Jump to content

Кога тешимо на ЖРУ

Препоручена порука

Гледам сва ова имена,њихове аватаре и размишљам :ко ли се крије иза оних где није право име или слика особе.Да није нека мени позната особа,ближњи мој?

Или, не дај Боже ,неко са ким се уопште не слажем или не говорим дуго година (примера ради )? Овде се лепо испричамо ,разумемо,подржимо,утешимо...а уживо,не би се ни погледали,ни саслушали.

Јесте ли ви мислили о томе?

Подели на овим сајтовима

То сам што сам,не разумем људе које се крију иза друга имена и фотографије.донекле поштујем њихов став, али зато теже успостављам комуникацију и нисам поверљива јер незнам ко стоји иза тог имена или ти фотографије,а да буде још компликованије је када се изостави пол те особе што и није баш добро у овом случају..

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ja sam razmisljao o tome...Nikad ne znas ko je ko.Slucajno sam ovde prepoznao neke osobe koje inace poznajem.
Jedno vreme sam imao svoju sliku na avataru pa sam sklonio :)
Inace,nije mi problem kada sa nekim uspostavim blizi kontakt,posaljem mu svoj fejs u inbox ovde.
Tako sam upoznao jednog drugara,evo i sad se intenzivno druzimo. :)

Подели на овим сајтовима

Гледам сва ова имена,њихове аватаре и размишљам :ко ли се крије иза оних где није право име или слика особе.Да није нека мени позната особа,ближњи мој?

Или, не дај Боже ,неко са ким се уопште не слажем или не говорим дуго година (примера ради )? Овде се лепо испричамо ,разумемо,подржимо,утешимо...а уживо,не би се ни погледали,ни саслушали.

Не постоји особа на овом свету са којом не разговарам или сам у свађи тако да о томе и не размишљам. Анонимус сам ко сваки анонимус али не из зле намере. ОпуШти се. Бар што се мене тиче :D

Подели на овим сајтовима

Не постоји особа на овом свету са којом не разговарам или сам у свађи тако да о томе и не размишљам. Анонимус сам ко сваки анонимус али не из зле намере. ОпуШти се. Бар што се мене тиче :D

Брате Штоле ;),ништа се ја не узбуђавам,но се мислим ,како и уживо не можемо тако да утешимо,да будемо стрпљиви,да саслушамо до танчина...да се посветимо. 

Ваљда овако занимљивије,а уживо : јаооо што смарааа :)))

Подели на овим сајтовима

Ja brate tešim sebe :))) 

U suštini to je pre pitanje za druge - oni sa strane mogu da ocene :)

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

Уживо се ваљда плашимо једни других. Овако се некако осећамо безбеднији па се више отворимо. Бар ја тако мислим :)

Подели на овим сајтовима

Da. Odlična tema. Ne znamo ko stoji iza većine avatare ali i dalje čitamo šta pišu, slušamo njihove savete i moraćete priznati prija ta konverzacija. Kao što je Deki reko i ja sam ovde sam pronašo druga sa kojim se stalno na facebooku čujemo, razmenjujemo mišljenje ideje i čini mi se da bi mu reko više stvari o meni neko nekim svojim poznanicima. I što kaže Stole anonimusi slobodno mogu da pišu svoje najdublje dileme i probleme a da niko kasnije ne upire prst u njih prepoznajući ih na ulici. Takodje sam pronašao poznanika i ovde smo se više združili ako se tako može reći sad ga stalno pitam za neki savet i mišljenje u vezi pravoslavnja i on uvek rado odgovori.

Подели на овим сајтовима

Stara prica. Neki ljudi nikako da ukapiraju da nismo svi isti, i da se neko sa drugim imenom uopste ne skriva, nego se - bas naprotiv - jos vise otkriva drugima, samo na drukciji i prefinjeniji nacin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja uopšte ne razmišljam o tome. Ja tako razmišljam u datom momentu, šta pročitam. I takvim/ om ga doživljavam. To si ti. To sam ja. To je segment tebe, to je segment mene. Kao nekoga ko je korisnik/ ca. Doživljavam to apstraktno, i nastojim da u svakom slovcu iščili neka mala pčela, koja će jednostavno da obajsa svakoga na neki drugačiji način. ja i kroz slova, doživljavam svakoga , čija me slova dotaknu  na jedan poseban i divan način.

Ne razmišljam, da li je to moj neprijatelj. Da li je to moj neko, iz porodice. Da li je to neki ugledan akademik.

Ako smo se mi u tom momentu, dotakli, prepoznali, saslušali, pomogli..Znači da smo trebali. Bez obzira na sve. Znači da je tako, trebalo. I oni su živi ljudi. I ja sam živo biće. Možda je nekoga mog lupam bio stid da se meni poveri, pa mu je lakše. Možda je to moj neprijatelj, koji ne želi da skrušenog srca da meni na znanje da bi rekao/la da mu je žao, pa se muči ipak a ja svo vreme mislim da ga /je boli uvo. Možda si ti, lupkam sada akademik, od koga ću ja da naučim nešto i ko zna, lupam, poznati pisac a ja blage veze nemam da večeras eto pričam s njom/ njim i nemam predstavu, vauuuuuu kako sam sada važna , hej,  ko je s druge strane žiiiiiiiiiiiiiiiice. :) Sada karikiram, ali shvataš poentu?

Ne znam. Ali znam, da je iza svakog monitora, jedno živo biće. U nadi, da je to živo biće, slično meni, to em još više raduje. Ti kao i u životu, ne možeš išta da znaš. Jel ti kada upoznaješ nekoga na ulici, iako ti je komšija znaš, lupam jel je čovek ljubav tvog života ili iza osmeha krije nekoga zaleđenog u frižideru, možda?

Takav je i net.

Može preko slova da se vidi toliko, koliko nekada između četiri oka, ne možeš. Niste ni svesni. :)

Ja nemam ime i prezime, a iz mojih postova možeš recimo, više da saznaš o meni, nego neko kome se svaki dan javljam na ulici, ili s kim pijem kafu.

Nije isto, skrivanje i ne pokazivanje svega.

Jedno je obmana a drugo ne želiš sve za reći.

Koga tešim? Možda najviše, sebe, hrabrim. Ovo su mi neki teški momenti, životni. Koji mi već poduže traju. Koga treba da (u) tešim? Umem ja i to. Savetom. Lepom rečju. Mogu puno toga da dam od sebe, kao čovek. Čak i na slovca. Za druge.  

Подели на овим сајтовима

Ja nemam ime i prezime, a iz mojih postova možeš recimo, više da saznaš o meni, nego neko kome se svaki dan javljam na ulici, ili s kim pijem kafu.

Сестро, имамо исту причу само смо у различитим паковањима :D

Подели на овим сајтовима

Istina, dođe ti da se zapitaš... Ja sam imao svojih razloga, uglavnom je to strah od otvaranja ljudima koji imam i u privatnom životu, ali borim se. Ovako, ne vidim razloga zašto ne bi (barem donekle) zadržali svoju privatnost. Istina, sve se može zloupotrebiti, ali kad bi tako gledali, gde bi nam kraj bio.

Ovako (barem što se mene tiče) nije mi to toliko bitno, dosta su mi pomogli postovi raznih članova, sa avatarima ili svojim slikama, pravim ili lažnim imenima...

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

100 očenaša i 200 zdravo marijo pa da vidiš da l ćeš se pitati o tome ko se krije iza slike...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...