Jump to content

Тражим молитву...

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zanima me zna li neko postoji li neka pravoslavna molitva za oprastanje drugima ili samom sebi? Hvala unapred.

Covjece, OPROSTI I OPROSTICE TI SE. Ne postoji molitva za oprastanje. To je stvar svijesti i psihe. Sazali se nad tim ko ti je ucinio zlo, oprosti mu i moli se za njega. Jer je receno, oprostite i opristice vama Otac vas nebeski. Prastajte

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Господе сила, буди с нама, јер другога помоћника у тузи немамо, изван Тебе, Господе сила, помилуј нас.

Суди, Господе, онима који нам чине зло, обори оне који хоће да нас оборе. Узми оружје и штит и устани у помођ нашу.

Пресвета Богородице, за време живота мога не остави мене, не повери ме суду људскоме, већ сама заступи и помилуј ме.

Сву наду моју полажем на Тебе, Мати Божја, сачувај ме под окриљем Твојим. Да васкрсне Бог и да се расточе непријатељи Његови и да побегну од лица Његовог мрзитељи Његови.

Господе, Боже сила, Боже спасења нашег, Боже Који сам чиниш чудеса, погледај милостиво и снисходљиво на Своје смирене слуге, и чуј нас човекољубиво, и помилуј. Ево, наши се непријатељи скупише против нас, да нас униште и да разоре светиње наше. И Ти, који све знаш, знаш да су неправедно устали на нас и да се не можемо одупрети Њиховом мноштву ако нам Ти не помогнеш. И овако грешни и недостојни, кајући се, са сузама Ти се молимо: помози нам Боже, Спаситељу наш, и избави нас ради славе Имена Твог, да не би рекли непријатељи наши: гле, оставио их је Бог, и нема онога ко их избавља и спасава, већ да познају сви народи да си Ти Бог наш, а ми деца Твоја, увек заштићивана Твојом влашћу. Покажи нам, Господе, Твоју милост, да би се примениле на нас речи које је Мојсије рекао Израиљу: “Будите одважни, стојте и видећете спасење Господње, јер ће се Господ борити за вас.” Дај нам добро знамење, да виде сви који мрзе Православну веру нашу и нас, да се посраме и смире. О Господе, Боже, Спаситељу, Снаго и Надо и Заступништво наше, не помени безакоња и неправду народа Твог и не окрени се од нас у гневу Своме, него милостиво и снисходљиво посети Своје смирене слуге. Дођи нам у помоћ и разруши лукаве савете оних што нам зло мисле;суди онима који нас вређају и покори оне који се против нас боре; обрати њихову нечисту дрскост у страх и бекство. Опрости грехе онима којима си доделио да у борби положе своје животе за веру и отаџбину и дај им нераспадљиве венце у дан Праведног Суда Твог. Јер си Ти Заступник, Победа и Спасење свих оних који се надају у Тебе, и Тебе славимо, Оца, Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова,Амин.

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

1. ГОСПОДЕ, што се умножише они који ме угњетавају?

Многи устају на мене,

2. многи говоре души мојој:

Нема му спасења у Богу његовом.

3. А Ти си, Господе, заштитник мој,

слава моја, и подижеш главу моју.

4. Гласом мојим ка Господу виках,

и услиша ме са свете горе Своје.

5. Ја уснух и спавах,

устадох, јер ће ме Господ заштитити.

6. Нећу се уплашити од мноштва народа,

који ме около нападају.

7. Устани, Господе, спаси ме, Боже мој,

јер си Ти поразио све који ми узалуд непријатељују,

зубе грешника скршио си.

8. Господње је спасење,

и на народу Твоме благослов је Твој

1. ГОСПОДЕ, немој ме јарошћу Својом покарати,

нити ме гњевом Твојим казнити.

2. Помилуј ме, Господе, јер сам немоћан;

исцели ме, Господе, јер се сметоше кости моје,

3. и душа се моја смути веома.

