Zawisza Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Ludila ima svuda i ne može se reći da su samo Hrvati upali a pri tom izostaviti Srbe, Bošnjake ili Crnogorce. Najgore je što se svesno manipuliše sa narodom a narod je nesvestan šta mu rade. Kako je ta manipulacija izgledala mogu jako slikovito da vam opišem jer sam bio svedok mnogih događanja. Ovde to nije tema. Inače Ivane ja sam boravio u sv. Jeronimu i znam odlično šta je Kljaković govorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Г. Зелићу, каквих "прогонитеља Цркве"? Имамо "ми" (православни Срби) далеко више информација (лична сведочанства жртава на пример, затим бројни документи, писма) него што су то икада обзнанили комунистички тирани. Не, заиста, трудимо се да будемо објективни и да саслушамо друга мишљења, али НДХ и усташки фашизам су потпуно неодбрањиви. И даље је чињеница, документована и потврђена, да је итекако било масовних злочина, насилних ПОКРШТАВАЊА - убијани су чак и православни епископи попут светог Платона бањалучког. Vi o jednoj stvari, ja o drugoj. Netko ne negira zločine! Ali komunistička konstrukcija je optužiti kao glavnog krivca i kao simbol zločina onoga koji s tim nema baš nikakve veze! Naprotiv! I tako se spojila u svijesti mnogih ljudi u Srbiji nužna veza između jednoga i drugoga: Stepinac - zločini. A pokušajte vi ovako razmišljati. Komunisti su jednako optuživali vladiku Nikolaja Velimirovića za suradnju s nacizmom. Ja sam mogao (za komunizma) čitati takve stvari, a ne i drugu stranu. Ali nikako mi nije "leglo" da bi neki episkop bio simpatizer nacizma, nacizam je nespojiv sa kršćanstvom. Iako nisam imao nikakvih drugih informacija o njemu. Ali puno mi je sumnjiviji episkop kojega komunisti hvale nego onaj kojega kude. I on je proglašen svetim. Je li to dokaz da SPC podržava fašizam?! Za one koji vjeruju određenim "izvorima" - jest... Pogledajte što se piše na nekim drugim forumima u Srbiji: za sve je kriva SPC. Ako je postojala mogućnost da barem "nešto ima" u komunističkim optužbama protiv vladike Nikolaja (i među apostolima je bio jedan Juda), nakon proglašenja svetim bi trebalo povjerovati da su Jude u većini. Ja to ne mogu. Koliko god za mene bilo nevjerovatno začuđujuće da ima tako puno ljudi u Srbiji koji se drže velikim hrišćanima a koji su brzi pomisliti da su episkopi skoro svi Jude, ne samo srpski nego u cijelom svijetu. Kad budem imao više vremena pročitat ću nešto više o životu vladike Nikolaja. Ja vjerujem kršćanskim izvorima. A vi? Па знате чињенице су чињенице, а њих могу да интерпретирају и комунисти и нацисти и либерали - зар не? Ја сам Вам споменуо текстове надбискупа Степинца које је сам писао и пре и за време рата. И ако пажљиво прочитате, нигде нисам рекао да је он главни кривац за било шта, али сам мишљења да је, у најмању руку био саучесник усташког режима. Да ли је лично благосиљао насилна покрштавања или чак и горе ствари, верујем да је између Бога и надбискупа. Што се тиче светог владике Николаја и нациста, чињенице су следеће: 1. Тачно, у предавању из 1939 упоредио је Хитлера са светим Савом. 2. Међутим, већ 27, марта 1941, био је један од предводника демонстрација против пакта. 3. По окупацији је, као "непријатељски елемент" био интерниран од Немаца, прво у манастиру Љубостиња, затим у Војловици а на крају и у Дахау. 4. Током окупације је прошао многе непријатности и "ислеђивања." У том смислу, пренећу Вам овде делове текста коју је на основу архивске грађе (дакле непристрасних чињеница) написао Радован Пилиповић: Немачки војни обавештајци интересовали су се за стварну улогу српских архијереја у припреми пуча 27. марта. Патријарх Гаврило Дожић и епископ жички Николај Велимировић су саслушавани од стране официра Гестапоа 16. јуна и 17. јула 1941. године. Извештаји са ових саслушања послати су у Берлин. Патријарх Гаврило је ухапшен 23. априла у манастиру Острог, а 1. маја је доведен у манастир Раковицу. То је био почетак специјалног окупаторског третмана над њим. Владика Николај Велимировић је био хапшен 