални фундаментализам                                           Друга страна - одговорна политика

1. Распишеш тендер за фирму на који се нико не јави.                          1. Нађеш озбиљног партнера. Уложиш паре да би спасао и ојачао фирму.

Фирма оде у стечај, па у банкрот. Обавезе фирме                                     Фирма брзо постане профитабилна и шири пословање.

на државна леђа.

2. Обзиром на горњи резултат, отпустиш све раднике уз                       2. Решиш се вишка запослених који оду на државну касу, уз могућност да ако

неки социјални програм, опет из државне касе.                                          новој фирми крене боље они поново буду запослени.

Већина радника се не снађе и оде на биро, опет на државну касу.                                                                                                                                         

3. Катанац на фирму, чемер и јад.                                                             3. Фирма постане веома успешна, са сталним растом, макар до сада, ако Бог да

и од сада.

САЛДО: Пропала фирма, пар иљада људи на државној сиси,                     Успешна фирма, потрошено далеко мање пара на улагања 

потрошене огромне паре низашта                                                   и оне који нису на послу можеш да се надаш да ћеш                                                                                                                                        поново да удомиш, држава остварује и

директне приходе и приходе од аеродромских такси и ПДВ

Тако је било и за НИС, и за Заставу. Где да потпишем за ово зашта се залажу ови генијалци и да издржавам социјалу и враћам дугове фирме коју су појели партијаши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...