А Ти, Господе, докле ћеш?

4. Обрати се, Господе, избави душу моју;

спаси ме ради милости Твоје.

5. Јер нема ко би Те у смрти спомињао;

и у аду ко ће Те славити?

6. Уморих се у уздисању мојем,

сваку ноћ квасим одар свој,

сузама својим постељу своју обливам.

7. Смути се од жалости око моје,

остарих од свих непријатеља мојих.

8. Одступите од мене сви који чините безакоње,

јер услиша Господ глас плача мојега.

9. Услиша Господ мољење моје,

Господ молитву моју прими.

10. Нека се постиде и смуте сви непријатељи моји;

нека се поврате назад и веома се постиде убрзо.

A ovi psalmi onda dodju kao molitva protiv neprijatelja?

1. ГОСПОДЕ Боже мој, на Тебе се поуздах,

спаси ме од свих који ме гоне, и избави ме,

2. да не зграбе душу моју као лав,

немајући ко да избави, нити ко да (ме) спасе.

3. Господе Боже мој, еда ли учиних то (зашто ме гоне),

еда ли је неправда у рукама мојим,

4. еда ли узвратих онима који ми наношаху зла,

нека зато отпаднем од непријатеља мојих празан,

5. нека зато гони непријатељ душу моју, и достигне је,

и згази на земљу живот мој,

и славу моју у прах да настани.

6. Устани, Господе, у гњеву Своме,

уздигни се у крајевима непријатеља мојих.

Подигни се, Господе Боже мој, заповешћу коју си заповедио,

7. и сабор народа окружиће Те,

и за њега се на висину врати.

8. Господ ће судити народима.

Суди ми, Господе, по правди мојој,

и по незлобивости мојој (нек буде) на мени.

9. Нека се оконча злоба грешника,

и усправићеш праведнога,

Боже Који испитујеш срца и бубреге.

10. Праведна је помоћ моја од Бога,

Који спасава праве срцем.

11. Бог је судија праведан и моћан и дуготрпељив,

и не наводи гњев сваки дан.

12. Ако се не обратите, мач Свој наоштриће,

лук Свој затегнуће, и то је припремио,

13. и у томе припреми оруђа смрти,

стреле Своје учини палећима.

14. Гле, (непријатељ) заче неправду,

затрудне бол, и роди безакоње.

15. Ров отвори, и ископа га,

и пашће у јаму коју је начинио.

16. Повратиће се бол његов на главу његову,

и на теме његово пашће неправда његова.

17. Исповедаћу и хвалићу Господа по правди Његовој,

и псалмопеваћу Имену Господа Вишњега.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

Свети Јефрем Сирин

Не могу да се носим са собом нити са непријатељем,

Ти Господе помози!  

(1, 42, 108)

Нико не може исцелити болест моју, осим Онога који познаје дубине срца.

Колико сам пута полагао границе, и подизао зидове између себе и греха! Али је мисао моја преступала границе, и воља моја подривала зидове, јер границе нису биле опасане страхом Божијим, и зидови нису били основани на искреном покајању.

И опет куцам у двери, да би ми се отвориле; не престајем да молим, да бих добио оно што тражим; и стида немам иштући од Тебе помиловање, Господе.

Господе, Спаситељу мој! Зашто си ме оставио? Умилостиви се нада мном Ти, једини

Човекољубиви. Спаси мене грешног, Ти - једини Безгрешни.

Истргни ме из блата безакоња мојих, да не потонем у њих занавек; избави ме из чељусти непријатеља који, као лав ричући, хоће да ме прогута.

Подигни силу Твоју и дођи да ме спасеш. Блесни муњом Твојом и уништи снагу његову, да би поражен страхом побегао од лица Твога, јер у њему нема снаге да би стајао пред Тобом и пред лицем оних који Те љубе. Чим угледа знамење благодати Твоје допада страха од Тебе и са стидом се удаљује од њих.

И сада, Владико, спаси ме, јер Теби прибегох!

• Волим 1

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...
  • 1 month later...
МОЛИТВА СВЕТОМ ЈОВАНУ ШАНГАЈСКОМ

О Светитељу, оче наш Јоване, Пастиру добри и тајновидче душа људских. Сада се крај Престола Божијег за нас молиш јер си и сам после смрти рекао: “Мада сам умро - ја сам жив“.
Умоли Свештедрога Бога  да нам дарује опроштење грехова, да се смело пренемо духом и чамотињу овог света стресемо са себе и да Богу завапимо да нам да смирења и Богонадахнућа, Богосазнања и духа побожности на свим путевима живота нашег.
Јер си милостиви хранитељ сиротиње и искусни путоводитељ на земљи био па нам и сада буди вођа као Мојсеј и у смутњама црквеним свеобухватно уразумење Христово.
Услиши уздисање смућене младежи нашега поколења изложене бурама свезлог беснила и стреси тегобу чамотиње са пастира који изнемогавају од насртаја духа овога света и који се муче у укочености и празнини.
Да ти са сузама вапијемо, о топли молитвениче, посети нас сироте,  који се давимо у мноштву страсти и чекамо твоје очинско настављење да се озаримо звездом невечерњом  у којој ти обитаваш и молиш се за чеда своја расута по свој васелени, али која се макар и слабом љубављу, ипак ка светлости отимају, где светлост, Христос Бог наш обитава, Коме припада част и сила сад и увек и у векове векова. Амин.

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Modlitba k sv Jana Šanghaji

O svatí , náš otec John ,dobrý pastýř , alidská duše záhad . Nyní je konec trůnu Božího , abychom se za vás modlit a já po smrti , řekl : " I když jsem zemřel - Jsem naživu . "
Sveštedroga prosil Boha, aby nám odpuštění hříchů , aby odvážně prénom ducha a nuda z tohoto světa setřást a volat k Bohu , aby nám pokoru a Bogonadahnuća , Bogosaznanja oddanost a ducha ve všech našich způsobů života .
Protože jsi milosrdný podporovat chudoba a zkušenosti putovoditelj země byl , takže jsme nynívůdce Mojžíš aintriky komplexní urazumenje kostel Krista .
Otče, slyšel křik sání naši mladou generaci vystaveni bouřím svezlog zátěže proti vzteklině a stresu z nudy s pastýři , kteří iznemogavaju před útoky ducha tohoto světa , kteří se snaží znecitlivění a prázdnoty .
Pro tebe voláme , slzy , teplý modlitbu , navštivte nás Sirota , který se topí v mnoha vášní a čeká na svého otcovského Unpausing že rozzářila hvězda nevečernjom , kde bydlíš , a modlit se za jejich miláčky jsou roztroušeny po všech vaseleni , ale i špatná láska , stále míchat do světla, kdesvětlo Krista, našeho Boha přebývá , do kterého patří sláva a moc nyní i vždycky , a až věky věků . Amin .

To je v českém jazyce, přeložil google translate .

Všechno nejlepší!

Подели на овим сајтовима

Modlitba k sv Jána Šanghaji

O svätí , náš otec John , dobrý pastier , a ľudská duša záhad . Teraz je koniec trónu Božieho , aby sme sa za vás modliť a ja po smrti , povedal : " Aj keď som zomrel - Som nažive . "
Sveštedroga prosil Boha , aby nám odpustenie hriechov , aby odvážne prénom ducha a nuda z tohto sveta striasť a volať k Bohu , aby nám pokoru a Bogonadahnuća , Bogosaznanja oddanosť a ducha vo všetkých našich spôsobov života .
Pretože si milosrdný podporovať chudoba a skúsenosti putovoditelj krajiny bol , takže sme teraz vodca Mojžiš a intrigy komplexné urazumenje kostol Krista .
Otče , počul krik sanie našu mladú generáciu vystavení búrkam svezlog záťaže proti besnote a stresu z nudy s pastiermi , ktorí iznemogavaju pred útokmi ducha tohto sveta , ktorí sa snažia znecitlivenie a prázdnoty .
Pre teba voláme , slzy , teplý modlitbu , navštívte nás Sirota , ktorý sa topí v mnohých vášňou a čaká na svojho otcovského Unpausing že rozžiarila hviezda nevečernjom , kde bývaš , a modliť sa za ich miláčikov sú roztrúsené po všetkých vaseleni , ale aj zlá láska , stále miešať do svetla , kde svetlo Krista , nášho Boha prebýva , do ktorého patrí sláva a moc teraz i vždycky , a až veky vekov . Amin .

Modlitba na slovenskom

Подели на овим сајтовима

Modlitba k sv Jána Šanghaji

O svätí , náš otec John , dobrý pastier , a ľudská duša záhad . Teraz je koniec trónu Božieho , aby sme sa za vás modliť a ja po smrti , povedal : " Aj keď som zomrel - Som nažive . "

Sveštedroga prosil Boha , aby nám odpustenie hriechov , aby odvážne prénom ducha a nuda z tohto sveta striasť a volať k Bohu , aby nám pokoru a Bogonadahnuća , Bogosaznanja oddanosť a ducha vo všetkých našich spôsobov života .

Pretože si milosrdný podporovať chudoba a skúsenosti putovoditelj krajiny bol , takže sme teraz vodca Mojžiš a intrigy komplexné urazumenje kostol Krista .

Otče , počul krik sanie našu mladú generáciu vystavení búrkam svezlog záťaže proti besnote a stresu z nudy s pastiermi , ktorí iznemogavaju pred útokmi ducha tohto sveta , ktorí sa snažia znecitlivenie a prázdnoty .

Pre teba voláme , slzy , teplý modlitbu , navštívte nás Sirota , ktorý sa topí v mnohých vášňou a čaká na svojho otcovského Unpausing že rozžiarila hviezda nevečernjom , kde bývaš , a modliť sa za ich miláčikov sú roztrúsené po všetkých vaseleni , ale aj zlá láska , stále miešať do svetla , kde svetlo Krista , nášho Boha prebýva , do ktorého patrí sláva a moc teraz i vždycky , a až veky vekov . Amin .

Modlitba na slovenskom

Ty si poklad ,Bojan,chvala Ti puno.dakujem pekne

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА СВЕТОМ ЈОВАНУ ШАНГАЈСКОМ

О Светитељу, оче наш Јоване, Пастиру добри и тајновидче душа људских. Сада се крај Престола Божијег за нас молиш јер си и сам после смрти рекао: “Мада сам умро - ја сам жив“.

Умоли Свештедрога Бога  да нам дарује опроштење грехова, да се смело пренемо духом и чамотињу овог света стресемо са себе и да Богу завапимо да нам да смирења и Богонадахнућа, Богосазнања и духа побожности на свим путевима живота нашег.

Јер си милостиви хранитељ сиротиње и искусни путоводитељ на земљи био па нам и сада буди вођа као Мојсеј и у смутњама црквеним свеобухватно уразумење Христово.

Услиши уздисање смућене младежи нашега поколења изложене бурама свезлог беснила и стреси тегобу чамотиње са пастира који изнемогавају од насртаја духа овога света и који се муче у укочености и празнини.

Да ти са сузама вапијемо, о топли молитвениче, посети нас сироте,  који се давимо у мноштву страсти и чекамо твоје очинско настављење да се озаримо звездом невечерњом  у којој ти обитаваш и молиш се за чеда своја расута по свој васелени, али која се макар и слабом љубављу, ипак ка светлости отимају, где светлост, Христос Бог наш обитава, Коме припада част и сила сад и увек и у векове векова. Амин.

chvala Ti za pomoc.myslim da ovo na vasom jazyku lepo moliti,jer na ceskom i slovenskom goegle neperevel lepo .

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...