28. августа 1941. године у Крушевцу, од стране немачке фелджандармерије, али је након једнодневног притвора пуштен на слободу (Историјски архив Београда, БдС (Служба безбедности), Н-65 (епископ Николај Велимировић) стр. 3, (Даље: ИАБ, БдС, Н-65...)). Убрзо је интерниран у манастир Љубостињу. Идеја да се премести из Љубостиње у неки манастир близу Београда родила се у разговору вођеном 15. децембра између државног саветника Харалда Турнера и посланика Феликса Бенцлера. Тада је ''државни саветник др Турнер саопштио надаље, да би епикоп Николај имао бити смештен у једном православном манастиру у близини Београда.'' (ИАБ, БдС, Ј-62 (епископ нишки Јован), стр. 8. Службена белешка поручника Мајера од 31. децембра 1941. године.). О пребацивању у Војловицу сведочи једна службена белешка од 18. децембра 1942. године. Из ње се види да је владика у манастир код Панчева интерниран 16. децембра исте године заједно са др Василијем Костићем, Јованом Велимировићем и манастирским послушником Живорадом Васићем (ИАБ, БдС, Ј-62 (епископ нишки Јован), стр. 8. Службена белешка поручника Мајера од 31. децембра 1941. године.). Као енглески агент поред владике Николаја са немачке стране био је сматран и епископ Иринеј Ђорђевић. Захваљујући хрватском денунцирању он је ухапшен 8. новембра 1941. године. Интерниран је у Италију, а све до 1943. (капитулације фашистичке Италије) био је заточен у близини Фиренце (''Извештај о наведеној делатности Ђорђевића потиче од једног повереника, који ради у хрватском посланству у Риму'' (ИАБ, БдС, Д-9 (епископ Иринеј Ђорђевић) стр. 5. Телеграм СС мајора Бајснера из Загреба пуковнику Лудвигу Тајхману у Београд од 10. јанууара 1942.)). Немци су свакако знали за контакте и везе које је Српска православна црква имала са Англиканцима. Епископ гибралтарски Бакстон је 1940. године посетио Краљевину Југославију. У Жичи је разговарао са патријархом Гаврилом и владиком Николајем. Тада је рекао да је рат против Немачке ''одбрана хришћанства''. Главна канцеларија безбедности Рајха већ је 22. маја 1941. године извештена о заплени архиве Српске православне цркве и о саслушавању епископа Николаја Велимировића. У извештају је речено да је против њега нађено врло мало оптерећујућег материјала ''пошто је архива спаљена по наређењу епископа Николаја још приликом приближавања немачких трупа.'' (ИАБ, БдС, Н – 65, стр. 1. Реч је о делу архива епархије Жичке.). У прибелешкама немачке специјалне полиције се вели: ''Жича је после српског слома била и данас јесте центар црквене обавештајне службе уперене против Немаца. Овај манастир имао је своју сопствену штампарију у којој су штампани црквени и политички летци непријатељског садржаја према Немцима који су преко калуђера и свештеника растурани у народ.'' (ИАБ, БдС, Н – 65, стр. 1. Реч је о делу архива епархије Жичке.). Немачки извештаји о предратној делатности владике Николаја отпочињу са подацима о његовој агитацији за српску народну ствар у Енглеској током Првог светског рата, а настављају се са његовим епископовањем у Жичи и Охриду. У њима се нарочито истиче његов проповедничко-пастирски рад, ангажман око Богомољачког покрета (Православне народне хришћанске заједнице), а све се крунише једном политичко-психолошком оценом: ''Николај Велимировић је далеко више него патријарх Гаврило прави представник проенглеске и противнемачке агитације. Он је тип подмуклог, лукавог и бруталног Балканца, који важи као црквени политичар.'' (Овај суд о владики Николају је донео SS – потпоручник Нојхаус изасланик Главне канцеларије бзбедности Рајха у Србији. Има други превод: ''Тип подмуке, препредене и бруталне Балканчине.'' (Уп. Nemačka obaveštajna služba IV, Beograd 1959., str. 725.)) Однос и мишљење које је свети владика имао о Адолфу Хитлеру није био непознат немачкој обавештајној служби: ''После победе националсоцијализма у Рајху Николај је био најтврдоглавији и најогорченији агитатор у смислу енглеско-црквене пропаганде против Немачке. Он је у својим проповедима Хитлера називао библијским Антирхистом и прорицао је његову пропаст. Он је био врло добро информисан о фиреровим говорима, о његовом учењу и изражавању о црквеним стварима и о литератури националсоцијалистичког покрета.'' (Хитлер је крајем 1933. године у присуству Хермана Раушнинга изговорио следеће: „Уместо крви свог досадашњег Искупитеља, они ће прослављати чисту крв нашег народа; примаће плодове немачких поља као свети дар и јести га као симбол вечне народне заједнице, као што су досад уживали у телу свог Бога.“ Види: H. Rausching, Razgovori s Hitlerom, Zagreb 1998, стр. 62. Овакво Хитлерово учење о „евхаристији“ изазвало је код Хермана Раушнинга „унутрашње одвраћање од национал-социјализма.“ За светог владику оно је било светогрђе.) Није прошло ни месец дана од оснивања Независне државе Хрватске, а усташка штампа је доносила прве текстове против архијереја Српске православне цркве. Лист ''Хрватски народ'' од 6. маја 1941. године излази са чланком ''На столици Св. Саве – енглески агент''. (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 7). Ово је био део опсежније медијске кампање уперене против Српске православне цркве као националне институције српског народа. Тако је, на пример, против патријарха Гаврила Дожића говорио загребачки радио (круговал). Пропаганда усташа је ишла до те мере како су ''Срби сви комунисти од сељака до патријарха.'' (Патријарх српски Гаврило, Мемоари, Париз 1974. Чак и средином 1944. године неки службени извештаји немачких обавештајних органа патријарха Гаврила Дожића етикетирају као '''присталицу бољшевизма'' (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 14.) Изгледа да су ове усташке клевете имале дубљег одјека.). Владика је тешко подносио скучени начин живота који му је био наметнут интернацијом. Притискала га је и свенародна патња, братоубилачки грађански рат и велико страдање српског народа у Босни и Крајини од Павелићевог режима. Један од званица са владикине славе Никољдана, прослављеног скромно у Љубостињи, изјавио је 31. децембра 1941. године, да је ''епископ Николај болестан, разболео се од живаца због рушења Жиче и да врло нерадо прима посете јер га то подсећа на манастир Жичу.'' (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 7.). О тежини сужањства сведочи и службена белешка (aktenvermerk), поручника Георга Мајера о посети владики 29. јуна 1943. године. Он је записао да је владика ''у врло тешком душевном психолошком стању.'' (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 13.). Неретко је и стража била груба према заточеном архијереју: ''жалио се на поступак стражара Horvath-a и на поступак агента Живковића.'' (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 13.). Михаило Олћан, припадник ''Збора'' и министар индустрије и трговине у Недићевој влади покушао је у децембру 1941. године да од владике Николаја издејствује подршку Влади Народног Спаса. Владикин став по немачком извештају био је: ''Немци имају све, али немају душу. Он хоће да спасава што се може спасити, да проповеда против комуниста, али неће да помаже владу Недића.'' (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 8.) О захладнелости између владике Николаја и Димитрија Љотића крајем 1942. године сведочи једaн спис БдС-а по коме је владика изјавио да неће да чује више за Љотића. (ИАБ, БдС, Н-65, стр. 11.). Дакле, драги господине Зелићу, мислим да је ово и више него довољно да упоредимо лик и дело ова два архијереја (поготово овај последњи део о колаборацији). Неоспорна је чињеница, коју не потврђује никаква "пропаганда" него немачке архивске белешке за које се не би лако могло рећи да су "пристрасне", да је српска православна Црква пружала снажан отпор доласку Трећег рајха како пре тако и за време окупације. С друге стране, римокатоличка црква у Хрватској имала је, на жалост другачију, у најмању руку неславну улогу. Сада ми је касно али ових дана могу да потражим и текстове у којима се уважени надбискуп Степинац "бави" питањима "шизматика" (како пре, тако и након настанка НДХ) мада сам прилично сигуран да су и Вама ти текстови доступни и препоручујем их Вашој пажњи. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Леле па није валда ови госн Хрват поредијо светог Николаја владику са Стјепинцом 0409_feel па кога је бре хрвата прокрстијо на силу владика Николај а они тамо и у глинску цркву силан су побили народ. Леле леле!!!!!! Па јел и Стјепинец бијо ко владика Николај што је уапшен и малтретиран од немци, а? Ено пише горе шта су му јадном све радили а тамо у хрватску ону неовисну "љепу њину" бијо и онај мајсторофић-Филиповић што фра Сотоном су га звали и осто је поп католички до краја. па јекл и он ич није ни за шта крив? Ни што је водијо јасеновац 1942 ни што је децу ону у школи покло 22 њих ваљда ни што је маљом логорашима главе лупо, А? ил и то је пропоганда мада слике тамо имају и сведочанства многобројна. како бре то да су све комунисти измислили, јел? А у име ћега кад су они баш заташкали и усташке злоделе и пацовскри канели и све то у име братство и јединство су радели и турили на Голи оток сваки који је првише таласо. “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 16, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2010 Pinoče Taj мајсторофић-Филиповић што фра Сотоном су га звали, je rasčinjen i nije ostao nikakav pop. Očigledno da je bio psihopata. Besmisleno jeste da se upoređuje sv. Nikolaj sa Stepincom, ali treba napomenuti da holkaust u Srbiji je totalno ostao neistražen i nepoznat. U logoru na Banjici koji je bio podeljen na dva dela i čijim je većim delom upravljao Vujković Svetozar iz malog broja sačuvanih dokumenata, koji su uzgred svi ćirilicom pisani, može da se zaključi da je kroz logor prošlo oko 25 000 ljudi a koliko je živih izašlo teško može da se proceni. Ali ima par dokumenata iz kojih se vidi da su streljana i deca, a postojali su i svedoci koji su videli streljanje majki sa decom u naručju. Niko nije uspeo da pobegne iz logora na Banjici, koji su čuvali pripadnici Srpske straže. Sajmište je bio logor na teritoriji NDH ali tamo nikad nisu ustaše ni kročile. To je bio logor za Židove ali kad su ih tamo 1942. godine pobili, a računa se, jer ne postoji dokumenti sve je uništeno da je ubijeno oko 11 000 židova, počeli su da zatvaraju Srbe. Naravno da su gospodari u tim logorima bili Nemci a zločinci srpski fašisti. A SPC u tom vremenu je isto ćutala, do duše ima potpis tri episkopa između nekih 500 potpisa ispod "Apela srpskom narodu" gde se Srbi pozivaju da daju podršku okupatoru i domaćim izdajicama. Nije to bilo lepo sa njihove strane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Завиша, у праву си да је и на Бањици (која је формално била под командом Немаца) итекако било страшних ствари - али, на страну што је то по свим критеријумима неупоредиво с Јасеновцем (као и било који други конц логор у Рајху) овде је заправо био одговор на поређење светог владике Николаја и надбискупа Степинца. Изнети аргументи сведоче да се ова два клирика и њњихове улоге у рату и окупацији ни издалека не могу поредити. Узгред, да ли је Мирослав Филиповић-"Мајсторовић" заиста био формално рашчињен? И узгред, да ли неко зна нешто више о усташком главешини Виктору Томићу? Јако мало ствари сам пронашао о њему, а треба ми за неко истраживање. Има само онај штури податак (ваљда код Виктора Новака?) да је у Јасеновцу Томић водио саслушање Андрије Хебранга. Да ли је Виктор Томић био клерик римокатоличке цркве или је то дезинформација? И зна ли неко шта је било с њим? Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Daleko bilo da ja pokušavam neko upoređenje da ovde iznesem. Ali radi objektivnosti onih koji smatraju da su Srbi bili "anđeli" za vreme drugog sv. rata i onih koji se pitaju zašto crkva u Hrvata nije digla glas, mora da se zna da nigde osim u Poljskoj crkva nije digla glas. Hiljade i hiljade dece jevrejske i odraslih Jevreja je spašeno jer su im naši sveštenici na brzinu pravili krštenice i papire. Za to su plaćali glavom pa je ubijeno preko 3000 sveštenika. U Srbiji je od strane episkopa potpisana odluka da Jevreji ne smeju da se primaju u crkvu, mada bi im to sigurno spaslo živote. Ima knjiga Ilije Jakovljevića, ne znam gde bi mogla da se nađe "Konc logor na Savi" tu piše i o Viktoru Tomiću. Nije bio nikakav klirik, on je iz Šida i zapamćen je kao najveći zločinac i krvnik. Ubijao je i Hrvate ne samo Srbe i Jevreje. Interesantno je kad vidite neki dokument koji je pravila Komisija za utvrđivanje ratnih zločina, piše ime i koji zločin je počinjen, ali ništa bliže, zato Jevreji imaju sve i šta je i ko je otimao i huškao protiv i ubijao Jevreje. Jedino kod njih možeš da nađeš podatke. Postoji negde neka nebulozna izjava nekog tamo omladinskog ustaše da je Viktor Tomić hteo da ubije čak i Stepinca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Завиша, у праву си да је и на Бањици (која је формално била под командом Немаца) итекако било страшних ствари... Moj pradeda je ubijen na Banjici. Bio je izuzetno bogat seljak, od onih sto su imali desetine hektara zemlje, ogromno imanje, vise kuca, ljude koji su radili tu, konje i sta sve ne... I kada su dosli, on ih je docekao rakijom i prsutom. Oni su ga deportovali na Banjicu i ubili. Imanje su spalili. Ali na stranu to. Imam ja kuci i ime coveka i slike - jednu u odelu rimokatolickog svestenika, jednu u ustaskoj uniformi, jedan isti covek. Hajde naci cu pa cu vam pokazati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Dragi pbjasni nam šta se ovde dešava: Српска православна црква (св Мицхаел'с), у Леондинг, Аустрија gde Адолф Хитлер је присуствовао као дечак. Сахрану мајке Хитлера је одржана у овој цркви на Бадње вече 1907. položaj groba Hitlerove majke u odnosu na crkvu i crkva skorije, na slici je Hitler koji se moli nad grobom majke Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Национални Владика Фридрих Цоцх дајући Хитлера поздрав у Дрездену, 10. децембар 1933 Дрезден Пастор Фридрих Цоцх је један од водећих људи из "немачке хришћане", у Саксонији. НСДАП-Гау је консултант за питања цркве од 1932, он је изабран на ту функцију епископа од стране државе, "Браун Синод" у августу 1933. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Завиша, у праву си да је и на Бањици (која је формално била под командом Немаца) итекако било страшних ствари... Moj pradeda je ubijen na Banjici. Bio je izuzetno bogat seljak, od onih sto su imali desetine hektara zemlje, ogromno imanje, vise kuca, ljude koji su radili tu, konje i sta sve ne... I kada su dosli, on ih je docekao rakijom i prsutom. Oni su ga deportovali na Banjicu i ubili. Imanje su spalili. Ali na stranu to. Imam ja kuci i ime coveka i slike - jednu u odelu rimokatolickog svestenika, jednu u ustaskoj uniformi, jedan isti covek. Hajde naci cu pa cu vam pokazati. Кад смо код тога и мој деда је био заточен на бањици где су иначе већина затвореника били четнички опредељени Срби углавном из Београда, а војници и стражари искључиво немци, по његовим речима. Не знам Завиша одакле си ти добио своје информације о стражи на Бањици и на Старом Сајмишту (где су заиста, поред Срба, већину чинили јеврејски заточеници). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Kako Poljaci vide događaje, prevod je loš jer je guglajući: Јасеновац - католичка Аушвиц Лук Веритатис: Чињенице и митови 23.ИИ до 1. марта 2007 Крвави рат на Балкану, која ради у 90-их троши више од 200 хиљада. жртава, резултирала у огромним материјалне штете и интензивирати мржње између Хрвата и Срба у наредних неколико генерација. Своје изворе леже у Другом светском рату, када су Пољаци била практично непозната "Балкански Аушвиц". Католичка цензуре и поклопац овог монструозног злочина, велом тишине. Узалуд да траже неке информације, посебно у пољском језику. Иза портала католичке поддајацими нема цензуре неће наћи ништа. Ово је "слобода говора" у четвртом РПарафиалнеј, верске земљи. Форум је глас који, Торун метеж почео да пише "Они кажу века" у издању 2 / 2006. Само да је портал квартално број без садржаја! Да ли је то случајност? 21. април 2006 Јасеновацу одржан у част 61-годишњице ослобођења логора истребљења. Јасеновац - најмлађи жртве председника Хрватске Месића католичке, признао да је "Јасеновац је поприште геноцида, холокауста и ратних злочина (...) част спасили хрватски народ у овим данима антифашистичких бораца, који би требало увек бити захвални." Ко, онда бојени част хрватске нације? Године 1941, након напада Хитлера на Југославију, Анте Павелић проглашен Независна Држава Хрватска (НДХ), сателитске фашистичке Немачке. Национални католичке Програм НДХ била истребљење Јевреја, Цигана и православних Срба, како би се у потпуности и католицизацји фашистичке земље. Пије КСИИ, Хитлер је папа ", сањао крсташки рат против бољшевика, уништавање православне цркве и" претварање Русије. " Овај циљ је већ виђен у близини - Хитлера у експедицији. Хрватска је посебан случај. Свештенство је готово увек туђе руке, Наступао је злочин, користећи подређени цивилне власти. Чак пресуде Инквизиције, црквени изводи цивила, који данас даје цркву прилика за фалсификатори историје прање руку и избегавање одговорности за злочине. То није МОЈА! И то је увек била на страни свештеника ... НДХ текла све кочница - католички свештеници убијани људи са своје руке. Према речима историчара, до 953 католичког свештенства играла активну улогу у рзезиацх! Католички свештеници и монаси су многе бандом устасзовскицх убице, фрањевачки фратар Мирослав Филиповице је био постављен за команданта логора истребљења у Јасеновацу - "Балкански Аушвиц". Прогон католичког свештенства позвао Хрвате из проповедаоница. Министар просвете Будак отворено је изјавио: Део ће Посјети из Срба, неки протерани, а остатак, који морају прихватити католичке вере, ми омогућили људи из хрватске ... Све наше акције потичу из лојалности према религији и католичке цркве. Убијени у малом хрватске око 600 хиљада. Срба, 60 хиљада. Јевреји и 27 хиљада. Цигана. Уништена или опљачкана стотине цркава и манастира, многи од њих распоређени мучилиштима, користећи најсавременије алате. Није поштедео никога: жена, деце и стараца. Беса убица био је толико љут да се то догодило да чак и Немци разоружали војнике устасзов и згрожен Италијани Спашене у својој области цивила, чак и Јевреји. У међувремену, незадовољни Надбискуп Степинац се жалио да "хрватске области повезан Италија је континуирани пад верског живота и склоност да се пребаци на расколу." Сведок тих догађаја - италијански новинар (а самим тим савезник фашистичке, а не непријатељ!) Фалцони - написао да је ... "Скоро је немогуће замислити страшне казнене експедиције устасзов особље, без свештеника, нарочито Фрањевачком, који их води и подбецхтује њих." Још један италијански, италијански председник географског друштва Золе, потврђује ово: "(...) да му [Ст. Френсис] студенте и духовни потомци, који је живео у НДХ, ружни мржњу, убијање невиних људи, његова браћа у Небеског Оца, имајући исти језик, иста крв, исто домовину, убијајући их, сахрани их живе ...". Али не само фрањевци су учествовали у масакру. На пример, језуита Камбера је био шеф полиције у Добоју у Босни. Описи мучења и убиства његовог ривала убиства УПА садизам Пољака у Волхиниа. Побожни католици устасе волео фотографисао током акције, тако добро документовано своје злочине. Масовне гробнице и остаје. Компонента уништење логора. Највећи од њих је Јасеновцу, Старој Градишки и Даница. Јасеновцу, у којем је убијено око 120 хиљада. људи, укључујући 19 хиљада. деце, који се зове балкански Аушвиц. Већ неко време, његов командант је био фрањевачки фратар Филиповић изјавио је, познатији као сатана. Његова специјалност је убијање људи кашиком за копање. Такође, жене и деца ... Да би помогао Јасеновца имају десетине других католичког свештенства. Да ли то значи да овај камп не заслужује да се зове католичке Аушвица? Уосталом, ми се боримо за позивање немачки логор Аушвиц. Јасеновац је познат из масе народа главе за сечење (и самим тим поштеђени метака). Август 28, 1942, логор екипа увек конкуренције. Победника, фрањевачки католички свештеник Брзица, у току једног дана и специјални ножем исећи главе 1.360 људи! Ватикан знао за злочине у Хрватској, где је имао свој нунција. И то не речи протеста, напротив, пуну подршку. У мају 1941, за време највећег масакра, Папа Пије КСИИ примио свечану и благословен публику Павелића, вођа устасзовскицх криминалаца. Папа није марио ни тада тежио на Павелициу смртне казне издате у Југославији за двоструко убиство, а 1936 у Француској и Југославији за сарадњу организује напад, који је убио краљ Југославије у Марсеју и француски министар спољних послова. О овом убица Надбискуп Степинац је написао: "Поглавник (Фирера) је искрен католик." Степинац, надбискуп Загреба и примата Хрватске, духовни "Гардијан" устасзов, у 1942 је постао свештеник. Треба да знају о злочинима и дела њиховог свештенства, као у кратком временском под водством војне или духовне скоро милион људи је убијено и два милиона Срба насилно крсти. Чак су се сложили да преузме Српска православна црква и присилног покрштавања православних Срба, који се зове дело Божије. Године 1943 он је представио заслуге курије устасзов у конвертовање у католичанство, захвалио свештенство, посебно фрањеваца. Трамваја, канцеларије, продавнице и ресторани у Загребу наредио виси знаци говорећи: ". Србима, Јеврејима, дозвољено номади и псе" Када је рат придружио САД, а ускоро висио над Хитлером, спектар пораза, Степинца почео изненада да говори о људским правима. Чак и помогао ниедобитком. Али логорима смрти наставио да функционише - до краја рата. Јасеновац - споменик жртвама после рата, нико од злочинаца у цркви цассоцкс није претрпио казну. Напротив, Црква је помогла да побегне и сакрије се. Пљачкао жртве огромне богатство је обезбеђено, и не без помоћи Ватикана. Са овом позадином су направили додатну финансијску усташе терористичке нападе против Југославије. Нове Југославије, укључујући и Лост 139 фрањевачког криминалаца, а цркве су угњетавани. По својој природи противи пре Степинца и то му је дало прилику да вскоцзениа од свештенства у великој ципеле ... мученик, био је осуђен на 16 година затвора. Пред Судом, наравно, о устасзов злочине "не зна ништа". Након 5 година, он је пребачен у кућни притвор, и тако "уморан" у приватности своје куће до своје смрти. Цркве реакција је била значајна: у 1953, Пије КСИИ именује кардинала Степинца. Та одлука може добро објаснити речима америчког председника Трумана диктатора Трухиљо: Знам да је ово син курва, али то је наша копиле ". Али то није ништа! Јован Павле ИИ, "Кардинал мученик" проглашен за светитеља - упркос великим протестима Православне Цркве, Срба и Јевреја. Можете да се моли да му ... само шта? Парламент бесплатно, чисте поново, јер католичка Хрватска га рехабилитован зашто он није посебно треба да буду изненађени. Директно одговоран за геноцид, Павелић је побегао казне. Уз помоћ католичке цркве, он је побегао у Аргентину и тамо живи тихо за убиство, који је организовао службе на њега Југославије. Павелић је, међутим, преживео и побегао у бригу о католичке Шпаније француско, верни савезник Ватикана. Он је умро у Мадриду 1959 Аутор: Лук Веритатис Библиографија: "Папа Хитлерова - Џон Корнвел "Јасеновац - југословенски Аушвиц и Ватикан" - Џон Корнвел "И опет кокошке запјева" - Карл-Хајнц Десцхнер Извор: Центар за независне медије Као допуна препоручи да бисте видели фотографије показује Цркве пријатељство са Хитлером и нацистима. Ту је фотографија потписивања Уговора између Ватикана и Трећег рајха. Речи су препуни на уснама у јединствен коментар ".. То је велика тајна вере ..." Конкордат између Ватикана и нациста Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Завиша, у праву си да је и на Бањици (која је формално била под командом Немаца) итекако било страшних ствари... Moj pradeda je ubijen na Banjici. Bio je izuzetno bogat seljak, od onih sto su imali desetine hektara zemlje, ogromno imanje, vise kuca, ljude koji su radili tu, konje i sta sve ne... I kada su dosli, on ih je docekao rakijom i prsutom. Oni su ga deportovali na Banjicu i ubili. Imanje su spalili. Ali na stranu to. Imam ja kuci i ime coveka i slike - jednu u odelu rimokatolickog svestenika, jednu u ustaskoj uniformi, jedan isti covek. Hajde naci cu pa cu vam pokazati. Кад смо код тога и мој деда је био заточен на бањици где су иначе већина затвореника били четнички опредељени Срби углавном из Београда, а војници и стражари искључиво немци, по његовим речима. Не знам Завиша одакле си ти добио своје информације о стражи на Бањици и на Старом Сајмишту (где су заиста, поред Срба, већину чинили јеврејски заточеници). Iz istorijskog arhiva, postojala je dvojnost, odnosno deo pod komandom Srba i Nemaca, moguće da je tvoj deda bio u Nemačkom delu. Ne treba čuditi što su bili četnici zatvarani jer su "zboraši" rukovodili, evo šta kažeNemac: У поверљивом извештају немачког команданта Србије команди Југоистока од 7. марта 1943. године, о љотићевцима се каже: "Покрет "Збор" представља једну врсту националсоцијалистичке партије, коју је, кратко време по преузимању власти у Рајху, формирао извесни Љотић и води је до сада. Њена начела су: борба против слободних зидара, против Јевреја, против комуниста, против западњачког капитализма и његових облика дотрајалости. Њихови спољнополитички циљеви су: тесно повезивање уз Немачку једне независне Србије, која се ограничава на своје националне основе... У својим последњим наређењима Дража Михаиловић је борбу против Српског добровољачког корпуса ставио испред борбе против немачког Вермахта... Сврха Српског добровољачког корпуса (је у) искоришћавању оних снага српског народа које у идеолошком смислу стоје најближе националсоцијализму и које исцељење Србије виде у заједничком путу с Немачком. Добровољци су једине српске снаге које се истовремено могу ангажовати и против комуниста и Драже Михаиловића."36 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
andrej Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 Ту су се Немци доста преварили. Срби су један од ретких покорених народа који никада није имао своју Waffen SS јединицу. Не знам, али, претпостављам да је ни Пољаци нису имали? У сваком случају, СДК није испунио ово очекивање Немаца. једино што је било под њиховом управом био је завод у Смедеревској Паланци где нико није био ни убијан ни злостављан, што нерадо признају чак и комунистички извори попут, нпр. Младена Стефановића или Тодора Куљића. Такође, СДК се увек уздржавао од ратних дејстава против ЈВуО а у неким периодима их је чак и наоружавао. Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile. (De Carne Christi V, 4) http://www.tertullian.org/library.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Morgoth Написано Новембар 17, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2010 А јел оно госн Завишо тамо горе оћеш да кажеш да хитлер је православцом бијо? А ја сам мислео да ји католик и који је оно владика леле јел православни на ону склику што је? “I am a part of the evil which exists to oppose other evils... On that Great Day of which prophets speak but in which they do not truly believe, on that day when the world is completely cleansed of evil, then I, too, will go down into darkness, swallowing curses. Perhaps even sooner than that..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Новембар 18, 2010 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2010 Ту су се Немци доста преварили. Срби су један од ретких покорених народа који никада није имао своју Waffen SS јединицу. Не знам, али, претпостављам да је ни Пољаци нису имали? У сваком случају, СДК није испунио ово очекивање Немаца. једино што је било под њиховом управом био је завод у Смедеревској Паланци где нико није био ни убијан ни злостављан, што нерадо признају чак и комунистички извори попут, нпр. Младена Стефановића или Тодора Куљића. Такође, СДК се увек уздржавао од ратних дејстава против ЈВуО а у неким периодима их је чак и наоружавао. Dimitrijevic je rekao na casovima srpskog (!) da su postojale samo Skenderbeg divizija, Crna legija (ili je to bila Handzar divizija) i jos jedna od ukrajinskih nacionalista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука