Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Македонци руше скулптуру цара Душана 24.01.2014 10:31 | Срна Скопље - Скулптура цара Душана и још 11 од укупно 29 скулптура на Мосту цивилизација у Скопљу биће уклоњени, најавио је предсједник скопске општине Центар Андреј Жерновски. Жерновски је рекао да ће бити уклоњена скулптура цара Душана, коју су недаво покушали да сруше незадовољни Албанци, и друге скулптуре за које, како је навео, "нема документације ко их је наручио, урадио и поставио на мосту". Представљајући извјешај комисије коју је формирао ради утврђивања истине, Жерновски је рекао да су на мјестима гдје су постављене скулптуре без дозволе требало да буду постављене друга обиљежја. Према његовим ријечима, у априлу прошле године ливница "Јеремић" из Србије доставила је документ општини Центар да је, на основу уговора, поставила 28 скултупра на Мосту цивилизација. "Један број њих није на мосту, али су неке - попут скулптура светог Прохора Пчињског, Евтихија и Михаила, Висариона Дебарског и светог Георгија Кратовског - пронађене у једном магацинском простору. Поставља се питање ко их је одстранио са моста и 12 скулптура замијенио другим", навео је Жерновски. Он је рекао да је незаконито потрошено 650.000 евра за ливење и 18.331 евра за монтажу. Из сектора за инспекцијске послове најављено је одстрањивање споменика који су на Мосту цивилизација постављени без дозволе. Споменик цару Душану у Скопљу постављен је крајем прошле године, а врло брзо група од тридесетак Албанаца покушала је да га сруши, оштетивши дио мермерне плоче на којој се налази скулптура и оставила статуу без жезла и крста у рукама. Након тога покушај рушења је поновољен, због чега је македонски МУП одредио даноноћно дежурство својих припадника. http://www.glassrpske.com/novosti/region/Makedonci-ruse-skulpturu-cara-Dusana/145010.html „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 То је само једна у низу трагедија Србије..која је дозволила да од Срба праве друге народе..а да није прстом мрднула.. Све политичаре из доба комунизма би требало осудити за националну издају... Од Вука Драшковића, Шешеља, Милошевића, Мићуновића..па онда академике пеглат...за моронство.. увести правну одговорност за моронство у законодавство србије... ПиП and T'pol је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Заболе ме, искрено речено, за чокалије. Заболе ме и за наш проблем са шиптарима, а камоли за чокалије...од стварања уср*** краљевине па на овамо, за све смо сами криви. Сами себи смо највећи непријатељи. Дела су показала да смо себични преко границе разума, да смо похлепни као ни један други народ, да нас интересују искључиво лични интереси које желимо да остваримо макар по цену духовне и физичке девастације целог народа, док смо истовремено, из несумњиво психопатолошких разлога, спремни да гинемо за исте оне који су нас или одувек гледали крвавим очима или их, природно, заболе за нас.. Сви су нас зезали и музли деценијама и деценијама а ми смо то са несхватљивом дозом кукавичлука, и себично-полтронским интересима, немо гледали и махали заставицама "братства и јединства"...а ко шљиви чињеницу што српски народ бива на свим фронтовима маргинализован, искоришћаван, у име, увек и искључиво једносмерног, братства и јединства! Ми смо будалетине, најгоре врсте! verum est in beer, Дуња, -Владимир- and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Соломоне..заболе те на погрешним информацијама... није тачно да смо ми хтели за њих да гинемо...они(британци) су нам их увалили... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ма нек су Маћедоњероси потомци Александра Великог и татка му Филипа, па нек иде живот према Аљбанији... Бај д веј, погле'јте песмицу на овој страни: http://mk.neciklopedija.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Ма нек су Маћедоњероси потомци Александра Великог и татка му Филипа, па нек иде живот према Аљбанији... Бај д веј, погле'јте песмицу на овој страни: http://mk.neciklopedija.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0 Верзија на енглеском је луда.. EmploymentThe majority of the population is either self-employed in drug-dealing the chemical industry, or not working Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Губитком Македоније изгубили смо и Косово и Метохију. То је увек била скоро-јединствена територија... бар од Врања до Велеса. Не у некаквом другом, искључиво у природном смислу.. Осамостаљивањем Македоније и Македонци су изгубили западну и део севера Македоније..али то није крај .. Е, ту јединственост очигледно ''поштују'' само Шиптари. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Губитком Македоније изгубили смо и Косово и Метохију. То је увек била скоро-јединствена територија... бар од Врања до Велеса. Не у некаквом другом, искључиво у природном смислу.. Е, то очигледно ''поштују'' Шиптари. Управо.. одлична чињеница..која мало коме падне на памет... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Radio sam nesto u Bugarskoj pre izvesnog vremena i bgari su jednoglasni kad je u pitanju Makedonija i Makedonci. To su Bugari. To nisu ni Srbi ni Makedonci nego Bugari... To je u Bugarskoj cinjenica oko koje nema rasprave. Postoje publikacije, knjige, istorijski spisi i navodi... Sve lepo dokmentovano i argumentovano... Jel moguce da nisu u pravu? ps. Ta cinjenica je toliko zastupljena u bugarskoj (od male dece do matorih ljudi) da vam najiskrenije preporucujem da kad ste tamo ni u kom slucaju ne pominjete makedoniju u kontekstu srpke teritorije ili naroda.. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 24, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Сами себи смо највећи непријатељи. Ми смо будалетине, најгоре врсте! uvek mi ovo bilo u glavi, kad su krenule svi ovi problemi , od devedesete pa do danad i kao klinac - na kolektivnom nivou sam zaključio , da nam niko nije kriv, već ovo kako si sam napisao... за све смо сами криви. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 24, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Па наравно, и треба да склоне. Ту ће да стоје Енвер Хоџа, Тачи, Шота Галица... Мене искрено душа боли за Македонију и шта јој се све дешава и шта ће се све дешавати. А поготово за наше који су тамо и праве Македонце. i meni isto tako, pogotovo kada znam da dole imam nekoga...za ostalo , neću se ponavljati jer sam već nekoliko puta to pisao, samo ću dodati - ma koliko mi nekoga smatrali svojim, da je naš, jedan narod...ti to u ovo vreme zabadava pričaš a kamoli da ubeđuješ nekoga. Seme zla poodavno je zasejano, devedesetih (pa i nešto ranije) to seme počelo da klija i polako počinje da niče! Bojim se, kakva će ploda doneti to proleto seme u nekoj bliskoj budućnosti! verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Radio sam nesto u Bugarskoj pre izvesnog vremena i bgari su jednoglasni kad je u pitanju Makedonija i Makedonci. To su Bugari. To nisu ni Srbi ni Makedonci nego Bugari... To je u Bugarskoj cinjenica oko koje nema rasprave. Postoje publikacije, knjige, istorijski spisi i navodi... Sve lepo dokmentovano i argumentovano... Jel moguce da nisu u pravu? ps. Ta cinjenica je toliko zastupljena u bugarskoj (od male dece do matorih ljudi) da vam najiskrenije preporucujem da kad ste tamo ni u kom slucaju ne pominjete makedoniju u kontekstu srpke teritorije ili naroda.. Какво е с вас хора, Македонците са Българи, който казва, че не са? odmah se sjetim našeg foruma slavic unity, to tamo bilo baš veselo to je bilo slavic anarchy a a ne slavic unity, radi ovakvih stvari smo ga baš i raspustili nehtjelo se više nikom moderovat ovakve beskonačne svađe i natezanja bez početka i kraja Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Zašto se ložite na dnevno političke izjave, ljudi moji?Što se tiče identitet, o tome da li smo mi, Makedonci Bugari ili Srbi, mogu napisati tomovima, ali kako smo i pre videli tačno ovde, to neće nikoga ubediti da promeni svoj stav.Kako Zayron reče, manite se te diskusije.Svi Bugari smatraju Makedonce svoja zabludena braća, a tokom svake okupacije Makedonije sa bugarske strane od 1878 pa na dalje su popljačkali što se moglo pljačkati. Ja bi to ne radio kad pođem kod svog brata.Makedonci su ginuli boreći se u srpsku i bugarsku vojsku jednako tokom Balkanskih ratova i Prvi Svetski rat, neki iz ubeđenja, neki prisilno mobilizovani.A pomenite i one Makedonce koje su poginuli na Sremskom frontu, na kraj Drugog svetskog rata, bilo bi fer i to, ne?Zato, nemojte smatrati da je samo vaš deo istorije krvavi (ali valjda nečemo o ovome).Što se tiće konkretne storije, ja mislim da Žernovski onako, sramežljivo pokušava da prkosi aktuelne Vlade, koja je pomoću bivšeg gradonačalnika opštine Centar u Skoplju i sprovela ovaj projekt.Ako se ja pitam, spomenik Cara Dušana je žrtva albanskih ekstremističkih političara, koji se, kako se po njihovim ponašanjem vidi, spremaju za novi (predvremeni) izbori.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 Zašto se ložite na dnevno političke izjave, ljudi moji? Što se tiče identitet, o tome da li smo mi, Makedonci Bugari ili Srbi, mogu napisati tomovima, ali kako smo i pre videli tačno ovde, to neće nikoga ubediti da promeni svoj stav. Kako Zayron reče, manite se te diskusije. Svi Bugari smatraju Makedonce svoja zabludena braća, a tokom svake okupacije Makedonije sa bugarske strane od 1878 pa na dalje su popljačkali što se moglo pljačkati. Ja bi to ne radio kad pođem kod svog brata. Makedonci su ginuli boreći se u srpsku i bugarsku vojsku jednako tokom Balkanskih ratova i Prvi Svetski rat, neki iz ubeđenja, neki prisilno mobilizovani. A pomenite i one Makedonce koje su poginuli na Sremskom frontu, na kraj Drugog svetskog rata, bilo bi fer i to, ne? Zato, nemojte smatrati da je samo vaš deo istorije krvavi (ali valjda nečemo o ovome). Što se tiće konkretne storije, ja mislim da Žernovski onako, sramežljivo pokušava da prkosi aktuelne Vlade, koja je pomoću bivšeg gradonačalnika opštine Centar u Skoplju i sprovela ovaj projekt. Ako se ja pitam, spomenik Cara Dušana je žrtva albanskih ekstremističkih političara, koji se, kako se po njihovim ponašanjem vidi, spremaju za novi (predvremeni) izbori.... Баш ово твоје писање је парадигма полу-дневне полу-политике: еталон за мерење ложане народних маса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Калеидоскоп Написано Јануар 24, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2014 I tebi sve najbolje, dobri moj! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука