Драган άσημος :) Написано Јануар 19, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2014 Колико живо доживљавате Христа као личност? Христа као неког ко је са нама у све дане до свршетка вијека? Христа као неког ко има удјела у нашој садашњости, ево баш у овом тренутку? Ја сам чешће пута накако далеко од Христа, тј. он ми је далек. Не доживљавам га као неког свог, неког блиског. Христа прихватам умом, што ми је накако површно, а срце је загушено, маловјерјем, многим жељама које вуку ка земљи, могим бригама које су од овог свјета. Драшко је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 ”Господ је крјепост (снага) моја и штит мој; у Њега се поузда срце моје и Он ми поможе. Зато се весели срце моје и песмом својом славим га” (Псалам 28, 7) Славословљење и снага иду једно са другим. Кад год дате славу Богу, Он вам заузврат даје снагу. Када унапред захваљујете Богу за одговор који вам даје, то је оно што вас охрабрује. Запамтите да не можете остати јаки у вери, ако се стално жалите на животне околности. То исушује вашу снагу и енергију. Немогуће вам је да будете одлучни и стамени у вери, ако непрекидно мислите и причате како је тешко. Једноставно преокрените размишљања у величање Господа; ”Економија можда јесте успорена, али Господе, желим да Ти искрено захвалим што ми дајеш напредак чак и у тешким временима.” Или; ”Људи који су против мене веома су моћни и утицајни, али желим да Ти захвалим, благи Господе, што си Ти Свемоћни”. Славословљење Бога чиниће да напредујете. Ми често мислимо како ћемо дати славословљење Богу након што нам се реше проблеми. Али ако не научите овај принцип да се унапред захваљујете Господу за решавање ваших проблема, онда нећете ни имати довољно снаге која вам је потребна да бисте дочекали решење ваших проблема. Свако јутро када устанеш, започни дан тако што ћеш рећи; ”Оче Небески, хвала Ти што остварујеш моје снове. Хвала Ти што си ми решио ове моје проблеме. Хвала Ти што си Ти већи од свих препрека које постоје”. Настави да славословиш Бога и настави да примаш снагу од Њега, тако да храбро можеш загрлити победу коју је Он сачувао за тебе. http://svetatrojica.wordpress.com Жедни, ivanaika, Zero and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 сваког дана Му се обраћам стихом из псалма...GOSPODE Bože moj, na Tebe se pouzdah.....сва моја снага, у Њему је... о, како је дивно када си са Њим.... Господ и Бог мој.... :0442_feel: Саша од Москве, Ненад Р., YOKA and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 20, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2014 kako bih volela da i ja jednog dana kazem.....ne živim ja, nego živi u meni Hristos (Gal. 2, 20) Gospode! Tebi je sve poznato, učini sa mnom kako god hoćeš. Столе and Жедни је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Zahvaljivanje, zahvalnost Bogu na svemu što svakodnevno dobijamo od Njega na dar, je po Svetim Ocima srž naše vere i temelj vascelog našeg bića. Najveća služba u Pravoslavnoj Crkvi – Liturgija, pri kojoj primamo u sebe samo Prečisto Telo i Krv Hrista Boga našeg, se na grčkom kaže Evharistija, što bi u prevodu bilo zajedničko zahvaljivanje, blagodarenje Bogu. Jedan od Svetitelja naše Crkve koji je to itekako svim bićem svojim ispunjavao i živeo time bio je i Sveti Jovan Kronštatski, veliki svetionik Ruske Pravoslavne Crkve, koji je itekako pokazao da se i živeći u svetu i braku može dostići svetost života i srca.Svetitelj se rodio u malom selu Sura na severu Rusije u domu Ilje Sergijeva, crkvenjaka i pojca tamošnje crkveposvećene Svetom Nikoli, i Teodore, pobožne pravoslavne hrišćanke, 18. oktobra (1. novembra po novom kalendaru) 1834. godine. Pošto Crkva toga dana slavi Svetoga Jovana Rilskoga, svetitelj je na rođenju dobio ime Jovan. Mali Vanja (kako su roditelji iz milošte zvali) je voleo da sa ocem posećuje crkvene službe i da svim srcem učestvuje u njima, čitajući molitve svetiteljima. Kasnije je govorio da je svu svoju pobožnost crpeo čitajući bogoslužbene knjige. Učenje mu nije dobro išlo jer je vrlo slabo pamtio. Taakođe roditelji su mu bili jako siromašni pa mu je to dodatno opterećivalo srce. Zbog siromaštva i slabog pamćenja trpeo je brojna ismejavanja svojih drugova. Izgleda da je svetitelj još tada naučio da saoseća sa mukama i paatnjama siromašnih i u njemu se razvilo bolno saosećanje sa svima paćenicima. Jedne noći toplo se molio Gospodu da prosvetli njegov um kako bi bolje učio, što se i desilo. Gospod ga je obasjao Duhom Svetim i svetitelj je kao jedan od najboljih u školi upisao Bogosloviju. Kao najbolji bogoslov dobio je blagoslov i kao stipendista upisao Duhovnu Akademiju (Bogoslovski fakultet) u Petrogradu. O njegovom potonjem delovanju kasnije. Jedna od najjačihosobina koju je kao sveštenik posedovao bila je molitvenost. Pri molitvi je njegovo srce gorelo kao da razgovara sa Samim Bogom, Ovde ću izneti samo jednu njegovu molitvu blagodarnosti (zahvalnosti) Bogu.Na novu 1898. godinu blagodarim Ti, Svemilosrdni Gospode, što si mi podario još jednu godinu dobrote Tvoje! Obnovi, Gospode, duh pravi u utrobi mojoj, i srce čisto sazdaj u meni radi Tvoga useljenja u mene. Zahvaljujem Ti za neizbrojna dobročinstva Tvoja, koja si izlio i neprestano izlivaš na mene mnogogrešnog. Zahvaljujem Ti na dugotrpljenju Tvome prema meni, koji sam Te mnogi gresima razgnevio, i na milosrđu Tvome nepobedivom i koje sve pobeđuje. Zahvaljujem Ti na darovanom mi zdravlju duševnom i telesnom, jer iako sam starac po godinama, mlad sam duhom i telom. Zahvaljujem Ti na svakodnevnom opravdanju Tvome časnom Krvljuu Tvojom. Zahvaljujem Ti na suznom umiljenju pri vršenju Liturgije i na svagdašnjim utehama Duha Tvoga Svetoga, na svetinji Njegovoj, koja se izliva iz najsvetijeg i neiscrpnog bića Njegovog, koje je jedno s Tobom. Zahvaljujem Ti na nezadrživom privlačenju k meni ljudi Tvojih – dece, omladine, odraslih i starih, koji sa svih strana trče k meni, gde god se pojavim u gradovima i selima. Zahvaljujem Ti što svuda moćno i snažno zasađuješ veru pravoslavnu i pobožnost, osobito u ženskim manastirima. Zahvaljujem Ti što mi daješ slobodu da se molim za sav svet i sve ljude i za izvođenje njihovo iz zabluda i privođenje u jedinstvo vere i pobožnosti. Zahvaljujem Ti što nepravednu jarost nepravoslavnih naroda nepriajteljski raspoloženih prema nama, pravoslavnima, ukroćuješ i razumevanju istine privodiš. Zahvaljujem Ti što sve privlačiš jedinstvu – da svi budu jedno, kao što si Ti jedan i Trojici slavljeni Bože. Zahvaljujem Ti što moćnoga u snazi đavola svakog dana pobeđuješ i psoramljuješ u njegovim lukavim i nasilnim spletkama. Zahvaljujem Ti što si mi podario da stojim u istini i pravdi Tvojoj. Zahvaljujem Ti što si mi podario reč mudrosti i sile, da objavljujem ljudima ime Tvoje rečju Jevanđelja Tvoga. Zahvaljujem Ti što me svuda proslavljaš, iako sam ja mnogogrešan i nedostojan. Zahvaljujem Ti i za neporočni život moj, iako me svakog dana greh privlači k sebi i muči me – i ako me Ti ne bi čuvao, kao zenicu oka – učinio bih svaki greh. Nema broja Tvojim milostima prema meni, Gospode, i za sve Ti zahvaljujem, i nemam reči da Ti dostojno zahvalim, Gospode! Amin.“ Preuzeto iz knjigeSveti Jovan KronštatskiGospode Ime Ti je Ljubav http://pravoslanibiseri.blogspot.com ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Ја сам захвалан Господу и родитељима својим што су ми подарили живот. Царство Божије треба да се заслужи и тај пут није баш увек посут цвећем , али уз наш труд и веру у Бога нема те невоље коју човек не може да савлада . Малодушни су само они коју ту веру немају. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 Gospode moj, prihvatam sve sto je od tebe....jer znam da ces mi dati snage da sve podnesem.... bez Tebe ne mogu ciniti nista....sa Tobom je sve moguce..... ako je Gospod samnom, sta mi moze uciniti covek... Саша од Москве and Zero је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 "Bogom smo jaki", kako kaže apostol Pavle Mene ovaj citat posebno podiže, da ne bih očajavao zbog svojih slabosti, jer znam Ko je jak za mene, samo ako ja hoću Саша од Москве, Данче* and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 "Сине мој, мир души твојој.Недаће твоје и јади биће само кратког века. А тад, истрајеш ли добро,Бог ће те узвисити у висину." Небески Отац је организовао наш пут кроз живот као тест нашег карактера. Изложени смо и добрим и злим утицајима,а затим смо примили моралну слободну вољу да изаберемо за себе који путем ћемо кренути.Као што је древни пророк Самуило поучавао: "Слободни сте, вам је да делујете за себе,јер гле,Бог вам даде познање и учини вас слободнима." JESSY, Zero and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 21, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2014 ...Господ је видело моје и спасење моје; кога да се бојим? Господ је крепост живота мог..... (Пс.36.1) Како су велика дела Твоја, Господе! Веома су дубоке помисли Твоје. (Пс.92.5) Славим Те, Господе, од свега срца свог,... Zero је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука